Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων 
Θα παραστεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος 
Στην τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων νέων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, θα παραστεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και το Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγο Γεώργιο Μπαλάγκα. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη θα βρίσκονται αντίστοιχες τελετές στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων: Στο Ρέθυμνο, θα παραστεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Ιωάννη Μεσοδιακάκη. Στη Νάουσα, θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Βασίλειο Κανάλη. Στην Καρδίτσα, θα παραστεί ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας Στο Διδυμότειχο, η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου Στη Ξάνθη, θα παραστεί ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης Στα Γρεβενά, θα βρίσκεται ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Υποστράτηγος Νικόλαος Σερέτης και Στη Σητεία, την Ηγεσία θα εκπροσωπήσει ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης. Συνολικά 1.588 νέοι Αστυφύλακες θα δώσουν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

"ICON"  
Ομαδική έκθεση χαρακτικής  
6-30 Οκτωβρίου 2010  
ΑΝΝΗ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΝΝΑ ΣΚΟΥΛΑΚΗ - ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ  
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τους  
Αννή Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο, Ηλιάννα Σκουλάκη και Ορέστη Συμβουλίδη, απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με νέα χαρακτικά τους έργα.  
"Πριν λίγα χρονιά επικρατούσε η αντίληψη ότι το μέλλον της εικαστικής έκφρασης ανήκει πλέον στις νέες τεχνολογίες και ιδιαιτέρως στο τότε απανταχού παρόν video. Σήμερα, όπου το video στην αναλογική του μορφή ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ηλεκτρονική εικόνα έχει γίνει καθολικό αγαθό, εκδηλώνεται μια στροφή των νέων δημιουργών στις κλασσικές μορφές εικαστικής έκφρασης. 
Η Χαρακτική, που τόσες φορές θεωρήθηκε νεκρή, ζει τώρα μια παγκόσμια αναγέννηση. Η έκθεση με χαλκογραφίες νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών στη γκαλερί «Τεχνοχώρος» δεν είναι λοιπόν συμπωματική αλλά είναι δείγμα επιστροφής των νέων εικαστικών στη χαρακτική και ιδιαιτέρως στην «αλχημιστική» βαθυτυπία. Ίσως το νέο ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για τη Χαρακτική να σχετίζεται άμεσα με την εξοικείωση που διαθέτουν στον χειρισμό των συγχρόνων media. Η Χαρακτική είναι άλλωστε επίσης ένα medium και μάλιστα το πρώτο στην εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι το medium δημιουργίας εντύπων, εικόνων και κειμένων σε ένα μεγάλο αριθμό αντιτύπων."  
Μιχάλης Αρφαράς,  
καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ. 
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, 20:00  

Διάρκεια: 6 έως 30 Οκτωβρίου 2010.  
Ημέρες και ώρες λειτουργίας :  
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30  
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 - 16:00  
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος  
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 
117 42, Αθήνα  
Μετρό Ακρόπολη  
Τηλέφωνο 211 182 38 18

Πρόσκληση: Παρουσίαση βιβλίου Ένας αιώνας... μια στιγμή - Θεσσαλονίκη 11/10/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης - Παιδεία και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κανής Καραβά, Ένας αιώνας… μια στιγμή,
Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 19.00
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας
Μπάμπης Λεμονίδης, Κοσμήτορας Παιδαγωγικής Σχολής Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάρα Τοπαρλάκη.
Εκδόσεις-βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ
Δημητρίου Γούναρη 39, Θεσσαλονίκη
 τηλ. 2310277113

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ





Μπίλλι  Ρόζεν – Μάκης  Τσίτας
Μη  φεύγεις
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Εκδόσεις  Ψυχογιός 
Μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας της Αγγλίας, η Μπίλλι Ρόζεν κι ένας γνωστός συγγραφέας της νεότερης γενιάς, ο Μάκης Τσίτας συνεργάστηκαν για τη συγγραφή του εξαιρετικού βιβλίου για παιδιά «Μη φεύγεις» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Αλέξης αγαπάει  πολύ τη γιαγιά του. Και η γιαγιά αγαπάει πολύ τον Αλέξη.
Σήμερα ήρθε πάλι να τον δει κι εκείνος είναι  πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Γιατί πάντα περνάνε πολύ όμορφα οι δυο τους. Κουβεντιάζουν, παίζουν με τα αυτοκινητάκια, πηγαίνουν στην παιδική χαρά και στο σινεμά. Κάποια στιγμή η γιαγιά πρέπει να φύγει. Όμως ο Αλέξης δε θέλει. Δε θέλει καθόλου. Γιατί φοβάται ότι η γιαγιά του δε θα ξαναγυρίσει, όπως η θεία Καίτη που ήταν πολύ μεγάλη…
Η γνωστή συγγραφέας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας  λέει (Ελευθεροτυπία 20/02/2009) για το βιβλίο «Πράγματα σημαντικά, γραμμένα απλά και καθαρά, αισθήματα μεγάλα, εκφρασμένα με σεμνότητα και γλυκύτητα, όπως ταιριάζει σε όλα τα πραγματικά ωραία και ακριβά. Και μια σχέση βαθιά και ιερή, αυτή η ευλογημένη και αείφυλλη σχέση γιαγιάς και εγγονιού».
Ενώ ο γνωστός  συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης γράφει στη δική του κριτική «η αγάπη είναι το απαραίτητο στοιχείο για να αποκτήσει το συναίσθημα δύναμη και να βοηθήσει το παιδί να μεγαλώσει με τις καλύτερες προοπτικές. Ο Μάκης Τσίτας με την Μπίλι Ρόζεν γράφουν ένα βιβλίο που το διαβάζεις με ευχαρίστηση και το αγαπάς από την πρώτη στιγμή. Μια τρυφερή ιστορία για παιδιά, αλλά και για μεγάλους, που εξακολουθούν να ονειρεύονται».
Η ευαίσθητη εικονογράφηση της ταλαντούχας Ελίζας Βαβούρη είναι απόλυτα ταιριαστή με το κείμενο  
Βιογραφικά  των συγγραφέων:    
Η Μπίλλι Ρόζεν γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στον Πόρο. Στα οχτώ της χρόνια μετακόμισε στη Σουηδία, όπου πήγε σχολείο και στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία. Το 1960 πήγε στην Αγγλία και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία.Έχει δουλέψει σε πολλές δουλειές: σερβιτόρα, λαντζέρισσα, υπάλληλος γραφείου ασφαλίσεων, βοηθός νοσοκόμου σε γηροκομείο, εκπαιδευτικός σε οικοτροφείο, συνεργάτιδα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και φωτορεπόρτερ σε περιοδικά και εφημερίδες. Ζει μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.
Έχει γράψει έξι βιβλία για παιδιά και εφήβους: 
Ο Πόλεμος της Αντιγόνης: βραβεύτηκε σε διαγωνισμό του 1987 για συγγραφείς παιδικών βιβλίων που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Faber and Faber, η εφημερίδα Gurdian και το BBC. 
Έγινε τηλεοπτική σειρά για το BBC. Μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη). 
Η άλλη πλευρά του βουνού: Μεταφράστηκε σε δέκα γλώσσες (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη). 
Ο Γάτος της Σοφίας: Μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Περίπλους). 
Ένα χελιδόνι το χειμώνα: Μεταφράστηκε σε έξι γλώσσες (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη). 
Εγώ και ο κύριος Γορίλας: Μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη
 Μη φεύγεις: σε συνεργασία με τον Μάκη Τσίτα, εκδόσεις Ψυχογιός. 
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Είναι συνεκδότης του περιοδικού για το βιβλίοIndex. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν  σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν  σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φιλανδικά.
Έχει γράψει εννιά βιβλία για παιδιά (Τ’ όνομά μου είναι Δώρα, Ελληνικά Γράμματα - Η Δώρα και ο Οδυσσέας, Ελληνικά Γράμματα - Δε μου αρέσει το γάλα!, Ψυχογιός - Ποιανού είναι αυτή η σούπα;, Ψυχογιός - Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο,Σαββάλας - Ο Κοκκινούλης, Κάστωρ - Οι Φίλοι, Ψυχογιός - Βρες ποιος είμαι!, Ελληνικά Γράμματα – Μη φεύγεις σε συνεργασία με την Billi Rosen, Ψυχογιός) και μία συλλογή διηγημάτων για ενήλικες (Πάτυ εκ του Πετρούλα, Καστανιώτης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΕΒΕΠ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΕΒΕΠ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  
Εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αθρόα ανταπόκριση σας που εκφράστηκε μέσω της δήλωσης συμμετοχής στα σεμινάρια με θέμα: «Σύγχρονες Βιβλιοθηκονομικές Υπηρεσίες - Εφαρμογές». Εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής και προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν τις σεμιναριακές ενότητες για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τους εισηγητές να δημιουργηθούν τέσσερις επαναλαμβανόμενοι εβδομαδιαίοι κύκλοι (των 25 περίπου ατόμων ο κάθε κύκλος) σύμφωνα με το αρχικό πλαίσιο προγράμματος που ανακοινώθηκε. Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου και στους συμμετέχοντες το προσεχές διάστημα θα αποσταλεί προσωπική ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης του κάθε εβδομαδιαίου κύκλου και την ένταξη σ' έναν απ' αυτούς σύμφωνα και με την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής που έχει αποσταλεί.

Δελτίο Τύπου EKEBI - Το «ψηφιακό ΕΚΕΒΙ» στην e-Learning Expo 2010 (2-3 Οκτωβρίου 2010)






Το «ψηφιακό ΕΚΕΒΙ» στην e-Learning Expo 2010 (2-3 Οκτωβρίου 2010)
Με κεντρικό σλόγκαν «Μ’ ένα κλικ γνωρίστε τον κόσμο του βιβλίου» το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει στην έκθεση e-Learning Expo 2010, που πραγματοποιείται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, ό τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο Eκπαιδευτικό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Λεωφ. Ποσειδώνος 41-43, Γλυφάδα). 
Στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλούσιο περιεχόμενο του κόμβου www.ekebi.gr που λειτουργεί αναβαθμισμένος αισθητικά, λειτουργικά και τεχνικά από τον Ιούνιο του 2008 και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες ενότητες και νέο υλικό κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών του βιβλίου αλλά και των βιβλιόφιλων κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος. [η επισκεψιμότητα έχει διπλασιαστεί μέσα σε 2 χρόνια: 48.000 το μήνα κατά μέσο όρο, από 138 χώρες – μετά την Ελλάδα ακολουθούν Κύπρος, Γερμανία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Βέλγιο κ.λ.π.]
Εκτός από την πλήρη ενημέρωση για το πρόγραμμα δράσεων του ΕΚΕΒΙ που προωθούν τη φιλαναγνωσία, σημαντικό επαγγελματικό και εκπαιδευτικό εργαλείο αποτελούν: η ενότητα «έρευνες και στατιστικές» που παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει για τα τελευταία δεδομένα στην αγορά του βιβλίου αλλά και τα ψηφιακά αρχεία του ΕΚΕΒΙ: Σύγχρονων ελλήνων συγγραφέων, μεταφρασμένων ελληνικών βιβλίων, λογοτεχνικών περιοδικών (ψηφιοποιημένα), λογοτεχνικών βραβείων, μεταφραστών, εικονογράφων, εκδοτών, βιβλιοπωλών, βιβλιοθηκών, περιοδικών λόγου και στοχασμού, ελληνικής ποίησης, βιβλίων τέχνης, επιστημών του ανθρώπου κ.ά
Επίσης οι βιβλιόφιλοι μπορούν να μαθαίνουν τα νέα του βιβλίου λαμβάνοντας στο e-mail τους το μηνιαίο NewLetter του ΕΚΕΒΙ αλλά και να αναζητήσουν τις εκδηλώσεις βιβλίου που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του κόμβου του ΕΚΕΒΙ «Ημερολόγιο εκδηλώσεων για το βιβλίο».
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΚΕΒΙ στην έκθεση e-Learning Expo 2010 που απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σπουδαστές, μαθητές, γονείς και παιδιά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ενότητες: 
Μικρός Αναγνώστης» ο νέος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το ΕΚΕΒΙ με στόχο να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει -την ηλεκτρονική- και να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού. [Σε λιγότερο από ένα μήνα έχει ξεπεράσει τους 25.000 επισκέπτες].    
«Λογοτεχνικές (ιστο)σελίδες» που δημιούργησε το ΕΚΕΒΙ από τον Ιούλιο 2010, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες συγγραφείς. Με πρώτο τον Γιάννη Ρίτσο να έχει κερδίσει την προτίμηση των διαδικτυακών αναγνωστών (10.172 επισκέπτες από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η λειτουργία του έως σήμερα) ενώ ακολουθεί ο Καββαδίας με 7.500 επισκέπτες και μετά Τσίρκας, Καραγάτσης, Πετζίκης, οι λογοτεχνικές ιστοσελίδες αποτέλεσαν μια νέα πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό κυρίως από τους νέους. [Παρότι μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές διακοπές η επισκεψιμότητα συνολικά έχει ξεπεράσει τις 30.000].  
«ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ» η πιο πλήρης μηχανή αναζήτησης που περιλαμβάνει όλη την τρέχουσα ελληνική βιβλιοπαραγωγή: 160.000 βιβλία on line, 90.000 συγγραφείς και μεταφραστές, 400.000 επισκέπτες το μήνα.

Σκοπός της έκθεσης e-LearningExpo είναι να αποτελέσει ένα πεδίο ανταλλαγής τεχνογωνσίας, ανοικτής συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση οι οποίες επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων και των προγραμμάτων τυπικής και άτυπης δια βίου μάθησης. Η θεματολογία της φετινής έκθεσης «Ηλεκτρονική μάθηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κοινωνική ευημερία (E-learningforbetterqualityoflifeandsocialwellbeing)». συνάδει με τις δραστηριότητες της χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.elearningexpo.gr/

Δελτίο Τύπου EKEBI - Εργαστήρι του βιβλίου: Τελική προθεσμία εγγραφών 4/10/10

                       
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010 
11 Οκτωβρίου – 17 Δεκεμβρίου 
ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς Συγγραφέας, διευθυντή του εργαστηρίου “Writing the Novel” στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ 
* Μυθιστόρημα Στρατής Χαβιαράς, Αργυρώ Μαντόγλου 
* Μικρή φόρμα Στρατής Χαβιαράς 
* Διήγημα Μισέλ Φάις, Τάσος Γουδέλης 
* Νουβέλα Μισέλ Φάις 
* Ποίηση Στρατής Πασχάλης 
* Παιδικό βιβλίο Χρήστος Μπουλώτης β
* Δημοσιογραφία, κριτική και λογοτεχνία Βαγγέλης Χατζηβασιλείου 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ 
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς 
* Γλωσσική και τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια βιβλίου (4 επίπεδα) Δημήτρης Θάνας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
* Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία Βασιλική Βλάχου, Ευαγγελία Μπίζα 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Δωρεάν σεμινάρια για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς 
* Συναντήσεις με θέμα την ποίηση για μαθητές Λυκείου # (εισηγητής: Στρατής Πασχάλης) 
 Σεμινάρια για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά (απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς ) 
Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων εδώ και στα τηλέφωνα: 210-9200300, 210-9200336.

Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά βασισμένες σε βιβλία των εκδ. Κέδρος



Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά βασισμένες σε βιβλία των εκδ. Κέδρος  
1. Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα του Ευγένιου Τριβιζά  
Θέλετε να ταξιδέψετε ως την Ισπεπονία με μουσικόφιλους ταύρους, ξακουστούς ταυρομάχους, και πανέμορφες δουλτσινέες ; Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 στις 12.00 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens (επίπεδο 0) για να ταξιδέψουμε με αποσπάσματα της παράστασης που βασίζεται στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα από την Θεατρική Ομάδα Μίμηση Πράξης. 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. 
Θα κληρωθούν 2 προσκλήσεις για την παράσταση στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ.
2. Τι ωραίος που είναι ο κόσμος! 
του Ζαχαρία Σακκή 
«Μια φορά κι έναν καιρό, ο μικρός Χάρης που ζούσε σε μια μεγάλη πόλη, πήγε με τους γονείς και το σκύλο του μια βόλτα στο χωριό! 
Όμως ξαφνικά το μικρό σκυλάκι χάθηκε, κυνηγώντας μια πεταλούδα και ο Χάρης, παρόλα τα εμπόδια που του δημιουργούσε ο Φόβος του, αποφάσισε να το βρει! Θα περάσει πολλές περιπέτειες, θα γνωρίσει καινούριους φίλους, και το σημαντικότερο, θα νικήσει το Φόβο του και θα ανακαλύψει την ευτυχία και τη χαρά της ζωής!» Μια παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες βασισμένη Στο ομώνυμο βιβλίο του Ζαχαρία Σακκή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. 
Κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. Μικρό Πολυτεχνείο 
Πλατεία Ασωμάτων 7, Θησείο (απέναντι από τον σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο) 
Τηλ. 210 3243306

Μικρό Φεστιβάλ 3 - Φεστιβάλ Μικρών Εναλλακτικών Σχημάτων

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
«μικρό φεστιβάλ 3»
φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων
1-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4

Το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008. Εδώ και δύο χρόνια αποτελεί μια οργανωμένη συνάντηση εναλλακτικών θιάσων στη Θεσσαλονίκη που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τις νέες θεατρικές τάσεις και αναζητήσεις από την ελληνική και την ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή.
Μετά από τη θερμή ανταπόκριση που γνώρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια, φέτος το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3 παρουσιάζει στο κοινό της πόλης νέα πειραματικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο των 45ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ. Το ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3 θα διαρκέσει από τις 1 - 31 Οκτωβρίου 2010 και στη διάρκεια του, εκτός από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, θα φιλοξενήσει παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές δράσεις, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις.
Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΘΕΑΤΡΟ “3ος ΟΡΟΦΟΣ”, Καθολικών 4, τηλ. 2310535747,
www.ougaklara.gr
Στο «μικρό φεστιβάλ» θα λάβουν μέρος οι ομάδες:
• 1-2 Οκτωβρίου basement με τη μουσική παράσταση Βasement Live, στις 21:00
• 4-5 Οκτωβρίου Ομάδα ΤΟΚ-TALK με το έργο ΘΕΛΕΙ ΣΚΑΨΙΜΟ στις 21:00
• 6-7 Οκτωβρίου Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ με το έργο ΤΑ 13 ΡΟΛΟΓΙΑ του Τζέημς Θέρμπερ
• 9-10 Οκτωβρίου Εταιρεία Θεάτρου ΚΟΥΛΑ Η ΠΛΑΝΙΔΟΥ με το έργο ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ του Νίκου Ζακόπουλου
• 12-13 Οκτωβρίου Ομάδα ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡ με το έργο ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΩΝ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ του Βernard-Marie Koltés
• 15-16 Οκτωβρίου Ομάδα ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ με το έργο ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
• 19-20 Οκτωβρίου Ομάδα INNER WORLD THEATRE (Σλοβενία) με το έργο MEDEA'S SCREAM- Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ
• 23-24 Οκτωβρίου Ομάδα ΑLLER-RETOUR με το έργο ΑLLER-RETOUR
• 28-31 Οκτωβρίου Ομάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ με το έργο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ των Ignacio del Moral και Margarita Sánchez
Οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μικρού Φεστιβάλ 3 έχουν ως εξής:
• 5 & 10 Οκτωβρίου ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ MUSICAL εργαστήριο για το Musical από τον Βαγγέλη Συρόπουλο, ώρα 16:00-19:00
• 7 Οκτωβρίου ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, σεμινάριο για την θεατρική παραγωγή από τους Γιάννη Γκουντάρα και Δάφνη Μουστακλίδου, ώρα 16:00-19:00
• 16 Οκτωβρίου ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, εργαστήριο από τον ηθοποιό Σάββα Στρούμπο, ώρα 16:00-20:00
• 19 & 21 Οκτωβρίου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ εργαστήριο θεατρικής μετάφρασης από τη θεατρολόγο και μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ, ώρα 16:00-19:00
• 20 Οκτωβρίου Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ: ΑΡΧΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ των Εουτζένιο Μπάρμπα και Νίκολα Σαβαρέζε, βιβλιοπαρουσίαση από τις Μαρία Χατζηεμμανουήλ, θεατρολόγο – μεταφράστρια και Έφη Βαφειάδη, μεταφράστρια, ώρα: 18:00
• 20 Οκτωβρίου TEATRO PASION: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ, ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, παρουσίαση ιστοσελίδας για το ισπανόφωνο θέατρο από τους Μαρία Χατζηεμμανουήλ, θεατρολόγο – μεταφράστρια και Δημήτρη Ψαρρά, μεταφραστής, ώρα: 18:00
Ταυτότητα της εκδήλωσης:Οργάνωση: Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
Χρόνος διεξαγωγής: 1-31 Οκτωβρίου 2010
Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη
Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.
Πληροφορίες: 2310 535747,
www.ougaklara.gr
Ώρες παραστάσεων: 21:00
Πληροφορίες για τα εργαστήρια–workshops:
Αριθμός συμμετεχόντων: 10-15 άτομα ανά εργαστήριο. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εργαστήρια θα πρέπει να τηλεφωνούν και να δηλώνουν συμμετοχή στο 2310535747

Ποσό συμμετοχής:
o Μονοήμερα workshop: 15 ευρώ
o Διήμερα workshop: 25 ευρώ
Στις παρουσιάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PROVOLEAS.GR

ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ 
ΑΧΑΡΝΗΣ 
1- Ιερεμιάδου Σοφία Παρασκευή 1/10/2010 ώρα 21:00  
2- Εύα Σούλτη Παρασκευή 1/10/210 ώρα 21:00  
3- Ιωάννα Σκαρλάτου Παρασκευή 1/10/2010 ώρα 21:00  
4- Βασιλεία Δουμτσοπούλου Σάββατο 2/10/2010 ώρα 21:00  
Οι φίλοι να επικοινωνήσουν με τα ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.  
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ 
1- Νικολέτα Καστανού Κυριακή 3/10/2010 ώρα 16:30  

2- Μαρία Κεβρεκίδου  Κυριακή 3/10/2010 ώρα 16:30  
Οι φίλοι να επικοινωνήσουν με το ταμείο του Θεάτρου Σοφούλη

Συνέντευξη της Λένας Αλκαίου στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα"

Η Λένα Αλκαίου ερμηνεύει, κι’ αφήνει πάντα ένα «ΙΧΝΟΣ» που το ακολουθούν πολλοί.. Μου μιλά και μου εκμυστηρεύεται σκέψεις, ανησυχίες κι’ ελπίδες της, κι’ εγώ σας τα.. μαρτυρώ όλα..  ιδού «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΥ»     

Διαβάστε στο Radio Greek Sound
Ανασχηματισμός - Το νέο κυβερνητικό σχήμα 
Έναν περίπου χρόνο μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να ανασχηματίσει τη κυβέρνηση του, προσδοκώντας να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό έργο, να διορθώσει λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα της, να δώσει στο λαό νέες ελπίδες, όπως σε αυτές τις περιπτώσεις επίσημα λέγεται και να ικανοποιήσει στελέχη του κόμματος για να διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα σ΄ αυτό. όπως συνήθως δεν λέγεται......

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

LIVE ΒΡΑΔΙΕΣ 
“Στην Τροχιά Παραδείσου”  live με τον Θανάση Αθανασίου 
Πρεμιέρα την Παρασκεή 1η Οκτωβρίου στις 21:00 μ.μ. 
Κάθε Παρασκευή στις 21:00 μ.μ. (έναρξη 1/10)... και για κάθε Παρασκευή και για όλο τον Οκτώβριο (1/10, 15/10 και 29/10) 
Ο ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ καλωσορίζει τον χειμώνα με το πρώτο του live “Στην Τροχιά Παραδείσου”, φιλοξενώντας έναν νέο καλλιτέχνη τον Θανάση Αθανασίου. Παρέα με την κιθάρα του θα κάνει ένα μουσικό αφιέρωμα με γνωστές επιτυχίες απο έντεχνα, ροκ, αλλα και λαικά τραγούδια..επιφυλλάσοντας πολλές εκπλήξεις! “Mondays Steps” live με το Θάνο Πολύδωρα Πρεμιέρα τη Δευτέρα 4η Οκτωβρίου στις 20:30 μ.μ. Κάθε Δευτέρα στις 20:30 μ.μ. (έναρξη 4/10)… και για κάθε Δευτέρα για όλο τον Οκτωβριο (4/10, 11/10, 18/10 και 25/10) “Mondays Steps live”, στην Aυλή του ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ με τον γνωστό τραγουδιστή Θάνο Πολύδωρα Μετά από τη δύσκολη..πρώτη μέρα της εβδομάδας, ο Θάνος Πολύδωρας παρέα με την κιθάρα του θα κάνει ένα μουσικό αφιέρωμα, από το 1900 ως σήμερα. Ξεκινώντας από το πιο ψηλό σκαλί της αυλής του ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, ξεκινάει και η πρώτη χρονολογία..ένα ένα σκαλί ..μια χρονολογία.. μέχρι ο τραγουδιστής να φτάσει στο σήμερα! Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3837667 & 210 3837540, εσωτ.: 2, 6947 070781 Κυρία Κατερίνα Μπιρμπίλη - Παπαδημητρίου 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 
1.Σεμινάρια – Βιωματικά Εργαστήρια στον ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρο www.agyra.gr Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα Από 1η Οκτωβρίου αρχίζουν οι παρακολουθήσεις Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.. 
Προετοιμασία Ζωής: «Εκπαιδευτικό Καλειδοσκόπιο»από τις «Mορφές Έκφρασης» (για παιδιά και νέους από 7 έως 15 ετών) κάθε Πέμπτη 17:00-20:00 Πως αντιμετωπίζουμε βασικά θέματα στη ζωή μας; Πως μελετάμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά; Πως ξέρουμε ότι έχουμε πάρει μια σωστή απόφαση; Τι είναι τα ναρκωτικά και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε; Τι είναι οι προσωπικές αξίες και πως η ηθική επηρεάζει τη ζωή μας; Για εσάς που θα θέλατε το παιδί σας να μάθει όσα δεν μαθαίνει στο σχολείο αλλά είναι πολύ βασικά για την πορεία της ζωής του, αυτό το βιωματικό εργαστήριο αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για το μέλλον του παιδιού σας. Eργαστήριο «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» από τις «Mορφές Έκφρασης» (για παιδιά από 4 έως 12 ετών) 1ο τμήμα: για παιδιά 4 - 6 ετών. κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 2ο τμήμα για παιδιά 6 - 12 ετών. κάθε Παρασκευή 19:00-21:00 Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κίνηση και πολλά χαμόγελα που θα οδηγήσουν το παιδί σας σε μια χαρούμενη και δημιουργική επαφή με τις Τέχνες. Βασισμένο στο μουσικοκινητικό σύστημα Orff, το «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλλιτεχνικής και αισθητικής ανάπτυξης. Η διδασκαλία της Μουσικής, της Κίνησης και του Θεάτρου γίνεται μέσα από το παιχνίδι, προσφέροντας στο παιδί βιωματική γνώση, καλλιέργεια και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ.. 
Women’ s Group «Single Women» με την Δρ. Xριστίνα Πατίτσα κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 To σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν σύντροφο ή βρίσκονται ήδη σε σχέση και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την αντρική ψυχολογία. Για να υπάρχει επιτυχία σε μια γνωριμία ή σε μια σχέση χρειάζεται γνώση της ερωτικής νοημοσύνης για το πώς λειτουργεί, σκέφτεται και συμπεριφέρεται το άλλο φύλο. Η γνώση είναι δύναμη. 2. «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» από τις «Mορφές Έκφρασης» κάθε Τρίτη 18:30-21:30 Θεατρική αγωγή και πράξη σε συνδυασμό με τη μουσική και την κίνηση από τις «Mορφές Έκφρασης». Ο ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης σας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στον κόσμο της έκφρασης, του θεάτρου, της μουσικής, της κίνησης για να ανακαλύψουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας ξανά. Στοχεύοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, βελτιώνοντας την επικοινωνία μας, την φαντασία μας, την πίστη στον εαυτό μας και στο μέλλον, αναπτύσσοντας την καλλιτεχνική μας έκφραση. 3. Women’ s Group «Save your Releationship» με την Δρ. Xριστίνα Πατίτσα κάθε Τετάρτη 18:30-20:30 To σεμινάριο αυτό αφορά κυρίως γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες/σοβαρές σχέσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα ή βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα χωρισμό. Οι στρατηγικές στοχεύουν στο πως μια γυναίκα μπορεί να επικοινωνήσει όχι μόνο με τη λογική των αντρών αλλά και τα συναισθηματά του. 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» 
Οι «Μορφές έκφρασης» δημιουργήθηκαν από τον ηθοποιό, μουσικό και χορογράφο Θωμά Κινδύνη. Στόχος η προσέγγιση της Τέχνης για την προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρώπου. Από το 1996 οι «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν την δική τους πρόταση για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αισθητική και τον πολιτισμό. 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΙΤΣΑ 
Αριστούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και υπότροφος στην Βοστώνη της Αμερικής. Αποφοίτησε με άριστα από το Ελληνικό Κολλέγιο της Βοστώνης από το τμήμα Human Development και αποπεράτωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ψυχική Υγεία και Συμβουλευτική στο Boston College. Το 2010 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Κοινωνιολογίας με αντικείμενο πάνω στα κριτήρια επιλογής συντρόφου και στα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Δωρεάν η πρώτη παρακολούθηση των Σεμιναρίων-Βιωματικών Εργαστηρίων • Από Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Βιωματικά Εργαστήρια των «Μορφών Έκφρασης». 
Από 1η Οκτωβρίου αρχίζουν οι παρακολουθήσεις. 
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα «Μορφές Έκφρασης» μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 3464903, 210 3464002 • morfesekfrasis@gmail.com  και για το «Women’ s Group στα τηλέφωνα 210 3837540
To Παιδικό Στέκι, ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου, στον ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρο, Σόλωνος 124, Αθήνα 2.ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ (ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ) 
Kάθε Σάββατο, μετά τις 11 το πρωΐ, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι. (είσοδος ελεύθερη) Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νεαροί μας φίλοι (από 4 ετών και πάνω) θα συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, θα μπορούν να παρακολουθούν μικρές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις, κι όχι μόνο. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 Συνάντηση με: τον γνωστό μουσικό, μέλος της κρατικής ορχήστρας & συγγραφέα Γιώργο Κωνσταντινιδη. Τι θα γίνει: παρουσίαση ηχητικών παιχνιδιών και εικόνων από τον ίδιο τον Συγγραφέα, θα γνωρίσουμε κορυφαίους συνθέτες και μουσικά όργανα.Θα γνωρίσουμε μια πόλη μακρινή... Τα βιβλία του: «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες» (εκδ. Άγκυρα) και «Μια πόλη μα ποια πόλη» (εκδ. Άγκυρα). Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ο Κάστορας ψάχνει για νερό! Τι θα γίνει: Η ηθοποιός-εμψυχώτρια Μάρω Χασιώτη θα συζητήσει με τα παιδιά μέσα από δραματοποίηση παραμυθιών για τη σημασία που έχει το νερό στη ζωή μας. Το πρόγραμμα βασίζεται στα βιβλία: «Σώσε το Νερό» (εκδ. Άγκυρα) και «Μαθαίνω και νοιάζομαι για το Νερό» (εκδ. Άγκυρα) Σάββατο 16 Oκτωβρίου 2010 Συνάντηση με: τους γνωστούς αθλητές-συγγραφείς Άννα Βερούλη, Νίκο Μιχαλόπουλο Τι θα γίνει: Θα μάθουμε για τις αξίες της ζωής, πώς να ξεπερνάμε τους φόβους μας, για τη σωστή διατροφή... Τα βιβλία τους: «Πέντε Σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» (εκδ. Άγκυρα), «Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος», (εκδ. Άγκυρα) «Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο ντε λα Στέκο» (εκδ. Άγκυρα), «Το όνειρο της Άννας» (εκδ. Άγκυρα) και «Η περιπέτεια του Νικόλα» (εκδ. Άγκυρα). Σάββατο 23 Oκτωβρίου 2010 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βοήθεια,φωτιά στο δάσος! Τι θα γίνει: Η ηθοποιός εμψυχώτρια Μάρω Χασιώτη μαζί με την παρέα των παιδιών, με μέσο το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, θα ζωντανέψουν μια ιστορία για το δάσος και τα ζώα που κατοικούν εκεί. Σκοπός είναι να μάθουμε να σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα βασίζεται στα βιβλία: «Πρωταθλητές στην Οικολογία» (εκδ. Άγκυρα) και «Ανακύκλωση», (εκδ. Άγκυρα) Σάββατο 30 Oκτωβρίου 2010 Συνάντηση με: την αγαπημένη μας συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη Τι θα γίνει: Θα συζητήσουμε για την οικολογία... αγάπη..την αταξία με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει η γνωστή συγγραφέας να προσεγγίζει τα παιδιά τόσα χρόνια... Τα βιβλία της: «Τα καμώματα της Αταξίας» (εκδ. Άγκυρα), «Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια» (εκδ. Άγκυρα), «Μια αταξία από αγάπη», (εκδ. Άγκυρα) «Το ξεχασμένο συρτάρι» (εκδ. Άγκυρα), «Περιπέτεια στη Σκουπιδανία» (εκδ. Ψυχογιός) και «Λίγα γαρίφαλα για το πολυτεχνείο» (εκδ. Διάπλαση). ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010 Συνάντηση με: τη γνωστή Πανεπιστημιακό, με Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, Νένα Κοκκινάκη. Τι θα γίνει: θα γνωρίσετε καλύτερα τη ζωή και το έργο της Πηνελόπης Δέλτα & του Αριστοτέλη και θα σας ταξιδέψει με τα γνωστά παραμύθια της. Τα πιο πρόσφατα βιβλία της: «Πηνελόπη Δέλτα, Η ζωή της σαν παραμύθι» (εκδ. Άγκυρα), «Αριστοτέλης» (εκδ. Άγκυρα), «Σωκράτης» (εκδ. Άγκυρα), «Μου δανείζετε μια ιστορία παρακαλώ» (εκδ. Πατάκης), και «Κι όμως τη νύχτα η γη κοιμάται» (εκδ. Πατάκης) 3.ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12:30 ΤΟ ΠΡΩΙ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Νέα παράσταση 2010-2011 Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα Kάθε Σάββατο, στις 12.30 μ.μ. (είσοδος 8 ευρώ) «Του τραγουδιού το παραμύθι» Παράσταση Συμμετοχικού Θεάτρου για παιδιά από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια» ΤΟ ΕΡΓΟ Όταν ο μικρός παλιάτσος συναντά μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Σε αυτή τη διαδρομή οδηγούν τους ήρωές μας οι μεγάλοι ποιητές (Ελύτης, Σεφέρης κλπ) και οι συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά). Στο ταξίδι αυτό μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως λουλούδια και πότε ως ναύτες. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Η μικτή αυτή συμμετοχική παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών με τη συνοδεία της αριστουργηματικής μελοποίησης των μεγαλυτέρων Ελλήνων συνθετών. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με αυστηρά αισθητικά κριτήρια από την ομάδα ειδικών του ΙΝ.ΠΑΙ.ΘΕ.ΘΕ. Θεατρομάθεια και απευθύνεται σε παιδιά. Η μυθοπλασία δίνει αφορμή για παραστατική-αφηγηματική διδασκαλία του στίχου όπου οι μικροί θεατές οδηγούνται από απλούς δρόμους στα υψίστης ευαισθησίας καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Ελληνικού Πολιτισμού. Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσούλης Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος Μουσική Επιμέλεια-ενορχήστρωση: Θοδωρής Μπρουτζάκης Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά Λίγα Λόγια για την «ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ» Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, προωθεί την ιδέα της χρήσης του θεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, μέσα από παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εκδόσεις, ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δράματος/Θεάτρου και Εκπαίδευσης (IDEA) και επιχορηγούμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Σταυρό της Αποστολικής Διακονίας για το πολιτιστικό του έργο.

Επίσημο site: www.theatromathia.gr 
• τηλ. επικοιν. 210-9025025 
MORE INFO:WWW.AGYRA.GR

Γάμoi και Εκδηλώσεις στο Grαnd Bleu

ΓΑΜΟΙ,ΒΑΠΤΙΣΙΑ &  ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ
Πολύτιμες στιγμές σε χαμηλές τιμές 
Το ξενοδοχείο μας είναι εξαιρετικό μέρος για γάμους, υποδοχές, honeymoons, βαπτίσεις και παιδικά γενέθλια. Σας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν έναν εορτασμό που απεικονίζει το ύφος και την προσωπικότητά σας. Η τέλεια τοποθεσία, οι τέλειες λεπτομέρειες και η εξατομικευμένη υποστήριξη ενώνονται για να δημιουργήσουν μια αληθινά τέλεια στιγμή. Όλα συντονίζονται για να εξασφαλίσουν ότι κάθε λεπτομέρεια του εορτασμού σας είναι έτσι όπως την περιμένατε.
    
 Εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι στα μέτρα σας  
Το ξενοδοχείο διαθέτει υπέροχους κήπους δίπλα στη θάλασσα, μεγάλες αίθουσες και ιδιωτικό parking. Ο εξωτερικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 500 άτομα και είναι μοναδικός! Το εσωτερικό εστιατόριό μας χωράει μέχρι 300 άτομα και διαθέτει βεράντα για άλλους 180! Επίσης διαθέτουμε πολλαπλές αίθουσες, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν έτσι όπως επιθυμείτε και ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Γάμοι   
Έφτασε η στιγμή να γιορτάσετε!    
Σας προσκαλούμε να αρχίσετε τη νέα σας ζωή στο Grαnd Bleu Beach Hοtel Resοrt & Spα.   
Δώστε και τις δικές σας ιδέες! 
Δίνοντας λοιπόν τις δικές σας γενικές κατευθύνσεις και ιδέες, θα μπορέσουμε να σας κατευθύνουμε με το σωστό τρόπο ώστε να έχετε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα κρατώντας τον προυπολογισμό σας στα επιθυμητά επίπεδα.   
Καλό φαγητό και κεφάτη ατμόσφαιρα   
Το ξενοδοχείο μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες σας, παρέχοντας περιποιημένους, φιλόξενους κήπους και όμορφες αίθουσες, μια ποικιλία λαχταριστών μενού και άψογο σέρβις. Στην ιδανική περίπτωση μπορούμε να απασχολήσουμε τους μικρούς σας καλεσμένους, διασκεδάζοντας τους με δημιουργικά παιχνίδια, κλόουν κτλ. που θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού.
Τέλος, μην ξεχάσετε να φροντίσετε για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, που θα απογειώσει το κέφι μικρών και μεγάλων. Μπορούμε να σας προτείνουμε διάφορους καλλιτέχνες ή DJs.  
Αρχίστε το ταξίδι σας μαζί μας.
Γενέθλια   
Δίνουμε αξία στα γενέθλια των μικρών μας φίλων ώστε να τους μείνουν για πάντα αξέχαστα! Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε είναι μια απίθανη γιορτή δίπλα στην παιδική πισίνα ή σε μια όμορφα στολισμένη αίθουσα.
Εκδηλώσεις . Βαπτίσεις . Δεξιώσεις
Το προσωπικό του grαnd bleu είναι έτοιμο να σας οργανώσει κάθε είδους γιορτή που επιθυμείτε. Είτε στους κήπους δίπλα στην θάλασσα είτε στις μεγάλες αίθουσες που διαθέτουμε, όλα θα είναι στα μέτρα σας. Με πλούσιους μπουφέδες, όμορφα διακοσμημένα τραπέζια και μαγική ατμόσφαιρα!.. σας περιμένουμε.

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ: ΜΕ ΝΙΚΟ ΓΑΛΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς που κάνει ο υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής. Στο ψηφοδέλτιο του επίσης, είναι ένας πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένας παλαίμαχος γνωστός δημοσιογράφος. 
Διαβάστε επίσης: 
1) Γ. Παπανδρέου: Διακύβευμα ο «Καλλικράτης» υπάρχει όμως και ο χάρτης 
2) Π. Αττικής: Επιστρατεύουν & το Ν. Μηταράκη με τον Κικίλια   \
3) Α. Παπατόλιας: «Θα κερδίσουμε το στοίχημα για την Π. Θεσσαλίας»   http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8273 
4) Π. Κ. Μακ.: Με Μάρκο Μπόλαρη και ο Γ. Μυλωνάς  
5) Α. Γεωργίαδης: Ανακοίνωσε τους αντιπεριφερειάρχες του 
6) «Ξεσπιτώνονται» λόγω μετάταξης....22.000 εργαζόμενοι 
7) Π.Α.Μ.Θ : Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες του Ά. Γιαννακίδη 
8) Δ. Μακεδνών: Σε αργία ο δήμαρχος για την υπεξαίρεση  
9) Δ. Πολίχνης: Μήνυση δημάρχου κατά ΕΥΑΘ και ΕΥΔΕ  
10) Δ. Βόλου: Συνάντηση Ζ. Μακρή με το δήμαρχο Ν. Αγχιάλου  
11) Ν. Α Θεσσαλονίκης: Δίνει λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8260 
12) ΥΠ.ΕΣ: Καθόρισε τον τρόπο ψηφοφορίας στις εκλογές  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8269 
13) Δ. Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση συνδυασμού Τ. Μηταφίδη 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8270  
14) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά. 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720 
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)