Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Με εξοργίζει Συνέλληνες το γεγονός, πως στη χώρα μας, είμαστε ΠΑΝΤΑ του Θεραπεύειν, και όχι του προλαμβάνειν…. Και για να γίνω πιο ακριβής, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ, και αυτό το λέω για  ΟΛΕΣ τις μέχρι σήμερα ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
Το θέμα ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ στην Ελλάδα, ποναει και κρατά χρόνια.
Όπως καταλάβατε, ΔΕΝ πρόκειται να το αφήσω τόσο εύκολα όπως ορισμένοι ελπίζουν και εύχονται για να ησυχάσει το κεφάλι τους από έναν ακόμα που φωνάζει για τα στραβά και ανάποδα τους.
Είναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ αδέλφια, να τα έχεις διαλύσει ΟΛΑ εσύ και η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχες, και μετά από την καταστροφή, να έχεις το θράσος και να εμφανίζεσαι στις πληγείσες περιοχές, κάνοντας πολιτική πάνω στα ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ. Δεν έχεις  το φιλότιμο (θα μου πείτε στην Ελλάδα ποιος το έχασε για να το βρουν οι διάφοροι πολιτικάντηδες), να σκεφτείς ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ;
ΜΕ ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ
ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ;
ΕΣΕΝΑ ΡΩΤΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ……
Είπαμε αδέλφια, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ, με τον κοσμάκη που έχασε τις περιουσίες του στο περιθώριο, μακριά από τις κάμερες, μην ακουστούν πράγματα που θα εκθέσουν τα κόμματα…..
Βέβαια, θα εμφανίσουν κάποιους, για να γεμίσει το ρεπορτάζ με «εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης» για εκείνα που ΘΑ κάνουν οι «κομματικοί επισκέπτες» όταν επιστρέψουν στα γραφεία τους, για την στήριξη των πυρόπληκτων….
Το «βάρος», όλοι όσοι κάνουν δηλώσεις, θα το ρίξουν στην… «στήριξη», τυχαία ΔΕΝ θα αναφέρουν τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΤΙ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΥΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Έτσι είναι Συνέλληνες, δεν συμφέρει να πουν τίποτα από αυτά, ακόμα και για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους, γιατί βλέπετε, έχουν ΟΛΟΙ μερίδιο στις ευθύνες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.
Και θέλετε να σας περιγράψω τα συναισθήματα τόσο των πυρόπληκτων, όσο και των πυροσβεστών, εκείνων που ΔΕΝ φαίνονται στις κάμερες;
ΟΡΓΗ…. Αυτό τα περιγράφει ΟΛΑ.
Τα έζησα και εγώ στο παρελθόν μαζί με τους συναδέλφους, και τα θυμάμαι. ΔΕΝ ξεχνιούνται Συνέλληνες.
Δεν ξεχνιέται ο παππούς που κάηκε το σπίτι του και έκλαιγε σα μικρό παιδί, δεν ξεχνιέται το πλήρωμα του πυροσβεστικού που έπαθε βλάβη και σωθήκαν τελευταία στιγμή ενώ το όχημα το κατάπιαν οι φλόγες, δεν ξεχνιέται η μάνα στη Ηλεία τότε, που έψαχνε να βρει το κοριτσάκι της ενώ η φωτιά πλησίαζε, και ευτυχώς με την συνδρομή των πυροσβεστών το βρήκε έγκαιρα, ενώ έχασε όλη της την περιουσία, δεν ξεχνιούνται αυτές οι εικόνες, και πιστέψτε με, είναι ελάχιστες.
Δεν ξεχνιέται αδέλφια η ΟΡΓΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, όταν με μπουκωμένα τα πνευμονια από την καπνιά, μέσα στις λάσπες, διψασμένοι και άυπνοι για εικοσιτετράωρα, είδαμε την άλλη μέρα κάποιο πολιτικό αηδόνι, να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, για την «άμεση στήριξη των πυρόπληκτων»…..
ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, μόνο που…….
Η όποια «στήριξη», πάει αλλού…..
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης

Airmar Weather Station 200WX Humidity

Airmar Weather Station 200WX Humidity
Η συσκευή της AIRMAR 200WX είναι ένας υψηλής ακριβείας, αισθητήρας καιρού που μας ενημερώνει για τις στιγμιαίες καιρικές αλλαγές και μας δίνει πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα καθώς και για την βαρομετρική πίεση έτσι ως ώστε μπορούμε να έχουμε και πρόβλεψη για τις μεταβολές του καιρού ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.  Χρησιμοποιώντας δε το ενσωματωμένο μηχανισμό GPS και ηλεκτρονικής πυξίδας μας δίνει δεδομένα πλοήγησης καθώς και δεδομένα διόπτευσης (HEADING) όπως και στοιχεία μέτρησης της κλίσης και της ανύψωσης του σκάφους. 
Για την μέτρηση του ανέμου χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων χωρίς κινούμενα μέρη, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου.
Με αισθητήριο υγρασίας.
Η 200WX είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας NMEA 0183 & NMEA 2000

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Μουσικό Αριθμητάρι

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά:32
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

Nέος τίτλος: WORLD OF WARCRAFT

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το χρονικό WORLD OF WARCRAFT, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη. Το World of Warcraft είναι ένα ταξίδι σε μια εποχή μύθων και θρύλων που αποκαλύπτει για πρώτη φορά άγνωστες ιστορίες για τη γέννηση του κόσμου, την ανάδυση των αρχαίων αυτοκρατοριών αλλά και τις δυνάμεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο του Άζεροθ και των ανθρώπων του.
Ο τόμος, με πλούσια εικονογράφηση, είναι ο πρώτος από μια σειρά βιβλίων που εξερευνά το σύμπαν του Warcraft, από το μακρινό παρελθόν του έως τη σύγχρονη εποχή. Το ομότιτλο ηλεκτρονικό παιχνίδι στρατηγικής, παρουσιάστηκε στην Αμερική το 2004 και στην Ευρώπη το 2005, έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια συνδρομητές και αποτελεί το μεγαλύτερο MMORPG (μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων πολλαπλών παικτών) στον κόσμο σε αριθμό συνδρομητών.

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)

Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)
Η πρωτοπόρος αντιστασιακή οργάνωση Παγκρήτιο Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ) ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου 1941 στη σπηλιά Χαμαμουτζή στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου, από δώδεκα βενιζελικούς και εννέα δραπέτες κομμουνιστές της Κιμώλου και Φολεγάνδρου.
Απλώθηκε παγκρήτια στις 10 Ιουνίου με τον ερχομό στο Ηράκλειο και των εξορίστων της Γαύδου. Αρχηγός του ΠΑΜ ήταν ο βενιζελικός καπετάν Μανώλης Μπαντουβάς. Τα εξέχοντα στοιχεία της Αριστεράς στο ΠΑΜ (Μ. Βαφειάδης, Πορφυρογένης, Αναστασιάδης, Βλαντάς, Λ. Στρίγκος κ.ά.) επέστρεψαν το ίδιο καλοκαίρι στην Αθήνα και, ως οι μόνοι ελεύθεροι, επανίδρυσαν την Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και έχοντας εμπειρία της λαϊκής ενότητας του ΠΑΜ, ίδρυσαν κατ’ αναλογίαν το ΕΑΜ.
Η λαϊκή ενότητα της Κρήτης, ως ΠΑΜ και ΕΑΜ θα κρατηθεί ως το τέλος του 1943, που θα  διασπασθεί από μεθοδεύσεις των Άγγλων. Οι πρώην οπλαρχηγοί τού καπετάν Μπαντουβά, με αρχηγό τον καπετάν Ποδιά, πρώην υπασπιστή του Μπαντουβά, θα ιδρύσουν τον ΕΛΑΣ και το 1947 τον Δ.Σ.Ε.
Οπλαρχηγός στο ΠΑΜ και στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ υπήρξε ο καπετάν Μιχάλης Σαμαρίτης, γόνος ηρωικής οικογένειας. Πολέμησε στα οχυρά της Μακεδονίας, στη Μάχη της Κρήτης, συμμετείχε στο ΠΑΜ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γνώρισε τις εξορίες στα ξερονήσια. Η μαρτυρία του είναι εξαιρετική, ως μόνος καπετάνιος της Αριστεράς που επέζησε, χρήσιμη ως προφορική ιστορία, ενώ αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου και της νεολαίας, με την επανεμφάνιση της νέας βαρβαρότητας.
Ένα πολύτιμο βιβλίο, που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, που αναφέρεται σε μια μεγάλη μορφή της Αριστεράς, τον καπετάνιο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Κρήτης Μιχάλη Σαμαρίτη, με την υπογραφή του Αντώνη Σανουδάκη.
Ο καπετάν Μιχάλης Σαμαρίτης προέρχεται από μια ηρωική οικογένεια. Όπως αναφέρει και το οπισθόφυλλο, «πολέμησε στα οχυρά της Μακεδονίας, στη Μάχη της Κρήτης, συμμετείχε στο ΠΑΜ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γνώρισε τις εξορίες στα ξερονήσια. Η μαρτυρία του είναι εξαιρετική, ως μόνος καπετάνιος της Αριστεράς που επέζησε, χρήσιμη ως προφορική ιστορία, ενώ αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου και της νεολαίας, με την εμφάνιση της νέας βαρβαρότητας».
Φωνή λαού... «Πυρ» κατά διαδηλωτών
Είναι πολύ σημαντικό το απόσπασμα της συνέντευξης που πήρε ο Αντώνης Σανουδάκης από τον Μιχάλη Σαμαρίτη, για το πιο μαζικό, ίσως, αγροτικό συλλαλητήριο που γνώρισε μέχρι σήμερα η Κρήτη. Αυτό του καλοκαιριού του '61, που η τότε (δημοκρατική) κυβέρνηση διέταξε το στρατό να... πυροβολήσει τους διαδηλωτές!
 «Σε μια στιγμή που η επιτροπή εζητούσε να μπει μέσα εις το νομάρχη και που ο νομάρχης πεισματικά αρνιότανε να δεχτεί την επιτροπή των αγροτών, εσυνέβηκεν ένα επεισόδιο εις την πλατεία της Νομαρχίας μεταξύ αγροτών και στρατιωτών. Ένας αξιωματικός, κατώτερος αξιωματικός, φαίνεται, έδωσενε εντολή στους στρατιώτες να μασε χτυπήσουνε. Οι στρατιώτες, όμως, άρχισαν να βάλλουν στον αέρα και πολλοί απ' αυτούς άρχισαν να μας παραδίδουν τα όπλα. Ένας, μάλιστα, παρέδωσεν ένα οπλοπολυβόλο.
Ο στρατηγός τα 'χάσενε, βέβαια, όταν είδεν ότι δεν εκτελούταν η διαταγή, την οποία είχενε δώσει, γιατί ασφαλώς η εντολή προερχόταν από τον ανώτερο αξιωματικό, δηλαδή από το στρατηγό και όχι από τον κατώτερο. Ο στρατηγός, δε, μετά δικαιολογήθηκενε ότι ήταν πρωτοβουλία του αξιωματικού αυτουνού κι έδωσενε την εντολή "πυρ" κι εγύριζενε γύρω εις την πλατεία κι εφώναζενε εις τους αγρότες ότι "παιδιά, σταματήσετε, οι στρατιώτες δεν πρόκειται να σας χτυπήσουνε" και όταν πλέον η Νομαρχία είδενε ότι ο στρατός όχι μόνο δε χτυπούσενε το συλλαλητήριο, αναγκάστηκε να ειδοποιήσει δύο πυροσβεστικές αντλίες και κατεύθασαν έξω από τη Νομαρχία και άρχισαν να ρίχνουν με τις αντλίες νερό εις τους αγρότες.

Τότε επιτέθηκαν οι αγρότες, αναγκάστηκαν οι οδηγοί και η ομάδα των πυροσβεστών να  εγκαταλείψουν τις πυροσβεστικές αντλίες και να φύγουν. Είχανε, βέβαια, γίνει κι εντωμεταξύ τραυματισμοί, πολλοί τραυματισμοί και από τους αστυνομικούς και από τους απεργούς»...
Τα ματωμένα χρόνια (βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών)
Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης - Σανούδος
Isbn:978-960-9692-36-6
Σελίδες: 181
Λιανική Τιμή: 18 ευρώ

Χαλκιδική: 12+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν.

Χαλκιδική: 12+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν.

Σημειώστε...

Spring rolls με φρούτα.
Χοιρινά σουβλάκια με ροδάκινα.
Παγωτό βερίκοκο με μέλι.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 03-08-16/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1002 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1019 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 29.00 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 23.40
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 23.50
5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-08-2016 / 0300 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 04-08-2016
ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-08-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Voucher 29-64 ετών: Πότε αναμένεται να προκηρυχθεί

Κεφαλίδα
Voucher 29-64 ετών: Πότε αναμένεται να προκηρυχθεί

Voucher 29-64 ετών: Πότε αναμένεται να προκηρυχθεί

Με αγωνία περιμένουν οι άνεργοι ωφελούμενοι την έναρξη του νέου προγράμμτος voucher του ΟΑΕΔ για τις ηλικίες 29-64. Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα …
ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τα 2 νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης για 13.000 ανέργους εως 29 ετών

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τα 2 νέα προγράμματα πρακτικής άσκησης για 13.000 ανέργους εως 29 ετών

Δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών αναμένεται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αφορούν συνολικά 13.000 ανέργους που θα αποκτήσουν εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Αυγούστου. Εν όψει της προκήρυξης της σχετικής Δημόσιας …
Εποχικές θέσεις στην εταιρεία Leroy Merlin

Εποχικές θέσεις στην εταιρεία Leroy Merlin

Graphic Designer (Oρισμένου χρόνου -3μήνες) Ο ρόλος : Η σελιδοποίηση μονόφυλλων (καρτελάκια τεχνικών προδιαγραφών προϊόντων) με τη χρήση InDesign, Photoshop & MS Office Η σελιδοποίηση / δημιουργία διδακτικών αφισών με τη χρήση InDesign, Illustrator & Photoshop Είστε άνθρωπος του εμπορίου με έντονο επιχειρηματικό πνεύμα και προσανατολισμό στην εξυπηρέτηση πελατών; Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τη δημιουργικότητά σας και να προτείνετε λύσεις στους …
Δρομολογούνται 4.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με 9 προκηρύξεις

Δρομολογούνται 4.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με 9 προκηρύξεις

Σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας ανοίγουν στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο 9 διαφορετικών προκηρύξεων, μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Μέσω ΑΣΕΠ, θα προκηρυχθούν 2.339 θέσεις τακτικού προσωπικού. Ενώ 1.830 θέσεις θα αφορούν εποχικούς υπαλλήλους και συμβασιούχους. Αναλυτικότερα, οι προκηρύξεις θέσεων θα είναι ως εξής: – 35 μόνιμοι τεχνικοί στην ΤτΕ – 49 μόνιμοι ΠΕ διοικητικοί Οικονομικού στο υπουργείο Οικονομικών …
Βάσεις 2016: Τα πάνω-κάτω έρχονται στις σχολές - Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Βάσεις 2016: Τα πάνω-κάτω έρχονται στις σχολές - Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Λίγες μέρες απέμειναν για την ανακοίνωση των βάσεων 2016 για την εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ – Σε ποιες σχολές αναμένεται να έρθουν ανατροπές. Όλα συνηγορούν πως η ανακοίνωση για τις βάσεις 2016 προσδιορίζεται την εβδομάδα 22 με 26 Αυγούστου, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί …
Προσλήψεις από τα H&M σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα

Προσλήψεις από τα H&M σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα

Αναζητούμε εσένα που θα ήθελες να βρεις τη θέση σου σε ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο περιβάλλον όπου μπορείς να προσφέρεις την πιο ευχάριστη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες παρέχοντας άψογη εξυπηρέτηση και παρουσίαση των προϊόντων σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες μόδας. Προσφέρουμε μια εργασία στην οποία κάθε μέρα είναι μια δημιουργική περιπέτεια, στην οποία μόνο εσύ ορίζεις τα όρια των …
Εγκρίθηκαν 375 προσλήψεις εποχικών σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ

Εγκρίθηκαν 375 προσλήψεις εποχικών σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ

Το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει τη σύναψη τριάντα τριών (33) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες ή έως εννέα (9) μήνες (για αναγνωρισμένες σχολές) και ενενήντα εννέα (99) συμβάσεων μίσθωσης έργου διάρκειας έως ένα (1) έτος, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τις ωφελούμενους. …
Προκήρυξη για 150 μόνιμους στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

Προκήρυξη για 150 μόνιμους στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

Με σύμβαση αορίστου χρόνου και με τη δαπάνη απασχόλησής τους να επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της Εταιρείας Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, θα απασχολούνται τα 150 άτομα που θα προσληφθούν στη βορειελλαδική εταιρεία, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και σε συνέχεια του... σήματος που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η σχετική απόφαση για την εκκίνηση των διαδικασιών …
Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διαχείριση και Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Συστημάτων»

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διαχείριση και Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Συστημάτων»

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΤΟΧΟΙ Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, έρευνα και πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης, στα γνωστικά αντικείμενα της Ενεργειακής Βελτιστοποίησης Συστημάτων & του Βιομηχανικού Αυτοματισμού. Στόχος του Π.Μ.Σ. είναι, η επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση νέων πτυχιούχων που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων, …

Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα-Τι ζημιές μπορεί να προκληθούν



ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών
Περισσότερα...
Πώς αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου
Η 15η Αυγούστου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υποχρεωτικές αργίες κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις υποχρεωτικές αργίες
Περισσότερα...
Τροπολογία Φίλη για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών
Κατατέθηκε τροπολογία που ρυθμίζει θέματα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών - Τι προβλέπει για αποδοχές και ωράριο απασχόλησης
Περισσότερα...
Αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος από έναν από τους κοινωνούς - Δικαιώματα λοιπών
Δικαιούνται να απαιτήσουν από αυτόν, που έκανε αποκλειστική χρήση του κοινού, ανάλογη προς το ποσοστό του δικαιώματος τους μερίδα από το όφελος (καρπούς και γενικότερα ωφελήματα), που αυτός αποκόμισε ή εξοικονόμησε και το οποίο από την αιτία αυτή αποκόμισε. Προκειμένου περί αστικού ακινήτου, το όφελος αυτό συνίσταται στην, κατά το χρόνο της αποκλειστικής χρήσεως, μισθωτική αξία της μερίδας των εκτός χρήσεως κοινωνών, η οποία αποτελεί ωφέλεια.
Περισσότερα...
Ενημέρωση για την άρση απαγόρευσης εξαγωγών 28 φαρμακευτικών προϊόντων
Εγκύκλιος από την Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της ΓΓΔΕ.
Περισσότερα...
Πίνακες κωδικοποίησης κανονισμών δασμολογικής κατάταξης εμπορευμάτων
Σκοπός η επιτάχυνση των διαδικασιών. Οδηγίες πρόσβασης στους πίνακες από την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.
Περισσότερα...
Ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά της οζώδους δερματίτιδας
Τα μέτρα προστασίας που ορίζει νεότερη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Περισσότερα...
Ενημέρωση για τα προϊόντα που απαιτούνται κτηνιατρικοί έλεγχοι στα σύνορα
Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, κοινοποιεί πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία τροποποιεί απόφαση του 2007. Επισυνάπτονται οι νέοι κατάλογοι.
Περισσότερα...
Μητρώο οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, Υπουργική απόφαση για τη θέση σε λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Μητρώο Οργανώσεων Παραγωγών».
Περισσότερα...
Οι νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις για το 2017
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και οι οποίες θα ισχύσουν από το 2017
Περισσότερα...
Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα-Τι ζημιές μπορεί να προκληθούν
Σε μια απίστευτη απάτη που ζημιώνει το κράτος αλλά και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με υγραέριο, προβαίνουν πολλοί πρατηριούχοι. Με πειραγμένες αντλίες δίνουν νοθευμένο υγραέριο-Ποιες ζημιές μπορεί να προκληθούν
Περισσότερα...
Προσλήψεις-εξπρές σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Η προκήρυξη αφορά γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και πληρώματα ασθενοφόρων που θα εργαστούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας έως τον Απρίλιο 2017
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr