Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 031 - ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 10-01-18/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1014 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΤΗ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 10/18 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ, 1034 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΛΙΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00
ΑΠΟ 10/16 ΜΕΧΡΙ 10/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
A. ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ
ΩΡΕΣ ΑΠΟΨΕ (ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2018) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 

α. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ: 
1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ
ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ), ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
2. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (11-01-18) ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
β. ΤΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ) ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.
Β. ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (12-01-2018)
ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
α. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:
1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (12-01-18) ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (13-01-18) ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ
ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ),
ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
β. ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
1. ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ)
ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
2. ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400-600 ΜΕΤΡΑ) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
γ. ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8 ΚΑΙ
ΠΙΘΑΝΟΝ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ
ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΗ (16-01-18). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ V

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ V

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στο ΑΙΣΧΟΣ που λέγεται «Αναθεωρημένος Πίνακας Ποσοστών Αναπηρίας». Τον κατάλογο ΚΤΕΟ των αναπήρων και χρόνια πασχόντων που στην «νέα του έκδοση» είναι ήδη σε ισχύ. Τις τελευταίες μέρες του 2017, επέλεξαν οι πρωταθλητές της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ να τον φέρουν στο φως και μάλιστα ανάμεσα σε άλλα «θέματα» προκειμένου να περάσει απαρατήρητος, μόνο που για κακή τύχη πολλών, τα «ΘΥΜΑΤΑ», τους πήραν χαμπάρι και εδώ και μέρες ο χώρος της αναπηρίας είναι καζάνι που βράζει.
Θα επαναλάβω πως οι «πίνακες», τόσο ο παλιός, όσο και ο «νέος», ο «αναθεωρημένος», εκτός του ότι παρουσιάζουν πολλά ΚΕΝΑ, αποδεικνύεται πως αποτελούν βοηθήματα ΣΦΑΓΗΣ ασθενών από τις επιτροπές, στις οποίες, μην ξεχνάμε, γίνονται ΘΑΥΜΑΤΑ, για τα οποία έχω αναφερθεί στο παρελθόν έχοντας δημοσιεύσει ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ασθενών.
Πάμε να δούμε ένα άρθρο το οποίο επιμελείται ο Ανδρέας Μπαρδάκης, δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!
«Ο "φθίνων" νέος Ενιαίος Πίνακας με τα Ποσοστά Αναπηρίας
   Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, έγινε ευρέως γνωστό ότι πρόσφατα δημοσιεύτηκε ο νέος Ενιαίος Πίνακας με τα Ποσοστά Αναπηρίας, ο οποίος έχει ισχύ από 1/1/2018. 
Κάθε φορά, όμως, που γίνεται αναθεώρηση του πίνακα, στην κοινότητα των αναπήρων κυριαρχούν αισθήματα έντονης ανησυχίας, δυσπιστίας και απαισιοδοξίας.
   Ο λόγος είναι ότι υπό τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα οι κυβερνήσεις προτιμούν τον εύκολο τρόπο της πολιτικής περικοπών κρατικών δαπανών, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Παιδείας.
   Ο δύσκολος τρόπος, αλλά και ο πιο προστατευτικός απέναντι στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών μιας χώρας, θα ήταν αν το πολιτικό σύστημα της χώρας συμπεριλάμβανε και τη βούληση των πολιτών στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τα οικονομικά της. Γνωρίζουμε, όμως, ότι η ψήφος των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές, κάθε τέσσερα χρόνια, δεν αποτελεί έκφραση βούλησης, παρά μόνο νομιμοποίηση ενός πολιτικού προσωπικού, - μιας σειράς "εκλεκτών" που παράγει το σύστημα της κομματοκρατίας.
 Όσον αφορά, όμως, τις παροχές προς τα ΑμεΑ, προκειμένου να αποφευχθεί μια τρανταχτή μείωση στο ύψος ή το πλήθος των παροχών προς αυτά, επινοήθηκε κατά ευφυή τρόπο μια μη εμφανής μείωση του αριθμού των δικαιούχων σ' αυτές τις παροχές κι αυτό έγινε εφικτό ως εξής:
α) Με τη δημιουργία των ανώνυμων υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, όπου στις αποφάσεις πιστοποίησης αναπηρίας δεν εμφανίζονται τα ονόματα και οι ειδικότητες των ιατρών - σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών της ΑΣΥΕ και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας, όπου σ΄αυτές οι ιατροί υπογράφουν με το όνομα τους και την ειδικότητά τους.
β) Με την πτωτική τάση των ποσοστών αναπηρίας στον κάθε φορά αναθεωρημένο Ενιαίο Πίνακα με τα Ποσοστά Αναπηρίας.
Ένα κραυγαλέο παράδειγμα, το οποίο οφείλει να μας προβληματίσει, μπορούμε να διαπιστώσουμε στην περίπτωση της Τετραπάρεσης (μερική κατάργηση της κινητικής λειτουργίας όλων των άκρων):
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ότι, πέρα από την υπερβολική μείωση, δεν υφίστανται πλέον τα μη τυχαία ποσοστά "67%" και "80%", τα οποία για τους ιατρούς λειτουργούσαν ως ενδείξεις της κανονικής (μέτριας) και της βαριάς αναπηρίας.
  Επομένως, σύμφωνα με τον νέο πίνακα, ένα άτομο με τετραπάρεση δύναται να κριθεί ακόμα και ως μη ανάπηρο (!) αφού υπάρχουν τρεις βαθμίδες αναπηρίας, σύμφωνα με την ασφαλιστική έννοια:*
1. Η μερική αναπηρία (από 50-66%)
2. Η κανονική αναπηρία (από 67%-79%)
3. Η βαριά αναπηρία (από 80% και άνω).
*Ως "ασφαλιστική αναπηρία" εννοούμε την ανικανότητα για βιοπορισμό.
Μπορούμε να βρούμε κι άλλα τρανταχτά παραδείγματα μείωσης, όπως στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, στη διαταραχή μετατραυματικού στρες, στον ινσουλινοθεραπευόμενο διαβήτη τύπου 2, κτλ., για τα οποία όμως ο χώρος δεν επαρκεί για να περιγραφούν.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Οφείλουμε, επίσης, να επιστήσουμε την προσοχή για πιο προσεγμένη μελέτη του πίνακα, διότι, για παράδειγμα, όταν στην περίπτωση των Παιδιοψυχιατρικών Διαταραχών εισέρχεται στην κλίμακα της νοητικής υστέρησης η Σοβαρή Νοητική Υστέρηση (ΔΝ 20-34), Π.Α.....80% - 84%,
ενώ όμως για το Προνοιακό Επίδομα ΒΝΥ προβλέπεται από τις διατάξεις ότι το δικαιούνται τα άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση, με ποσοστό από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης <30,
είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν γραφειοκρατικά προβλήματα λόγω της διαφοράς στην περιγραφή.
   Οι υπάλληλοι της Πρόνοιας θα χρειάζονται να δουν στην απόφαση αναπηρίας την περιγραφή που απαιτούν οι διατάξεις, δηλαδή τη Βαριά Νοητική Υστέρηση, κι έτσι είναι πιθανό να παραπέμπουν τους πολίτες πίσω στα ΚΕΠΑ για διευκρινήσεις.
Θα πρέπει λοιπόν οι ενδείξεις του Ενιαίου Πίνακα, με τις διατάξεις*, να έχουν μια συνάφεια μεταξύ τους.
*ΚΥΑ Αρ. Πρωτ.: Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531, 10.04.2013.
Ανδρέας Μπαρδάκης
Δημιουργός της διαδικτυακής ομάδας ακτιβισμού υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ «Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»»
Αυτά γράφει ο κύριος ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ, καθημερινά οι αντιδράσεις από ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες γίνονται όλο και περισσότερες, και να είστε σίγουροι πως ΟΛΟ αυτό θα έχει κακή κατάληξη.
Δεν είναι μόνο η «ανησυχία και η ανασφάλεια» που νοιώθουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και αυτό όχι αδικαιολόγητα, είναι και το ότι ο «πίνακας» αυτός παρουσιάζει πολλά ΚΕΝΑ, πολλές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ και ΑΣΑΦΕΙΕΣ, κάτι που κατά γενική ομολογία, όχι μόνο από ασθενείς, αλλά και από γιατρούς, δείχνει «ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ» προκειμένου μέσα από τις διάφορες επιτροπές να επιτευχτεί η ΜΕΙΩΣΗ των όποιων παροχών προς τους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
Θα επανέλθω!

Βασίλης Τσούγκαρης

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ IV

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ IV

Εδώ είμαστε και πάλι, με την συνέχεια της αναφοράς μας στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ», το «αναθεωρημένο» ΑΙΣΧΟΣ, που ουσιαστικά έχει σαν σκοπό να πετάξει έξω από κάθε παροχή το 70% και άνω των ασθενών.
Αυτό άλλωστε είναι ένα παλιό σχέδιο, ΠΡΟ κρίσης ΔΝΤ κλπ, το οποίο έπρεπε να εφαρμοστεί για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να σταματήσει το κράτος να πληρώνει συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα.
Αρχικά, επινόησαν τα… «ΘΑΥΜΑΤΑ» των διαφόρων επιτροπών (έγραψα πολλές φορές γι αυτά) όπου τυφλοί ξαναέβρισκαν το φως τους, ακρωτηριασμένοι έβλεπαν να φυτρώνουν τα μέλη που τους έλειπαν, και ένα σωρό άλλα, και αφού είχαν γίνει πλέον τα διάφορα «θαύματα», έκλειναν τους φακέλους των ασθενών με εξευτελιστικά χαμηλά ποσοστά.
Έτσι, για να θυμόμαστε κάποια πραγματάκια, και οι αρμόδιοι, να μην νομίζουν πως κοιμόμαστε. ΤΩΡΑ, με τον «νέο πίνακα», εκεί να δείτε πανηγύρι που θα γίνει. Και να θυμίσω σε ΟΛΟΥΣ, πως είναι σε ισχύ.
Και τώρα, ας δούμε κάποια σχόλια και αντιδράσεις ασθενών, σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, που… «φωτισμένοι» επιστήμονες, γραφιάδες, και συνδικαλιστές, έβαλαν το χέρι τους για να γίνει, και νοιώθουν μάλιστα και υπερήφανοι γι αυτό.
«Στις ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ , μπουρδουκλωμένα τα βλέπω...Σύνδρομο ANGELMAN, είχαμε ΔΝ κάτω του 30 τώρα , ?? Επίσης υπάρχουν παιδιά με Σύνδρομο ANGELMAN που έχουν και ΔΝ κάτω του 20 και είναι σε αναπηρικό καρότσι λόγω τετραπληγίας ...Στο ΦΕΚ αναφέρει μόνο για την Βαριά Νοητική Υστέρηση και δεν αναφέρει το κινητικό - τετραπληγία , από την οποία μπορεί να πάσχει το ίδιο το άτομο»
«Μεσογειακή Αναιμία Βάζουν κριτήριο τις 12 μεταγγίσεις ανά έτος πράγμα αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό
Επίσης στην Ενδιάμεση Θαλασσαιμία και την Αιμοσφαιρινοπαθεια Η μπαίνουν κριτήρια που μειώνουν τα ποσοστά από 67%στο 50%»
«παντού με έμμεσο τρόπο, δυσκολεύουν πια το 67. Σε όλες τις ασθένειες σχεδόν»
 «ο διαβήτης τύπου 2 με χάπια, όχι ινσουλίνη, από 20 πήγε 10 %.αυτό μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα.»
«Διαβήτης τύπου 2 Με ινσουλίνη μόνο ήταν 50 και το κατέβασαν 30»
«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΧ ΤΟ ΚΟΥΣΙΝΚ ΕΙΧΕ 35 ΤΙς ΕΚΑΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΝ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΕΝΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΠΑΘΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ 16 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 16 ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΤΑ 6 ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ 5 ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ 1ΣΠΑΣ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ»
«Υδροκεφαλία 10%αισχος ντροπή....»
«CMT νευρομυοπαθεια κληρονομική....δεν αναφέρει καν ποσοστό. Από ότι κατάλαβα θα είναι στην κρίση της επιτροπής με βάση την κλινική εικόνα και την ζημιά που έχει επέλθει στον ασθενή η οποία αναφέρουν πως είναι και μη αναστρέψιμη αφού η πάθηση είναι και εκφυλιστική. Πριν ήταν από 67% και πάνω»
«Ίσως αδικηθούν κάποιοι από την πτώση του ποσοστού στην παραπαρεση και την τετραπαρεση και χάσουν το εξωιδρυματικο.»
«Είναι δυνατόν η παραπαραση να την χαμηλωσανε τόσο; 30% η ελαφριά μορφή; 35-50% η μεσαία; Και 67% η βαριά;»
«Πάντως εγώ πιστεύω ότι στην αρχή δεν θα πειράξουν τα εφ´ορου ζωής και μετά από κανένα χρόνο θα βγάλουν κανένα καινούργιο νόμο με αναδρομική ισχύ και θα κόψουν σταδιακά και αυτούς που έχουν τώρα εφ´ορου ζωής. Συνολικά προβλέπω να κόψουν γύρω στο 80% των σημερινών δικαιούχων.»
«Είναι τραγικοί! Στην αιμορροφιλία βάζουν ίσα και όμοια ασθενή με ποσοστό παράγοντα 5%, ο οποίος έχει συνεχή αιμορραγικά επεισόδια με αυτόν που έχει ποσοστό παράγοντα 40% και δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα!!!»
«Που να δεις στα decibel των βαρήκοων.. Χαχαχα.. Τα μείωσαν!!
Εδω θα βγάλουν τον αυτισμό μη αναπηρικό..»
 «Δεν αναφέρονται τα σπάνια αυτοανοσα νοσήματα. Τι θα γίνει με τους χρόνια πάσχοντες;»
«Στον καρκίνο Μαστού δεν αναφέρει καν για επίπεδο/στάδιο 4 και 5...με χημειοθεραπείες κ ορμονοθεραπείες...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟΟΟ»
Αυτά φίλοι μου, είναι ΜΕΡΙΚΑ από τα σχόλια, από τις αντιδράσεις ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, από τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ πλέον που κυκλοφορούν. Και να ξέρετε, είναι θέμα ημερών πλέον, να γίνει ο «κακός χαμός», αφού ετοιμάζονται ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τους ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ που βλέπουν κάποιους να παίζουν με τις ζωές τους. Και επειδή το επόμενο διάστημα θα δούμε, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε τοποθετήσεις διαφόρων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ και υποτακτικών  που πάνε με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις (έχουμε στο χώρο ΚΑΙ τέτοιους), θα επανέλθω με νεώτερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.978

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.958 της Longstone
Ιταλικά δερμάτινα άρβυλα προστασίας για τους πυροσβέστες, με φερμουάρ και κορδόνια.

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Κατηγορίας πολύ υψηλής ασφάλειας
* Από υψηλής ποιότητας αδιαβροχοποιημένο δέρμα πάχους 2,4mm
* Εσωτερική επένδυση με μεμβράνη Sympatex/Tepor
* Εσωτερική σόλα από διαπνέον μαλλί Felt
* Σόλα από λάστιχο νιτριλίου Vibram αντοχής σε θερμοκρασίες ως και 300οC
* Κορδόνια 134cm από Nomex με σύστημα easy roller για ευκολότερη εφαρμογή
* Ανατομικό
* Εξωτερική ενίσχυση στα δάχτυλα
* Ύψος: 26cm
Προδιαγραφές
DIN EN 15090:2012 / DIN EN ISO 20344:2013 / DIN EN ISO 20345:2012 / F2A – HI3 – SRC – CI – AN / CAT.III
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-35 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρύδας
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 280
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-137-2
Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο προσφέρει το απόλυτο μπεστ σέλερ σ’ έναν αποτυχημένο συγγραφέα του ενός βιβλίου. Βασικοί όροι της «φαουστικής συμφωνίας» να μη μιλήσει ποτέ δημόσια για το έργο του και να το παραδώσει σε συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Σταδιακά και μετά την τρομερή επιτυχία του βιβλίου ο λογοτέχνης καταλήγει να αναζητά μανιωδώς τον παράξενο άγνωστο δωρητή και μπλέκεται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και σατανικό απ’ ό,τι περίμενε.
Η ιστορία κάποιου που κέρδισε ανορθόδοξα την αναγνώριση, αλλά έχασε τον εαυτό του επειδή αγνόησε τον βασικό κανόνα: όταν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο, στα ψιλά γράμματα γράφει ότι θα σου πάρει την ψυχή. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα του την παραδώσεις.
Βιβλιοφιλικό θρίλερ με νουάρ ατμόσφαιρα και κεντρικό θέμα τη λογοκλοπή, μια τοιχογραφία που αναφέρεται στον λογοτεχνικό κόσμο αλλά και στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με μια μη γραμμική αφήγηση και συχνά φλας-μπακ, ο συγγραφέας «παίζει» με την αλήθεια του αναγνώστη όπως οι ήρωές του με τη λογοκλοπή. Τα τελευταία πέντε κεφάλαια του βιβλίου συνιστούν το καθένα έναν αυτόνομο επίλογο της πλοκής που έχει προηγηθεί, και ο αναγνώστης είναι αυτός που καλείται να βάλει την τελεία.

ΝΕΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Πανόραμα νεοελληνικής τέχνης στην Οικία Τέλλογλου
Νέος κύκλος ξεναγήσεων για το 2018
Νέος κύκλος ξεναγήσεων στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ξεκινά την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν έναν εμβληματικό χώρο όπου η τέχνη έχει αφήσει το στίγμα της.
Στην ιστορική κατοικία του ζεύγους Τέλλογλου, που ανακαινίστηκε με φροντίδα και σεβασμό και άνοιξε για το κοινό στα μέσα του 2016, έχουν μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα και εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής σημαντικών καλλιτεχνών  της νεοελληνικής τέχνης, τα οποία ανήκουν στη σημαντική συλλογή του Τελλογλείου. Στόχος να βιώνεται  η Οικία Τέλλογλου ως  τόπος αισθητικής απόλαυσης των έργων της Συλλογής του Τελλογλείου και παράλληλα ως σημείο συνάντησης, δημιουργικού προβληματισμού, ιστορικής μνήμης. 
Ο επισκέπτης της Οικίας μπορεί να θαυμάσει δείγματα της Επτανησιακής Σχολής, σημαντικές δημιουργίες του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα (Ξυδιά, Γύζη, Πανταζή, Γεραλή, Φλωρά-Καραβία), αντιπροσωπευτικά έργα καλλιτεχνών σημαντικών για την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης, εκπροσώπων του ελληνικού μοντερνισμού, της Γενιάς του Τριάντα και των επιγόνων της, έργα που σηματοδοτούν τη στροφή καλλιτεχνών στην παράδοση αλλά και  νεωτεριστικά ρεύματα σε διάφορες κατευθύνσεις (Παρθένη, Μαλέα, Λύτρα, Κόντογλου, Γουναρόπουλου, Μπουζιάνη, Εγγονόπουλου, Σπυρόπουλου, Γαΐτη, Ζούνη κ.α.).
Προσφάτως η Οικία εμπλουτίστηκε με μια μεγάλη ενότητα έργων του Πάνου Βαλσαμάκη, καθώς και έργα του Όμηρου Γεωργιάδη, της Κούλας Μπεκιάρη, της Ιωάννας Σπητέρη, του Βασίλη Ρογκότη κ.α.
Ο θεατής μπορεί να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη, τις επιλογές και τις κατευθύνσεις, τις τομές και τις ανανεωτικές τάσεις της νεοελληνικής τέχνης, αλλά και να έρθει σε επαφή με ρεύματα που επηρέασαν τη δημιουργία Ελλήνων καλλιτεχνών, τον ακαδημαϊσμό της Σχολής του Μονάχου, τον γαλλικό ρεαλισμό, τον οριενταλισμό, τον ιμπρεσιονισμό και τα γαλλικά μεταϊμπρεσιονιστικά ρεύματα (φωβισμό και Nabis), τον εξπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό,  την αφαίρεση. 
Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για  άτομα ή οργανωμένες ομάδες από την επιμελήτρια των Συλλογών του Τελλογλείου, δρ. Ιστορίας της Τέχνης Αναστασία Πάκα.
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 18.00 – 19.00, και θα συνεχιστούν για όλη τη νέα σεζόν τις Τετάρτες, την ίδια ώρα (απαραίτητη η τηλεφωνική συνεννόηση).
Κόστος ξενάγησης 5 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων: τηλ 2310 991610 και 2310 991377.
Η Οικία Τέλλογλου βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2.

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

Καλάβρυτα: 8 μυστικά τους που πρέπει να δοκιμάσετε.


Καλάβρυτα: 8 μυστικά τους που πρέπει να δοκιμάσετε.

Σημειώστε...

Σαλάτα με λεμονάτα ρεβίθια.
Μυρωδάτη κοτόσουπα με καστανό ρύζι.
Ψητά μήλα με γέμιση τσιζκέικ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 30
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 09-01-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1015 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΤΗ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ
10/18 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ, 1036 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 H 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 H 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ
ΝΟΤΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 7 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 5 Η 6
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7
ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5
ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6
ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η
5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30 ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ
ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η
7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΩΣ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4
ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΩΣ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΩΣ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΩΣ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6
ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 030 - ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 09-01-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1015 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΤΗ ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 10/18 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ, 1036 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΛΙΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/07 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΜΕΛΙΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΑΠΟ 10/07 ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΑΠΟ 10/10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00
ΑΠΟ 10/16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/22 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 2 ημερών

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2018/ 0000 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2018
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 02 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΠΕΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ANΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5
ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.