Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» (28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008) O Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση για την 68η επέτειο του «ΌΧΙ».
Θυμόμαστε με συγκίνηση και υπερηφάνεια, τους αγωνιστές του 1940, τους τιμούμε για την αυταπάρνηση που έδειξαν, πέφτοντας μαχόμενοι για την Εθνική μας ανεξαρτησία. Τιμούμε την εθνική μας επέτειο, γιατί από αυτήν αντλούμε πίστη στις δυνάμεις μας και αισιοδοξία για το μέλλον. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Τ.Κ. 62100
ΣΕΡΡΕΣΤΗΛ & FAX : 2321058522
akritesserron@yahoo.gr Με απόφαση της Ομοσπονδίας Ποντίων αναδείχθηκαν επίτιμα μέλη ο Δημ. Εμμανουηλίδης και ο Αμ. Ταγκαλίδης του Γιάννη Δελόγλου Ύστερα από 27 χρόνια έντονης δραστηριότητας στην Κεντρική Ευρώπη η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Κεντρικής Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.), όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά γενικότερα που αφορούν τους Απόδημους έκανε ένα ακόμα βήμα αναγνώρισης των προσπαθειών και άλλων παραγόντων που δεν έχουν ή είχαν σχέση με θέσεις στο διοικητικό της συμβούλιο.
Η όλη πορεία και η πλούσια προσφορά της Ομοσπονδίας μέσα στην κοινωνία αλλά και οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της σε εθνικά θέματα όταν και όπου χρειάστηκε ήταν πάντα επικοδομητικές και αποτελεσματικές.
Στενά δεμένος με την Ορθοδοξία ο Ποντιακός Ελληνισμός έχοντας στην καρδιά του τα ιστορικά μοναστήρια του Πόντου, Παναγία Σουμελά, Περιστερεώτης, Βαζελώνος και άλλα ακολουθεί πιστά τις επιταγές των προγόνων του.
Αυτή η πίστη και επικοινωνία που έχει με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. είναι και το σημείο συνεργασίας σε πολλά θέματα όπως το κορυφαίο για κάθε Πόντιο και για κάθε Έλληνα αυτό της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Στην Ο.Σ.Ε.Π.Ε. διετέλεσαν μέχρι σήμερα Πρόεδροι οι: Γιώργος Τσορακλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιώργος Αμαραντίδης και τώρα η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Από αυτούς απεβίωσαν ο Γ. Παπαδόπουλος 20-08-1994 και Χ. Παπαδόπουλος 03-10-2007. Πρώτος επίτιμος Πρόεδρος ανακηρύχθηκε ο καθηγητής του Μετσοβείου Πολυτεχνείου Γιάννης Ταϊγανίδης στο τρίτο συνέδριο της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. στις 29 Ιανουαρίου 1986 ο οποίος απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου 1999. Στην θέση του επίτιμου Προέδρου εκλέχτηκε ο Πολιτικός Μηχανικός Χρήστος Γαλανίδης στις 6 Φεβρουαρίου 2000, στο δέκατο Συνέδριο.
Στην μακροχρόνια παρουσία της η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. τίμησε πολλούς παράγοντες του χώρου αφιερώνοντας στο όνομά τους τα Φεστιβάλ, αλλά δεν ανακήρυξε μέχρι σήμερα επίτιμα μέλη.
Ήρθε όμως και αυτή η σειρά που έγραψε μια ακόμα θετική σελίδα στις δραστηριότητές της. Με παμψηφεί απόφαση ανακήρυξε επίτιμα μέλη της Ομοσπονδίας τους κ.κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Αμανάτη Ταγκαλίδη γνωστούς επιχειρηματίες και χορηγούς, στυλοβάτες των προσπαθειών του Ελληνισμού.
Ο κ. Δημ. Εμμανουηλίδης με έδρα την Φραγκφούρτη επέκτεινε τις εμπορικές του επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και ξεχώρισε στην κοινωνία για τις φιλανθρωπικές του πράξεις.
Υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα σε συλλόγους και αγωνίστηκε για τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
Ο κ. Αμαν. Ταγκαλίδης κινήθηκε στη Βάδη Βυρτεμβέργη όπου είναι οι επιχειρήσεις του.
Με ακτίνα δράσης του την Στουτγάρδη και την ευρύτερη περιοχή πρωταγωνίστησε στην ίδρυση σχολείων και αναμείχθηκε στα κοινά σε διάφορες θέσεις.
Ξεχώρισε ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο όπου υπήρξε Πρόεδρος στην Ολυμπιάδα Gerlingen μέλος της Ανωτάτης Επιτροπής στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Και οι δυο για τις πολύπλευρες δραστηριότητές τους τιμήθηκαν με επαίνους και αναδείχθηκαν επίτιμοι πρόεδροι και επίτιμα μέλη σε πολλούς συλλόγους.
Η τελευταία διάκριση και αναγνώριση της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. χαιρετίστηκε με ενδιαφέρον από όλους τους συλλόγους μέλη της.