Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Κ.Θ.Β.Ε. - ΤΡΩΑΔΕΣ Φίλοι που κέρδισαν προσκλήσεις ΜAΡΙΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ Τετάρτη 30-Σεπτεμβρίου - 2009 21,00ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟΥ 1- Οκτωβρίου - 2009
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Α.Π.Θ.
Επιστημονική εκδήλωση προς τιμή της ομότιμης Καθηγήτριας Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καλλιόπης Κούφα, διοργανώνει η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., με την ευκαιρία της επίδοσης του διεθνούς Τιμητικού Τόμου «The Diversity of International Law Essays in Honour of Professor Kalliopi K. Koufa». Διαβάστε περισσότερα...
ΦΑΣΙΑΝΟΣ - ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ Για τα θύματα της βουλγαρικής θηριωδίας Διαβάστε περισσότερα...
IANOS - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
IANOS (Σταδίου 24)Τηλ. 2103217810
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ WHY CINEMA NOW?13-22 Νοεμβρίου 2009
EXPERIMENTAL FORUM Διαβάστε περισσότερα... ΜΜΣΤ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 1-ΦΡΕΝΤΥ ΚΑΡΑΜΠΟΤ - ΜΙΧΑΛΗΣ & ΑΓΝΗ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ2-Paint-id Διαβάστε περισσότερα... ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, στις 18.00
Παρουσίαση τριών λεξικών για παιδιά
Χορηγός επικοινωνίας: www.alfavita.gr Διαβάστε περισσότερα...
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Μετάφραση: Σοφία Παχή
Σχεδιασμός: Χέλεν Λι, Σαμ Τσάντλερ, Κέιτ Φερν
Επιστημονικός Σύμβουλος: Δρ Ρότζερ Τρεντ
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Γενικών Γνώσεων για παιδιά και νέους (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2009
Σελ.: 16 - Τιμή: 13,30 € ISBN: 978-960-453-606-1 Διαβάστε περισσότερα...
Facebook: Lindy Hop GreeceTwitter.com/LindyHopGreece Διαβάστε περισσότερα...
11o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 29 Σεπτεμβρίου - 13 Οκτωβρίου 2009
Τριάντα θίασοι από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη, περισσότερες από 100 παραστάσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, προβολές σε μια μοναδική πολύχρωμη γιορτή! Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/9/09 Στην Αχαία περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελης. Στην Πάτρα, όπου και έδωσε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Παπαθεμελής αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα με την αποβιομηχάνιση της πόλης. Μια αποβιομηχάνιση, η οποία όχι μόνο στέρησε από δουλειά σε χιλιάδες εργατικά χέρια, αλλά και σακάτεψε κυριολεκτικά τον οικονομικό της ιστό. Να προσθέσουμε εδώ πως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12:30 μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Παπαθεμελής, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, στα ΜΜΕ της χώρας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/9/09 Σε Αιτωλικό, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Στις επαφές του με την τοπική κοινωνία, ο κ. Παπαθεμελής αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατ? εξοχήν αγροτικές αυτές περιοχές, αναφερόμενος στην ανάγκη να προχωρήσουμε αμέσως στη δημιουργία του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Αγροτικών Προϊόντων (Δημοπρατήριο) για να προστατευθεί τόσο ο αγρότης όσο και ο καταναλωτής από την λαίλαπα των μεσαζόντων. Σχετικά με τη δήλωση του αρχηγού του ΛΑΟΣ στο debate των πολιτικών αρχηγών, να φορολογηθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ένα ακόμη ήξεις αφίξεις από τον γνωστό «Ορθόδοξο» και λοιπά συναφή Συναγερμό. Μετά την Τζαβέλα και τον Ψινάκη, μετά την «με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω» στάση στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, τώρα ο «υπερασπιστής» της Εκκλησίας, της ζητά να πληρώσει. Μια ακόμη αποκάλυψη πίσω από το προσωπείο της πολιτικής εξαπάτησης του λαού, από τον γνωστό και ως σαλταπήδα».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
REQUIEM FOR THE ABSENT
Κατηγορία ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 07607 Ημ. Έκδοσης 09/2009 Ηλικιακή Ομάδα ΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-597-2 Σελίδες424
Ύστερα από έξι χρόνια στο εξωτερικό, ο Αρσένιος Θησέας επιστρέφει στην Κύπρο και ανοίγει το Ειδικό Γραφείο Ερευνών.
Πρόκειται για μια όντως ειδική μορφή εργασίας, αντικείμενο της οποίας είναι να ερμηνεύει το θάνατο.
Οι δύο πρώτες υποθέσεις προκύπτουν σχεδόν ταυτόχρονα.
Η Τουρκοκύπρια Σελιχέ Ερκίν έρχεται από την Αγγλία για να αναζητήσει το μεταθανάτιο πεπρωμένο του παππού της, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1962 στη Λευκωσία.
Παράλληλα, ο Θεόφιλος-Ζακχαίος Ανδρεάδης, έχοντας μόλις αποκεφαλίσει τη μητέρα του, ζητά από τον Αρσένιο να του πει για ποιο λόγο πέθανε η ηλικιωμένη γυναίκα.
Ο Αρσένιος Θησέας μεσολαβεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο και επιστρέφει στη δεκαετία του '60, την πιο σκοτεινή της κυπριακής ιστορίας.
Καθώς ερευνά τις πολιτικές συνωμοσίες του παρελθόντος και τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους βρικόλακες της Ιστορίας που στοιχειώνουν ακόμα τη ζωή στο νησί και επιδιώκει τη δικαίωση των νεκρών συγγενών των πελατών του - τη δικαίωση του ίδιου του θανάτου, υπό τους ήχους ενός επίμονου ρέκβιεμ.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"www.απόγνωση.gr"
ISBN: 978-960-14-1711-0 Αρ. σελίδων: 227 Η αληθινή ζωή δεν είναι αυτή που περιγράφουν οι συγγραφείς στα βιβλία τους ούτε οι σκηνοθέτες στις ταινίες τους.
Η ζωή έχει τη δική της δυναμική και αποφασίζει μόνη της για πρόσωπα και καταστάσεις που βασανίζουν τον άνθρωπο σήμερα.
Οι μεγάλοι έρωτες συνήθως δεν τελειώνουν ρομαντικά, και η λάμψη, όπου υπάρχει, δε φωτίζει τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων, ακόμα κι όταν πρόκειται για μια διάσημη δικηγορίνα, έναν πετυχημένο πολιτικό μηχανικό και ένα σπουδαίο τηλεπαρουσιαστή.
Όταν ένας αλκοολικός μυθομανής κομπιουτεράς συναντά στο κατώφλι της καφετζούς μια παρανοϊκή νοικοκυρά, το όνειρο αρχίζει και η ιστορία ξετυλίγεται με τη βοήθεια μιας κυνικής και πικρόχολης δημοσιογράφου.
Σκάνδαλα, μεγάλοι, μικροί και ανεκπλήρωτοι έρωτες, τεστ πατρότητας, σχέσεις μέσω του Ίντερνετ και, τέλος, η αγωνιώδης προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει το ανεξήγητο της ύπαρξής του.
Όλα μαζί συνθέτουν το www.απόγνωση.gr, με πρωταγωνιστές τον Ισίδωρο, την Άννα, τον Δημοσθένη, τη Βάλια, τον Πάνο και την Εύα.
Άνθρωποι σύγχρονοι και καθημερινοί, που θα μπορούσαν να ζουν και να κινούνται ανάμεσά μας. «Το σύμπαν ανταποκρίνεται στις προθέσεις μας.
Οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας εκπέμπονται σαν προσευχές στον κόσμο, και το περιβάλλον προσπαθεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε.
Αυτό και μόνο αυτό».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΠαράσταση ήττας από Καραμανλή

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣε αδιέξοδο το Παπάφειο και 70 ορφανά παιδιά Επί δέκα μήνες στη φυλακή... κατά λάθος! Συλλήψεις για ναρκωτικά Επιδειξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Αστυνομικοί εκπαιδεύονται χωρίς όπλα! Εβαλαν στόχο τα ΑΤΜ 54χρονος ασέλγησε σε βάρος της εγγονής του Σε ομηρεία τα παιδιά με ειδικές ανάγκες Επιστολή απόγνωσης προς τον υπουργό Παιδείας Σήμα κινδύνου για την ελληνική φέτα και γραβιέρα Ξεκίνησε στην Κομοτηνή η δίκη για το Βατοπέδι 300 προσλήψεις με συμβάσεις έργου στο δήμο Θεσσαλονίκης Νέο ύποπτο κρούσμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης Εφημερεύοντες γιατροί για τη νέα γρίπη Ποδηλατάδα στην Παλιά Παραλία Το βέτο, η ΕΕ, τα Σκόπια, ο αγωγός και η Τουρκία Α. Παπαρήγα: Να μη παραγραφούν οι ευθύνες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 11.30 το Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στις 18.00 τα Πυργαδίκια, στις 18.30 το Γομάτι και θα μιλήσει στην Παναγία στις 20.00

Δελτίο Τύπου EKEBI

Το ΕΚΕΒΙ απένειμε τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου 2009 για ταινία μικρού μήκους O Παναγιιώτης Αχουριώτης παρέλαβε το πρώτο Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου από την Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κα Κατρίν Βελισσάρη.
Δεξιά τον διακρίνουμε ανάμεσα στον δεύτερο νικητή Αλέξανδρο Τσαντίλα (αριστερά του) και τον τρίτο νικητή Στέφανο Μονδέλο. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) απένειμε για πέμπτη συνεχή χρονιά, τ
α Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου - για Ταινία Μικρού Μήκους, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 32ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 το βράδυ, στον κινηματογράφο Ολύμπια. Τα βραβεία, παρέδωσε στους νικητές η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) κυρία Κατρίν Βελισσάρη συγχαίροντας τους νέους δημιουργούς για την επιτυχία τους. Τα βραβευμένα σενάρια, βασισμένα σε έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, επέλεξε η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από: τους συγγραφείς κ. Πέτρο Μάρκαρη, κ. Δημήτρη Νόλλα, την δημοσιογράφο–κριτικό κινηματογράφου κ. Μαρία Κατσουνάκη και την σκηνοθέτη κ. Φωτεινή Σισκοπούλου.
Φέτος, η επιτροπή αποφάσισε τη διεύρυνση του αριθμού των βραβείων από ένα σε τρία, που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα, με στόχο την ενίσχυση του έργου ακόμη μεγαλύτερου αριθμού νέων δημιουργών. Για το 2009, η κριτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ομόφωνα τα εξής βραβεία: Το 1ο Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου (αξίας 3000 ευρώ), για ταινία μικρού μήκους, απονέμεται στον Παναγιώτη Αχουριώτη για το σενάριο του Ο ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ, διασκευή από το ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η Επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερα τη δημιουργική επεξεργασία του διηγήματος του Παπαδιαμάντη και τη μεταφορά του στο σήμερα, τη στέρεη δομή των χαρακτήρων και την προσέγγιση του κεντρικού ήρωα του Παπαδιαμάντη από το σεναριογράφο, καθώς και την άρτια ανάπτυξη των διαλόγων του σεναρίου. Το πρώτο βραβείο αποκτάει το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του προγράμματος «Μικροφίλμ» της ΕΡΤ. 2. Το 2ο Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου (αξίας 2000 ευρώ), για ταινία μικρού μήκους, απονέμεται στον Αλέξανδρο Τσαντίλα για το σενάριο του Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ από το διήγημα «Ο Γρασαδόρος» του Ρένου Αποστολίδη.
Η Επιτροπή αξιολόγησε πολύ θετικά το ρεαλιστικό, σύγχρονο, περιβάλλον και την ατμόσφαιρα του σεναρίου, καθώς και την ικανότητα του σεναριογράφου να φτιάχνει σύγχρονους, αληθινούς, χαρακτήρες. Το 3ο Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου (αξίας 1000 ευρώ), για ταινία μικρού μήκους, απονέμεται στον Στέφανο Μονδέλο για το σενάριο του ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ, βασισμένο στο ομώνυμο εικονογραφημένο παραμύθι του Νικόλαου Ανδρικόπουλου.
Η Επιτροπή έκρινε ότι η προσπάθεια του σεναριογράφου να διασκευάσει ένα παιδικό βιβλίο, καθώς και η χρησιμοποίηση μικτών τεχνικών καθιστούν τον σενάριο άξιο για ένα βραβείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο της ταινίας «Σκαριμπίμ-Σκαριμπόμ» των Μανώλη Τσίπο και Βασίλη Νούλα, που προβάλλεται στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ την ερχόμενη Τετάρτη, είχε βραβευθεί από το ΕΚΕΒΙ το 2005. Νόπη Χατζηγεωργίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ
Αθανασίου Διάκου 4117 42
Αθήνατηλ.: 210-9200346 φαξ: 210-9200305

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - βούκινο
Θέμα της εβδομάδας: Λέξεις που συνηθίσαμε μα ποτέ μας δε γνωρίσαμε! Ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Όταν από τα χείλη κάποιου ακουστεί η φράση «θα σε κάνω βούκινο», θα πρέπει να χαμογελάσουμε κολακευμένοι ή να ανησυχήσουμε;
Σαφέστατα το δεύτερο, αφού η φράση παραπέμπει σε αρνητική δημοσιότητα!
Κυριολεκτικά το βούκινο είναι ένα είδος σάλπιγγας από χαλκό, από όστρακο ή από κέρατο βοδιού.
Επειδή το βούκινο έβγαζε δυνατό ήχο, το χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα στις μάχες και το ονόμαζαν «βυκάνην» ή «βούκινον».
Οι Βυζαντινοί είχαν κάτι ανάλογο για να μεταδίδουν ειδήσεις ή διαταγές στο ναυτικό και στο στρατό. Κάποιοι ανάγουν την ετυμολογία της λέξης βούκινο στο λατινικό bucina, που σήμαινε «μεγάλο κοχύλι».
Άλλοι υποστηρίζουν ότι το βούκινο προέρχεται από τη λέξη βους, που σήμαινε «βόδι», επειδή χρησιμοποιούσαν το κέρατό του για την κατασκευή του.Στην Κέρκυρα από το 1884 ως τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα κυκλοφορούσε, εβδομαδιαία αρχικά, δυο τρεις φορές την εβδομάδα αργότερα, μια σατιρική εφημερίδα που ονομαζόταν «Το Βούκινο».
Περιλάμβανε πεζά και έμμετρα κείμενα, κυρίως ελληνικά (στην κερκυραϊκή διάλεκτο) αλλά και ιταλικά ή ανάμεικτα, καθώς επίσης και γελοιογραφίες.
Επίσης, περιλάμβανε αρκετές τοπικές ειδήσεις, όπου συνήθως –και σύμφωνα με τον τίτλο της εφημερίδας– στηλιτεύονταν τα κακά της τοπικής κοινωνίας.
Υπενθύμιση:Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων λεξικογραφίας της άσπρης λέξης με έγκριτους πανεπιστημιακούς.

Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Μια ημέρα γιορτής ή μια ευκαιρία για σκέψεις Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η σημερινή και οι διάφοροι φορείς που ενεπλάκησαν στους εορτασμούς και τις δράσεις της ημέρας πανηγυρίζουν, ξεχνώντας ή κάνοντας πως ξεχνούν ότι όλες τις άλλες ημέρες το αυτοκίνητο καταδυναστεύει τη ζωή μας.
Σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια ή σχεδόν η κάθε οικογένεια διαθέτει δυο αυτοκίνητα, σε πόλεις που οι δρόμοι τους κατασκευαστήκαν για κυκλοφορία λιγότερων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τα συχνά μποτιλιαρίσματα -ακόμα και στη μικρή μας πόλη τη Βέροια είναι συχνό το φαινόμενο-, με οδηγούς που μπροστά στην ευκολία τους παρκάρουν όπου βρουν εμποδίζοντας τους άλλους οδηγούς να κυκλοφορήσουν, ή ακόμα χειρότερα παρκάρουν μπροστά στις διαβάσεις των πεζών, στις ράμπες για τα ΑμΕΑ και τις μητέρες με τα καροτσάκια των μωρών.
Για να μη μιλήσουμε για τους ασυνείδητους –κυρίως νέους οδηγούς που τρέχουν σαν τρελοί στους δρόμους της πόλης βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών και τους «νταλκαδιασμένους ηλίθιους» που με τα στερεοφωνικά των αυτοκινήτων τους ρυπαίνουν ηχητικά το περιβάλλον ταλαιπωρώντας τα δύστυχα αυτιά όσων βρίσκονται στο δρόμο και των περιοίκων.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον και μια πραγματικότητα, που καθόλου δεν μας επιτρέπει να χαιρόμαστε και να γιορτάζουμε την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» μάλλον θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις και δράσεις καθημερινές για τη λύση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία άλλης μιας αφιερωματικής ημέρας μαζί με τόσες άλλες που σηματοδοτεί μάλλον την απροθυμία μας να τα επιλύσουμε παρά να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
Τα παιδάκια που βγήκαν να παίξουν στην οδό Εληάς ή την πλατεία Ωρολογίου, θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα εκεί χωρίς να κινδυνεύουν και όχι μια ημέρα το χρόνο. Δημήτριος Σ. Προβάδος dprovados@yahoo.gr LIFE N’ ART Εργαστήρι Τέχνης Σε μια προσπάθεια κάλυψης του πολιτιστικού κενού που υπάρχει στη Δυτική Αττική, δημιουργήθηκε από την Ευτυχία Αργυροπούλου, στην καρδιά του Περιστερίου (στάση metro Αγ. Αντωνίου) το Εργαστήρι Τέχνης Life n’ Art (L.A.) Theater. Διαβάστε περισσότερα...
WORKSHOP ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - 2η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράλληλο Πρόγραμμα
Διάρκεια: Α΄ Φάση: 15 - 21 Ιουνίου Β΄Φάση: 24 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου
Χώρος: Α΄ Φάσης Δήμος Θέρμης, Β΄ Φάση: Artforum Vilka Γκάλερι Διαβάστε περισσότερα...
ATHENS PHOTO FESTIVAL 09 ΟI ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Το εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 09 περιλαμβάνει 35 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 240 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη διεθνή φωτογραφική σκηνή. Διαβάστε περισσότερα...
O «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ» ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Κ.Ο.Θ. Ο IVO POGORELICH σε μία ρομαντική συναυλία υπό τη διεύθυνση του ΜΥΡΩΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Διαβάστε περισσότερα...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Διδασκαλία και μάθηση στο σημερινό σχολείο μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (Γλώσσα – Ιστορία – Αρχαία Ελληνικά)».
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009, στις 18.00
Χορηγός επικοινωνίας: www.alfavita.gr Διαβάστε περισσότερα...
"ΧΡΟΝΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝ ΕΝΑΣ" Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας ΝέωνΔευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009, ώρα 20:00
Μεγάλη Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών
Κεντρικό Κτήριο "Προπύλαια"Λεωφόρος Πανεπιστημίου 30 Διαβάστε περισσότερα...
«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ» Διαβάστε περισσότερα... «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOK» Του Βαγγέλη ΑγναντόπουλουΈκθεση ζωγραφικής με τον ομώνυμο τίτλο εγκαινιάζεται στην Art 10 Gallery την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 20:30. Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ NICOLAS MOORE Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Συγγραφέας: Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Έλληνες Λογοτέχνες
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2009
Σελ.: 408 - Τιμή: 17,70 €ISBN: 978-960-453-662-7 Διαβάστε περισσότερα...
«ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ» performance 28 Σεπτεμβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2009 στο θέατρο Κινητήρας STUDIO Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα αναγορευτεί ο Kαθηγητής Δημήτριος Μιχαηλίδης του «University College London Medical School» του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Το πρόγραμμα «Ανοικτό Σχολείο» του Δήμου Στροβόλου επεκτείνει την προσφορά του και θα παρέχει από φέτος δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στα εγγεγραμμένα μέλη του Κέντρου Ενηλίκων Στροβόλου (Λέσχη Ηλικιωμένων), στα πλαίσια της συνεργασία του με το Ίδρυμα «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Στροβόλου». Διαβάστε περισσότερα...
10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Εικονογραφηµένο
Συγγραφέας: Anne Tardy Μετάφραση: Έφη Ανδριώτη
Επιµέλεια: Γιάννης Ζηρίνης, Μάγδα Καραβιώτη Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ
Σελ. 256, ISBN: 978-960-218-643-5 Διαβάστε περισσότερα...
4η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΨΥΚΑ Σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MIND RADIO

Κάνε το δικό σου Party Τώρα, από 7 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη διοργανώνουμε και τα δικά μας party. Κάθε παρέα του Mind Radio, κάθε εκπομπή, θα στήνει το δικό της Mind Your Own Party στο Tiki Athens. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου Yannis Fragile on decks Tiki Athens Το Mind Radio είναι το μοναδικό web radio, όπου οι ακροατές έχουν τον έλεγχο στα χέρια τους.
Με έναν υπολογιστή, μια ADSL σύνδεση και πολύ κέφι, όλοι γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, παίζοντας αγαπημένες μουσικές, χωρίς την πίεση των play lists. Εναλλακτικά έντυπα, web sites, blogs, νέοι καλλιτέχνες, και φυσικά απλοί ακροατές, έχουν πλέον τη δική τους φωνή μέσω του Mind Radio.
Από latin εκπομπές μέχρι queer ζώνες και από electro μέχρι metal, το Mind Radio είναι η εκδίκηση του ακροατή, είναι το δικό μας ραδιόφωνο. Mind Your Own Party Τώρα, από 7 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη διοργανώνουμε και τα δικά μας party. Κάθε παρέα του Mind Radio, κάθε εκπομπή, θα στήνει το δικό της Mind Your Own Party στο Tiki Athens. Τα Mind Your Own Parties θα μεταδίδονται ζωντανά στο κανάλι του UPLAY για να μπορούν να σε ακούνε όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν. Μπες και εσύ στην παρέα του Mind Radio, κάνε την δική σου εκπομπή και φυσικά το δικό σου party. Tiki Athens
Φαλήρου 15-Μακρυγιάννη
Τηλ: 210 9236908 (Σταθμός: Μετρό Ακρόπολη) GOING YOUTH FESTIVAL 2009 @ Τεχνόπολις, (23-27/9/09, Αθήνα) - Κερδίστε Διπλές Προσκλήσεις Στείλτε email στο sales@mindradio.gr με τίτλο 'Going Youth' και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και κερδίστε διπλές προσκλήσεις!! Περισσότερα...
Συνέντευξη Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Going Youth Festival, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Κωσταντίνος Σακκάς μίλησε στο Mind Radio για ότι μας περιμένει στο Φεστιβάλ. Listen Here Τζούλια, του ΑΟΥΓΚΟΥΣΤ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ - Κερδίστε Διπλές Προσκλήσεις Στείλτε email στο sales@mindradio.gr με τίτλο 'Τζούλια' και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και κερδίστε διπλές προσκλήσεις!! Περισσότερα...
Χορηγός Επικοινωνίας Mind Radio

Μαύρο στους «Μαυρογιαλούρους» που μαυρίζουν τη ζωή και τον τόπο μας!

Πάλι εκλογές πάλι ανέξοδες υποσχέσεις από τους υποψήφιους.
Πάλι τα μεγάλα λόγια πως συμπαρίστανται στους κατοίκους και πως «θα περάσουν απ΄το πτώμα τους» όσοι προσπαθήσουν να κάνουν εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG:

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚαθαρή νίκηΓιώργου στο τετ α τετ Γρίπη: 400 ύποπτα κρούσματα στα σχολεία Βρίσκουν δουλειά στη μόδα Εισαγγελέας για τα συμβόλαια Υπέρταση από τον θόρυβο της πόλης Αφιέρωμα στα επαγγελματικά Νέα επίθεση Βγενόπουλου κατά Ντόρας Ή το τσιγάρο ή την καρδιά σου Ζίκο, με «μάτια» από ψηλά

Ζητάνε και τα ρέστα

Δεμένοι με το κέρδος...
Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο. Εκδηλώσεις υποκρισίας, λένε ψέματα συνεχώς ακόμα και στο debate!! για την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Ο Ριζοσπάστης όπως και όλα τα άλλα κομματικά έντυπα είναι γνωστό ότι τυπώνονται στο τυπογραφείο της Σύγχρονης Εποχής (άλλη εκδοτική επιχείρηση του ΚΚΕ) και όχι από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ...
(Ο ριζοσπάστης είναι η μόνη εφημερίδα που στην ταυτότητα του δεν αναφέρουν που τυπώνετε για να καλύπτονται και να εξαπατούν τον κόσμο) Σύντροφοι, τώρα μιλάτε με τυπογράφους. Γνωρίζουμε πολύ καλά που τυπώνετε το κάθε έντυπο, εφημερίδα, ή περιοδικό. Αυτό που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε είναι το γιατί πρέπει τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν! Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις.Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.
Κοιτάξτε προσεκτικά την φωτογραφία με τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.
Εύκολα και ο ποιο δύσπιστος θα καταλάβει το τσουνάμι που πλήττει τον κλάδο. Αυτό το κομματικό ΤΕΡΑΣ στην κυριολεξία ξεκληρίζει την τυπογραφία και οδηγεί χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους στην ανεργία. Κίνημα Τυπογράφων Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
www.typografeio.blogspot.com
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Τροία τους σκελετούς ενός ζευγαριού Μεταβάλλουν το καθεστώς του Αιγαίου και υπηρετούν τις επεκτατικές επιδιώξεις της Τουρκίας οι προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟΟ Γκιόρκι Ιβάνοφ θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στη Γ.Σ. του ΟΗΕΕβραϊκό βασίλειο Τουρκία-Εκκληση Ερντογάν προς διεθνείς μεσολαβητές για επιτάχυνση των προσπαθειών για πρόοδο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ζητούν οι Πολωνοί Σάλο και τρόμο προκαλεί στην Τουρκία το άρθρο του Λουκά Δημάκα για τους Scalp Ένας φίλος των Αμερικανών μέχρι ….παρεξηγήσεως Περί Στάλιν Θεόφιλος Γεωργιάδης Νεοναζιστικές απειλές στις γερμανικές εκλογές Προίκα στην Άγκυρα με εποίκους Οι 50.000 είναι αυτοί που έχουν «ιθαγένεια» λένε τα Ηνωμένα Έθνη <<Επιστρέφουμε το Βαρώσι>> Πονοκέφαλος Τουρκίας στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ε.Ε. Αξιωματούχος της Συμμαχίας φορτώνει ευθύνες στη Λευκωσία Αναγνώριση Αμπχαζίας έναντι ψευδοκράτους Αυστραλία- Σκέψεις για αναβάθμιση των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης Deutsche Telekom: "Εμείς τηρούμε τις συμφωνίες μας!" Προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα Δηλώσεις του Τούρκου υποψηφίου Ahmet Hacıosman "Ναμπούκο" εναντίον όλων Παρέλαση στο τουρκικό προξενείο για τις ευχές… Γραμμή για Ιλχάν και Χατζηοσμάν δίνει το τουρκικό TRT Οι Τούρκοι ξεφορτώνουν άρματα στην Αμμόχωστο Η ροή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα Τουρκική ένταξη στην ΕΕ: η «χαριστική βολή» στην ευρωπαϊκή ιδέα Ποιος είναι «εθνίκι»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR