Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Προσκλήσεις δωρεάν

Οι 10 πρώτοι που θα τηλεφωνήσουν ΤΩΡΑ στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ ( 211 012 44001 ) κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για απόψε στις 11μμ                      
Ιερά Οδός 44, Γκάζι                    
Τηλ.: 211 012 4401                                  
Το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ παρουσιάζει κάθε Παρ-Σαβ στις 23.15μμ την ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση«έξω καρδιά!»                           
 Παντελής ΑΜΠΑΖΗΣ, Γεράσιμος ΓΕΝΝΑΤΑΣ, Γιάννης ΜΠΟΣΤαντζόγλου                        
η τρόικα του χαμόγελου το τρίο της χαράς η τριανδρία του μεσονυκτίου, οι «έξω καρδιά» αιδοιοαοιδοί…                       
Χορηγός επικοινωνίας Μουσικόραμα                             
http://www.mousikorama.gr/site/index.php/announcements/press/795-ampazis

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

04-02-2011: Δελτίου Τύπου με ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Αθ. Νάκου για την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες...
04-02-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τη διενέργεια ελέγχου ταυτοπροσωπίας επιβατών...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος                  
Γραφείο Τύπου                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2356 Ώρα: 09:30 Αθήνα: 04/02/2011                        
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, η Υπηρεσία μας δέχτηκε για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, κοπές δένδρων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία αναλυτικά τις εξής κλήσεις:                       
* Στο Νομό Αττικής, 395 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 82 για κοπές δένδρων και 10 για απεγκλωβισμούς ατόμων από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα.                
* Στη Σύρο, 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δένδρων και 40 για απεγκλωβισμούς ατόμων από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα και                      
* Λόγω χιονόπτωσης στην Αρκαδία, πραγματοποιήθηκαν δύο απεγκλωβισμοί από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, στις περιοχές Νεστάνη Μαντινείας και Περιθώρι, δύο και έξι ατόμων αντίστοιχα.                         
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ                   
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι                  
Τ.Κ. 15233                         
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726                         
e-mail: press@fireservice.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παρουσίαση βιβλίου & συμμετοχική παράσταση με γονείς εκπαιδευτικούς και παιδιά                 
Νάσια Δαφιώτη                
Το θέατρο στην εκπαίδευση                        
Θεατρικές παραστάσεις και θεατρικό παιχνίδι                    
Η γνωστή μας από το ραδιόφωνο, Νάσια Δαφιώτη, παρουσιάζει το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Το θέατρο στην εκπαίδευση των εκδόσεων Διάπλαση                  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Βασίλης Κοντάρας, Δ/ντης της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και η κ. Θεοδώρα Χαραλαμπή, Υπεύθυνη των πολιτιστικών θεμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.                 
Στην εκδήλωση οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη από τη Νάσια Δαφιώτη, πώς οργανώνεται μια θεατρική δραστηριότητα, ποιες είναι οι τεχνικές και ποια ερεθίσματα μπορούν να οδηγήσουν στο θεατρικό παιχνίδι.                   
Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011, στις 6.00 μ.μ, στο θέατρο των Αστέγων (Θεοφράστου 24, πάνω από την αγορά).                 
Οργάνωση εκδήλωσης:Επικοινωνία Λέσβου Α.Ε.                   
Χορηγός επικοινωνίας:Εφημερίδα Εμπρός                  
Πληροφορίες Τηλ. 2251027801 (Εσωτ.5)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"_Νο 515

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου                            
(τεύχος Φεβρουαρίου 2011, Νο 515, σελίδες: 96, τιμή: 6,00 €)                    
Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά της λογοτεχνικής χρονιάς που πέρασε, ποιος ήταν ο Ρέιμοντ Κάρβερ, πώς κρίνονται οι απαντήσεις των παιδιών στη συζήτηση που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος; Αυτά είναι ορισμένα ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις βρίσκονται στο τεύχος Φεβρουαρίου του Διαβάζω.                          
Αφιέρωμα: Ρέιμοντ Κάρβερ                    
Ο Ρέιμοντ Κάρβερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς διηγηματογράφους (ο Αμερικανός Τσέχωφ σύμφωνα με χαρακτηρισμό της Sunday Times).                
Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1961 και γνώρισε την καταξίωση χρονιά μετά, το 1983, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Μίλντρεντ και Χάρολντ Στράους από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, το οποίο του επέτρεψε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο.            
Η συλλογή διηγημάτων Καθεδρικός ναός του χάρισε την υποψηφιότητα για Πούλιτζερ. Επιμέλεια αφιερώματος: Μαρία Ξυλούρη. Γράφουν ακόμα: Λευτέρης Καλοσπύρος, Τάσος Γουδέλης.                
ΦΑΚΕΛΟΣ – Απολογισμός της ελληνικής πεζογραφίας 2010                           
H χρονιά που πέρασε ήταν μια καλή χρονιά για το βιβλίο.                     
Ο Γιώργος Ξενάριος αποτιμά τις λογοτεχνικές τάσεις και παρουσιάζει τα βιβλία που του προξένησαν εντύπωση, θετική ή αρνητική. Παράλληλα, δημοσιεύεται ο κατάλογος ευπώλητων βιβλίων όλης της χρονιάς και παρουσιάζονται ορισμένες σημαντικές τάσεις της αγοράς από τον Γιάννη Ν. Μπασκόζο.              
Για τα παιδιά                        
Η Μαρίζα Ντεκάστρο ξαναδιαβάζει τις απαντήσεις των παιδιών στη συζήτηση που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος και σχολιάζει τις απαντήσεις των μικρών.                   
Κριτικές παρουσιάσεις                         
Ο Αλέξης Ζήρας γράφει για τον Χριστόφορο Λιοντάκη (Στο τέρμα της πλάνης), ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης για τον Θανάση Βαλτινό (Ο τελευταίος Βαρλάμης), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τη Μαρία Στασινοπούλου (Κυρία, με θυμάστε;), η Δήμητρα Καραμολέγκου για τον Γιάννη Ευσταθιάδη (Καθρέφτης), η Αλεξάνδρα Σαμοθράκη για τον Μάκη Πανώριο (Η σιωπή στο τέλος του δρόμου), κ.ά.          
Βιβλιοθήκες                    
Το βιβλιοπωλείο «Περίπλους» στις Βρυξέλλες λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980, τότε που τα καραβάνια των Ελλήνων ταξίδευαν προς τις χώρες της ΕΟΚ προκειμένου να βρουν δουλειά.              
Η Ελληνίδα ιδιοκτήτριά του μας ξεναγεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπου εκτός από βιβλία –η σύγχρονη ελληνική εκδοτική παραγωγή εκπροσωπείται σε όλες τις κατηγορίες– διατίθενται χειροποίητα κομψοτεχνήματα.            
Κι αυτό γιατί μια βιτρίνα με κοσμήματα είναι πιο ελκυστική από μια βιτρίνα με εξώφυλλα βιβλίων…             
Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, comics, ο περιοδεύων, κριτικογραφία, ευπώλητα, βιβλιοπαρουσιάσεις.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΑΚΙΡΑ ΚΟΥΡΟΣΑΒΑ-masterpieces

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ                          
4DVD BOX ΑΚΙΡΑ ΚΟΥΡΟΣΑΒΑ-masterpieces                                
ΚΩΔ: 27003466                  
BARCODE: 5201364734661                             
Ο Ακίρα Κουροσάβα είναι αναμφίβολα ο γνωστότερος στην Δύση Ιάπωνας σκηνοθέτης. Κατά την διάρκεια της ζωής του γύρισε περισσότερα από 30 φιλμ.               
Μερικά από αυτά τιμήθηκαν και με διεθνή βραβεία.                  
Ο Ακίρα Κουροσάβα γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1910 στην Ομόρι (Τόκιο), τελευταίο των οκτώ παιδιών του Ισαμού (Isamu) και της Σίμα (Shima) Κουροσάβα.              
Αρχικά ήθελε να γίνει ζωγράφος, αλλά δεν έγινε δεκτός στην Ακαδημία Τεχνών. Το 1936 γίνεται βοηθός του σκηνοθέτη Γιαμαμότο Κατζίρο (Yamamoto Kajiro), που δούλευε σε μια γιαπωνέζικη εταιρεία παραγωγής ταινιών. Σε τούτη την εταιρεία ο Κουροσάβα γυρίζει το πρώτο του φιλμ: "Σουγκάτα Σανσίρο" (Sugata Sanshiiro) (1943), μια διασκεδαστική ταινία για την ιστορία του τζούντο            
Το 1944 γυρίζει τη ταινία «Η Πιο Όμορφη» μια προπαγανδιστική δραματική ταινία, η οποία γυρίστηκε σε ένα εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου .               
Η ταινία απεικονίζει την πάλη των εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο οπτικών για να επιτυγχάνει τους στόχους παραγωγής κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.              
Πιέζονται οι ίδιοι συνεχώς, τόσο μεμονωμένα όσο και ως ομάδα, να υπερβούν τους στόχους που τέθηκαν για λογαριασμό τους από τους διευθυντές των εργοστασίων.                
Στα επόμενα χρόνια ο Κουροσάβα παράγει ταινίες πιο απλές κι εμπορικές, όπως η συνέχεια του Σουγκάτα Σανσίρο 2 (1945), οι οποίες γεννιούνται υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής κυβέρνησης της Ιαπωνίας, που λογοκρίνει αυστηρά ολόκληρη την πνευματική δημιουργία της εποχής και ευνοεί κυρίως την παραγωγή λογοτεχνικών και κινηματογραφικών έργων με πατριωτικό περιεχόμενο.             
Η συνέχεια του Σουγκάτα Σανσίρο είναι, εξ αιτίας τούτης της πίεσης εκ μέρους της κυβέρνησης, ένα πατριωτικό φιλμ που σκοπεύει να δείξει στο κοινό την υπεροχή της γιαπωνέζικης πολεμικής τέχνης (τζούντο) απέναντι σ'εκείνη των εχθρών των Ιαπώνων, των Αμερικανών (μποξ).              
Το 1947 γυρίζει το «Μια Υπέροχη Κυριακή» όπου ένα απένταρο ερωτευμένο ζευγάρι περιφέρεται στα ερείπια του Τόκιο, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του, βρίσκει καταφύγιο στα όνειρα για να ξεφύγει από τη μιζέρια του.

Απολύομαι και τρελαίνομαι

Απολύομαι και τρελαίνομαι                        
Η ζόρικη θητεία του Χρήστου Καστανά                       
Χριστόφορος Κάσδαγλης                           
ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA                       
Νέα έκδοση συμπληρωμένη                              
ISBN: 978-960-03-5134-7                
σελ. 320                    
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 Φεβρουαρίου 2011   
Στέκομαι στην Πύλη να πω δυο τελευταίες κουβέντες στον αλφαμίτη.                     
Σαν καρεδάκια παλιομοδίτικου φιλμ περνάνε σε μια στιγμή απ’ το μυαλό μου η Κόρινθος, η Θήβα, η Βέροια, το Μεγάλο Πεύκο.               
Η ταινία δεν είναι έγχρωμη. Δεν είναι καν ασπρόμαυρη.               
Πράσινα και χακί χρώματα σε μαύρο φόντο.                   
Ο φαιοπράσινος εφιάλτης τελειώνει.                   
Σφίγγω στην τσέπη με εμπιστοσύνη την αστυνομική ταυτότητα και το απολυτήριο.                
Φανταστείτε το σε βυσσινί χρώμα με ροζ ανταύγειες, μοβ πουά και έξαλλες φωτογραφίες.             
Κάνω δυο εναέριες τούμπες και αφήνω το στρατόπεδο πίσω μου.               
ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.             
Το όνομά μου είναι Χρήστος Καστανάς.              
Μερικοί με φωνάζουν Χριστόφορο Κάσδαγλη.                
Όλοι όμως το ξέρουν, πως είμαι πια ένας πολίτης.                       
«Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης περιγράφει την καθημερινή ρουτίνα του στρατού με μια γλώσσα φα­νταρίστικη, χλευαστική, κοφτή. Δεν καταγγέλλει, γελοιοποιεί…»                    
Νίκος Ντόκας, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία                 
«Πρόκειται για μια γραφή ειρωνευτική των πάντων, ακόμα και της ίδιας της αμφισβήτησης…»            
Δ. Φραγκόπουλος, Έθνος                   
«Ο Κάσδαγλης μεταφέρει την εμπειρία του από το στρατό σε μια σχεδόν φαντασιωτική αφήγηση, με γελοιογραφικά πορτραίτα και αλλεπάλληλες παρωδίες…»                     
Π.Γ. Χρήστου, Η Καθημερινή                      
«Πριν από κάμποσα χρόνια, ο Χριστόφορος Κάσδαγλης έγραψε το βιβλίο Απολύομαι και τρελαίνομαι κι έφερε τα πάνω κάτω…»                     
Αντώνης Σουρούνης, Ελευθεροτυπία                           
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συντροφιά που μου κράταγε στη θητεία μου το Απολύομαι και τρελαίνομαι.        
Ήταν στην τσέπη μου σχεδόν μόνιμα, σαν ένα όμορφο γράμμα από έναν πολύ καλό φίλο. Κάτι σαν ευαγγέλιο, που το ξεφύλλιζα τις δύσκολες ώρες και παρηγοριόμουν…»                
Από συζήτηση μεταξύ αγνώστων σε αθλητικό φόρουμ στο ίντερνετ                    
Ξεκίνησα απ’ τη ΒΑΒΕΛ,                 
πήγα στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ,              
διάβασα Χρήστο Καστανά            
και βγήκα γιώτα-πέντε.                     
Ανέκδοτο τετράστιχο του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, όσοι γραφτήκατε μέλη στο http://www.disabled.gr/forum/ από την Τρίτη (1 Φεβρουαρίου) μέχρι και (Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί) έχουν χαθεί οι εγγραφές σας από δικό μου λάθος.              
Σας παρακαλώ κάνετε πάλι την εγγραφή σας.                 
Εγκύκλιος για τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=34334 και σας την στέλνω επειδή ενδιαφέρει και τους νέους που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.               
Δεν χρειάζεται να περιμένουν τα εξειδικευμένα προγράμματα για την επιχειρηματικότητα ΑμεΑ.             
Οι νέοι με αναπηρίες μπορούν να επωφεληθούν και από αυτά τα προγράμματα έστω και εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για ΑμεΑ.                 
Νέος νόμος με θέμα «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=34332 και ενδιαφέρει όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα.                  
Στο κακό χάλι που έχει φτάσει η Ελλάδα η μόνη ελπίδα είναι η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική επιχειρηματικότητα.                  
Ο δικηγορικός σύλλογος έχει εκδώσει εγχειρίδιο για τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=34276                       
Απόφαση του Αρείου Πάγου: «Ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική.                
Η συμφωνία αυτή, εφόσον μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατάρτισή της, δεν γνωστοποιηθεί στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, τεκμαίρεται ότι καλύπτει σχέση εργασίας με πλήρη απασχόληση» http://www.disabled.gr/lib/?p=34215                               
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=34292 θα βρείτε δελτίο τύπου της εταιρίας www.kymco.gr που κατασκευάζει σκούτερς και ATV.                
Ρίξτε του μια ματιά.                   
Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της δωρεάν μετακίνησης ΑμεΑ με τα μέσα μαζικών μεταφορών http://news.disabled.gr/?p=36543 και http://news.disabled.gr/?p=36533                                 
Οι γιατροί στο κέντρο υγείας της Λέσβου εισπράττουν το παραπληγικό επίδομα http://news.disabled.gr/?p=36539 και http://news.disabled.gr/?p=36537                                      
Το Ι.Κ.Α. αγοράζει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες http://news.disabled.gr/?p=36495                              
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας από την ομάδα Hocus Pocus

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.                   
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36, Θεσσαλονίκη                    
www.tf.auth.gr/teloglion,                    
e-mail: teloglion@auth.gr                                   
H ομάδα Hocus Pocus θα πραγματοποιήσει στους χώρους του Τελλογλείου, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12.15 μ.μ., εργαστήριο κατασκευής κούκλας.               
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 6-8 χρονών και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της ζωγραφικής και του κουκλοθέατρου, με έμφαση στην τεχνική του μαύρου Θεάτρου. Αφορμή και έμπνευση για τις κατασκευές θα αποτελέσουν τα έργα του Toulouse Lautrec.                
Τα παιδιά αφού κατασκευάσουν τις κούκλες, θα οδηγηθούν με κατάλληλα ερεθίσματα να φτιάξουν μικρές ιστορίες.                  
H διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 ώρες.                  
Το εργαστήρι θα γίνει από την ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus (Αλεγρα Φρανσέ, Χριστίνα Βασιλείου, Θεοδοσία Τουρτόγλου και Στέλλα Νέδογλου).                    
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας                           

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο: 2310 991615 και 991611                           
Κόστος συμμετοχής: 15E (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)

Δελτίο Τύπου "Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη"

Να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, που θα διασφαλίσουν την πλήρη κάλυψη των αναγκών για την θέρμανση των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, καλεί τη διοίκηση του Δήμου η δημοτική παράταξη «Νέο Πρόσωπο», μετά και τα σημερινά γεγονότα στο Λύκειο Χορτιάτη, όπου το σχολείο έμεινε χωρίς πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να απέχουν από τα μαθήματα τους.              
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με το συγκεκριμένο σχολείο ήταν γνωστό εδώ και ημέρες, χωρίς να υπάρξει κάποια μέριμνα από τη δημοτική Αρχή, γι’ αυτό και σήμερα οι μαθητές αρνήθηκαν να περιμένουν να έλθει το βυτιοφόρο.               
«Τα προβλήματα που κληρονόμησε ο νέος Δήμος γνωρίζουμε πως είναι πολλά, μα δεν υπάρχει δικαιολογία για τη νέα Αρχή, εφόσον ο πρώην Δήμαρχος Χορτιάτη είναι σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν και περιμένουν διαβεβαιώσεις ότι αυτό που συνέβη σήμερα δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξη Νίκος Νυφούδης.                   
Η Δημοτική Ομάδα              
ο επικεφαλής                 
Νυφούδης Νίκος

ΜΕ ΤΙΣ +2,5 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το τι λένε στο παρασκήνιο για ωράριο, μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, υπουργείο Εσωτερικών και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη "μάχη"              
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10116                              
ΘΕΜΑΤΑ                              
1) Δημόσιο: 2,5 ώρες παραπάνω εργασία, προτέινει το ΥΠΕΣ                 
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/10113                                 
2) Γ. Ντόλιος: Χωρίς εξαίρεση το πέντε προς ένα για τις προσλήψεις στο δημόσιο                   
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/10110                              
3) Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Ραγκούση με τους περιφερειάρχες              
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/10111                              
4) Ζάκυνθος: Μηνύσεις κατά αιρετών για τα οικονομικά σκάνδαλα                    
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/10105                               
5) Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τα πειθαρχικά παραπτώματα των αιρετών             
http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/10106                                  
6) Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο επίκεντρο συνάντησης Παπανδρέου-Ραγκούση              
http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/10108                                  
7) Αγοραστός: Ζητάει παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους Μεσογειακούςhttp://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_thessalias/10109                                     
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ                   
1) Σπ. Παπασπύρος: Δεν συζητάμε τις 40 ώρες                     
http://www.aftodioikisi.gr/sunenteuxeis-arfra/10115                                     
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                        
1) Έτοιμος για το διάστημα ο Ζορό!                           
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10114                                  
ΒΙΝΤΕΟ                         
1) Μ. Καρχιμάκης: Σε γραμμή ΛΑ.ΟΣ. η απόφαση του ΣτΕ                   
ΚΟΜΜΑΤΑ                     
1) Καρχιμάκης: Ιδεολογικές εμμονές στην απόφαση του ΣτΕ                    
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/10103                                 
2) Στο πλευρό του κινήματος κατά των διοδίων ο ΣΥΝ                     
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/siriza/10112                           
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ                        
1) Βόλος: Συναυλία για το Νίκο Γκάτσο                            
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/10107                                       
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                        
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                  
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                  
* Η τουρκική Ziraat Bank ψάχνει στέγη και υπαλλήλους για υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κω                 
* Η σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και “Το Σεμινάριο της Ρώμης”                
* Τουρκία: Ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων με τη Συρία, στον απόηχο της Αιγύπτου               
* Τεράστιες ποσότητες Φυσικού αερίου στο τρίγωνο Κύπρου - Κρήτης – Αιγύπτου                 
* Χάος στο Κάϊρο, ένας νεκρός - εκατοντάδες τραυματίες                  
* WikiLeaks: Τρεις υπόπτους για την 11η Σεπτεμβρίου αναζητούν οι ΗΠΑ                  
* Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο                    
* Όχημα με εκρηκτικά ανατίναξε ο στρατός στη Μαυριτανία                  
* ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ                    
* Η αντιπολίτευση στη Συρία καλεί σε διαδηλώσεις το Σάββατο                    
* Σε ισχύ η νέα συνθήκη Start από το Σάββατο                    
* Παραίτηση της κυβέρνησης στην Ιορδανία

Δημόσιο Συγχωνεύονται 23.000 φορείς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                        
Επιχείρηση «συγχώνευση»               
Ανεξάρτητες εταιρείες θα καταγράψουν 23.000 φορείς υπολογίζοντας το κόστος λειτουργίας τους                
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                         
Χάθηκε στην... κατάργηση (και τη συγχώνευση) η κυβέρνηση. Και µπροστά στην απόγνωση που δηµιουργεί η ύπαρξη περίπου... 23.000 φορέων του Δηµοσίου που συντηρούν το τέρας της γραφειοκρατίας, ετοιµάζεται να αναθέσει την καταγραφή του έργου που παράγουν(;), του κόστους λειτουργίας τους και του προσωπικού που διαθέτουν σε ιδιώτες, καθώς οι αρµόδιες υπηρεσίες σηκώνουν τα χέρια!                      
Παράλληλα, µε νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προχωρεί στην άµεση κατάργηση επτά φορέων του Δηµοσίου και στη συγχώνευση έντεκα άλλων.                          
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σημεία ομιλίας της Υπουργού στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                       
* «Συγκρατημένη έως δειλή» η υποστήριξη της Τουρκίας στις «κραυγές του αιγυπτιακού λαού»                    
* Αναταραχή στη ΝΑ Μεσόγειο -ολική ανατροπή σχεδίων                     
* Αζερμπαϊτζάν: Σχεδιάζει απευθείας πώληση φυσικού αερίου στην Ελλάδα                    
* Η Εθνική Τράπεζα πρέπει να αποσύρει άμεσα τη 'χορηγία' σε ένα εγχείρημα που προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα!                    
* Ποιος είπε gay τον Κολοκοτρώνη στο Facebook;                    
* ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ». Γ. Παπανδρέου και Μ. Χρυσοχοΐδης οι υπεύθυνοι!                 
* Διεθνείς «ανισορροπίες» υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη                        
* Ύβρις και προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Πολιτικοί και εκδοτικά συμφέροντα, εναντίον ταγών της Δικαιοσύνης που υπερασπίζονται το Σύνταγμα                        
* Πού μας οδηγεί το Μνημόνιο;                      
* Μεσανατολικές αντιφάσεις της Αθήνας                      
* Συνωμότες της οργάνωσης "Εργκενεκόν" είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του Ταγίπ Ερντογάν                     
* Ωρα μεταπολίτευσης στην Αίγυπτο                            
* Ο «επιτήδειος» ενδιάμεσος                         
* Δημοκρατία 2/2/11                          
* Η πολιτική πρόταση για την επίλυση του Κυπριακού                          
* O Κουβέλης στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο τον αγωγό ITGI                     
* Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…                        
* ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Το μεγαλύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού                        
* Ευρωβουλή: Βαρώσι Vs εμπορίου.Μάχη σε δύο στρατόπεδα για την έκθεση της Τουρκίας                     
* Καθοριστικός ο ρόλος των Αδελφών Μουσουλμάνων                     
* Μας έστειλαν πίσω Κούρδο αξιωματούχο                       
* Αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου                     
* Αμερικανικές κυρώσεις κατά Ιρανών και Τούρκων για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν                     
* Οι Τετάρτες ανήκουν στην μειονότητα

Kοροϊδία-απάτη του υπουργείου Εξωτερικών εις βάρος Ομογενών.

- Kοροϊδία-απάτη του υπουργείου Εξωτερικών εις βάρος Ομογενών.               
- 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Απογοήτευση και θυμός γιά τις ''ανεγκέφαλες'' πρακτικές και πολιτικές του υπουργείου Εξωτερικών.                      
- ΗΠA: ''Βράζει'' η Ομογένεια... Αγανάκτηση και απογοήτευση γιά την κατάργηση εκδηλώσεων γιά την 25 Μαρτίου και την αντικατάστασή τους με εκδηλώσεις γιά το...Ολοκαύτωμα.                     
(Και το ανέκδοτο στις παροικίες: Τα χρήματα της Ομογένειας γιά το ''ομόλογο της Διασποράς'', η ελληνική κυβέρνηση τα θέλει σε επιταγές ή μετρητά;)                        
- Ελληνόγλωση εκπαίδευση στην Διασπορά, αποσπασμένοι (από Ελλάδα) εκπαιδευτικοί και η ανικανότητα της Ομογένειας στις ΗΠΑ.                              
www.kalami.us                            
www.kalami.net                                 
Και ν' ακούτε:                        
www.24-7Radio.us                       
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)...                        
Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος.                      
Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό, παραδόσεις Ελλάδας κ.ά...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης              
Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων 
Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011
Αριθμός Δελτίου: 314380880
Έκδοση 1
ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Ο  ΤΗΣ Ν.Δ.(030211)               
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ                
Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2011                  
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά  με την ομιλία του Προέδρου της  ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική  Ομάδα του κόμματός του, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:              
O κ. Σαμαράς θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δις και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας.             
Μπορεί, ακόμα, να δηλώνει “δικαιωμένος”  από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση που  προωθείται, χάρη στην ανορθωμένη αξιοπιστία, το σχέδιο και τις σοβαρές προτάσεις που καταθέτει η χώρα μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, την ίδια στιγμή που το κόμμα του παραμένει από αμέτοχο ως και αρνητικό.                  
Μπορεί, εκ του ασφαλούς, να ενδιαφέρεται για  την ανάπτυξη την ίδια στιγμή που  το κόμμα του, με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προστατεύει τους τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού.                     
Τέλος μπορεί να θεωρεί ότι στηρίζει τις  μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που  προωθεί η κυβέρνηση, δυστυχώς όμως, όλοι αντιλαμβάνονται πως στα  δύσκολα, η παράταξή του κρύβεται.                    
 Για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, απαιτείται επειγόντως συνέπεια και σοβαρότητα.  

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                       
* 22ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»                     
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ                     
* Άγιος Ιορδάνης ο εκ Τραπεζούντας                       
* Κοπή πίτας στον οικισμό Ποντίων Δήμου Διονύσου                          
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»               
* ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ