Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου οι εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο (ΦΩΤΟ)

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής.
Read More

Ανάκληση κατεψυγμένων κοτόπουλων Ολλανδίας λόγω σαλμονέλας

Σαλμονέλα ανιχνεύθηκε σε μπούτι κοτόπουλου Ολλανδίας, με αποτέλεσμα ο ΕΦΕΤ να ζητήσει την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας.
Read More

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Ηρακλείου

Η προστασία και αξιοποίηση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων του Ηρακλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο του ταξιδιού του αν. υπουργού Πολιτισμού στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εγκαινιάσει το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών στο Ηράκλειο.
Read More

Η βία [ενδοοικογενειακή-εργασιακή]

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου-συγγραφέα
ΓΕΝΙΚΑ: Βία είναι η χρησιμοποίηση της δύναμης, όχι απαραίτητα μυικής, για την επιβολή της θέλησης μας σε άλλους.
Η ελεγχόμενη επιθετικότητα είναι κληροδότημα των κυνηγών προγόνων μας, που αποκτήθηκε για λόγους επιβίωσης. Κι ενώ εύκολα επιβάλλεται κανείς στους άλλους με δύναμη και βία, τουναντίον δύσκολα επιβάλλεται με την πραγματική του αξία. Όμως η επιβολή με την βία είναι παροδική, ενώ η διά της αξίας είναι μόνιμη
Read More

Πνευματική διαθήκη Αγίου Λουκά

Και τώρα, παιδιά μου, ας περάσω στα τελευταία λόγια των εντολών και διαθηκών μου προς εσάς.
Πιστεύω βαθειά στον Θεό και όλη την ζωή μου την έκτισα πάνω στις εντολές Του. Και σε σας κληροδοτώ όλη τη ζωή σας να την αφιερώσετε στον Θεό και να χτίζετε όλα και πάντα πάνω στις εντολές του Χριστού.
Read More

10 Ιουνίου 1944: 71 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο

Ήταν Σάββατο 10 Ιουνίου του 1944 και τα νέα από τα μέτωπα του πολέμου ήταν καλά. Οι ναζί υποχωρούσαν, λίγες ημέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί η απόβαση στη Νορμανδία και φαινόταν ότι η μέρα της απελευθέρωσης δεν θα αργούσε και για την Ελλάδα. Άλλωστε η αντίσταση του ελληνικού λαού είχε φροντίσει για αυτό. Την ημέρα εκείνη όμως οι ναζί διέπραξαν ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Read More

Ενας σύγχρονος «πατέρας του ασώτου», όπως τον γνώρισε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Διηγείται ο Αθ. Ρακοβαλής
«Ο γέροντας, μου διηγήθηκε την εξής Ιστορία: «Μια φορά είχε έρθει εδώ ένας Ελληνοαμερικάνος γιατρός. Ορθόδοξος ήταν αλλά δεν είχε πολλά με την θρησκεία…
Read More

Λόγοι περί κατανύξεως και δακρύων

- Είπε γέρων. Η καρδιά καθαρίζει με αναστεναγμό, με φιλότιμο.
Να βάλουμε την ψυχή στο μούσκιο των δακρύων.
Read More

Πώς επηρεάζει την υγεία μας το τοξικό νέφος από τον Ασπρόπυργο

Ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης εξηγεί ποιες είναι οι επιπτώσεις για την δημόσια υγεία από το τοξικό νέφος, απόρροια της φωτιάς που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Read More

Κουρά μοναχού στην Μητρόπολη Άρτης

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και ετέλεσε την κουρά σε ρασοφόρο Μοναχό του κ. Ιωάννου Σπανού εκ Κονίτσης, στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, δίνοντας το όνομα Παΐσιος, εις τιμή του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Read More

ΚΑ΄ Παύλεια: Στην Χαλάστρα ο Βεροίας Παντελεήμων (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 9 Ιουνίου το βράδυ διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ΚΑ΄ Παυλείων εκδήλωση στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας με τίτλο Θεομητορικά άσματα και κείμενα.
Read More

Οι ιερείς πήραν τις τσουγκράνες

Ξεκίνησε την Τρίτη 9 Ιουνίου με προσωπική εργασία 15 Ιερέων της Μητροπόλεως Φθιώτιδος η προετοιμασία και ο ευτρεπισμός των χώρων και σπιτιών των Κατασκηνώσεων, που ευρίσκονται στην παραλία του Καινουρίου Λοκρίδος και όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν 500 περίπου παιδιά και νέοι των ενοριών της Φθιώτιδος.
Read More

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η χαρά είναι της λύπης ο όλεθρος!

Ο πόνος, η στενοχώρια, η αγωνία, η ψυχική τραγωδία είναι αποτέλεσμα της πτώσεως του ανθρώπου, η οποία οφείλεται στον εγωισμό του.
Οι αναθυμιάσεις του εγώ γεννούν στην ψυχή την στενοχώρια, ενώ η φυσιολογική της κατάσταση είναι η χαρά, διότι ο Θεός είναι ειρήνη, είναι χαρά, και η ψυχή είναι εμφύσημα του Θεού, δημιουργήθηκε από Αυτόν και οδεύει προς Αυτόν. Επομένως, η στενοχώρια είναι ξένη και αδικαιολόγητη μέσα στην ανθρώπινη ζωή.
Read More

Ο Θεός θέλει την αμφιβολία

Το γεγονός της αμφιβολίας για την ανυπαρξία ή την ύπαρξη του Θεού, ανεξάρτητα από την μορφή που έπαιρνε και την ποιότητα που είχε όταν εκφραζόταν από άπιστο ή πιστό, κράτησε και κρατά ζωντανή τη συζήτηση για το ερώτημα της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας του Θεού.
Η πιο συνηθισμένη άποψη πάνω στο πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα, που ακούγεται συχνά και από τις δύο παρατάξεις είναι η απαίτηση για μια απόδειξη της ύπαρξης του Θεού.
Read More

Yποδοχή της Παναγίας Γοργουπηκόου στον I.N. Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα (ΦΩΤΟ)

Την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργουπηκόου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έρχετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρακολούθησαν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα πλήθος πιστών.
Read More

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης: Κατάκριση Μια εύκολη και επικίνδυνη Αμαρτία

Συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση των πιστών στο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα, εξ' αφορμής της παραμονής της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Γοργουπηκόου από το Πατριαρχείο της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων (από 7-21 Ιουνίου 2015).
Χθες το απόγευμα Τρίτη 8 Ιουνίου μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης, με θέμα: ''Κατάκριση: Μια εύκολη και επικίνδυνη Αμαρτία''.
Read More

Εκκλησία, το μεγάλο Νοσοκομείο

Οι Πατέρες λένε πως η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο που εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.
Ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει για όλους.
Read More

Εκδημία ιερέως π. Νικολάου Παπακωνσταντίνου.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει την εκδημίαν προς Κύριον σε ηλικία 86 ετών του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Παπακωνσταντίνου, συνταξιούχου ιερέως και παλαιού προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, κατά την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015. Η κηδεία του μακαριστού π. Νικολάου θα τελεσθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.
Read More

Τρισάγιο στον Προκάτοχο του τέλεσε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου.
Read More

Επίθεση του ΡΚΚ σε τουρκική στρατιωτική μονάδα στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν έφτανε στην τουρκική κυβέρνηση που έχασε την αυτοδυναμία που επιδίωκε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015,
η είσοδο στην Τουρκική Βουλή 80 Κούρδων βουλευτών, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τις επιθέσεις του ΡΚΚ.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: