Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

4 νέα βιβλία και αναμέσά τους το νέο βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι
Από 10 Ιουνίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία τα οποία θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους βιβλιοπώλες ότι από 1 Ιουνίου τα βιβλία μας μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από μας γιατί καταργήσαμε τους μεσάζοντες (χονδρέμπορους).

Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)


Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)
βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

ΣΕΙΡΑ: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου,
Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα
Συγγραφέας:Στέφανι Ντάλε
Εικονογράφος:Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση:Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μαγικά Πόνυ. Ιστορίες των 3 λεπτών

Μαγικά Πόνυ
Ιστορίες των 3 λεπτών
Εικονογράφηση: Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μικρά μολύβια - Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί

Μικρά μολύβια
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2314-004163 / 6932-239102!!

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND


ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ


Frequency range TX (transmitter)
  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Frequency range RX (receiver)
  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Transmission power
  • 50W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • Modes
  • FM (TX / RX)
  • AM (RX only)
  • Channel spacing
  • 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels
  • 758
  • Key Features
    • Display and keypad with backlight, various colors available
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • Integrated duplexer
    • various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
    • Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
    • numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
    • Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric marking of memory locations
    • Keyboard lock programmable
    • programmable via PC
    • Cloning function
    • Theft alarm function
    • Display of the operating voltage in the display
    • Monitor function
    • APO function
    • Time-Out Timer function
    • BCLO function
    • Password function
    • Reset function
    • two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
    Microphone connector
  • 8-pin
  • Antenna connector
  • PL-259 connector
  • Power supply
  • 13.8 VDC +/- 15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)
  • 139 x 40 x 212
  • Weight
  • approximately 1.14 kg
  • Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου

    Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου

    Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου
      Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο.
    Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Βλέπει από κοντά τον Κολοσσό της Ρόδου, το Φάρο της Αλεξάνδρειας, τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας. Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια κι εμπλέκεται σε ένα σωρό συζητήσεις και απρόοπτα συμβάντα. 
      Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ. Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών.
    Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των "Δειπνοσοφιστών", ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο λόγω των ανατρεπτικών αποκαλύψεων που σχετίζονται με την εξιχνίαση του φόνου του πιο διάσημου μάγειρα της εποχής.
    Η μαγειρική της αρχαιότητας δοσμένη με έναν πρωτότυπο τρόπο και με πολλές συνταγές που μπορείτε κι εσείς να μαγειρέψετε!

    Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου
    269 π.Χ. - Οικουμένης και γεύσεων περιήγησης

    Ιστορικό μυθιστόρημα
    συγγραφέας: Ι. Μ. Λεμονής
    543 σελ.
    ISBN 978-960-6748-51-6, [Κυκλοφορεί]
    Τιμή
     € 23,44

    Αρχαίο... γεύμα αθάνατον
     Ελευθεροτυπία, Σάββατο 10 Απριλίου 2010
    «Μα τους θεούς, είπε ενοχλημένος ο Καλλίας, βλέπω πως είναι δύσκολο να καταλάβετε. Ο μάγειρας πρέπει να ξέρει για το σύμπαν, πότε δύουν τ' άστρα, πότε ανατέλλει ο ήλιος, πότε η μέρα είναι πιο μεγάλη, πότε γυρίζει σε πιο μικρή και σε ποια ζώδια βρίσκεται κάθε φορά. Γιατί όλα αυτά τα φαγώσιμα δίνουν, ανάλογα με τον καιρό, διαφορετική απόλαυση.
    Οποιος λοιπόν κατέχει αυτές τις γνώσεις τις χρησιμοποιεί. Αν τις αγνοεί δεν ξέρει τι κάνει. Και σκέφτεσαι τώρα σε τι χρειάζονται οι γνώσεις της αρχιτεκτονικής; Πρέπει το μέρος που θα χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα να είναι το σωστό, να έχει το φως και τον αέρα που χρειάζεται η απασχόλησή μας. Ο καπνός που δημιουργείται μέσα στον χώρο δημιουργεί διαφορές στη γεύση των φαγητών».
    Την εποχή που στις κουζίνες μαγείρευαν με φωτιά (και χωρίς απορροφητήρες και τα λοιπά εξαρτήματα ευκολίας), ο μάγειρας ήταν ο απόλυτος άρχων του εκάστοτε οικήματος, παλατιού ή πλοίου. Στην τέχνη του και μόνο βασιζόταν η ευχαρίστηση μιας οικογένειας ή των συνδαιτυμόνων. Κάποιες φορές, μάλιστα, ο ρόλος του ήταν τόσο σημαντικός που έπεφτε θύμα δολοφονίας... Και όταν συμβεί αυτό, ο γευσιγνώστης αναλαμβάνει τον ρόλο του ντετέκτιβ!
    Τι δουλειά έχουν οι συνταγές ανάμεσα στα εγκλήματα; «Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Γιάννη Λεμονή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής». Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα από τις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με σύγχρονο τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ., και ταυτόχρονα για έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό οδηγό της αρχαιότητας.
    Ολα ξεκινούν όταν ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β' του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στον Νείλο. Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο.
    Στην προσπάθειά του αυτή ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του και συμμετέχει σε συμπόσια, για τα οποία ο συγγραφέας μάς δίνει όλες τις γαστρονομικές λεπτομέρειες.
    «Δεν ήταν εύκολο. Μου πήρε τέσσερα χρόνια μαζί με την έρευνα στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Εχω γράψει κι άλλα βιβλία, αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό. Πιστεύω ότι μ' αυτό τον τρόπο γραφής μένουν και τα ιστορικά γεγονότα καλύτερα στον αναγνώστη. Η αστυνομική πλοκή μαζί με τις συνήθειες ενός ολοκληρου κόσμου είναι αυτό που με παρακίνησε. Πολιτική ιστορία μαζί με τις γαστρονομικές συνήθειες. Μια παράδοση ζωντανή που την έχουμε χάσει», μας λέει ο συγγραφέας και συμπληρώνει: «Τη γαστρονομία δεν την έχουμε κατατάξει σαν κουλτούρα, σε αντίθεση με τους πολιτισμούς του παρελθόντος. Μας ξέφυγε, όπως μας έχουν ξεφύγει πολλά πράγματα στην Ελλάδα...».
    Η φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού από τον Γιάννη Λεμονή και η ταυτόχρονη παράθεση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με το θέμα συνδυάζονται με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών. Χαρακτηριστικό για τη σημασία και τη φιλοσοφία της καλής κουζίνας στην αρχαιότητα είναι το απόσπασμα: «Αν για έναν ξένο ετοιμάζεται δείπνο, αυτό που ενδιαφέρει τον μάγειρα είναι να μάθει από πού είναι. Αν οι ξένοι είναι από νησί και τρέφονται με ολόφρεσκα ψάρια, αν τους προσφέρει ψάρια παστά, καθόλου δε θα ενθουσιαστούν και με πολλή αδιαφορία θα τα δοκιμάσουν. Αυτοί προτιμούν φαγητά γεμιστά με κρέας και καρυκεύματα. Αντίθετα, αν κάποιος έρχεται από την Αρκαδία, που δεν έχει θάλασσα, χαίρεται με τα ψάρια. Και ένας πλούσιος Ιωνας προτιμά έναν κάνδαυλο, που είναι και από τα φαγητά που διεγείρουν τις ορμές».
    Από τον Αρχέστρατο και τον Αθηναίο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των δειπνοσοφιστών.
    Το βιβλίο κάνει τη μαγειρική της αρχαιότητας να φαίνεται τόσο καθημερινή όσο και μοντέρνα. Οι αναφορές σε προϊόντα και υλικά που σήμερα έχουν πάρει το χαρακτηρισμό «γκουρμέ» (κρόκος, σπόροι σιναπιού κ.λπ.), καθώς και οι αναλυτικές συνταγές μάς δείχνουν πόσο κοντά στη σημερινή είναι η γαστρονομία τού χθες. Ή μάλλον τού... προχθές. *
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «Φόνο στην Κουζίνα του Πτολεμαίου»
    Φασιανός με ρύζι
    Υλικά
    * 1 φασιανός ξεκοκαλισμένος
    * 2 μεγάλα κρεμμύδια
    * 2 χούφτες καρύδια
    * 1 κούπα χυμό ροδιού
    * 1 κούπα χυμό κίτρου
    * ζάχαρη
    * 250 γρ. ρύζι
    * κρόκος Κοζάνης
    * βούτυρο
    * λίγο γιαούρτι
    Εκτέλεση
    Πρώτα κόβεις τον φασιανό σε κομμάτια και τα τσιγαρίζεις σε μπόλικο λάδι. Μετά βγάζεις τα κομμάτια και στο λάδι αυτό τσιγαρίζεις δύο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτεις δύο χούφτες καρύδια χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι, τ' αφήνεις να τσιγαριστούν λίγο ακόμη και ρίχνεις δύο μεγάλες κούπες νερό.
    Ξαναβάζεις τα κομμάτια του φασιανού στη χύτρα και βράζεις για αρκετή ώρα, σχεδόν μέχρι να γίνει το κρέας. Τότε ανακατεύεις σε μια γαβάθα μια μεγάλη κούπα χυμό από ρόδι και μια χούφτα ζάχαρη (ή 4-5 κουταλιές σούπας σιρόπι ροδιού) με μια μικρή κούπα χυμό από κίτρο (λεμόνι ή νεράντζι). Ξαφρίζεις το κρέας αν χρειάζεται και αφήνεις να βράσει για λίγο ακόμη, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
    Βάζεις μια μεγάλη κούπα ρύζι (μπασμάτι) σε νερό να μουλιάσει για πολλή ώρα. Μετά βράζεις μιάμιση μεγάλη κούπα νερό, ρίχνεις το ρύζι στραγγισμένο και το αφήνεις να βράσει για πολύ λίγο. Πριν γίνει εντελώς, το σουρώνεις και το ξεπλένεις με χλιαρό νερό.
    Σε ένα επίπεδο (πυρίμαχο) σκεύος λιώνεις λίγο βούτυρο, το ανακατεύεις με λίγο γιαούρτι, μισή κούπα χλιαρό νερό, μια πρέζα κρόκο και προσθέτεις το ρύζι πιέζοντας με μια ξύλινη κουτάλα να κολλήσει στον πάτο. Αφησε το σκεύος στη φωτιά σκεπασμένο για πολύ λίγο, μετά πρόσθεσε μια κούπα κρύο νερό, λίγο βούτυρο ακόμα (ή λάδι), σκέπασε το σκεύος με ένα πανί, βάλε το καπάκι από πάνω και ψήσε σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα. Τέλος, άφησέ το να κρυώσει σκεπασμένο και ξεφόρμαρισέ το αναποδογυρίζοντας το σκεύος σε μια μεγάλη πιατέλα.
    Αιγυπτιακή σαλάτα (Φουλ μεντάμ)
    * 2 κούπες ξερά κουκιά
    * λάδι
    * σκόρδο
    * μαϊντανός
    * κύμινο
    * αλάτι
    * χυμός λεμονιού
    Παίρνεις δύο μικρές κούπες ξερά αιγυπτιακά κουκιά (φούλια) και τα μουλιάζεις όλο το βράδυ. Μετά τα βράζεις για πολλή ώρα (περίπου 2 ώρες), αλλά προσέχεις να μη λιώσουν, μόνο να μαλακώσουν. Τα στραγγίζεις, τα βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτεις λάδι, σκόρδο λιωμένο, μαϊντανό, κύμινο, αλάτι και χυμό λεμονιού. Τα συνοδεύεις με βρασμένα αβγά, κρεμμύδι χοντροκομμένο και αγγουράκια τουρσί.
    Κολιοί γεμισμένοι με χουρμάδες
    Από τον Δειπνητή deipnitis@enet.gr
    Υλικά
    **1 κολιός ή σκουμπρί (1 κιλό περίπου)
    **150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
    **λίγο βούτυρο
    **πιπερόριζα - 1 κρόκος
    **μια χούφτα αμύγδαλα
    **20 χουρμάδες
    Εκτέλεση
    Παίρνεις έναν μεγάλο κολιό ή σκουμπρί και του καθαρίζεις την κοιλιά. Μετά βάζεις σε μια κατσαρόλα μια μικρή κούπα ψιλό σιμιγδάλι, σκεπάζεις με αλατισμένο νερό και βράζεις για λίγη ώρα (περίπου 30 λεπτά), μέχρι να πιει το νερό. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις λίγο βούτυρο και ένα κομμάτι πιπερόριζα τριμμένη.
    Αφήνεις λίγο να κρυώσει και προσθέτεις τον κρόκο ενός αβγού και δύο χούφτες αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα. Παίρνεις καμιά εικοσαριά χουρμάδες, τους βγάζεις τα κουκούτσια και τους γεμίζεις με το μείγμα. Γεμίζεις την κοιλιά του ψαριού με όσους χουρμάδες χωρούν, μαζί με λίγη από τη γέμιση και κλείνεις την κοιλιά με οδοντογλυφίδες.
    Βάζεις το ψάρι σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τους χουρμάδες που περίσσεψαν, τρίβεις ακόμη λίγη πιπερόριζα, ρίχνεις λίγο νερό και το βάζεις στον φούρνο, όπου το ψήνεις για αρκετή ώρα (περίπου 60 λεπτά).

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ


    Κρισναμούρτι

    11 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σ’ ένα αφιέρωμα στον Κρισναμούρτι με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Μιλώντας για τον Θεό την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.30 μμ.
    Για τον Κρισναμούρτι και το έργο του θα μιλήσουν ο μεταφραστής του στην Ελλάδα Νίκος Πιλάβιος και ο Θανάσης Καστανιώτης.
    Θα προβληθούν αποσπάσματα από συνέντευξη του ομοιοπαθητικού γιατρού Γιώργου Βυθούλκα, που υπήρξε προσωπικός γιατρός του Κρισναμούρτι, και βίντεο με σύντομη παρουσίαση του Κρισναμούρτι και του έργου του.
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
    Αθήνα , 801.11.40000 


    Ρέα Γαλανάκη

    12 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30 μμ.
    Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα συζητήσουν με τη συγγραφέα.
    Η βραδιά θα κλείσει με τον Απόστολο Τσέφο στο πιάνο.
    Με την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας συναυλιών από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.
    Αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών
    Ρήγα Φεραίου 7
    Πάτρα , 2610-27.87.27 


    Σαντιάγο Ρονκαλιόλο

    17 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το 7ο Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ ΛΕΑ και το Public σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Σαντιάγο Ρονκαλιόλο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Η εσχάτη των ποινών την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 7 μμ.
    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος.
    Public
    Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33
    Θεσσαλονίκη , 801.11.40000 


    Ελένη Πριοβόλου

    17 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επι λέξει σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Φωνές στο νερό την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.30 μμ.
    Η συγγραφέας και ο εικαστικός Αντρέας Καράμπελας, ο οποίος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου, θα συνομιλήσουν με το κοινό, ενώ η ηθοποιός Δανάη Επιθυμιάδη και η μουσικός Φωτεινή Τσακνάκη θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου.
    Επί λέξει
    Ακαδημίας 32
    Αθήνα , 210-33.88.054 


    Ρέα Γαλανάκη

    18 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30 μμ.
    Οι κριτικοί λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά, Μικέλα Χαρτουλάρη και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα συζητήσουν με τη συγγραφέα.
    IANOS
    Σταδίου 24
    Αθήνα , 210-32.17.917 


    Σαντιάγο Ρονκαλιόλο

    19 Ιουνίου 2015
    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το 7ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λέα και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Σαντιάγο Ρονκαλιόλο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Η εσχάτη των ποινών την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 8 μμ.
    Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη και ο μεταφραστής του βιβλίου Κώστας Αθανασίου.
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1
    Αθήνα , 801.11.40000

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ: Κακή συμφωνία προ των πυλών για να σωθεί η χώρα;

    Διαβάστε στα ανανεωμένα και αποκαλυπτικά «Επίκαιρα»:
    Αποκλειστικές προ-δημοσιεύσεις
    μόνο στα epikaira.gr
    ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ: Κακή συμφωνία προ των πυλών για να σωθεί η χώρα;
    - Καζάνι που βράζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
    - Βιβλίο Αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου: «Τρόικα - Ο δρόμος προς την καταστροφή»
    Η Τουρκία σε επικίνδυνη αβεβαιότητα
    Ο αμύθητος πλούτος του υπεδάφους εγγύηση για την επόμενη μέρα
    Συνέντευξη του Πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μ. Μάσλοβ- «Ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα»

    Διαβάστε ακόμη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ:
    • ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ
      Κακή συμφωνία προ των πυλών για να σωθεί η χώρα;

    • ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      • Στο τραπέζι παραιτήσεις υπουργών
    • ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Μιχάλη Ιγνατίου: Τρόικα - Ο δρόμος προς την καταστροφή
      • Πώς Γ. Παπανδρέου και Σόιμπλε αρνήθηκαν αναδιάρθρωση του χρέους
      • Ο Τρισέ προωθούσε εξαγορά ελληνικών τραπεζών
    • Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
      Οι Κούρδοι γκρέμισαν τον Σουλτάνο - Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

    • Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ εγγύηση για την επόμενη μέρα
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ Μ. ΜΑΣΛΟΒ- Ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα
      • Πολιτική βούληση για κοινούς στόχους- Επενδυτικό ενδιαφέρον για τρένα και λιμάνια- Χάσαμε 100 εκατ. ευρώ λόγω των κυρώσεων της ΕΕ

    Περισσότερα θέματα, αποκαλύψεις και αναλύσεις

    στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.
    Και...
    Για την καθημερινή σας, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση,
    εμπιστευτείτε τα www.epikaira.gr

    Συνέδριο, 12 και 13 Ιουνίου 2015 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη

    «Ευθύνη κατά την άσκηση Δημόσιας και Ιδιωτικής Εξουσίας»
    Συνέδριο, 12 και 13 Ιουνίου 2015
    Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη
    Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 1ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων με θέμα: «Ευθύνη κατά την άσκηση Δημόσιας και Ιδιωτικής Εξουσίας»,
    Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2015, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά το τέλος του Συνεδρίου θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.
    Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

     

    Mackie Big Knob -25% στο Weekend Offer!




    Τα 3 νησιά του ελληνικού βορρά.

    ArtTravel
    Μας αποκαλύπτονται.
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

    ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

    - ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
    - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
    ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 10-06-15/21 UTC
    ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1010 ΣΤHN ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 3
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 04 UTC
    ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΜΠΟΥΤ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΜΕΛΙΤΑ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΓΚΑΜΠΕΣ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΙΔΡΑ
    ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ. ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΤΑΥΡΟΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΕΛΤΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΑΡΠΑΘΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
    ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
    ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΡΑΚΙΚΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ

    ΜΑΡΜΑΡΑ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ
    ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ
    Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
    ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-06-2015 /0600 ΤΟΠΙΚΗ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 11-06-2015
    ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΑΤΤΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ ΟΜΒΡΟΥ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΜΕΡΟΣ 2

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-06-2015
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΣΤΑ
    ΔΥΤΙΚΑ KAI ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

    Επώνυμοι Εκτυπωτές απο την ALFANET !