Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διεθνής Διάσκεψη «Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Μετανάστευση: Σύγχρονες Προκλήσεις & Επιπτώσεις στις Μεσογειακές Χώρες Μέλη της Ε.Ε.» Στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Μετανάστευση: Σύγχρονες Προκλήσεις &Επιπτώσεις στις Μεσογειακές Χώρες Μέλη της Ε.Ε.», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Royal Olympic ,θα συμμετάσχει αύριο Τετάρτη 10/2 στις 10:00 η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου. Η Υπουργός θα συμμετάσχει στο τραπέζι διαλόγου με θέμα «Μετανάστες δεύτερης γενιάς στην ΕΕ» μαζί με τους κ.κ. Ιωάννη Στεφάνου, Αντιπρόεδρο της Ο.Κ.Ε. της Ελλάδος , Francisco José González de Lena, εκπρόσωπο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ισπανίας, Sukhdev Sharma, εκπρόσωπο της Ε.Ο.Κ.Ε., Αχμέντ Μοαβία, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Αλέξανδρο Ζαβό, Πρόεδρο Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Γνώση από όλους για όλους: Δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα 9 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2010 το πλαίσιο πολιτικών αρχών και στόχων που αφορούν στη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα. Την διαβούλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

Ο Γ.Πεταλωτής συνοδεύει τον Πρωθυπουργό σε Παρίσι & Βρυξέλλες

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναχωρεί σήμερα Τρίτη (09/02) για το Παρίσι συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη συνάντηση εργασίας που θα έχει με τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, την Τετάρτη (10/02). Ακολούθως, την Πέμπτη (11/02), ο Γιώργος Πεταλωτής θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, για την συμμετοχή της χώρας μας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα την οικονομία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ταξίδι Μυσταγωγικό στην Αθωνική Πολιτεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ),
Χρονολογία έκδοσης: 12 2009
ISBN: 9789603518082
Σχήμα: 22x22
Σελίδες: 284
Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ
Κωδικός Προϊόντος: 2177
Kείμενα και φωτογραφίες που μας μεταφέρουν νοερά στο Περιβόλι της Παναγίας.
Μια ευλαβική περιήγηση στο Άγιον Όρος συντροφιά με το φως των κεριών και των καντηλιών, την ευωδία των αγίων λειψάνων, την εκκωφαντική σιωπή, τη μάχη ενάντια στα πάθη, την πάλη με τους λογισμούς, την προσευχή, τη μετάνοια...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Έλενας Χουζούρη Πατρίδα από βαμβάκι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στο βιβλιοπωλείο Ιανός Θεσσαλονίκης Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Παντέλης Σαββίδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 277004
Έλενα Χουζούρη ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ (Ελληνική Πεζογραφία, Σελ.: 376,ISBN: 978-960-04-4019-5) Το μυθιστόρημα Πατρίδα από βαμβάκι διαδραματίζεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και στη Θεσσαλονίκη από το 1949 έως το 1967.
Ο ήρωας είναι ένας γιατρός που ακολουθεί τη μοίρα της αναγκαστικής πολιτικής προσφυγιάς μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Το 1967 θα επιλέξει μια δεύτερη πολιτική προσφυγιά για να βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα.
Στο τραίνο Τασκένδη-Μόσχα αναλογίζεται όλη τη μέχρι τότε διαδρομή του.
Οράματα, διλλήματα, ενοχές, ιδεολογικές συγκρούσεις, ένας μοιραίος παράνομος έρωτας με μια Ρωσίδα κι ένα αναπάντεχο μυστικό που αποκαλύπτεται πολλές δεκαετίες αργότερα.
Ένα μυθιστόρημα για ένα κομμάτι του ελληνισμού που έζησε με τη ρετσινιά του αποδιοπομπαίου τράγου και βίωσε ως το κόκαλο την τραγικότητα της Ιστορίας. Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια και τον αποχωρισμό.

Α ΓΑΠΗΣΟΥ

Αυτή την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 23.00 - 01.00 θα έχουμε ως ειδική καλεσμένη την Θεοδοσία Τσάτσου!
Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα επιστρέφει δυναμικά και έρχεται μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα μουσικά δρώμενα, με νέο δίσκο...Α ΓΑΠΗΣΟΥ. Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της ως αντικοινωνικό, ίσως γιατί δεν της αρέσει να συμβιβάζεται και προτιμά να μένει λίγο πίσω από τα πολλά φώτα, γεγονός για το οποίο πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί. Εσείς τι λέτε;
Λέτε να ισχύει αυτό; Θα το μάθετε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, 23.00 - 01.00.
Μόνο στο www.mindradio.gr. Εκπομπή της εβδομάδας! The Tsamar Brothers: Shaken Not Stirred.
Οι Tsamar Bros (Beal Tsamardas & Chris Tsamardas from Dr.Vodkatini) πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα στο super market και ψωνίζουν υλικά για το εβδομαδιαίο κοκτέηλ τους.
Τα υλικά αυτά είναι μεγάλες ποσότητες μαύρης μουσικής όλων των ειδών, λίγοι διαγωνισμοί, αρκετά αφιερώματα, κάποιοι καλεσμένοι, και γερές δόσεις απ'το κρύο χιούμορ τους (για να παγώσει το κοκτέηλ).
Τα ρίχνουν στο blender και το αποτέλεσμα το σεβίρουν πάντα shaken, και ποτέ stirred! Δοκιμάστε το! Κάθε Πέμπτη 17.00 - 19.00! Προτεινόμενο Event της εβδομάδας Indie Rock Bands: Tasman & Etten @ Σταυρός του Νότου (10/2/10, Αθήνα).
Για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου και στα πλαίσια του Indie Bands’ Festival, δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες μεταξύ ηλεκτρόνικα και ποπ αποχρώσεων, ανεβαίνουν στη σκηνή: Tasman & Etten!
H Etten, γνωστή ως πρώην τραγουδίστρια των Film, (Ελένη Τζαβάρα) συνεχίζει την σόλο μουσική της πορεία με το πρώτο της προσωπικό δίσκο σε παραγωγή Coti K. & Μιχάλη Δέλτα με τον τίτλο: I know you ‘re behind me but I m not scared.
Ο Tasman (Τάσος Παπαστάμου), μέλος των Closer, εμφανίζεται στο πλάι της Etten έχοντας στις αποσκευές του το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Solace”, το οποίο κυκλοφορησε τον Ιούνιο του 2009 από την Undo Records. Κερδίστε προσκλήσεις για τα παρακάτω event πατώντας πάνω στους συνδέσμους κι ακολουθώντας τις οδηγίες. RADIO MOSCOW (usa), DOWN & OUT (gr), 1000MODS (gr) @ An Club, (13/2/10, Αθήνα).
Ο Parker Griggs ξεκίνησε το ταξίδι των Radio Moscow στον Ειρηνικό το 2004 με μια garage rock βάρκα και μια πρόστυχη προς το στίχο διάθεση στα πανιά.
Αναβιώνοντας τον ορισμό του power trio που ξεκίνησε πίσω στα '60s από τους Cream, Jimi Hendrix, Blue Cheer, μας προσφέρουν απλόχερα γενναίες δόσεις vintage garage rock έντασης και blues rock συναισθήματος. ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ: WONDERLAND.
H Αλίκη μεγάλη πια επιστρέφει στην παιδική της ηλικία–ξαναγίνεται παιδί- καθώς μπαίνει μέσα σε μία τεράστια οθόνη υπολογιστή και παγιδεύεται μέσα στα σκοτεινά δωμάτια του διαδίκτυου.
Κάνει κύκλους χωρίς πραγματική κατεύθυνση, αναζητά συγκεκριμένα πρόσωπα και μέρη που είχε ξαναζήσει.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το βιβλιοπωλείο Βιβλιορυθμός και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαββέτα, Η Εβραία νύφη Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λέων Ναρ, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, συγγραφέας, Περικλής Σφυρίδης, πεζογράφος-κριτικός. Βιβλιοπωλείο Βιβλιορυθμός Βασ. Ηρακλείου 47, ΘεσσαλονίκηΤηλ. 2310270226
ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ Η ΕΒΡΑΙΑ ΝΥΦΗ (Ελληνική λογοτεχνία, σελ. 240, ISBN: 978-960-04-4022-5) Αθήνα – Βερολίνο – Θεσσαλονίκη. Η ερωτική σχέση ενός δημοσιογράφου και μιας νέας ανορεκτικής γυναίκας καταλήγει σ’ ένα απρόβλεπτο κυνήγι οικογενειακών φαντασμάτων. Εκείνη, η Νίκη, αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων Εβραίων.
Επίλεκτο μέλος της γερμανόφιλης οργάνωσης «Εθνική Ένωση», ο πατέρας της είχε διοριστεί το 1943 στην ύποπτη για τις δραστηριότητές της Υπηρεσία Διαχείρισης Εβραϊκών Περιουσιών.
Από αυτήν τη θέση «βιτρίνα» είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί τις περιουσίες των Εβραίων που είχαν σταλεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βυθισμένη στην ανορεξία και στην αινιγματική εμμονή της με την Εβραία Νύφη του Ρέμπραντ, η Νίκη δοκιμάζει τις αντοχές του σώματός της, όπως και της μνήμης της. Μάρτυρες της αντιφατικής συμπεριφοράς της ο Σαλονικιός Εβραίος ψυχίατρος Δαβίδ Καπόν που την κουράρει και ο Ανατολικογερμανός προπονητής Κουρτ Βάλζερ που θα πραγματοποιούσε το όραμα του πατέρα της να τη δει πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος. Θεατής στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια με κάθε τίμημα, μπλεγμένος στις προσωπικές του αντιφάσεις, ο δημοσιογράφος αναμετράται κι αυτός με τη σκιά του νεκρού αριστερού πατέρα του και τη δράση του από τον Εμφύλιο και μετά. Μέσα από μια σχέση σημαδεμένη από ανείπωτες αλήθειες και ανεξήγητες απουσίες, στη σκιά άγνωστων θυμάτων και μιας αδιόρατης ενοχής, η Νίκη και ο δημοσιογράφος πασχίζουν να ανακαλύψουν το λεπτό όριο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επινοούμε. Ο Νίκος Δαββέτας (Αθήνα, 1960) πρωτοδημοσίευσε κείμενα του το 1981 στο περιοδικό Διαγώνιος. Ακολούθησαν δυο βιβλία με πεζά (Ιστορίες μιας ανάσας και Το θήραμα). Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δέκα βιβλία (έξι ποιητικά, μια συλλογή διηγημάτων και τρία μυθιστορήματα). Το 2003 κυκλοφόρησε στην Βρετανία μια επιλογή ποιημάτων του σε μετάφραση Thom Nairn.
Εκτός από αγγλικά, ποιήματα και πεζά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Partisan Review, Agenda, Waves, Modern Poetry in Translation, Erythia.
Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος Η λογοτεχνία υπό κρίση, στον οποίο ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει τα κριτικά του κείμενα που δημοσίευσε κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες (Το Βήμα, Αυγή, Το Τέταρτο, Νέα Εστία, Εντευκτήριο κ.ά.).
Από το 1992 είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Εργάζεται στην εφημερίδα Η Καθημερινή

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος
ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 288 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0501-3 SAPCODE: 21009098
Στα διηγήματα αυτά κυριαρχούν κι επανέρχονται θέματα από το οικείο σύμπαν του συγγραφέα: τα άφεγγα μέρη, οι αναδιπλώσεις της μνήμης, οι υπόγειες κρύπτες.
Το ανεπαλήθευτο, το παίγνιο, οι εμμονές: το νερό, η θάλασσα, η υπέρβαση της αντοχής, η απώλεια.
Οι δύσκολες σχέσεις, η φθορά, η κρίσιμη στιγμή που φέρνει την αλλοίωση και σε ορίζει.
Η μοναχικότητα, τα ζώα, ο φόβος, η πνιγμονή, ο ακρωτηριασμός, η πτήση, το αναπάντεχο.
Η μεγάλη αναμονή, η ματαιότητα, η Ιστορία που διαβρώνει το τώρα.
Η ειρωνεία του τυχαίου που μεταβάλλει τα πάντα.
Τα μεγάλα κατορθώματα που γλυκαίνουν παλιές μαχαιριές.
Το κενό, ως μουσική που πυκνώνει και παρηγορεί. Σταθερά θέματα που φεύγουν, επανέρχονται μεταμφιεσμένα κι αντανακλούν σε 27 διηγήματα υφασμένα πάνω σε σταθερές, αόρατες γραμμές και σε ρευστά σχέδια, μεταξύ μιας ύπερθεν μοίρας και του σουρεαλισμού της πραγματικότητας, μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Στα χρόνια της Αποκάλυψης
Συγγραφέας: Βασίλης Θωμαίδης Σελίδες: 574 ISBN: 978-960-6748-56-1
Ένα παιδί, σκολιαρόπαιδο του Δημοτικού, μεγαλώνει σε μια φτωχική, παράμερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου, του αδερφοσκοτωμού. Είναι τα χρόνια που ο κόσμος ανοίγεται μπροστά του και παρουσιάζεται με το πιο σκληρό του πρόσωπο. Βομβαρδισμοί, μάχες και ξεσηκωμοί, σκοτωμοί και θάνατοι από την πείνα και την παγωνιά.
Μικρή ανασαμιά το σχολειό.
Η αναζήτηση της παρηγοριάς στην εκκλησία και το κατηχητικό, οδηγούν στην πρώτη επαφή με το τρομερό βιβλίο, την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Και ο μικρός μαθητής μέσα στο άγουρο, παιδικό του μυαλό αναλογίζεται όσα ο κόσμος του «αποκαλύπτει» και πόσα από αυτά μοιάζουν με κείνα που ο Αγιορείτης σοφός καλογερόπαπας, ανασέρνει και ζωντανεύει, από το φοβερό όραμα της Αποκάλυψης, στο κήρυγμά του... Οι παιδικές θύμησες ανάκατες με τις εικόνες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του ώριμου πια αφηγητή, μας αποκαλύπτουν την εικόνα του σκληρού εκείνου κόσμου τα άγρια χρόνια του Μεγάλου Πολέμου.
Μας θέτουν ερωτήματα για το ρόλο που διαδραμάτισε μέσα στην πάροδο του χρόνου ο τότε ανθρωποχαλασμός πάνω στην όλο και πιο μοναχική διαδρομή του σημερινού ανθρώπου, καθώς και για τις επιπτώσεις του στο σήμερα σε σχέση με την «Σλαβική Μακεδονία του Αιγαίου» και όποιες άλλες «εκκρεμότητες» άφησε πίσω του...

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Η κρυμμένη δύναμη"
Τρόγουορντ Τόμας ISBN: 978-960-14-2173-5 Αρ. σελίδων: 220 Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια εσωτερική πνευματική δύναμη που αποδεικνύει την αλληλεπίδραση ύλης - πνεύματος και πηγάζει από το Συμπαντικό Πνεύμα, που είναι ταυτόσημο με την καλοσύνη.
Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του είναι η έκφανση της εσωτερικής του δύναμης.
Πρέπει να σκεφτόμαστε με βάση την αρμονία του εαυτού μας με τους άλλους και το Συμπαντικό Πνεύμα.
Η υποταγή είναι συνώνυμη με την άρνηση του «Υπάρχω / Είμαι» και πρέπει να αντιστεκόμαστε σε αυτή.
Πρέπει να κινητοποιούμε το όλον του εαυτού μας.
Οφείλουμε να δίνουμε αξία στην εσωτερική μας δύναμη.Η επιθυμία είναι πραγματική κινητήρια δύναμη, μόνο όταν ταυτίζεται με το νόμο της έλξης προς το Συμπαντικό Πνεύμα.
Το να προσεγγίζουμε τα πράγματα «απαλά» δε σημαίνει αδυναμία, αλλά ελευθερία δράσης και δύναμη.Μόνο η γνώση της Αλήθειας οδηγεί στην Ελευθερία.
Επειδή, χάρη στην εσωτερική πνευματική δύναμή μας, μετέχουμε στο όλον (Συμπαντικό Πνεύμα), η συμπαντική ουσία της ζωής ενυπάρχει μέσα μας.
Το πνεύμα της αφθονίας δεν περιορίζεται στο χρήμα, αλλά επεκτείνεται στην αγάπη. «Όταν φτάσουμε στο σημείο να συνειδητοποιήσουμε ολοκληρωτικά την πραγματική φύση της θετικής δύναμης, γινόμαστε κάτοχοι του κλειδιού του μεγάλου μυστικού.
Αισθανόμαστε την παρουσία της σε όλες τις αναρίθμητες μορφές της ζωής που μας περιβάλλουν και την αισθανόμαστε ως τη ζωή στους εαυτούς μας· και, τελικά, μια μέρα μάς αποκαλύπτεται η αλήθεια ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη, αυτή τη ζωή, μέσω της διαδικασίας της Σκέψης». Ο Τόμας Τρόγουορντ (1847-1916) είναι ο Άγγλος συγγραφέας του οποίου το έργο επηρέασε το Κίνημα της Νέας Σκέψης και το μυστικιστικό χριστιανισμό.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συγγραφέας: Paul Hoffman Σελίδες: 520 ISBN: 978-960-364-399-9 Format: Paperback Μέγεθος: 140 x 205 Έκδοση: 1η
Τον λένε Κέιλ.Του είπαν ότι θα καταστρέψει τον κόσμο.Μπορεί και να το κάνει...
Στον σκοτεινό διάδρομο ενός ασύλου στέκεται ένα αγόρι και παρακολουθεί τους τελευταίους δυστυχείς νεοφερμένους να μπαίνουν σε τούτη την κόλαση.
Έχει ξεχάσει προ πολλού το πραγματικό του όνομα, αλλά τώρα τον φωνάζουν Κέιλ.
Δεν θυμάται τίποτε από το παρελθόν του.
Δεν ξέρει τίποτε για το μέλλον του… Μπορεί και να είναι αυτός που θα αλλάξει τον κόσμο…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΠΟΙΝΗ
THE PUNISHMENT
ΚατηγορίαΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου07687 Ημ. Έκδοσης 10/2009 Ηλικιακή ΟμάδαΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 12/2009 Έκδοση 2 ISBN 978-960-453-635-1 Σελίδες408 ΒιβλιοδεσίαΑΔΕΤΟ Χιλιάδα Κυκλ.5η
Από παιδί δεν του χαμογέλασε η μοίρα.
Ίσως να μην του χαρίστηκε στιγμή. Άλλαζε συνέχεια τόπους και επιβίωνε με τον δικό του σκληρό τρόπο.
Μέρα με τη μέρα βούλιαζε στην παρανομία, στη βία, στο έγκλημα.
Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, όμως το αγόρι που έγινε άντρας απότομα δεν είχε γνωρίσει παρά μόνο τη μία.
Και ξαφνικά, η ζωή του παίρνει άλλη τροπή. Μια τρικυμία τον ξεβράζει σ' ένα άγονο νησί, ναυαγό, μ' ένα μωρό στα χέρια.
Ο γερο-Θωμάς και η νεαρή Βέρα του προσφέρουν καταφύγιο, κι εκείνος αναγκάζεται να αναλάβει το ρόλο του πατέρα.
Μα λίγο λίγο η ανάγκη γίνεται συνήθεια, καθώς συναισθήματα πρωτόγνωρα ξυπνούν μέσα του, και μια ζωή που έδειχνε να φτάνει πια στο τέλος ξεκινά από την αρχή. Από το άλφα της Αγάπης.
Μια ιστορία για το παιδί της διπλανής πόρτας, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι» Τουρκία: Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάρει μεταρρύθμιση που διευκολύνει την πρόσβαση των μαθητών των θρησκευτικών λυκείων σε όλες τις σχολές του Επίλεκτες μονάδες του στρατού σε πλημμύρες και φωτιές Κι όμως, ο Πιγκουίνος είχε καλό IQ Η χώρα-πρωτεύουσα των φυλακών και ο συναγωνιστής Murad Akincilar Γιατί όχι και στο Δημόσιο; Η περίπτωση της κ. Δραγώνα ακυρώνει τις 'καλές πρoθέσεις' της κυβέρνησης για διαφάνεια και αξιοκρατία. "Σ' άγγελους επαράγγειλα την ένοια σου να έχουν και μου 'παν πως οι άγγελοι αγγέλους δεν προσέχουν" Ύβριν χρη σβεννύναι ή σημαίαν! - Oι σημαίες δεν υποστέλλονται, αλλά ούτε και «σβήνονται»! Φεύγει ενοχλημένη η ΕΔΕΚ Σε μεγάλη ανθυποβρυχιακή άσκηση του ΝΑΤΟ το Y/Π Πόντος (S119) Ενεργειακή ασφάλεια: Ισραήλ, Κύπρος, Τουρκία Οι τουρκικές μεθοδεύσεις με το κόκκινο χαλί Σκάνδαλο Ζήμενς: Η ιστορία επαναλαμβάνεται Η αλήθεια για την κρίση του ευρώ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ. Παπανδρέου: Διάλογος με την Τουρκία Πολυπολισμός Μέχρι που Φτάνει η Συνομωσία; Αεροπορική βάση Dalaman : ένας γνωστός-άγνωστος ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ! Μητσοτάκη δείχνει ευθέως για Siemens ο Κεφαλογιάννης Λουκής Ακρίτας, 100 χρόνια από τη γέννησή του Οδοιπορικό αγώνων και θυσιών της ΕΛΔΥΚ Υπ' αριθμόν ένα απειλή για τη Ρωσία το ΝΑΤΟ

Diva Rena

Diva Rena
Ένα αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου
Εγκαίνια Έκθεσης - Συναυλία: Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
Διάρκεια Έκθεσης: 9 έως 28 Φεβρουαρίου 2010
Θέατρο Badminton
Τιμή Εισιτηρίου για τη συναυλία: 10€
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου των Ηθοποιών.
Διάρκεια Έκθεσης: 9 - 28 Φεβρουαρίου 2010
Μέρες & Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή, 11:00 – 17:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ο Μάκης Δελαπόρτας μας ξεναγεί στον κόσμο της Ρένας Βλαχοπούλου, της Μεγάλης Κυρίας του τραγουδιού, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μέσα από μία έκθεση αφιερωμένη, για πρώτη φορά, στη γυναίκα που με το ταλέντο και το αστείρευτο χιούμορ της μάγεψε τις καρδιές των Ελλήνων για πενήντα ολόκληρα χρόνια, παρουσιάζεται πλούσιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής της πορείας, καθώς και κοστούμια από αξέχαστους ρόλους της, βραβεία και πίνακες ζωγραφικής, αφίσες, δίσκοι και προσωπικά της αντικείμενα. Η έναρξη της έκθεσης στις 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30 μ.μ, στο Θέατρο Badminton θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της κορυφαίας κωμικού.
Σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του τραγουδιού, όπως οι: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Λουδάρος, Τζούλι Μασίνο, Παναγιώτης Πετράκης, Χαρά Κεφαλά, και η Κερκυραία ερμηνεύτρια Κλειώ Δενάρδου, θα μας θυμίσουν αξέχαστες επιτυχίες της, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Γλυφάδας, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη. Guest star της βραδιάς η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ενώ ξεχωριστή εμφάνιση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και ο Τάκης Ζαχαράτος. Τη συναυλία-αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας, την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Στέλιος Παπαδόπουλος και την έκθεση επιμελείται η σκηνογράφος Δέσποινα Βολίδη. Για τη «Βασίλισσα της Τζαζ» με τη συγκλονιστική φωνή και το μοναδικό ταμπεραμέντο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δαλιανίδης, Μίμης Πλέσσας, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κατσαρός και Φώτης Μεταξόπουλος, ενώ τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και του πολιτικού χώρου.

Κεμάλ Ατατούρκ "Ο μέγας ρητορικός": Μελετώντας την ιστορία

Κεμάλ Ατατούρκ "Ο μέγας ρητορικός": Μελετώντας την ιστορία
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση βιβλίου παρουσιάζεται την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Nutuk, ο μέγας ρητορικός».
Πρόκειται για τον λόγο που εξεφώνησε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην τουρκική εθνοσυνέλευση το 1927 και διήρκησε 6 ημέρες ή 36,5 ώρες. Πού έγκειται το ενδιαφέρον;
Μα, στο ότι είναι χρήσιμο και σε εμάς τους Έλληνες να κατανοήσουμε τον τρόπο της πολιτικής σκέψης ενός μεγάλου αντιπάλου μας.
Γιατί, ο Κεμάλ σ’ αυτόν τον ρητορικό εξιστορεί, από την δική του πλευρά, τα όσα συνετέλεσαν στην κατάργηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην ίδρυση του εθνικού κράτους της Τουρκίας. Σε ο,τι αφορά εμάς τους Έλληνες έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς μας αντιμετώπιζε, πώς μας πολέμησε στην διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας, πώς πολέμησε ιδιαίτερα τους Πόντιους, τους οποίους αποκαλούσε «ληστές» και πώς έβλεπε, τότε, το μέλλον της Τουρκίας μέσα από την καθιέρωση του κοσμικού κράτους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
Janson W. H.,
Janson F. Anthony
Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ Eκδόσεις ΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου3-Α-77 Ημ. Έκδοσης 2009 ISBN 978-960-697-033-7 Γλώσσα Μεταφρασμένο στα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες180 Διαστάσεις21 x 29 ΧρώμαΈγχρωμο ΕξώφυλλοΜαλακό
Ο Εικονογραφημένος αυτός τόμος αποτελεί την ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού από την Αιγυπτιακή μέχρι την Βυζαντινή εποχή.
Το βιβλίο έχει συνταχθεί από ιστορικούς αλλά και ειδικούς επιστήμονες της Ιστορίας της Τέχνης που ζούσαν και εργάζονταν στα σπουδαιότερα κέντρα πολιτισμού του κόσμου.
Η σημερινή αυτή έκδοση αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης της ύλης του βιβλίου από το 1962 μέχρι σήμερα.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Η Αιγυπτιακή Τέχνη
Η Αρχαία Ελληνική Τέχνη
Η Ρωμαϊκή Τέχνη
Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή Τέχνη

Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Το νομοσχέδιο αποτρέπει τη λαθρομετανάστευση Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι»
Τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας επιχειρεί να βάλει με το νέο νόμο ο πρωθυπουργός, η οποία όπως είπε, είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική, διευκρίνισε πως κανένας μετανάστης χωρίς νόμιμα χαρτιά δεν θα μπορεί να πάρει ιθαγένεια.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της ένταξης μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά όχι με τρόπο που δίνει το μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν κι άλλοι.
Το αίτημά του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας επανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από το ΛΑΟΣ για το προωθούμενο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, καθώς για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, τόνισε πως ένα τέτοιο ζήτημα «δεν νοείται να γίνεται αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης». Επιπλέον, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως με το νομοσχέδιο ενδυναμώνει την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Οι Μωμόγεροι επέστρεψαν στην Τραπεζούντα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΦΙΛΟΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Εντός Μαρτίου ψήφισμα των ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ

Άγνοια Ιστορίας και γεγονότων.......

Κύριοι Τσίπρα και Χρυσοχοϊδη: Άγνοια Ιστορίας και γεγονότων ή ψευδείς υπερβολές; Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Καταθέτω εσπευσμένα την παραπάνω ερώτηση επειδή μόλις άκουσα σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ-1 αυτά που ξεστόμισαν οι κκ Τσίπρας και Χρυσοχοϊδης και δεν πιστεύω στα αυτιά μου¨ ‘Ακουσα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι «κάθε ελληνική οικογένεια έχει και έναν λαθρομετανάστη…» Τα εκατομμύρια Ελλήνων που μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού ακολούθησαν τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ελέγχου διακρατικών επιτροπών για να εισέλθουν ως μετανάστες στις χώρες αυτές. Αναμφίβολα υπήρξαν και μερικοί συμπατριώτες μας οι οποίοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τη ΝΟΜΙΜΗ είσοδό τους στις παραπάνω χώρες και εισήλθαν εκεί ως λαθρομετανάστες… Αυτοί ήταν «σταγόνα στον ωκεανό!» Και άκουσα τον κ Χρυσοχοϊδη να ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι…Μουσουλμάνος! Η αλήθεια είναι ότι ο φυσικός πατέρας του κ Μπαράκ Ομπάμα ήταν μουσουλμάνος Κενυάτης…Αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα αποσαφήνισε, άπαξ και δια παντός όπως είπε, ότι είναι ενορίτης στην ίδια Χριστιανική εκκλησία τα τελευταία 20 χρόνια και όταν ορκίστηκε ως Γερουσιαστής έβαλε το χέρι του στη Βίβλο και πήρε τον όρκο του! Ειλικρινά επιμένω στο ερώτημά μου: η Θέση σας κ Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρε του Συνασπισμού και η εκνευρισμένη τοποθέτησή σας κ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει «άγνοια ιστορίας και γεγονότων ή ψευδή υπερβολή μέσα στη αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, στον ιερό χώρο του Ναού της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Crisis and Command + Bomb Power Απειλές κατά του Άσαντ Αντί να οργίζεσαι, πάρε το αίμα σου πίσω... Πιθανή συμφωνία Google - NSA «Μια κρύο, μια ζέστη» οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας «Θέατρο σκιών» στον Περσικό Kόλπο

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Richard Dawkins διαστάσεις: 14Χ21 εκ. σελίδες: 464 ISBN: 978-960-6640-40-7
Ο πιο γνωστός βιολόγος της εποχής μας σε ένα αποκαλυπτικό έργο. Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από το πάθος του Ρίτσαρντ Ντόκινς για όλα τα θέματα που τον απασχολούν, για όλα τα θέματα που μας αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Με πειστικότητα και σφρίγος, τα κείμενα εκφράζουν το θεμελιώδες αξίωμα του συγγραφέα: «αναζήτησε την αλήθεια»!«Είμαι πολύ εχθρικός απέναντι σε κάθε οργανωμένη θρησκεία διότι είναι εξαιρετικά δεσποτική. Έχει δύναμη, ασκεί επιρροή, απαλλάσσεται από τη φορολογία και επιβάλλεται συστηματικά στους νέους. Και δεν συμφωνώ με το επιχείρημα ότι είναι αβλαβής. Eίναι πολύ επικίνδυνη - ιδιαίτερα για τους αδαείς και για τα παιδιά».«Ο Ντόκινς αναπτύσσει τις θέσεις του για την εξέλιξη, την ηθική, την πολιτική, την οικολογία, τα δήθεν γονίδια των ομοφυλόφιλων, και εξαπολύει κεραυνούς κατά του Θεού, του μυστικισμού και της ψευδοεπιστήμης. Το θάρρος του μας εκπλήσσει, η σοφία του μας διδάσκει, η γλώσσα του μας γοητεύει. Mας αφήνει άφωνους με την ευθύτητα των επιχειρημάτων του και με τη μοναδική έμπνευσή του». Sunday Times
Ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα καυστικό πνεύμα του Ρίτσαρντ Ντόκινς. Στις σελίδες του πνέει ο δυνατός άνεμος του ορθολογισμού. Στο βιβλίο αποδεικνύεται περίτρανα η ανωτερότητα της επιστήμης απέναντι σε όλες τις απόπειρες ανορθολογικού προσηλυτισμού. Οι άνθρωποι είναι πιστοί στη θρησκεία για έναν μόνο λόγο: ανατράφηκαν με αυτόν τον τρόπο και δεν έμαθαν ποτέ κάτι καλύτερο.
Όταν τους προσφέρεται η ευκαιρία να μάθουν, και ύστερα να εκφράσουν την προτίμησή τους, τότε οι επιστήμονες είναι εκείνοι που δικαιώνονται, ενώ οι τσαρλατάνοι παρακμάζουν.«Ως επιστήμονας είμαι ένας παθιασμένος δαρβινιστής, ο οποίος πιστεύει ότι η φυσική επιλογή είναι σίγουρα η μόνη γνωστή δύναμη που καθοδηγεί την εξέλιξη. Αλλά την ίδια στιγμή, είμαι και ένας παθιασμένος αντι-δαρβινιστής όταν πρόκειται για την πολιτική και για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ανθρώπινες υποθέσεις».