Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Στη Ρωγμή του Χρόνου Συγγραφέας: Στέλιος Βισκαδουράκης Σελίδες: 206
Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προτείνουν τη σειρά διηγημάτων του Στέλιου Βισκαδουράκη Στη Ρωγμή του Χρόνου Ένας μάγκας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του '43 στον κατοχικό Λάκκο, τη γνωστή γειτονιά του Ηρακλείου χορεύει τον τελευταίο του ζεϊμπέκικο αγκαλιά με την Ιουλιέτα και τον Νεκρό Ιησού· ένας μεγάλος Έλληνας ποιητής προσπαθεί μέσα από τους μύθους μιας πόλης να βρει απαντήσεις στα διλήμματά του· ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ εμπνέεται από έναν απαγορευμένο έρωτα να ζωγραφίσει την Παναγιά με γαλάζια μάτια· ένας μοναχικός αγιογράφος προσπαθεί να δώσει χρώμα στον ασπρόμαυρο κόσμο ενός κοριτσιού που δεν βλέπει· ένας γέρος ριμαδόρος, ο εγγονός του, ένα παραμύθι για την Κυρά της Λίμνης, ένας έρωτας, μια ελπίδα, μια λύτρωση... Ο Στέλιος Βισκαδουράκης, πολυβραβευμένος λογοτέχνης της νεότερης γενιάς, αποδίδει ως φωτογράφος των συναισθημάτων Στη Ρωγμή του Χρόνου εικόνες της ανθρώπινης ψυχής, των απλών ανθρώπων του μόχθου, της αξιοπρέπειας και του έρωτα.

Προβολή Ταινίας, 30 Απρίλη και ώρα 20:30,«Ο Πολ, ο Μικ και οι Αλλοι»

Προβολή Ταινίας 30 Απρίλη και ώρα 20:30Ο Κεν Λόουτς είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Πολ, ο Μικ και οι Αλλοι». Ο Πολ, ο Μικ και οι άλλοι εργάζονται στη συντήρηση των βρετανικών σιδηροδρόμων, στο Νότιο Γιόρκσαϊρ.
Το 1995 όμως οι σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται και διαμορφώνονται νέες συνθήκες εργασίας.
Από τον κρατικό φορέα «British Rail» τη συντήρηση αναλαμβάνει η εταιρεία «Railtrack».
Οι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι είτε να συμβιβαστούν με τους νέους όρους εργασίας, ή να αποχωρήσουν με μια πολύ μικρή αποζημίωση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον αλλού.
Το ερώτημα είναι να δουλεύεις για να ζεις ή να ζεις για να δουλεύεις;
Η ιστορία του περάσματος από την «British Rail» στη «Railtrack» είναι γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Παίζουν: Τζον Τιούτιν, Τομ Κρέιγκ, Στιβ Χιούσον, Βεν Τρέισι. Σας περιμένουμε όλες και όλους την Παρασκευή στις 20:30 στη Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία (έναντι ΟΑΕΔ) http://ardinthess.wordpress.com/

Νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Κέδρος - Δοκίμιο-Μελέτη

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορούν τα βιβλία: · Μικρός οδηγός πολιτικής διαφθοράς, του Brice de Tours · Μαθηματικά Μυστήρια, του Calvin C. Clawson

Συγγνώμη, μέχρι τώρα ήμουν ο πατέρας σου, αλλά τώρα δεν είμαι..

Συγγνώμη, μέχρι τώρα ήμουν ο πατέρας σου, αλλά τώρα δεν είμαι...

Βιβλιοπαρουσίαση: ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ του Μπάμπη Μαυρίδη

Οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μισό μήλο του Μπάμπη Μαυρίδη Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια στο Τ.Ε.Π.Α.Ε., Α.Π.Θ. Ευαγγελία Τρέσσου-Φατούρου, Καθηγήτρια στο Π.Τ.Δ.Ε., Α.Π.Θ. και ο Μπάμπης Μαυρίδης, σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας του βιβλίου Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2010, 7:15 μ.μ. Πολυχώρος Μαλλιάρης- Παιδεία « Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39, απέναντι από την Καμάρα)

Πρόσκληση Centre George Pombidou - 3/5/10

Ανάμεσα στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Συνάντηση με 4 γυναίκες συγγραφείς της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. Theodora Dimova, Βουλγαρία Florina Ilis, Ρουμανία Sema Kaygusuz, Τουρκία Μαρία Ευσταθιάδη, Ελλάδα Στις 3 Μαϊου και ώρα 19, στο Centre Georges Pombidou, στο πλαίσιο της Βαλκανικής Άνοιξης 2010.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ; ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ. Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ «ΑΣΑΝΣΕΡ». ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ.
Όπως και να έχει το θέμα χρειάζεται απαραίτητα και αποκατάσταση. Σωστό είναι η αποκατάσταση να γίνεται με την αρχή της θεραπείας διότι κατά κανόνα όταν διαγνωστεί η νόσος ήδη υφίσταται ένα νευρολογικό έλλειμμα τόσο στο κινητικό όσο και στο αισθητικό ακόμη και στο γνωστικό αντικείμενο του νευρικού συστήματος που πρέπει να αποκατασταθεί. Δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο το ένα ξεχωριστά από το άλλο.Διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση είναι όλα σε ένα.
Πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα και ο στόχος είναι να φτάσουν τα συμπτώματα του ασθενούς όσο γίνονται γρηγορότερα στο μηδέν έτσι που να τον απαλλάξουν από το φόρτο νέων επιπλοκών και νέας ταλαιπωρίας.Άλλωστε μια προσωρινή λύση φαρμακευτική και μετά μια αποκατάσταση η οποία συνήθως είναι συνυφασμένη με κόπωση του ασθενούς το μόνο που θα καταφέρει είναι μια επιδείνωση και μια απογοήτευση του για οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια στο μακρύ χρονικό διάστημα που θα έχει να παλέψει με την αρρώστια.
Είναι απαραίτητη λοιπόν η άμεση εφαρμογή όλων των προσπαθειών από την πρώτη στιγμή που θα γίνει η διάγνωση. ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ.
Το φαινόμενο παρατηρείται και πάρα πολλές έρευνες παγκοσμίως ασχολήθηκαν και τώρα τελευταία με την άνοδο της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν διαπιστώθηκε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.Κάποιες ουσίες οι οποίες λέγονται κιτοκίνες και συγκεκριμένα με το όνομα ιντερλευκίνη 2 και ιντερλευκίνη 6.
Κατά την ώρα που η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι σε έξαρση αυξάνεται έντονα προκαλώντας ταυτόχρονα τον εγκέφαλο σε μια διέγερση φθοράς και αύξηση των καταθλιπτικών ιδεών και αντιδράσεων.Βλέπουμε δηλαδή μια αλληλουχία μεταξύ της ύπαρξης της κατάθλιψης και της αντίδρασης του οργανισμού που υπάρχει στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δύο αλληλένδετα γεγονότα και σαφώς πίσω από αυτά ίσως κρύβονται πολλά περισσότερα που πρέπει ακόμα να ελεγχθούν.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Σε δρόμους λαϊκούς Συγγραφέας: BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ Περιέχει συλλεκτικό cd και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ • Κωδ: 42030
• ISBN: 978-960-422-859-1
• Σχήμα: 19Χ26
•Σελίδες:248
• BARCODE:9789604228591
• Eξώφυλλο: Mαλακό
Τη βιογραφία του έχει επιμεληθεί ο πανεπιστημιακός Βασίλης Καρδάσης. Το βιβλίο μάλιστα θα συνοδέυεται από CD με ηχητικό υλικό από τη συνέντευξη που έδωσε ο Πάνος Γεραμάνης στη δημοσιογράφο Έφη Μεταλληνού, τον Ιούνιο του 2003, στο Β΄πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, όπου και αυτοβιογραφείται. Επίσης, το CD θα περιλαμβάνει 10 από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Πάνου Γεραμάνη που συνήθιζε να παίζει στην ραδιοφωνική του εκπομπή. Την επιμέλεια του ηχητικού υλικού έχει κάνει ο Θάνος Κουτσανδρέας. Ο Πάνος Γεραμάνης άφησε εποχή στα χρονικά της ελληνικής ραδιοφωνίας, αφιερώνοντας τη ζωή του και διαθέτοντας όλο του το ταλέντο για ένα σκοπό: να προβάλλει το λαϊκό τραγούδι και να αναδείξει τους πόθους και καημούς των ανθρώπων που το δούλεψαν. Η εκπομπή του, με τίτλο «Λαϊκοί βάρδοι» - Β΄πρόγραμμα ελληνικής ραδιοφωνίας, που μεταδιδόταν κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα ήταν καταφύγιο της νοσταλγίας μας και της αγάπης μας για έναν κόσμο που όλοι λατρέψαμε. Επίσης, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του «Οι άσσοι των γηπέδων», που μεταδιδόταν από το πρόγραμμα της ΕΡΑ Sport, φιλοσοφούσε με απλή γλώσσα και ανέλυε το πάθος και τη γνήσια αγάπη του κόσμου για το ποδόσφαιρο. Ο Πάνος Γεραμάνης, υπήρξε πολυσήμαντος και δημιουργικός δημοσιο-γράφος στο περιβάλλον των συγκροτημάτων τύπου. Με συνέπεια και ευθύνη υποστήριξε στην καριέρα του τα κοινωνικά δικαιώματα. Ήταν λάτρης της ταβέρνας και της καλής παρέας απολαμβάνοντας τη φιλία πολλών ανθρώπων. Υπήρξε επιπλέον ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προβολή του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Ανέσυρε από τη λήθη τη χρυσή εποχή του '50 και '60. Επανέφερε στο προσκήνιο τους θρύλους της λαϊκής μουσικής, στιχουργούς, συνθέτες, ερμηνευτές και οργανοπαίκτες, ξεσκόνισε παλιούς δίσκους 78 και 45 στροφών, αναζωογόνησε την υπνώσα μνήμη μας, ανατροφοδότσε τις αισθήσεις μας, πλούτισε τα αισθήματά μας. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, Αθήνα) τιμητική εκδήλωση για τον Πάνο Γεραμάνη. Βιογραφικό συγγραφέα Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1956 και είναι ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι μελέτες του, δημοσιευμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρονται σε ζητήματα της νεώ-τερης οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας. Επιπλέον λατρεύει το ποδόσφαιρο και το λαϊκό τραγούδι. Έτσι στα έργα του ανήκουν και δημοσιεύσεις για πηγές της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αγάπη και η ανάμνηση των ραδιοφωνικών εκπομπών του Πάνου Γεραμάνη, αλλά προπάντων η μετέπειτα αλληλο-εκτίμηση με τη Ναυσικά και τους φίλους του, τον έκαναν να γράψει αυτή τη βιογραφία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ" ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου : Παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης «Ορίζοντες έκφρασης» σύγχρονος χορός
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 11.30, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, θα παρουσιάσει παραδοσιακούς και Σύγχρονους χορούς. ΥΠΕΥΘΥΝΗ : ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΑΙΚ. ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Ο χορός ως τρόπος έκφρασης πηγάζει από τα βάθη της ψυχής εκφράζει όλο το ηθικοκοινωνικό οικοδόμημα. Πολύ περισσότερο ισχύει αυτό όταν μιλάμε για παιδιά τα οποία παρασύρονται και συνεπαίρνονται εύκολα από τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια που χαρακτηρίζουν το χορό. Κάθε εποχή έχει ανεπανάληπτες εκφράσεις που δρουν ως συνισταμένη των επικαιρικών στοιχείων της ζωής . Η ομάδα μας, αγαπάει την μουσική και την κίνηση και έχοντας ανάγκη έκφρασης, δημιουργίας αλλά και εκτόνωσης, δημιούργησε το χορευτικό αυτό, τονίζοντας τις αντιθέσεις, τις επιρροές αλλά και τις τελικές επιλογές της. ONOMA TMHMA EIΡHNH ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ ΒΥ3 ΜΑΡΗΛΙΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΒΥ3 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Α3 ΔΑΝΑΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ Α1/ΑΥ1 ΦΑΙΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ Α2/ΑΥ1 ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΡΟΥΝΤΟΥΔΑΚΗ Α2/ΑΥ1 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ Α3/ΑΥ2
Γυμνάσιο Σούδας Παραδοσιακή Κρητική και Νησιώτικη Μουσική
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 11.30, το Γυμνάσιο Σούδας θα παρουσιάσει κρητικούς και νησιωτικούς χορούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email: press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων Ανταποκριτών έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Αυτή η κρίση ανέδειξε χρόνιες παθογένειες στο δημόσιο τομέα, στρεβλώσεις που ταλάνιζαν επί δεκαετίες τη χώρα μας, που εξέθρεψαν και διόγκωσαν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά, που παρέλυσαν την ανταγωνιστικότητα και αποδυνάμωσαν το λεγόμενο «ελληνικό δαιμόνιο». Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τις μεγάλες ριζικές αλλαγές, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια νέα διαφορετική χώρα, με βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη για όλους μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Ο νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, η ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η νέα διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης μέσα από τη Βουλή, το νέο πλαίσιο για την εξέλιξη των διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου, η υποχρέωση ανάρτησης όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, το νέο δικαιότερο φορολογικό πλαίσιο, είναι μερικά από αυτά. Στα πλαίσια του προεκλογικού μας προγράμματος και με συνέπεια, παρουσιάσαμε χθες το νέο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν είναι ένα μόνο βήμα της ελληνικής πολιτείας, αλλά ένα πολύ μεγάλο άλμα για την ανασυγκρότηση του κράτους και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια που επιτέλους πραγματώνει την αποκέντρωση, δίνει πραγματική δύναμη στην περιφέρεια, ενισχύει και δίνει ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, απελευθερώνει πόρους που μπορούν να επιστρέψουν στους πολίτες με μορφές επενδύσεων και περιφερειακών έργων. Η εξοικονόμηση πόρων με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι πραγματικά μεγάλη. Ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση.
Δίνει τέλος στην πραγματικότητα των μικρών, διάσπαρτων, αντιοικονομικών δήμων, που ούτε αποτελεσματικοί ήταν, ούτε και μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τους δημότες τους. Έτσι, οι δήμοι μειώνονται στο 1/3 περίπου.
Οι δαπανηρές θέσεις μειώνονται στο μισό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων που ορίζονται. Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εγκαθιστά επιπλέον, μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, διαφάνεια στο καθεστώς των προμηθειών και των αναλήψεων έργων, ενώ παράλληλα κάθε πρόσληψη στο εξής, σε δήμους και περιφέρειες και τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ, θα γίνεται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ.
Σε αντίθεση με το γνωστό σε όλους σύστημα που ισχύει μέχρι σήμερα. Αποδεικνύουμε, λοιπόν, καθαρά ότι η κυβέρνηση αποφασίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που αλλάζουν δραστικά την εικόνα της Διοίκησης στην Ελλάδα. Αυτή η κυβέρνηση εργάζεται με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Τις τελευταίες, όμως, ημέρες γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων καταστροφολογικών σεναρίων που το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να προκαλέσουν σύγχυση και αναταραχή στους πολίτες.
Ο μηχανισμός στήριξης, στη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε και επέτυχε η κυβέρνηση, εγγυάται τη βιωσιμότητα και την επάρκεια ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συνεπώς, και των καταθέσεων των πολιτών.
Κάθε άλλη φήμη ή σενάριο για τις καταθέσεις είναι εκ του πονηρού.
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα –και αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή- για να προστατεύσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες από τα χειρότερα, με το πιο δίκαιο, στο μέτρο του δυνατού, τρόπο. Το ζήτημα, όπως είχε πει πρώτος ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δεν αφορά μόνο εμάς.
Τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι αποφάσεις μας, όσο δύσκολες και να είναι, οδηγούν την Ελλάδα στην ασφάλεια.
Και αυτό γιατί φροντίσαμε να δημιουργήσουμε έγκαιρα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, από το μηδέν. Προχωράμε αποφασιστικά, σταθερά, σίγουρα, με σχέδιο. Δημιουργούμε το πλαίσιο σταθερότητας, για να κάνουμε όλες τις δομικές ιστορικές αλλαγές, που οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες».

Στο Καρφί Σάββατο 30 Απριλίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 464 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 Το σημείωμα του "Κ" Έχουμε τρελαθεί; Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Τις τελευταίες ημέρες το σωστό είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε… παράκρουση. Διότι τα κοινωνικά φαινόμενα που παρατηρούνται δείχνουν ότι έχουμε τρελαθεί εντελώς.
Ωστόσο, η εκδοχή της ομαδικής παράνοιας πρέπει να αποκλειστεί. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να παίρνει… ληγμένα.
Το πιθανότερο είναι ότι, αν και κολακευόμαστε να πιστεύουμε πως είμαστε η πιο έξυπνη φάρα στον κόσμο, και παρότι τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν, εμείς εξακολουθούμε να αδυνατούμε ή να μη θέλουμε να κατανοήσουμε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Σελ.2 Παίρνουμε δάνειο-ανάσα αλλά με ασφυκτικά μέτρα Σε γενναία οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, αλλά με οδυνηρά ανταλλάγματα για την κοινωνία, συμφώνησε τελικά η Γερμανία μπροστά στην απειλή να επεκταθεί η κρίση δανεισμού σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο έως την Κυριακή, δεδομένου ότι οι αντιστάσεις της ελληνικής πλευράς στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών μας είχαν καμφθεί μπροστά στον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας.
Το «χάπι» της σωτηρίας παραείναι πικρό. Μας δανείζουν ένα ποσό-ρεκόρ (120 δισ. ευρώ) για τρία χρόνια με επιτόκια χαμηλότερα απ’ αυτά που πληρώνουμε στις αγορές, αλλά ζήτησαν την πιο σκληρή λιτότητα που έχει εφαρμοστεί μεταπολεμικά στη χώρα. Με λίγα λόγια, αλλάζει προς το χειρότερο ό,τι θεωρούσαμε έως τώρα δεδομένο και κεκτημένο στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα της Ελλάδας.
Οι αιματηρές θυσίες κρίθηκαν απαραίτητες ώστε να μη βρεθεί το κράτος στην ακόμη χειρότερη θέση να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις – ενδεχόμενο που βρισκόταν πολύ κοντά μετά τη λυσσαλέα επίθεση κατά της ελληνικής οικονομίας και, κατ’ επέκταση, του ευρώ. Σελ. 12 και Σελ. 13 Ποιοι παίρνουν σειρά για διαγραφή από τη Ν.Δ. Το σχέδιο ενίσχυσης του καταρρακωμένου ηγετικού προφίλ αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ο «συμβασιούχος» πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.
Μετά το τελεσίγραφο που απηύθυνε προς τους ήδη διαγεγραμμένους από τον Καραμανλή βουλευτές, το απόγευμα της Τρίτης αποφάσισε να διαψεύσει όσους είχαν αρχίσει να αμφισβητούν τις ηγετικές του ικανότητες.
Έτσι, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στη διαγραφή του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και από την ιδιότητα του μέλους. Την πρωτοβουλία την έλαβε προσωπικά ο Σαμαράς, υπό το φόβο της παρουσίας του τέως υπουργού στο προσυνέδριο για τον Τουρισμό που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο. Επειδή ο Παυλίδης «απειλούσε» ότι θα έδινε το «παρών», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεώρησε σκόπιμο να τον διαγράψει μία μέρα πριν. Σελ. 14 και Σελ. 15 Μανώλης ο ανυπάκουος Την ώρα που η Ν.Δ. παραπαίει σε ό,τι αφορά τη γραμμή που θα ακολουθήσει για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, η ΔΑΚΕ σηκώνει το λάβαρο της ανταρσίας κατά του ΔΝΤ και συμπλέει με το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις αλλά και σε ακραίες θέσεις.
Πρωταγωνιστής αυτής της ιδιότυπης «εξέγερσης» είναι ο γραμματέας συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, που πλέον καθοδηγεί τους γαλάζιους συνδικαλιστές στο δρόμο που χάραξε ο... Περισσός!
Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από την ενεργοποίηση του μηχανισμού σωτηρίας με την εμπλοκή του ΔΝΤ, ο Γ. Μανώλης έριχνε λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του: «Θα είμαι ο πρώτος που θα βρεθεί στα πεζοδρόμια κατά του ΔΝΤ και γιατί θίγομαι προσωπικά και γιατί όλα τα χρόνια που είμαι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες έχω μάθει ότι όπου μπαίνει το ΔΝΤ, υπάρχει αίμα και δάκρυα».
Αυτά έλεγε πριν από δύο εβδομάδες και κανένας από τη Ν.Δ. δεν έκανε τον κόπο να αντιπαρατεθεί. Βεβαίως παρέμεινε στη θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού με τις ευλογίες του Α. Σαμαρά. Σελ. 62 στο Πέταλο Γερή πλάτη στον Σαμαρά έβαλε ο Πρετεντέρης και το Mega τη Δευτέρα. Αντί να δείξουν το Βατερλό της Ν.Δ., προσπαθούσαν να βρουν ψύλλους στ’ άχυρα, για να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε μισή μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO.
Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει την κατάντια της Ν.Δ. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο Σαμαράς είναι ξένο σώμα μέσα στο ίδιο το κόμμα του.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το 35% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι αρνητικό απέναντι στον αρχηγό του. Στο σύνολο της κοινωνίας, στην ερώτηση για τις απόψεις των αρχηγών για την κρίση, ο Σαμαράς υπολείπεται 10 μονάδες του Παπανδρέου και νιώθει την «ανάσα» του Καρατζαφέρη, ο οποίος είναι δύο μονάδες πίσω (40,2 ο Σαμαράς, 38 ο Καρατζαφέρης).
Αναμφίβολα η πορτογαλική!
Πάνω από τριάντα Πορτογάλοι δημοσιογράφοι βρίσκονται εδώ για να καλύψουν τις εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες θεωρούνται για πολλούς προπομπός των εξελίξεων στη δική τους χώρα.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. Ποιος είναι ο νούμερο ένα στόχος για συνέντευξη; Φυσικά, ο Θόδωρος Πάγκαλος! Πριν από λίγες εβδομάδες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε δώσει συνέντευξη στην πορτογαλική εφημερίδα «Jornal de Negocios», με την οποία προειδοποιούσε ότι η Πορτογαλία θα είναι ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων. Ε, τώρα τον βλέπουν σαν τον… Μουρίνιο.
Οπότε δικαίως τώρα η γραμματεία του κατακλύζεται από αιτήματα για νέες συνεντεύξεις. Λέτε να έχει κληρονομικό χάρισμα; Σελ. 64

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤο βαρύ τίμημα Οι πολυεθνικές πουλάνε με καπέλο ώς 50% στην Ελλάδα τα ίδια προϊόντα Τα ιερά τέρατα της λογοτεχνίας ανοίγουν τα χαρτιά τους Το καυτό, ελληνικό μουσικό καλοκαίρι - από τους U2 ώς τη Ριάνα «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη» Παγκόσμιο SΟS για το ντόμινο Η φτώχεια για κάποιους Ελληνες έχει έρθει πολύ πριν από το ΔΝΤ «Μέρες Μαγιού» από το 1893 ώς σήμερα Οι δήμαρχοι... εκπαιδεύονται

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δημήτρης Ψαρράς Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς
ISBN: 978-960-221-480-0
σελ.294
σχ.17x24, α’ έκδοση Απρίλιος 2010
Περιλαμβάνονται φωτογραφικά ντοκουμέντα. Τι είναι τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη; Πώς κατάφερε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να αναδειχτούν σε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής; Πόσο δίκιο έχει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όταν διαμαρτύρεται κάθε φορά που τον αποκαλούν ακροδεξιό; Ποια σχέση έχει το κόμμα αυτό με τους χουντικούς, τον Γλίξμπουργκ, τη Χρυσή Αυγή, τον Λεπέν, τον Φίνι και τον Χίτλερ; Αυτά τα ερωτήματα προκαλούν ακόμη αμηχανία στους τηλεπαρουσιαστές που φιλοξενούν όλο και πιο συχνά τα στελέχη του ΛΑΟΣ στις εκπομπές τους. Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο αν εξετάσει κανείς όσα γράφουν στα έντυπά τους και κυρίως όσα λένε από τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές αυτά τα στελέχη. Όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, οι συνεργάτες του Καρατζαφέρη ακολουθούν την τακτική του «διπλού λόγου». Όταν εμφανίζονται στο δικό τους ακροατήριο από τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές τις οποίες παρακολουθούν οι «μυημένοι», ξεδιπλώνουν όλο το πολιτικό και ιδεολογικό τους πρόγραμμα. Είναι αυτό που ο ίδιος ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει παρομοιάσει με πολιτική «Δούρειου Ίππου». Βασισμένος σ’ ένα πλούσιο αρχείο κειμένων και εκπομπών, ο συγγραφέας αναλύει το ιστορικό της αναγέννησης της ελληνικής Ακροδεξιάς και αναδεικνύει το κρυφό περιεχόμενο της πολιτικής ατζέντας του ΛΑΟΣ. Ο Δημήτρης Ψαρράς είναι δημοσιογράφος, μέλος της ερευνητικής ομάδας «ΙΟΣ». Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία από το 1990. Περιεχόμενα Εισαγωγή: Οι ακροδεξιοί του μεσημεριού I Μεταξύ δύο Κωνσταντίνων (1974-1980) II Η κασέτα που έγινε κανάλι (1980-1993) III Από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ στο χορό της Σαλώμης (1993-2000) IV Η πολιτική της χολής (2000-2004) V Η στρατηγική του Δούρειου Ίππου (2004-2009) VI Ενός ανδρός αρχή και τέλος (Τα κομματικά ντοκουμέντα) VII Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (Τα τηλεπρόβλητα στελέχη) Επίμετρο: Ο ρατσισμός με το γελαστό πρόσωπο Παραρτήματα, Φωτογραφίες, Πηγές, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο Από το εσώφυλλο του βιβλίου: «Πετύχαμε τον στρατηγικό μας στόχο, που ήταν ένας και ξεκάθαρος . . . Ενθυμείσθε ότι είχαμε φτάσει σε ένα υπέρτατο σημείο για τη λειτουργία της δημοκρατίας σε αυτήν τη χώρα, όπου μας κατηγορούσαν για ναζιστές και κρεματόρια. Κάναμε αυτήν την προσπάθεια με την αλυσίδα του κατάδικου. Κατορθώσαμε λοιπόν μέσα από μια στρατηγική, στρατηγική πράγματι ιδιαίτερα αποδοτική, που χτίσαμε με τους συνεργάτες μου στο ΛΑΟΣ, να πάμε σε αυτές τις εκλογές χωρίς καμιά άμεση ή έμμεση αναφορά για αυτά τα θέματα που κυριαρχούσαν στις προηγούμενες εκλογές. Μια στρατηγική που βασίστηκε σε έναν λόγο στρογγυλοποιημένο επί των ιδίων αρχών που δεν ξεφύγαμε επ’ ουδενί. Αλλά ο λόγος μας ήταν πιο εύγεστος και πιο εύπεπτος. Δεν αλλάξαμε αυτά που σερβίρουμε! Αλλάξαμε τον τρόπο που τα σερβίρουμε.» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Τηλεάστυ, 16.10.2006) Από την Εισαγωγή του συγγραφέα: «Στις σελίδες που ακολουθούν θα μελετήσουμε το μόρφωμα του ΛΑΟΣ ως ένα φαινόμενο που, ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και τους πολιτικούς αναλυτές επί μία σχεδόν δεκαετία, κατά βάθος παραμένει ακόμα άγνωστο. Το εκ πρώτης όψεως παράδοξο αυτό γεγονός, ότι δηλαδή αντιμετωπίζουμε ως “άγνωστο” ένα κόμμα που είναι κατεξοχήν δημιούργημα της τηλεόρασης και από το πρωί ώς το βράδυ κυριαρχεί σε δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και μεσημεριανάδικα, οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός και τα στελέχη του έχουν κατορθώσει να λειτουργούν σε δύο παράλληλους τηλεοπτικούς κόσμους: στον κόσμο των τηλεοπτικών δελτίων και των πολιτικών εκπομπών των μεγάλων καναλιών από τη μια μεριά, και στον κόσμο του δικού τους καναλιού (Telecity και στη συνέχεια Τηλεάστυ) από την άλλη.
Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί κόσμοι τέμνονται σε ορισμένα σημεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται. . . . Στο τέλος μιας διαδρομής με διακυμάνσεις, που τους οδήγησαν κάποιες στιγμές να ταυτιστούν ακόμα και με τις πιο αντιδημοκρατικές μορφές που πήρε η Ακροδεξιά στη μεταπολεμική Ελλάδα, οι ηγέτες αυτού του νέου κόμματος, μετά την επιτυχή είσοδό τους στο κοινοβούλιο το φθινόπωρο του 2007, επέλεξαν να ακολουθήσουν μια μετριοπαθή στάση όταν απευθύνονται στο εθνικό ακροατήριο και να σκληραίνουν όταν μιλούν στους “δικούς τους” Είναι η “στρατηγική του Δούρειου Ίππου”, την οποία έχει επεξεργαστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης και την αναλύει με κάθε ευκαιρία στα στελέχη του κόμματός του και στους οπαδούς που δεν τον βλέπουν όσο “ριζοσπάστη” (δηλαδή ακραίο) θα επιθυμούσαν.»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics ΠΓΔΜ: Μάχη με μασκοφόρους που φρουρούσαν οπλοστάσιο, στα σύνορα με το Κόσοβο Απαγορευμένη περιοχή" για τους πιλότους της Π.Α. το μισό Αιγαίο, σήμερα-Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" Ομιλία Βενιζέλου στο συνέδριο Economist Γ. Καρατζαφέρης: Να γίνει τζαμί, αλλά με ομόλογη σχέση Τα γεωπολιτικά της σχέδια προτάσσει η Μόσχα Ανακοινώνει τη...λυπητερή Στο Ίντερνετ επίσημα έγγραφα από τη σφαγή στο Κατύν ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ «Στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε συνδικαλισμός, ούτε απεργία» Η επίσκεψη Κωφού-Βερέμη- Μαλλιά στην ΠΓΔΜ Δικαστική έρευνα εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ Πρόκληση προς το Ισραήλ Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους! Η απεχθής υποκρισία των Γερμανών "Δεν είμαστε εθνικιστές, απλώς ρεαλιστές" (2) Διπλή πρόκληση σε Αιγαίο και Εβρο.ΑΣΚΗΣΕΙΣ... για γερά νεύρα κάνει η Τουρκία τόσο στον Εβρο όσο και στο Αιγαίο. Αναψε «πράσινο» για το τζαμί Τούρκοι στην Αθήνα για δουλειές Τα θεμέλια εξαχρείωσης των ηθών Γερμανική Κατοχή και Ληστεία. Άρχισαν τα 'όργανα'; Η Γενοκτονία των Αρμενίων στην Κνεσέτ! Video Ντοκουμέντο: Τα 10 λεπτά πριν την πτώση της Helios Καμία επιείκεια σε πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες που ξεπούλησαν την Ελλάδα! Απειλή ο πυρηνικός σταθμός στην Αλβανία Ανησυχεί η διεθνής κοινότητα για την ΠΓΔΜ

Πρωτομαγιά στις Σκουριές για γλέντι και αγωνιστική επαγρύπνηση!

Πρωτομαγιά στις Σκουριές για γλέντι και αγωνιστική επαγρύπνηση!

Η κονσέρβα συμπληρώνει 200 χρόνια ζωής..!!!

Η κονσέρβα συμπληρώνει 200 χρόνια ζωής..!!!http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/04/200.html Απολίτιστο Στέκι

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «ΣΥΡΕΤΑΙ» ΠΡΟΣ ΤΗ «ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τους λόγους που ο δήμαρχος Αθηναίων σκληραίνει τη στάση του για τον "Καλλικράτη" αλλά και για τις αντιδράσεις δημάρχων της Ν.Δ.
Διαβάστε επίσης:
1) ΕΝΑΕ προς ΥΠΕΣ: προέχει η κατοχύρωση των εργαζομένων
2) Εισαγγελέας καλεί Ψωμιάδη για δύο υποθέσεις http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6511
3) Δ. Βύρωνα: «πόλεμος» για τις διαφημιστικές πινακίδες
4) Δ.Αλικαρνασσού: βγήκαν στους δρόμους κάτοικοι και δ.σ. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6516
5) ΚΕΔΚΕ: Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. για τον Καλλικράτη
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΤΕΥΣΗ
2) ΚΕΔΚΕ: ΞΑΝΑ ΟΙ ΔΥΟ "ΓΡΑΜΜΕΣ" ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
3) "ΓΕΝΝΑΙΑ" ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΟΡΩΝ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DCA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DCA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ GreekBlock