Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2018 Ώρα: 14:15 Αθήνα: 07/11/2008 Συνάντηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας – Κύπρου Συνάντηση μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας και Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 10 έως 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο CAPSIS –ASTORIA στο Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μεταξύ των υπηρεσιών και κατά τη διάρκεια της θα γίνει ανταλλαγή απόψεων στα παρακάτω θέματα: Αντιμετώπιση τεχνολογικών κινδύνων (SEVESO) Χημικές Βιολογικές Ραδιολογικές και Πυρηνικές Απειλές Οδικές μεταφορές επικίνδυνων ουσιών Αντισεισμική προστασία Μετεωρολογία για δασικές πυρκαγιές Συμπεριφορά δασικών πυρκαγιών
Διαχείριση εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης Ασφάλεια προσωπικού κατά την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών
Τις εργασίες της συνάντησης θα παρακολουθήσουν 22 αξιωματικοί της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις Περιφερειακές Διοικήσεις Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, και 10 αξιωματικοί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης. Η συνάντηση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IIII Α, ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη, 7 Νοεμβρίου 2008 Στην Κίνα βρέθηκε από την Τρίτη 28 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 ο βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Ζαγορίτη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας και είχε ως στόχο τη συνεργασία, τη διεύρυνση και την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Κίνας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Κινεζικού Λαού, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Λαού και τον Υπουργό Διεθνών Σχέσεων. Οι έλληνες βουλευτές ξεναγήθηκαν επίσης στο Σινικό Τείχος, στην Απαγορευμένη Πόλη, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου, όπου συναντήθηκαν με φοιτητές του τμήματος Ελληνικών Σπουδών. « Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο χώρες με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, οι οποίες αποτελούν δυνάμεις ειρήνης και σταθερότητας στις περιοχές τους. Ο σκοπός της επίσημης αποστολής μας στην Κίνα είναι η εμβάθυνση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Το ταξίδι της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στις πόλεις Σιάν και Σαγκάη.

Πληρώνουμε τα ακριβότερα επιτόκια στην Ευρώπη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Πληρώνουμε τα ακριβότερα επιτόκια στην Ευρώπη Οι ελληνικές τράπεζες τα αυξάνουν ενώ μειώνονται τα επιτόκια του ευρώ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη
Κόντρα στο ρεύμα της παγκόσμιας βουτιάς των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες κινούνται τα επιτόκια στην Ελλάδα με τους δανειολήπτες να επιβαρύνονται το τελευταίο διάστημα με συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων από τις εμπορικές τράπεζες. Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα επιτόκια, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Παρ΄ όλα αυτά στην Ελλάδα, τα επιτόκια ακολουθούν έντονα ανοδική πορεία με αυξήσεις των τελικών επιτοκίων από 0,4 έως και 2,5 μονάδες σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια το τελευταίο δίμηνο στη δίνη της κρίσης.
Κορυφαίοι τραπεζίτες μάλιστα, όχι μόνο κόβουν τις προσδοκίες μειώσεων, αλλά προλειαίνουν το έδαφος και για νέες αυξήσεις.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Τ. Αράπογλου, μιλώντας χθες στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα 28 δισ. ευρώ, δεν απέκλεισε νέα ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων, διευκρίνισε ωστόσο ότι θα αφορά νέα δάνεια και δάνεια κεφαλαίων κίνησης επιχειρήσεων.
Στην τελευταία κατηγορία δανείων ενδεικτικό είναι ότι τα επιτόκια από 4,5% έως 5,5% ένα χρόνο πριν, έχουν εκτοξευτεί σήμερα σε 9% με 11%, ενώ οι μικρομεσαίοι εκβιάζονται με αναπροσαρμογή των συμβάσεων και «καπέλο» επιτοκίου έως 1%.
Αν δεν αποδεχθούν τον εκβιασμό, καλούνται να ξεπληρώσουν το δάνειο.
Ανάλογη πρακτική υιοθετούν οι τράπεζες και με τις πιστωτικές κάρτες, όπου μονομερώς αυξάνουν τα επιτόκια έως και κατά 2 μο νάδες (στο 22% η συνολική ετήσια επιβάρυνση) και τροποποιούν τις συμβάσεις καλώντας τους κατόχους να αποδεχθούν τους νέους δυσμενείς όρους εντός 30 ημερών.
Αλλιώς να εξοφλήσουν όλη την οφειλή! 120.000 αιτήσεις κατασχέσεων
Το σκηνικό του τρόμου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμπληρώνει η καταιγίδα κατασχέσεων και πλειστηριασμών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Από 35.000 το 2003, οι συνολικές αιτήσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών έφτασαν τις 120.000 πέρυσι και όπως εκτίμησε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 150.000.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΟ Μάκης Βορίδης στην Καρδίτσα και τον Παλαμά
Το Σαββατοκύριακο ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., θα βρίσκεται στην Καρδίτσα για μία σειρά εκδηλώσεων. Το Σάββατο στις 10 π.μ. θα συναντηθεί με τον Νομάρχη Καρδίτσης Φώτη Αλεξάκο για να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τον νομό μας και τις δυνατότητες θετικής του παρεμβάσεως.
Στις 11.30 π.μ. του Σαββάτου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. Καρδίτσης.
Στην συνέχεια θα γίνει επίσημη ενημέρωση από τον Κώστα Καρδαρά, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης και Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. για τα προβλήματα των ιατρών τόσο των ιδιωτών, όσο και του ΕΣΥ, στον Νομό Καρδίτσης, ενώ θα ακολουθήσει γενική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με όποιο πολίτη το επιθυμεί. Την Κυριακή στις 11 π.μ. ο κ. Βορίδης, θα μιλήσει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παλαμά με θέμα την σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα και τα πολλά και φλέγοντα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών.
Αμέσως μετά την ομιλία περί την 12.30 μεσημβρινή, ο κ. Βορίδης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Οργανώσεως Παλαμά στην πλατεία αντισυνταγματάρχου Κωνσταντίνου Μαντοπούλου όπου και το ομώνυμο άγαλμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
"ΒΕΡΜΙΟΥ ΓΗΣ" ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ "ΒΕΡΜΙΟΥ ΓΗΣ" ξεκίνησε τη λειτουργία της εδώ και λίγες εβδομάδες.
Εδρεύει στο Ρυάκιο του Δήμου Ελλησπόντου και διευθύνεται από την κ. Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου.
Επισκεφθήκαμε την βιοτεχνία και μιλήσαμε με την υπεύθυνη την κ. Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου.
- Ποιο ήταν το κίνητρο για να ξεκινήσετε αυτή σας την προσπάθεια, είχατε κάποια γνώση παραγωγής των παραδοσιακών προσόντων;
- Το πρώτο κίνητρο ήταν τα βιώματά που είχα αποκτήσει μεγαλώνοντας μέσα σ’ένα παραδοσιακό περιβάλλον τόσο στην καθημερινότητα, ως προς τα ήθη και έθιμα όσο και στο θέμα της διατροφής.
Μεγάλωσα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης και τα καλοκαίρια βρισκόμουν στα παρχάρια με την Μανίκα μ’ –(την Καλομάναν που συχνά αναφέρει ο κ.Ζουρουφίδης) Ελένη Κυριακίδου, τη λεγόμενη Χατσιαλάβα και τις άλλες τότε παρχαρομάνες, τη Στυλιανάβαν, την Καβακίναν, την Καραενίναν, την Πουαρίναν, την Σανξαρίναν, την Κουσαλάβαν και άλλες.
Ήμασταν ένα μικρό χωριό πάνω στον παρχάρ’ ιδιαίτερα δεμένο, με την δική του καθημερινότητα, όπου ζυμωμένη μέσα σ’αυτήν, αποκόμισα εμπειρίες και βιώματα που αποτελούν για μένα περιουσιακό στοιχείο στη ζωή μου.
Διαβάστε όλη την παρουσίαση εδώ.
Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΘΡΙΟ.
Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος
Βούλγαρη 16Α
Τ.Κ. 54249
Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310330091 Fax 2310330092
stegipontion@mail.gr