Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 Δελτίο τύπου Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας θα βρίσκεται από τις 28/6/10 έως 2/7/10 στην Αρμενία, ενόψει της 17ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, της οποίαs είναι μέλος. Από το πολιτικό γραφείο Γιάννη Δριβελέγκα Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Email : dipeh@otenet.gr Συναυλία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ξεκινάει έναν νέο κύκλο συναυλιών (ή καλύτερα «ζωντανών μουσικών αναζητήσεων»)αυτό το καλοκαίρι,έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι η τέχνη δεν είναι απλή διασκέδαση αλλά βαθύς στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Οι φετινές συναυλίες έχουν κάτι ξεχωριστό. Θα παρουσιάσει-σε ένα πρόγραμμα πάνω από δυόμισυ ώρες- και πολλά τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο που κυκλοφορεί το Μάιο με τίτλο «Ο ελάχιστος εαυτός», όπου για άλλη μιά φορά, πρωτόγονα κι απονήρευτα,προσπαθεί να προσεγγίσει το συλλογικό ασυνείδητο. Στο πρόγραμμα βέβαια θα υπάρχουν και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του καθώς και αγαπημένα κομμάτια της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης(θα συνυπάρχουν στο σχήμα όργανα όπως η ηλεκτρική κιθάρα και το κλαρίνο).Εύστοχα ο Διονύσης Σαββόπουλος,μετά την πρόσφατη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στον Θανάση ως τον «καλλιτέχνη που κοντοστέκεται ανάμεσα στη μουσική του παράδοση και το άγνωστο». Πολύτιμοι συνεργάτες του σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι οι: -Ματούλα Ζαμάνη (τραγούδι,κρουστά) -Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα,φλικόρνο) -Μιχάλης Χανιώτης (συνθέτης,μπουζούκι) - Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα) -Φώτης Σιώτας (βιολί,βιόλα) -Χρυσόστομος Μπουκάλης (μπάσο) -Γιάννης Αντωνιάδης(κλαρίνο) -Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα) -Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα) Το ανήσυχο πνεύμα, η πολυσυλλεκτική του προσωπικότητα,τα μουσικά παζλ που συναρμολογούνται ταιριαστά-ένα κράμα παραδοσιακής,λαϊκής μουσικής με την προσωπική του χροιά, με ρόκ επιρροές και δόσεις από μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές- ξεναγούν το κοινό του σε έναν κόσμο που ο Θανάσης έχει το χάρισμα να δημιουργεί αλλά πάνω απ’ όλα να μοιράζεται.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

* Ρωσική επιχείρηση κατά ανταρτών * Διεθνές σεμινάριο από τη Διοίκηση Ναυτικού * Κίνηση - ματ με Πετρέους στον γρίφο του Αφγανιστάν * Στρατηγός για όλες τις δουλειές * Τα τρομοεμβάσματα και το «μπλακ άουτ» της CIA

Ένα κίνημα έξι άμεσων στόχων

Ένα κίνημα έξι άμεσων στόχων ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ epirusgate.blogspot.com

Είδε ξανά ύστερα από 15 χρόνια!

Είδε ξανά ύστερα από 15 χρόνια! ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ http://i-diadromi.blogspot.com/

2o Εναλλακτικό Κάμπινγκ νεολαίας

Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη τριών κρίσεων, την εθνική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση, με φόντο μια πλανητική οικολογική κρίση. Ωστόσο, η τακτική των ελληνικών ελίτ ήταν να επιβάλουν έναν όρκο σιωπής σε όποια φωνή ασκούσε κριτική στις αδιέξοδες πολιτικές που επέλεγαν.
Το αποτέλεσμα αυτής τη σιωπής ήταν ο ελληνικός λαός να οδηγείται σε μια καταναλωτική «αφασία» και σε μια πολιτική αδιαφορία και απαξίωση, την ίδια στιγμή που η χώρα όδευε προς το χείλος του γκρεμού. Την ίδια στιγμή λοιπόν που η νεο-οθωμανική Τουρκία γιγάντωνε τις υπηρεσίες του προξενείου στη Θράκη, ο ελληνικός λαός βομβαρδιζόταν από τις εθνομηδενιστικές «μελέτες» των πρόθυμων κονδυλοφόρων των ΜΚΟ ή του Σόρος. Την ίδια στιγμή που ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλυόταν και το έλλειμμα απογειωνόταν, οι Έλληνες εθίζονταν στα καταναλωτικά δάνεια και ζούσαν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο. Στα ίδια πλαίσια κυμάνθηκε και η νεολαία. Κατανάλωσε όλα τα προβαλλόμενα «αγαθά» του 21ου αιώνα και επέλεξε τους πιο εύκολους δρόμους για να αποκτήσει το διαβατήριο για τον καταναλωτικό παράδεισο. Αποστασιοποιήθηκε από κάθε συλλογικό όραμα ή δράση, θεοποίησε την ατομική επιτυχία των γιάπηδων της Νέας Υόρκης ή την ριζοσπαστικότητα του εναλλακτικού λάιφ στάιλ και της τζίβας. «Άντεχε» αφενός το κάψιμο της σημαίας, δεν αντιδρούσε ωστόσο στον πόλεμο που γινόταν καθημερινά σε βάρος της ιστορικής μνήμης. Δυσανασχετούσε για τα χιλιάδες καμένα δέντρα, αλλά δεν συμμετείχε στις αναδασώσεις. Η φούσκα όμως που μεθοδικά έκτιζαν τα τζάκια, οι επιφανείς διανοούμενοι, οι τράπεζες και τα «μεγάλα» κανάλια έσκασε.
Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τις κατοχικές ντιρεκτίβες της Τρόικας, τον ωμό επεκτατισμό της Τουρκίας που κάθε μέρα γίνεται ορατός στους αιθέρες του Αιγαίου και τον «πόλεμο όλων εναντίον όλων» που εξέθρεψε ο ατομικισμός. Υπάρχει έξοδος; Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να ανατρέξουμε στις έννοιες του κοινοτισμού, της αλληλεγγύης των κοινοτήτων και των γενεών, στην εθνική συνοχή, σε αυτές τις έννοιες που άλλοτε μας έδωσαν την απάντηση για τον τρόπο που μπορούμε να εξέλθουμε από τη δεινή μας θέση. Ο λαϊκός πολιτισμός, η αντιστασιακή κουλτούρα και οι «κρυφοί» ναοί της γνώσης, η στενή επαφή με τους αδερφούς βαλκάνιους λαούς, και η προσήλωση σε ένα συλλογικό απελευθερωτικό όραμα, όλα αυτά, άλλοτε, οδήγησαν στην χειραφέτηση και στην έναρξη μια νέας εποχής. Θεμέλιος λίθος σε αυτή την προοπτική είναι η νεολαία, διότι η εγρήγορσή της και η ποιοτική της ετοιμότητα μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό το εναλλακτικό όραμα. Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέξαμε στις 22 με 25 Ιουλίου να μαζευτούμε νέες και νέοι στην Άνω Γατζέα Πηλίου, για να δούμε από κοινού τι συμβαίνει στη χώρα μας, πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην νέα πραγματικότητα και ποια μπορεί να είναι η οραματική έξοδος μπροστά σε αυτή τη τριπλή κρίση.
Σας περιμένουμε όλες και όλους σε ένα εναλλακτικό και αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ, διότι μόνο μέσα από την συμμετοχική πλουραλιστική συζήτηση και τη δράση μπορούν να βρεθούν οι άξονες μιας εναλλακτικής πολιτικής στρατηγικής. Το γέλιο, το κέφι και η ζωντάνια θα είναι μόνιμος παρονομαστής των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, όπως μας έδειξε και η περσινή μας συνάντηση. Καλή μας αντάμωση!!! http://www.youtube.com/watch?v=Xye7-A37GVY&feature=player_embedded

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 27 Ιουνίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του κόμματός του, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: Είναι πλέον μάταιο για τον Έλληνα πολίτη , να περιμένει τη στοιχειώδη ένδειξη αντίληψης της πραγματικότητας από τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. Αφού χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες από τις εκλογές, η Ν.Δ. βρήκε τη στρατηγική που έψαχνε τόσα χρόνια: Tην "απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο". Όμως με πομπώδεις εκφράσεις και ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες, δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αποτελεί ύβρι για τον ελληνικό λαό, οι καταστροφείς της χώρας, να μιλούν για "παράδοση των κλειδιών από την Κυβέρνηση, για ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής". Σε όλα αυτά η Ν.Δ. επί έξι χρόνια αρίστευσε. Μας κατέστησε έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης, μεθόδευσε αριστοτεχνικά και με τέλεια επαγγελματική δεινότητα τη δωρεά δημόσιας περιουσίας σε φιλικά της συμφέροντα και κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα και το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Ευτυχώς βέβαια ο κ. Σαμαράς φρόντισε στο κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματός του να διασκεδάσει τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αρραγή Ν.Δ. και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ.