Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα!!!!! !!

sos ψηφιστε ΟΛΟΙ Στο παρακάτω Αμερικανικό site γίνεται δημοσκόπηση για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε ,ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε , ούτε στοιχεία , ούτε τίποτα. Μόνο πατάτε το Yes και μετά βλέπετε το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS Η γενοκτονία των Ποντίων Οδύνη και πρόκληση Υπάρχουν ημέρες χαράς στη Ζωή ενός Έθνους, ημέρες υπερηφάνειας αλλά υπάρχουν και ημέρες, που αναθυμόμαστε θλιβερά γεγονότα, ημέρες μνήμης
Η μνήμη αντιστέκεται στην πιο ύπουλη εσωτερική απειλή.
Στη λήθη. Να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και τι είμαστε να χάσουμε τον άξονά μας, να ναρκωθούμε, να απογοητευθούμε.
Η λήθη είναιη πέμπτη φάλλαγγα στη στρατηγική της ιστορίας, ενώ το πιο μεγάλο αμυντήριο, που διαθέτουμε, είναι η μνήμη μας.
Το πιο ισχυρό όπλο. “Η ιστορία” έχει ειπωθεί, εύστοχα, “είναι φωνή νεκρών διδάσκουσα τους ζώντας”.
Μια τέτοια ημέρα μνήμης, αλλά και διδασκαλίας είναι η 19η Μαίου κάθε έτους.
Η Γενοκτονία των Ποντίων συνιστά, ταυτόχρονα, ένα γεγονός πρόκλησης και οδύνης. Οδύνη, πόνο για τους χιλιάες που εξολοθρεύτηκαν και ξερριζώθηκαν από την ευλογημένη γη του Πόντου. Αποτελεί, όμως, και πρόκληση η Γενοκτονία των Ποντίων, για να σκεφτούμε τι είχαμε τι χάσαμε, τι χάσαμε και τις μας πρέπει.
Μια οδυνηρή πρόκληση εν μέσω δύσκολων καιρών, που ζούμε, για να αναλογιστούμε αυτό το σημαντικό, που γράφει ο Μίλαν Κούντερα σε ένα βιβλίο του “Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψει τα βιβλία του, την ιστορία του, μετά να βάλεις κάποιν να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μιά νέα παιδεία, να επίνοήσει μιά νέα ιστορία.
Δεν θα χρειασθεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχναά ποιό είναι και ποιό ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμη πιο γρήγορα.
Αυτό, λοιπόν, το οδυνηρό γεγονός, της Γενοκτονίας των Ποντίων και του αγώνα για να συντηρηθεί αυτή η μνήμη, θα τιμήσουν η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”, και ο ΟΠΟΝΓΑ του δήμου Κιλκίς, την Τρίτη, 19 Μαϊου 2009 και ώρα 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς.
Ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής, του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστου Γιανναράς και το θέμα της εισήγησής του θα είναι “Γενοκτονία των Ποντίων: Πρόκληση και Οδύνη”. Η ομιλία είναι ενταγμένη στη πλαίσια των εκδηλώσεων για τα “Ελευθέρια 2009” της πόλη του Κιλκίς.
Πηγή: Εφημερίδα "Ειδήσεις" 14-05-2009 Η Καλαμαριά τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας Με ιδιαίτερο τρόπο θα τιμήσει την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως έχει οριστεί η 19η Μαΐου με απόφαση της Βουλής, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τα ποντιακά Σωματεία της πόλης.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στον προγραμματισμό των Συλλόγων για κοινή δυναμική παρουσία στο χώρο του πολιτισμού με σειρά εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου με αρχιερατικό μνημόσυνο που θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος, ενώ θα μιλήσει η καθηγήτρια του Α΄ Λυκείου Καλαμαριάς-Φροντιστήριο Τραπεζούντος, Μαρία Καρποζήλου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παραθέσει η Αδελφότητα Κρωμναίων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου της (Πουλατζάκη 40).
Εκεί θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης και οι εκπρόσωποι των ποντιακών Σωματείων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μέλη των Συλλόγων της Αδελφότητας Κρωμναίων, του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Μίθριοι», θα ξεκινήσουν με επικεφαλής τα λάβαρα από τα εντευκτήριά τους ειρηνική λαμπαδηφορία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς και θα καταλήξουν στην πλατεία του Δημαρχείου.
Εκεί στην εξέδρα που είχε στηθεί και υπό τις φλόγες των δεκάδων δαδών η Μεικτή Χορωδία της Αδελφότητας Κρωμναίων θα ανοίξει την εκδήλωση ερμηνεύοντας με ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια αποδίδοντα ς και το νόημα της ημέρας, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Ηγούμενος της Παναγίας Σουμελά π. Σεραφείμ Ατματζίδης ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή και σημάδεψαν ολόκληρο τον ελληνισμό.Στη συνέχεια η Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς, θα ερμηνεύσει ορισμένα τραγούδια της μελανής αυτής περιόδου της ελληνικής ιστορίας δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο και η εκδήλωση θα κλείσει με ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Αττικής πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23-05 στις 22:00 στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού που βρίσκεται Π. Ράλλη 347 & Κιλικίας 51, Νίκαια.
Συμμετέχουν οι:Τραγούδι- Δημήτρης Καρασαββίδης- Γιάννης Θεοδωρίδης- Στέργιος Ζημπιλιάδης- Μίλτος Κυριλλίδης.Λύρα- Κυριάκος Αντωνιάδης- Νίκος Κοκκινίδης- Χάρης Αθανασιάδης.Αγγείο- Βασίλης Φωλίνας.Νταούλια- Νίκος Χατζηδαυιτίδης- Παναγιώτης Κοπαλίδης- Δημήρης Σαχσανίδης- Παύλος Φωτιάδης- Άγγελος Ταπαξίδης.
Τιμή πρόσκλησης: 10 Ευρώ (Περιλαμβάνει μενού)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: Σαντσαρίδη Αναστασία: 6973047571 Κυριλλίδης Μίλτος: 6944527731
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Αττικής
Π. Ράλλη & Θηβών 250
Τ.Κ. 12244Αιγάλεω
Τηλ. & Fax: 2105381468 Eκδήλωση Mνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Τρίτη 19 Μαΐου Παρακολουθήστε ζωντανά στο www.livemedia.gr από την πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Τρίτη 19 Μαΐου στις 7:30 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας Michael Atkinson. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΥΨΗΛΑΝΤΑΙ" ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΕΛΛΑΣ Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός σύλλογος "ΥΨΗΛΑΝΤΑΙ" Δυτικού Πέλλας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις "Υψηλάντεια 2009" που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.ΠρόγραμμαΤετάρτη 20 Μαϊου 2009- 18:00 Ακολουθία Εσπερινού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα ακολουθήσει μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα.- 19:00 Ποδηλατικός αγώνας με ελεύθερη συμμετοχή και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.Πέμπτη 21 Μαϊου 2009- 07:30 Θεία λειτουργία.- 11:00 Προσφορά παραδοσιακού σουρβά και λαγάνας στο χώρο του Συλλόγου.- 18:00 Εμφάνιση συλλόγου Πολυπέτρου Κιλκίς, Ποντιακού συλλόγου Ραχώνας και μικρού και μεγάλου χορευτικού του σύλλογου "ΥΨΗΛΑΝΤΑΙ" Δυτικού Πέλλας.- 21:00 Παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι. Θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες : Παυλάκης Δραμινός, Γιάννης Γαβριηλίδης, Στάθης Παυλίδης, Μιχάλης Σιώπης.Καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του Συλλόγου.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΥΨΗΛΑΝΤΑΙ" ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ
Τ.Κ. 58005
ΤΗΛ.: 6977001412 Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου στη Νάουσα Η 19Η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις του Νομού Ημαθίας στην πόλη της Νάουσας , υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρωικής πόλεως Νάουσας , σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους του Νομού Ημαθίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
Τρίτη 19-5-200910.00- 13.00 μ.μ.
Αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας « Δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».19.00 μ.μ.
Συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) στην πλατεία Αγίας Σοφίας- Θεσσαλονίκη.
Κυριακή 24 -5-200907.30- 10.30 π.μ. Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νάουσας Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος .
Μνημόσυνο για τους 353.000 άταφους νεκρούς.Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δρ. Ιωάννη Καϊλάρη. (Σχολικό Σύμβουλο Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας).11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, στην κεντρική πύλη του Πάρκου Νάουσας.11.45 π.μ. Δεξίωση στο Δημοτικό περίπτερο « ΚΙΟΣΚΙ» Ομιλία από τον κ. Νεοκλή Σαρρή. Καθηγητή Κοινωνιολογίας, της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Απαγγελία « Η Καμπάνα του Πόντου».Τραγούδια για τις αλησμόνητες πατρίδες κ.λ.π.12.45 μ.μ. Ξενάγηση των επισήμων στην ιστορική βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης του Πόντου Εκδηλώσεις στο Δήμο Ανατολής για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμος Ανατολής διοργανώνει και φέτος τριήμερες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) νομού Ιωαννίνων και την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.Την Τρίτη 19 Μαΐου 2009 από το πρωί φοιτητές του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων, αλλά και μαθητές έξω από το κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα διανέμουν δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό που επιμελήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Μυριούνης μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Ν.Α και ένα dvd διάρκειας 8 λεπτών με ιστορικά ντοκουμέντα από τη γενοκτονία.
Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 από τις 20.30 το βράδυ διοργανώνεται ολονυκτία στο μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων μπροστά από το Δημαρχείο Ανατολής επί της οδού Ιωαννίνων.
Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 10.05 το πρωί θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ανατολή.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων.
Οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ανατολής.
Στις 11.00 θα υπάρξουν χαιρετισμοί επισήμων, θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Ανατολής Ιωάννη Εμμανουηλίδη και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με δεξίωση που θα παραθέσει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Καμία αναφορά Νετανιάχου σε παλαιστινιακό κράτος παρά την παραίνεση Ομπάμα

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Την λύση του Μεσανατολικού με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (18/5) με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Ουώσινγκτον. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγνωρίσουν τα σύνορα του Ισραήλ. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - εβδομάδα ή βδομάδα Θέμα της εβδομάδας: Μέτρηση του χρόνου Ουσιαστικό θηλυκού γένους. Εβδομάδα ή βδομάδα είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Kυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους. «Η επταήμερη εβδομάδα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη προτού εισαχθεί από την Ανατολή. Ανεξάρτητα από την απώτερη καταγωγή και ερμηνεία της, η επταήμερη εβδομάδα είναι αδιαμφισβήτητα γνωστή ως αρχαίος ιουδαϊκός θεσμός.
Συνεπώς, πρώτα η εβραϊκή εβδομάδα και κατόπιν η πλανητική εβδομάδα, με προσθήκη αστρολογικών αντιλήψεων, έγιναν γνωστές στους Έλληνες και τους Ρωμαίους.
Επεκτάθηκαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως σε κάποιον βαθμό πριν από τον χριστιανισμό, αλλά κατεξοχήν και κυρίως σε συνδυασμό με τη διάδοση του χριστιανισμού». (C.D. Buck, 1949, A dictionary of selected synonyms in the principal Indo-European languages, Chicago & London).
Δείτε ολόκληρη τη λέξη στη διεύθυνση www.asprilexi.com

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες, Ο καιρός ανοίγει και μας φτιάχνει τη διάθεση για νέα ταξίδια και γνωριμίες.
Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ διαβάζουμε περισσότερο γιατί κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει. Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεφυλλίσετε ηλεκτρονικά τα καινούργια μας βιβλία και να λάβετε μέρος στους μεγάλους διαγωνισμούς των νέων βιβλίων ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ της πολυαγαπημένης συγγραφέως Λένας Μαντά, και ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ της γνωστής σε όλους Χρυσηίδας Δημουλίδου, που, εκτός από το λογοτεχνικό ταξίδι, προσφέρουν και ταξίδια για δύο άτομα στην Κέρκυρα και την Αμοργό. Για το μήνα Μάιο θα σας προτείνουμε σαγηνευτικά βιβλία ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Ένα πλούσιο σε αρώματα εποχής ΚΑΦΕ ΚΛΕΜΕΝΤΕ και μια πρό(σ)κληση ανακάλυψης του βαθύτερου εαυτού, ώστε να πάψει να είναι η καθημερινότητα ένας αέναος ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ.
Ακόμη, έχετε μόνιμη πρόσκληση για γνωριμία και επικοινωνία με συγγραφείς και άλλους αναγνώστες μέσα από τα blogs, το forum, τα κοινωνικά δίκτυα, τις εκδηλώσεις μας και την 32η Γιορτή Βιβλίου. Αν έχετε ιστορικά ενδιαφέροντα, μελετήστε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ταξιδέψτε ακόμη πιο πέρα από το σημείο που έφτασε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ, μέχρι το σύνορο του νέου κόσμου, όπου στέκει αγέρωχα η ΚΙΝΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.
Για τις πνευματικές σας αναζητήσεις, προτείνουμε ανεπιφύλακτα δύο εντελώς διαφορετικά βιβλία που θα σας ταξιδέψουν στα ουράνια: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ και ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Τηλ. 210-2804800 Fax 210-2819550