Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Το μπάχαλο που επικρατεί σε αυτή τη χώρα και κυρίως στις οικονομικές της υπηρεσίες είναι σίγουρο πως δεν επικρατεί ούτε στη Ζιμπάμπουε. Η ΛΥΣΣΑ των πουλημένων για να εισπράξουν χρήμα, απ’ όπου να ναι και όπως να ναι είναι κάτι πρωτοφανές. Σε άλλες περιπτώσεως, ΙΣΩΣ να ήταν τα πράγματα πιο νορμάλ, αν ο κόσμος δηλαδή είχε να πληρώσει, αν τα φορολογικά «βάρη» είχαν κατανεμηθεί σωστά. Στην ΕΛΛΑΣ του 2014 όμως, οι φτωχοί, καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για τους πλούσιους. Αλήθεια αδέλφια, λογαριάσατε ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ φόρων έχουμε στην ψωροκώσταινα; Μην το επιχειρήσετε καλύτερα, θα χάσετε το λογαριασμό. Πιο εύκολο είναι να βρούμε τι δεν έχουν φορολογήσει ακόμα τα «στρατεύματα κατοχής» που λέγονται Αφεντικά Εξ Ευρώπης, και οι υπάλληλοι τους, τα παιδια της σφαλιάρας, που θέλουν να λέγονται «κυβέρνηση».
Ετοιμάζονται που λέτε να «εισπράξουν», κάνουν «σχέδια» (στην Ελλάδα κάνουν σχέδια για όλα) τα οποία θα τους φέρουν στα ταμεία ευρώ, πολλά ευρώ, εκατομμύρια, ένα ΝΕΟ «πρωτογενές πλεόνασμα» (όπως το προηγούμενο και καλύτερο ακόμα), και για να συνετίσουν τους «κακοπληρωτές» ρίχνουν και καμία απειλή για να σφίξουν οι ….. Άντε μη το πω.
Να ένα ενδιαφέρον άρθρο που το ξεσήκωσα από το ΕΘΝΟΣ…
«ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
Πρόστιμα-φωτιά για μη έγκαιρη πληρωμή φόρου και ΕΝΦΙΑ
Πρόστιμα-φωτιά θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους τον φόρο που προέκυψε με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε την αποστολή e-mails σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, με τα οποία τους ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και μπορούν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό από το TAXISnet
Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι την επόμενη Πέμπτη 31 Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Τον Αύγουστο περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις των φόρων που έρχονται ή να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, θα επιβαρυνθούν με τόκους και πρόστιμα.
Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, τότε την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μπαίνει και πρόστιμο 10%.
Για παράδειγμα, αν μία δόση των 1.000 ευρώ δεν εξοφληθεί στο τέλος Ιουλίου, τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 7,3 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 1.007,3 ευρώ (1.000 + 0,73% ). Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα, τότε θα αυξηθεί στα 1.014,65 ευρώ (1.007,3 + 0,73%), ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10%, που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Έτσι το ποσό της οφειλής ανεβαίνει στα 1.114,65 ευρώ (1.014,65+100). Δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες η οφειλή των 1.000 ευρώ «φούσκωσε» κατά 114,65 ευρώ (αύξηση 11,46%).
Την ίδια ώρα, περίπου 200.000 φορολογούμενοι περιμένουν να εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση. Οι φορολογούμενοι αυτοί, αν και υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τις 14η Ιουλίου, περιμένουν από το υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης.»
Ωραίο ε;
Καλά, οι άνθρωποι εκεί στο «υπουργείο» και στη «κυβέρνηση», το έκαψαν προ πολλού το αμπελάκι τους…
Ρε πυροβολημένοι, εδώ ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΧΡΩΣΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ, ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ; Πόσα είπαμε πως μπαίνει μέσα το μήνα το κράτος; Πάνω από 60.000,000; Ετοιμαστείτε για διπλασιασμό, μη σας πω και για τριπλασιασμό. Εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου, τα είπαμε, η «τροχιά» στην οποία μπήκε η χώρα σας πείραξε στον εγκέφαλο. Το μόνο που κάνει ΑΜΕΣΑ αυτή η «κυβέρνηση», είναι να στέλνει εκκαθαριστικά σήμερα, και να απαιτεί την εξόφληση τους…. ΧΘΕΣ.
Βάλτε πρόστιμα όσα θέλετε. ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ. Σας έχουμε ετοιμάσει «ειδική υποδοχή» Οι απειλές σας πλέον πάνε στο κενό. Έτσι κι αλλιώς όπως μας καταντήσατε ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δικό μας, άρα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. ΕΣΕΙΣ θα χάσετε τα πάντα.
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης

6 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Λαλού θα πάει σχολείο της Σγουρής Γεωργιάδη

Εικονογράφηση : Κωνσταντίνα Ζαφείρη
«Πρώτη φορά σχολείο; Αποκλείεται!»
Ο Λαλού, το μικρό ρακούν, κατάφερνε με χίλιες πονηριές να μην αποχωρίζεται το σπίτι, τα παιχνίδια και τη μαμά του. Πώς όμως ήταν να είναι το μοναδικό ζωάκι που δεν πήγαινε στο σχολείο; Ο χρόνος περνούσε όλο και πιο δύσκολα χωρίς φίλους, χωρίς παρέα. Αφήστε που όλα τα ζωάκια μάθαιναν τόσα καινούργια πράγματα εκεί, και ο Λαλού δεν μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια τους.
Τι λέτε, τελικά θα αποφασίσει ο Λαλού να πάει σχολείο;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας της Ρούλας Παπανικολάου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...

Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στον παιδικό σταθμό της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Η κατάκτηση της γνώσης σε αυτή την ηλικία του παιδιού είναι σημαντικό να γίνεται μέσω του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό. Ο Μπου είναι ο ήρωας που θα ξεναγήσει το παιδί στο βιβλίο και θα το οδηγήσει να ανακαλύψει και να μάθει τις βασικές έννοιες και γνώσεις που θα πρέπει να κατέχει στην ηλικία του. Έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της προφορικής έκφρασης του παιδιού, στην κατάκτηση του λεξιλογίου και στην εξάσκηση της παρατηρητικότητας και της κριτικής ικανότητάς του. Κάθε δραστηριότητα έχει τον χαρακτήρα του παιχνιδιού και προσφέρει ερεθίσματα ώστε το παιδί να κατακτήσει γνώσεις για:
• τα χρώματα
• τα σχήματα
• τους αριθμούς
• τον προσανατολισμό στον χώρο
• τη διατροφή
• το ζωικό βασίλειο
• τις εποχές
• τη σωστή συμπεριφορά
• τον κοινωνικό περίγυρο.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στα προνήπια της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί ένα παιδί σε προσκλήσεις συμμετοχής του σε δραστηριότητες είναι το παιχνίδι. Το παρόν βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να δημιουργεί ένα πνεύμα αδημονίας και ενδιαφέροντος για να ασχοληθεί το παιδί με τις δραστηριότητες. Η ιστορία που προηγείται αποτελεί το ερέθισμα για αυτόνομη και ενδιαφέρουσα συμμετοχή. Είναι αυτή που αποτελεί το κέντρο προσωπικού ενδιαφέροντος του παιδιού και το νόημα για να ασχοληθεί με τις εφαρμογές που προτείνονται. Όλες οι προτάσεις είναι σχεδιασμένες με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους, ώστε να αναπτύσσεται η κριτική σκέψη του παιδιού και η γνώση να οικοδομείται με τακτικές και πρακτικές δοκιμασμένες και κυρίως μέσα σε ένα πνεύμα ψυχαγωγίας.
Κάθε δραστηριότητα έχει νόημα και οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης. Αφορούν δε σε όλα τα μαθησιακά πεδία και κινούνται στον άξονα της διαθεματικότητας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, χρωματίζουν, μετρούν, κατανοούν έννοιες αιτιότητας, γνωρίζουν το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, γνωρίζουν συμπεριφορές, αναπτύσσουν την αυτοεκτίμησή τους, ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα ζητήματα, εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό περιβάλλον και μαθαίνουν τις συνεργατικές διαδικασίας. Επίσης, μαθαίνουν να ενεργοποιούν και να αξιοποιούν τους μηχανισμούς μάθησης, να ρωτούν το «πώς» και το «γιατί».
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ στο νηπιαγωγείο της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση Διατσέντα Παρίση
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, αποτελεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό βοήθημα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Όλες οι δραστηριότητες έχουν ένα νόημα για τα παιδιά που δουλεύουν διασκεδάζοντας άλλοτε μόνα τους άλλοτε με τη βοήθεια του ενήλικα. Οδηγός και εμψυχωτής τους ο κύριος Μπου, ήρωας που έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα τα παιδιά.
Περιλαμβάνει:
• ιστορίες, εικόνες που βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου
• δραστηριότητες εισαγωγής στην ανάγνωση και γραφή
• δραστηριότητες ώστε να αναπτύξουν τη βιβλιοφιλία
• δραστηριότητες για την κατάκτηση των πρώτων εννοιών σχετικά με τους αριθμούς και τα μαθηματικά
• δραστηριότητες γνωριμίας και εισαγωγής σε βασικές δομές της κοινωνίας
• ασκήσεις για να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα
• ασκήσεις ζωγραφικής
• παιχνίδια μνήμης, παρατήρησης και αυτοαντίληψης.
Είναι σημαντικό ο ενήλικας, ως διαμεσολαβητής, να έχει υπόψη του ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του δυνατότητες και τους δικούς του ρυθμούς, γεγονός που επιβάλλει σεβασμό προς το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
Ο κύριος ΜΠΟΥ μαθαίνει να γράφει και να διαβάζει της Τασούλας Τσιλιμένη

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
Ο τρόπος με τον οποίο το παιδί θα έρθει σε επαφή με δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής είναι σπουδαίας σημασίας. Το παρόν βιβλίο έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν με σωστό τρόπο τα πρώτα τους βήματα στην ανάγνωση και στη γραφή. Η διαδικασία είναι ευχάριστη και προκαλεί το ενδιαφέρον του ίδιου του παιδιού για να συνεχίσει, καθώς σελίδα τη σελίδα εξελίσσεται μια νέα περιπέτεια του αγαπημένου τους ήρωα, του κύριου Μπου. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί και βασίζεται στις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις για τον εγγραμματισμό των παιδιών της Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Μέσα από τις δραστηριότητες το παιδί:
• εξασκεί αρχικά τη λεπτή κινητικότητα του χεριού με γραμμές και σχήματα
• συνδέει φωνήματα/γράμματα
• ευαισθητοποιείται φωνολογικά
• μαθαίνει να γράφει τα γράμματα με τη σωστή φορά σε περιορισμένο χώρο
• διασκεδάζει με τις περιπέτειες του Μπου
• αποκτά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ενταχθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στο Δημοτικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

RADIO ELEKTRON ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ - ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης
Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).

Αποσπώμενο Panel
Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet
Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου
Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW
Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση
Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης
Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες
RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
Dual VFO
600 memory channels (organized in three memory banks)
alphanumeric LCD display
Connection possibility for an external automatic antenna tuner
Connection for a linear power amplifier
Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
switchable keypad lock and dial-knob lock
TX / RX LED display
APO function
CTCSS encoder for repeater mode
Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
integrated quiet fan
High SWR Protection

Specifications
GENERAL
Modes J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
Number of Memory Channels 600
Frequency Stability + / - 1ppm
Antenna connection Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
Operating voltage 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
Current consumption Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
Send: 20 A (max) Operating Temperature Range -10 C to + 60 C
Dimensions W x H x D 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
Weight about 1 kg
SENDER Frequency ranges
160m (1.80000 - 1.99999MHz)
80m (3.40000 - 3.99999MHz)
40m (6.90000 - 7.49999MHz)
30m (9.90000 - 10.49999MHz)
20m (13.90000 - 14.49999MHz)
17m (17.90000 - 18.49999MHz)
15m (20.90000 - 21.49999MHz)
12m (24.40000 - 25.09999MHz)
10m (28.00000 - 29.99999MHz)
Output
SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
Modulation method SSB: Balanced modulation
AM: Low Power Modulation
FM: Reactance modulation
Spurious emissions below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
Carrier suppression More than 40dB
Sideband suppression 50 dB (1 kHz)
Maximum FM Hub + / - 2.5 kHz
Microphone impedance 300 Ohm
RECEIVER
Frequency range

135 kHz - 29.99999MHz throughout
Receiver system Double-Supperhet
Intermediate frequencies 1st IF 71.75 MHz 2.ZF 455 kHz
Sensitivity (typical) SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV) CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV) AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV) FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
Selectivity SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
-6dB: 6kHz or more -60dB: 16KHz or less (NFM) Spurious & Image Rejection
more than 70 dB Audio output power 2.0 W (8 ohms, 10% THD) RIT Adjustment + / -1.2 KHz
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ «Το φύσημα του Θεού»

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ «Το φύσημα του Θεού»
Άννα Ι. Στεργίου

Ένα βιβλίο – αφιέρωμα στην προσωπικότητα, το μουσικό προφίλ και το έργο του διάσημου Ηπειρώτη μουσικού κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη με τον τίτλο «ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Το φύσημα του Θεού». Μία μοναδική μελέτη, έρευνα και παρουσίαση της μεγάλης φυσιογνωμίας του αγαπημένου και διαπρεπή λαϊκού οργανοπαίκτη, που υπογράφει η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Ι. Στεργίου.
Το μουσικό έργο, την σταδιοδρομία του αλλά και την επιβλητική προσωπικότητα και παρουσία του Τάσου Χαλκιά στα Ελληνικά μουσικά και όχι μόνο δρώμενα, επιχειρεί να αποτυπώσει η συγγραφέας, αξιοποιώντας κατάλληλα όλες τις διαθέσιμες πηγές που υπάρχουν για τον καλλιτέχνη, μουσικό, παράλληλα όμως και με την βοήθεια του επίσης καταξιωμένου γιου του Λάκη Χαλκιά, λαϊκού και παραδοσιακού ερμηνευτή.
Αξίζει κανείς να σταθεί σε μερικά από τα λόγια του μεγάλου, αείμνηστου Τάσου Χαλκιά όπου έλεγε: «. . . Όταν παίζω κλαρίνο, παίζω με την καρδιά μου κι ονειρεύομαι και είναι στιγμές που επηρεάζομαι από την ατμόσφαιρα και από τον κόσμο που με ακούει και τότε τα δάχτυλά μου επάνω στο όργανο κινούνται μόνα τους και εντολές δίνει η ψυχή μου κι εγώ.
Βρίσκομαι σε έναν κόσμο που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι μαγική στιγμή.
Ε, τότε συγκινούμαι κι εγώ και κλαίω μέσα μου. . . . Το πάλκο είναι ιερό όπως το δικαστήριο. Όταν παίζεις ένα όργανο ή όταν τραγουδάς, επικοινωνείς με τα πιο ευαίσθητα και τα πιο δυνατά αισθήματα εκείνων που σε προσέχουν. Κι όσο πιο πολύ σε προσέχουν και καταλαβαίνουν τι παίζεις, τόσο κι εσύ δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Ένα πραγματικα πολύ αποκαλυπτικό βιβλίο τόσο για την φυσιογνωμία του αξεπέραστου αυτού παραδοσιακού μουσικού, όσο και για την ίδια την παραδοσιακή Ελληνική μουσική και τους γνήσιους κορυφαίους εκφραστές της όπως υπήρξε ο Τάσος Χαλκιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
e-mail: info@siderisbooks.gr
Επίσημο site Εκδόσεων Μιχ. Σιδέρη: www.siderisbooks.gr

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Συναυλία με το συγκρότημα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ QUARTET

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Συναυλία με το συγκρότημα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ QUARTET
Δευτέρα, 28 Ιούλιος 2014

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 21.30
Διοργάνωση : Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Βασίλης Δαμβόγλου»
Είσοδος : 7 €

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30
Συναυλία με το συγκρότημα
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ QUARTET
Ο Λευτέρης Παπαδάκης και ο Βασίλης Κώστας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Βοστώνη (Η.Π.Α), κατά την διάρκεια των μουσικών τους σπουδών, όπου και ξεκίνησαν την μουσική τους συνεργασία.
Το Quarteto των δύο μουσικών θα παρουσιάσει προσωπικές συνθέσεις
αλλά και διασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών κομματιών. Τα ηχοχρώματα που θα ακουστούν θα είναι ένα πάντρεμα της κρητικής, ηπειρώτικης και Jazz μουσικής.
Ο Λευτέρης Παπαδάκης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, συνεχίζοντας στο Conservatoire de Lausanne HEMU (CH) και τελειώνοντας στο Berklee College of Music (US). Έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές σκηνές και φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική και οι προσωπικές μουσικές συνθέσεις του συνδυάζουν ακούσματα της ανατολής με ρυθμούς της δυτικής μουσικής.
Ο Βασίλης Κώστας από μικρή ηλικία αφομοίωσε τα ερεθίσματα της παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής όπου και ξεκίνησε να γράφει τις δικές του προσωπικές μουσικές συνθέσεις. Τελείωσε το τμήμα Jazz του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Αυτή την στιγμή συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music (US) και συνεχίζει να συνθέτει μουσική συνδυάζοντας τα παραδοσιακά ακούσματα με την σύγχρονη Jazz.
Παίζουν οι μουσικοί :
Λευτέρης Παπαδάκης Ηλεκτρικό Μπάσο | Βασίλης Κώστας Ηπειρώτικο Λαούτο, Κιθάρα
Ιορδάνης Λάτσκος Κρουστά | Παντελής Λασιθιωτάκης Κρητική Λύρα
Διοργάνωση : Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Βασίλης Δαμβόγλου»
Είσοδος : 7 €

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο.


Πού βρίσκονται οι πιο αλλοπρόσαλλες ακρογιαλιές της γης;

Server Parts: Από 19€ Μεγάλη ποικιλία σε Σκληρούς Δίσκους, μόνο στην Alfanet!


Γιάννης Πάριος (Απορώ)

All Inclusive 5*Thraki Palace+2 Παιδιά (-50%)

Ekdromi.gr

5* Thraki Palace Hotel & Wellness Spa - Αλεξανδρούπολη

All Inclusive στην Αλεξανδρούπολη με 625€ από 1250€ (-50%) για 6 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

ALL INCLUSIVE στο 5 αστέρων Thraki Palace Hotel & Wellness Spa ΚΑΙ για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο στην Αλεξανδρούπολη, με 625€ από 1250€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ και Απεριόριστη Κατανάλωση σε Καφέ, Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα, Ποτά, Φρέσκο Παγωτό και Snacks! Για μικρούς και μεγάλους παρέχεται καθημερινά Πρόγραμμα δραστηριοτήτων καθώς και Προβολή ταινιών σε Θερινό Σινεμά! Παρέχονται Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία, Ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου, Δωρεάν πρόγραμμα ομαδικής γυμναστικής και μια Ελεύθερη είσοδος στις εγκαταστάσεις του Spa! Κάθε Πέμπτη Ελληνικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με Zωντανή Mουσική! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
€625 από €1.250 Κέρδος €625 Έκπτωση 50%
5* Thraki Palace Hotel & Wellness Spa - Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη


Περισσότερες Προσφορές

Καρπενήσι με 139€ από 340€ (-59%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 59%)

€139 από €340 -59%
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
Καρπενήσι
139€ από 340€ ( Έκπτωση 59%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών στο 5 αστέρων AVARIS Hotel στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Ελεύθερη πρόσβαση στο Fitness Spa Center το οποίο περιλαμβάνει Εσωτερική Πισίνα, Hamam, Jacuzzi, Sauna και Γυμναστήριο, καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή προορισμό! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καμένα Βούρλα με 295€ από 590€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€295 από €590 -50%
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα
295€ από 590€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Ημιδιατροφή! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Ιωάννινα με 290€ από 580€ (-50%) για 4 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε Executive δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€290 από €580 -50%
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
Ιωάννινα
290€ από 580€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Executive δίκλινο δωμάτιο, στα Ιωάννινα! Παρέχεται μία Υδροθεραπεία και ένα Hamam κατ΄άτομο, Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου καθώς και Ελεύθερη συμμετοχή στο εβδομαδιαίο Manager's Cocktail συνοδεία από Aperitif Cocktail & Canapes! Προσφέρεται ένας καφές και ένα cocktail καθημερινά ανά άτομο! Για τους μικρούς μας φίλους προσφέρεται ένα Παγωτό την ημέρα και προβολή παιδικής ταινίας καθημερινά! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Άγιος Νικόλαος Κρήτης με 139€ από 278€ (-50%) για 4 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα σε Porto Double Sea View

(Έκπτωση 50%)

€139 από €278 -50%
Porto Maltese Boutique - Αγιος Νικόλαος Κρήτης
Άγιος Νικόλαος Κρήτης
139€ από 278€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε Porto Double Sea View δωμάτιο στο Porto Maltese Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 4 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Απολαύστε 4 ημέρες στο πανέμορφο νησί της Κρήτης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Τήνος με 369€ από 738€ (-50%) για 6 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€369 από €738 -50%
Aeolos Bay Hotel - Τήνος
Τήνος
369€ από 738€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στην Τηνο, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό), στο Aeolos Bay Hotel σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη! Aπολαύστε στιγμές ξεγνοιασιάς και φιλοξενίας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στο Πόρτο Χέλι με 678€ από 1356€ (-50%) για 6 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€678 από €1.356 -50%
4* AKS Porto Heli - Πόρτο Χέλι
Πόρτο Χέλι
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων AKS PORTO HELI KAI για τις 6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών σε δίκλινο δωμάτιο, με 678€ από 1356€ (Έκπτωση 50%), στο Πόρτο Χέλι! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ με "Show Cooking", Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αναψυκτικά, Χυμούς, Βαρελίσια Μπύρα, Κρασί, Καφέδες, Αφεψήματα, Παγωτά, κρύα και ζεστά Snack! Ελεύθερη είσοδος στο Μini Club για τους μικρούς μας φίλους με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, στο Θαλάσσιο Πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια και στο Παιδικό Αθλητικό Πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια ξηράς! Προσφέρεται δωρεάν μεταφορά στην παραλία της Χινίτσας με Shuttle Bus και χρήση ομπρέλας και 2 ξαπλωστρών στην παραλία του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Πρέβεζα με 219€ από 438€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δικλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€219 από €438 -50%
Margarona Royal Hotel - Πρέβεζα
Πρέβεζα
219€ από 438€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών στην Πρέβεζα, στο Margarona Royal Hotel του Ομίλου Amalia με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στην Πρέβεζα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Αρχαία Ολυμπία με 165€ από 330€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€165 από €330 -50%
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
165€ από 330€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Arty Grand Hotel στην Αρχαία Ολυμπία για όλο το Καλοκαίρι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Superior δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi! Προσφέρεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να χαρείτε κάθε ομορφιά στον ιστορικό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στο Αίγιο με 299€ από 598€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
Αίγιο
ALL INCLUSIVE στο Long Beach Resort Hotel στο Αίγιο 1,5 ώρα από την Αθήνα ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο, με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Αναψυκτικά, Κρασί, Μπύρα, Καφέ, Αφεψήματα και Snacks! Απολαύστε 4 μοναδικές ημέρες χαλάρωσης επάνω στο κύμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Κεφαλονιά με 210€ από 420€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€210 από €420 -50%
Palatino Hotel - Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
210€ από 420€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο στο Palatino Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Μουζάκι Καρδίτσας με 169€ από 340€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€169 από €340 -50%
4* Mouzaki Palace Hotel & Spa - Καρδίτσα
Μουζάκι Καρδίτσας
169€ από 340€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 8 ετών, στο 4 αστέρων Mouzaki Palace Hotel & Spa για όλο το Καλοκαίρι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Μουζάκι Καρδίτσας! Προσφέρονται 2 Massage σε στρώμα Αέρος και Νερού διάρκειας 20 λεπτών, 2 συνεδρίες Solarium, ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Εξωτερικής Πισίνας, της Sauna, του Υδρομασάζ και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Εύβοια με 199€ από 398€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο