Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 7 Απριλίου 2010 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για όσα είπαν σήμερα δημοσιογράφοι οι κ.κ. Θέμος Αναστασιάδης και Μάκης Πολλάτος σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 98.9 FM, δήλωσε τα εξής: Οι Υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν μια εξαιρετικά επωφελή για το Δημόσιο σύμβαση-πλαίσιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση αυτή, αντισυμβαλλόμενος στην οποία δεν είναι πλέον η εταιρεία Ferrostaal, αποκλείει να εμφανιστούν προβλήματα, όπως αυτά που διερευνώνται τώρα σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Η σύμβαση-πλαίσιο πριν την υπογραφή της εγκρίθηκε τόσο από το ΚΥΣΕΑ όσο και από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η δε σύναψη και υπογραφή της συνιστά εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι ο Πρωθυπουργός, δεν έχει, για κανένα θέμα, ανάγκη από αυτόκλητους εκπροσώπους ή υπερασπιστές.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες, διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες μετακινήσεις των μαθητών και των μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010. Τα στοιχεία συλλέγονται μέσω της «Ηλεκτρονικής Καταγραφής Μαθητικού Δυναμικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», διαδικασία που εφαρμόζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Από τη φετινή, συγκεντρωτική στατιστική καταγραφή, προκύπτουν τα εξής: Οι πολυήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα) και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία). Συγκεντρωτικά, οι πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της Δ.Ε. (διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες) πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά) και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία και την Ισπανία). Οι μετακινήσεις των μαθητών της Δ.Ε. εκτελούνται στην πλειοψηφία τους με λεωφορείο (131.623 μαθητές) και ακολουθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνο (27.935 μαθητές), με πλοίο (27.721 μαθητές) και με τρένο (6.159 μαθητές). Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο λαμβάνουν χώρα οι μετακινήσεις των μαθητών της Δ.Ε. είναι από τις 22 Φεβρουαρίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2010. Οι περισσότερες μετακινήσεις πραγματοποιούνται στα μέσα Μαρτίου 2010 και συγκεκριμένα από τις 11 Μαρτίου 2010 έως τις 23 Μαρτίου 2010. 1. Στοιχεία που αφορούν στην προτίμηση μαθητών και σχολείων ως προς το μέσο μετακίνησης στον τόπο προορισμού τους . Α. Σχολεία ανά μέσο μετακίνησης. Μέσο μετακίνησης - Σύνολο Σχολείων Αεροπλάνο 665 Λεωφορείο 2750 Πλοίο 649 Τρένο 104
Β. Μαθητές ανά μέσο μετακίνησης Μέσο μετακίνησης - Συνολικός αριθμός μαθητών. Αεροπλάνο 27935 Λεωφορείο 131623 Πλοίο 27721 Τρένο 6159 2. Στοιχεία αναφορικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς των μαθητών που πραγματοποιούν πολυήμερες εκδρομές. ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23% ΙΤΑΛΙΑ 17% ΙΣΠΑΝΙΑ 14% ΤΣΕΧΙΑ 9% ΡΟΔΟΣ 9% ΗΡΑΚΛΕΙΟ 7% ΚΕΡΚΥΡΑ 7% ΓΑΛΛΙΑ 5% ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2% ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2% ΠΑΤΡΑ 1% ΡΕΘΥΜΝΟ 1% ΑΘΗΝΑ 1% ΒΟΛΟΣ 1% ΤΟΥΡΚΙΑ 1% 3. Στοιχεία που αφορούν στους δημοφιλέστερους προορισμούς των μαθητών που πραγματοποιούν διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες εκδρομές. ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ - ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17% ΑΘΗΝΑ 15% ΧΑΝΙΑ 9% ΙΤΑΛΙΑ 9% ΙΩΑΝΝΙΝΑ 7% ΙΣΠΑΝΙΑ 7% ΒΟΛΟΣ 6% ΤΣΕΧΙΑ 5% ΡΟΔΟΣ 5% ΚΕΡΚΥΡΑ 5% ΗΡΑΚΛΕΙΟ 4% ΝΑΥΠΛΙΟ 4% ΓΑΛΛΙΑ 3% ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 2% ΣΥΡΟΣ 1% ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1% 4. Στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των μετακινούμενων μαθητών ανά ημερομηνία.
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είχε ενημερώσει όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) καθώς και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και την τήρηση των διατάξεων που καθορίζουν τους όρους λειτουργίας των χώρων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΦΑΞ: 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr Ιστοσελίδα: http://vo.pasok.gr/drivelegkas ΠΡΟΣ:ΜΜΕ ΘΕΜΑ:Έγκριση πίστωσης επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας Σας πληροφορούμε ότι υπογράφηκε σήμερα 7-4-2010 από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη η έγκριση πίστωσης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής ύψους 150.000 ευρώ που αφορά τα βοηθήματα κοινωνικής πρόνοιας.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών του Στρατωνίου και άλλων περιοχών του νομού μας. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 7 Απριλίου 2010

Ο κύριος Ευρωπαίος και η παρέα του

Ο κύριος Ευρωπαίος και η παρέα του Κείμενα: Νίκος Νυφούδης Εικονογράφηση: Beetroot Design Group
Τι θα γινόταν άραγε αν στην πλάτη του μεταμορφωμένου σε Ταύρο Δία έπρεπε να καθίσουν όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Ευτυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ τις… στριμωγμένες συνέπειες για την πλάτη του συμπαθούς αλλά άτυχου τετράποδου, αφού ο Κύριος Ευρωπαίος φρόντισε να συγκεντρώσει όλα τα μέλη της παρέας σε ένα απίθανο καφέ στις Βρυξέλλες για να ανταλλάξουν εκεί τις καλημέρες τους σε όλες τις γλώσσες Γιατί κακά τα ψέματα, καλά που ο Κος Ευρωπαίος είχε προλάβει να αποκτήσει χαρακτήρα (χάρη στον Νίκο Νυφούδη που τον εμπνεύστηκε) αλλά και σάρκα και οστά (μέσα από τα μοναδικά σχέδια των Beetroot Design Group) γιατί αλλιώς θα χαμε κι άλλα… Μικρά και μεγάλα παιδιά θα απολαύσουμε μια ιστορία για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι άλλωστε πολλές οι φορές που θα θέλαμε να ξέρουμε περισσότερα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας; Που αναρωτιόμαστε πότε έγινε το ένα και πότε το άλλο; (αλλά ντρεπόμαστε να πούμε ότι δεν ξέρουμε..) Σ’ αυτή την πρώτη ιστορία του Κυρίου Ευρωπαίου μαθαίνουμε τα βασικά στοιχεία της Ένωσης. Το ταξίδι του κυρίου Ευρωπαίου μόλις ξεκίνησε. Ας το απολαύσουμε!

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ" / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου (Τεύχος Απριλίου 2010, Νο 506, σελίδες: 112, τιμή: 6,00 €) Η διεύθυνση του περιοδικού και οι κριτικές επιτροπές των Λογοτεχνικών Βραβείων Διαβάζω 2010 σας ενημερώνουν ότι οι μικρές λίστες των υποψήφιων βιβλίων προς βράβευση θα ανακοινωθούν στις 19 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Ποιος είναι ο συγγραφέας – φάντασμα που συγκλονίζει τη λογοτεχνική Γαλλία; Ποιο είναι το πιο μικρό μυθιστόρημα που βραβεύτηκε φέτος; Ποια είναι η λίστα με τους 5 πιο αλλόκοτους τίτλους βιβλίων;
Τι δεν γνωρίζετε για τη Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης;
Τι είναι τα κουραφέλκυθρα;
Απαντήσεις σε όλα αυτά θα βρείτε στο τεύχος Απριλίου του Διαβάζω (Νο 506) που μόλις κυκλοφόρησε. Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε: ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Κινέζικη λογοτεχνία Στην Ελλάδα η Κίνα είναι μια άγνωστη και αρκούντως εξωτική χώρα. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε γι’ αυτήν και ακόμα πιο λίγα για τη λογοτεχνία της. Η δημοσιότητα στέκεται πολλές φορές –και όχι άδικα– στους λογοτέχνες που αγωνίζονται για τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα και αυτούς μόνο γνωρίζουμε. Αγνοούμε τη μεγάλη παράδοσή της, ειδικά στην ποίηση, όσο και τους κλασικούς λογοτέχνες που εξακολουθούν να επηρεάζουν την κινέζικη δημιουργία. Το μικρό αυτό αφιέρωμα ακολουθεί την ιστορική εξέλιξη και αποτελεί απλώς ένα έναυσμα για να γνωρίσουμε καλύτερα την κινέζικη παράδοση. Γράφουν και μιλούν οι: Rainier Lanselle, Noel Dutrait, Ελένη Καρρά, Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, Ζιανγκ Ρονγκ, Γιγέν Λι, Alex Basco. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Τάκης Θεοδωρόπουλος μιλάει για το νέο του μυθιστόρημα Ξυπόλητο σύννεφο (εκδόσεις Ωκεανίδα), καθώς και για το πού πρέπει να δοθεί βάρος στην πολιτική βιβλίου. Ο Μιχάλης Γκανάς με αφορμή το νέο του βιβλίο Γυναικών (εκδόσεις Μελάνι) μιλάει για τις σχέσεις τού σήμερα με την παράδοση. Η αρχαιότητα και εμείς Η αρχαιότητα επανέρχεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, όχι πάντα με δημιουργικό τρόπο, όπως, για παράδειγμα, με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus που δίχασε τους Έλληνες διανοούμενους και το οποίο σχολιάζει ο κριτικός Αλέξης Ζήρας. Ο αρθρογράφος Κώστας Μποτόπουλος επικεντρώνει την προσοχή του σε τέσσερα πεδία που συνδέουν την αρχαιότητα με το σήμερα: γλώσσα, παιδεία, πολιτισμός, πολιτική, επιχειρώντας να βρει δημιουργικές συνδέσεις. Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, ρεπορτάζ, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, για τα παιδιά, ο περιοδεύων, comics, του δρόμου, ευπώλητα, ταξιδευτής, κριτικογραφία, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή. Το Διαβάζω θα βρίσκεται στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13.

ΔΩΡΕΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Η Ελληνική Κοινότητα του ΝΕΟΥ ΙΝΖΕΝΜΠΟΥΡΚ, αποφάσισε να Δωρίσει στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής ένα όχημα χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού, προκειμένου να συμβάλλει τόσο στη Δασοπροστασία της Κασσάνδρας, όσο και στην γενικότερη Πυροπροστασία της Χερσονήσου. Η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος με τη σειρά της, το συγκεκριμένο όχημα το Δωρίζει- παραχωρεί στο Δήμο της Κασσάνδρας προκειμένου να ενταθεί στην Πολιτική Προστασία.Στην φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά : Dr. Ralf Ackerman, Dirk/Oliver Quilling, Νίκος Μίχος, Stefan Werner Η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής θα γίνει την Πέμπτη 8 Απριλίου στο Δημαρχείο της Κασσάνδρας παρουσία επισήμων και κόσμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όχημα το μετέφερε από το Νέο Ινζενμπουρκ οδικώς μέσω Ιταλίας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Μίχος ο οποίος είναι και ο ίδιος Εθελοντής Πυροσβέστης. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους Έλληνες του Νέου Ινζενμπουρκ, όσο και στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χαλκιδικής για την κίνηση τους αυτή, η οποία θα βοηθήσει στην «θωράκιση» της Κασσάνδρας από την πύρινη Λαίλαπα. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Λιτότητα, φίλοι και φίλες, λιτότητα και πίσω από την λιτότητα δεν φαίνεται φως.
Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους με πολύ σοβαρές αναπηρίες που ούτως ή άλλως αντικειμενικά ζουν λιτά πόση περισσότερη λιτότητα μπορούν να υποστούν;
Την απάντηση στο παραπάνω δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία:
Τις περικοπές τις έχει διαδεχθεί η ταλαιπωρία.
Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους με σοβαρές αναπηρίες σε ταλαιπωρία άλλοτε επειδή δεν δέχονται τα barcodes των βοηθημάτων και άλλοτε επειδή θεωρούν πως κάποια από τα βοηθήματα είναι υπερβολικά ακριβά και συνιστούν στους ασφαλισμένους φθηνότερα βοηθήματα.
Εδώ και μερικούς μήνες έχει γίνει υποχρεωτική η προσκόμιση των barcodes των βοηθημάτων. Μέχρι εδώ δεν έχουμε καμία αντίρρηση.
Η αντίρρησή όμως υπάρχει όταν συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν barcode στο κάθε διαφορετικό κομμάτι αλλά υπάρχει ένα barcode που βρίσκεται στη συσκευασία.
Οι φωστήρες των ασφαλιστικών ταμείων δεν κάνουν δεκτά τα barcodes που βρίσκονται στη συσκευασία που συχνά είναι εκτυπωμένα επάνω στη συσκευασία και όχι σε πρόσθετο αυτοκόλλητο.
Το πρόβλημα βρίσκεται πως όλες οι εταιρείες δεν υπακούουν στις τρέλες των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Δεν είναι απαραίτητο τα barcodes να βρίσκονται επάνω σε κάθε προϊόν, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα. Οι βιομηχανίες του εξωτερικού βάζουν barcodes επάνω στην συσκευασία και όχι στο κάθε μεμονωμένο τεμάχιο που περιέχεται μέσα από τη συσκευασία.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η δημοσιότητα:
Γι' αυτό, όταν συναντάτε τέτοια προβλήματα, καλό θα είναι να βγάζετε μια φωτογραφία με το κινητό σας τη συσκευασία, να δημοσιεύουμε την φωτογραφία στο περιοδικό και στο http://www.disabled.gr/ και ύστερα να τους ενημερώνουμε για το πρόβλημα.
Εάν μπούμε στη διαδικασία της αλληλογραφίας με το κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο.
Η μόνη λύση είναι η δημοσιότητα και ευτυχώς το http://www.disabled.gr/ δέχεται περισσότερους από 190.000 επισκέπτες το μήνα ενώ το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει 14.000 αναγνώστες.
Όταν συναντάτε τέτοια προβλήματα να μας ενημερώνετε και επειδή η καλύτερη απόδειξη είναι η φωτογραφία να βγάζετε και από μια φωτογραφία για να την δημοσιεύουμε.
Τέσσερα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης πρόκειται να δημοσιευθούν.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα φιλοδοξούν να ανοίξουν 119.000 θέσεις εργασίας.
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28500 και όταν ανακοινωθούν επισήμως τα προγράμματα θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως από αυτό το newsletter.
Στις 22 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή του ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) σε 20.000 νέους δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους που δεν το έλαβαν το 2009.
Διαβάστε το δημοσίευμα στο http://news.disabled.gr/?p=28482
Από τις 12 Απριλίου μέχρι και τις 14 Μαίου θα μπορούν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών.Διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε σχετικά στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28514
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για την τηλεργασία βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28517 και αξίζει να διαβαστεί.
Νομοσχέδιο με αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προετοιμάζεται από το υπουργείο εργασίας. Μέρος αυτών των αλλαγών μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28508
Mοιάζει με ψέμα πρωταπριλιάτικο όμως δεν είναι.
Με επιστολή του την τελευταία μέρα του Μαρτίου ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ανακοινώνει ότι από 1 Απριλίου διακόπτει την χορήγηση στα φαρμακεία φαρμάκων που αφορούν σοβαρές χρόνιες παθήσεις και χορηγούνται σε άτομα υψηλού κινδύνου.
Διαβάστε το δημοσίευμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28474
Τρία ενδιαφέροντα κείμενα βρίσκονται στις διευθύνσεις http://news.disabled.gr/?p=28506, http://news.disabled.gr/?p=28484 και http://news.disabled.gr/?p=28498 που αξίζει να τα διαβάσετε.
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει στις 1 Μαΐου.
Στο περιοδικό θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28, 29 και 30 Μαΐου για τέταρτη χρονιά.
Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO μπορείτε να διαβάζετε στο http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Γρηγοράκη, Ο διαβήτης του Πλάτωνα την Τρίτη 13 Απριλίου και ώρα 18:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Χριστιανίδης, Αναπλ. Καθηγητής Ιστορίας μαθηματικών Παν/μιο Αθηνών Γιώργος Ζαρκαδάκης, συγγραφέας Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος, Ευγενία Λουπάκη. ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα, Τηλ: 210 3217917

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠάρτι κερδοσκόπων στη σκιά του ΔΝΤ Σόου 4 αστέρων από τον μάγο Μέσι Ελαφρύνσεις για μικρά Ι.Χ. και πρώτη κατοικία ώς 100τ.μ. Κλιμακωτό (ώς 23%) το τέλος νομιμοποίησης Κρας τεστ στα νέα πολυμορφικά ΕΣΥ: τι άλλο δεν είδε ο Ανδρέας Λοβέρδος Δωρεάν διακοπές μέσω Ιnternet Εχασαν το μέτρημα με τους φορείς του Δημοσίου Μαθήματα είσπραξης φόρων από τους ειδικούς του ΔΝΤ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics 305 παραβιάσεις του ΕΕΧ το α' τρίμηνο του 2010 - Στην Άγκυρα με μυστική ατζέντα ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας Κίνηση Πολιτών:"Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" Eλληνοτουρκική φιλία στον τουρισμό Ελλάδα: Αναχαιτήσεις παντού! Φρεγάτα του Π.Ν. αναχαίτησε Σομαλούς, μαχητικά της Π.Α. Τούρκους πάνω από το Αιγαίο «Γκρίζα ζώνη» το Αιγαίο! Συναγερμός στη Δύση για τον "Αγωγό της Ειρήνης" Κατηγορίες κατά υποστηρικτών του PKK στην Τουρκία Kύριε Δρούτσα, το 91% των ψηφισάντων σας ζητούν να μην καταθέσετε στεφάνι στον τάφο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ο Βενιζέλος και οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας Κρυφή ρήτρα διαφυγής των κρατών-μελών του ευρώ, από τη διάσωση της Ελλάδας, εντοπίζεται στην ανακοίνωση του Eurogroup! Στρατηγική η επίσκεψη του υπ. Αμυνας στη Μόσχα Συναντήσεις στο Κρεμλίνο Οι Έλληνες αεροπόροι σώζουν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας Financial Times: Η Ελλάδα πάει στις ΗΠΑ για (ομολογιακές) δουλειές Πολιτική κόλαση στη Βουλγαρία Βίντεο-σοκ με αμερικανική επίθεση στο Ιράκ Σάμος: 62 συλλήψεις για παράνομη είσοδο στη χώρα Άχρηστα βιογραφικά: Δεν χρειάζεται σπουδές για να διοικήσεις νοσοκομείο...! Τεστ «χημείας» για Μπαράκ και Νικολά στο Λευκό Οίκο Τέσσερις βαλκανικές χώρες συμμετέχουν στην συνάντηση του Ομπάμα στην Πράγα αυτή την εβδομάδα. Η ολοκλήρωση του εγκλήματος Θάλεια Δραγώνα:«Ανοικτές οι προτάσεις του υπουργείου για την εκπαίδευση της μειονότητας» Σε κατάσταση συναγερμού! Ερντογάν:"Οι Τούρκοι και οι Άραβες είναι σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού" Τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα των πυρηνικών ανακοινώνει ο Μπ.Ομπάμα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Ρεπορτάζ - Βίντεο της ΕΡΤ3 ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΥΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ "Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ"

Επίσκεψη Γ.Πεταλωτή στον Δήμο και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, την Τρίτη 06-04-2010 επισκέφθηκε τον Δήμο Ιάσμου.
Μια επίσκεψη κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, αφού είναι ένας σημαντικός Δήμος και αποτελεί το κέντρο ανάπτυξης της Δυτικής Ροδόπης. Ο Γιώργος Πεταλωτής αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε διαβούλευση με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ¨Καλλικράτη¨, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις αλλά και τους λόγους για τους οποίους προτείνεται να συνεχίσει να υφίσταται ο Δήμος Ιάσμου. Ο Γιώργος Πεταλωτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις και τις απόψεις των κατοίκων στο κέντρο, τονίζοντας ότι « Όλη αυτή η διαβούλευση θα ληφθεί υπ’ όψιν στον ευρύτερο σχεδιασμό για την περιοχή.
Είναι πολύ σημαντικός ο νέος σχεδιασμός, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με την αναδιάρθρωση της χώρας και τη συνένωση των Δήμων, αλλά και με μια εξαιρετική τομή και βαθιά αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση και στο επιτελικό κράτος, με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους που μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο είναι προορισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για Περιφέρειες αιρετές όπου θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση της πολιτείας έτσι ώστε να αποκεντρωθούν και λειτουργίες του επιτελικού κράτους αλλά κυρίως να υπάρχουν πόροι για την υλοποίηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της Περιφέρειας».Στη συνέχεια ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Κυβέρνηση η ύπαρξη μιας διαφορετικής δομής και στην Περιφέρεια και στο Κράτος και επεσήμανε πως όλοι οι πολίτες, άσχετα με το πως θα προκύψει ο χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν και συνηγορούν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή. «Είναι μια αλλαγή που αφορά την διοίκηση την Οικονομία μας, την ιδία την Κοινωνία.
Είναι σημαντικό ότι σε τέτοιου είδους περιοχές, όπως είναι ο Δήμος Ιάσμου, με τόσες ομορφιές και τέτοιο κάλλος, όπως είναι η λίμνη Βιστωνίδα, τα Θρακικά Μετέωρα, ο ορεινός όγκος, αλλά και ο ίδιος ο Ίασμος με τις πολιτιστικές καταβολές που προκύπτουν από μια απλή περιήγηση έχουν να κάνουν προτάσεις και δείχνουν ότι το στοίχημα της ανάπτυξης είναι ακόμα μπροστά μας.
Μιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και με ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε οτιδήποτε γίνεται από δω και πέρα να έχει κέντρο τον πολίτη. Η δική μας Κυβέρνηση, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που κληρονόμησε, είναι αποφασισμένη να κάνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το μεγάλο όραμα, τον Καλλικράτη. Μπορεί να κάνουμε μεγάλο αγώνα να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά τις μεγάλες αλλαγές δεν τις αφήνουμε με τίποτα και εκεί κρινόμαστε». Αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του Φράγματος Ιάσμου, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αφού έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και συνέχισε «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση των έργων, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε απολογιστικά για έργο πραγματικό και όχι για εικονική πραγματικότητα, όπως έγινε πολλές φόρες στο παρελθόν». Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ιάσμου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει, να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της περίθαλψης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως ανακοινώσε ο Γιώργος Πεταλωτής, η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, με την οποία έχει συζητήσει αρκετές φορές το θέμα των εφημεριών και των υπερωριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα επισκεφθεί την περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Παρά τις παρά πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες ήδη έχει διασφαλισθεί το απαιτούμενο κονδύλιο, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι λειτουργοί της υγείας να τύχουν της αμοιβής που πρέπει να έχουν, γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας, το όποιο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση την οποία πρέπει να περιφρουρήσουμε». Τέλος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 6 μηνών της Διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Έξι μήνες σκληρής δουλειάς από όλα τα Υπουργεία, όλους τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και συνεργάτες τους είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορούσε να μας προσφέρει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμέναμε, γιατί μέσα από τις μεγάλες κρίσεις προκύπτουν μεγάλες ευκαιρίες και τις προκλήσεις αυτές εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε στο τέλος να αλλάξουμε την Ελλάδα και αυτό κάνουμε».

Ταφικό έθιμο του Πόντου από τους Κρωμναίους την Κυριακή

Την Κυριακή του Θωμά η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς συνεχίζοντας μια μακραίωνη παράδοση θα αναβιώσει μια ενδιαφέρουσα ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, εθιμική εκδήλωση, το « ταφικό έθιμο».
Μια σπουδαία θρησκευτική τελετουργία που μεταφέρθηκε από τον Πόντο στην Καλαμαριά και τηρείται με ευλάβεια και σεβασμό προς την παράδοση.
Την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της Αδελφότητας Κρωμναίων , φίλοι και επίσημοι προσκεκλημένοι στα Δημοτικά κοιμητήρια Καλαμαριάς σε ένα κοινό τραπέζι με διάφορα εδέσματα υπό τους ήχους της ποντιακής λίρας , ενώ νωρίτερα θα ψαλλεί τρισάγιο υπέρ των ψυχών.
Οι παρευρισκόμενοι θα επισκεφθούν όλους τους τάφους σε ένα συμβολισμό όπου οι ψυχές των ζώντων ενώνονται με αυτές των νεκρών και έρχονται κατά κάποιο τρόπο σε επαφή.
Δεκάδες γυναίκες θα ετοιμάσουν από νωρίς το πρωί διάφορους μεζέδες , τσουρέκια και κόκκινα αυγά και αμέσως μετά τη λειτουργία θα κατευθυνθούν στους τάφους των συγγενών τους.
Εκεί θα απλώσουν τραπεζομάνδηλα και θα μοιράσουν τα εδέσματα σε γνωστούς και αγνώστους και θα ακολουθήσει τραγούδι και χορός κάτω από τους ήχους της ποντιακής λίρας.
Ιστορία του ταφικού εθίμου
Στην ευρύτερη περιοχή κυρίως της Τραπεζούντος του Πόντου, την Κυριακή του Θωμά διοργανώνονταν στα κοιμητήρια των χωριών και των κωμοπόλεων γεύμα προς τιμή των νεκρών.
Την Κυριακή του Θωμά όλοι οι κάτοικοι των ελληνικών κοινοτήτων φρόντιζαν να είναι παρόντες στο γεύμα προς τιμή των νεκρών.
Συγκεντρώνονταν στο νεκροταφείο όπου τελούσαν τρισάγιο και στη συνέχεια άπλωναν τραπεζομάνδηλα πάνω στους τάφους με ποικίλα εδέσματα ενώ ακολουθούσε τραγούδι και χορός κάτω από τους ήχους της ποντιακής λίρας.
Πίστευαν ότι οι ψυχές των νεκρών ανεβαίνουν στον επίγειο κόσμο από τον Άδη την ημέρα της Ανάστασης για να παραμείνουν έως την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Τα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμαριάς αποτελούν για τους προσφυγικής καταγωγής Καλαμαριώτες, ένα τόπο ιδιαίτερης σημασίας.
Εδώ είναι θαμμένοι οι πρόσφυγες Πόντιοι που εγκατέλειψαν βίαια την Πατρίδα και μετά από άπειρες δυσκολίες κατόρθωσαν να προσφέρουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδας όπου έζησαν το υπόλοιπο της ζωής τους.
Πέθαιναν στη νέα Πατρίδα όντας αθεράπευτοι νοσταλγοί του Πόντου.
Έτσι στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς βρίσκονται οι τάφοι σημαντικών προσωπικοτήτων του Ποντιακού Ελληνισμό, αφού στον προσφυγικό αυτό συνοικισμό εγκαταστάθηκαν από το 1923 Πόντιοι από την περιοχή της Τραπεζούντος και του Καυκάσου.
Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί ένα φόρο τιμής στις πρώτες γενιές των προσφύγων και υπογραμμίζει τη διάθεση όλων των ποντιακής καταγωγής κατοίκων της πόλης να διατηρήσουν τις μνήμες και τις παραδόσεις.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Περί μπούρκας Αρμένιοι, Σουηδοί και «τουρκόσποροι» Ισχυρές εκρήξεις στη Βαγδάτη Για πρόκληση θερμού επεισοδίου κατηγορεί η Β. Κορέα το Νότο Διεθνή συνδιάσκεψη για τον πυρηνικό αφοπλισμό οργανώνει το Ιράν Για «πιθανότητα πολέμου» με το Ισραήλ μιλά ηγέτης της Χαμάς Περιμένοντας τον νικητή στο Ιράκ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα υγείας σήμερα στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου από το πρωί θα μοιράσει στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών ενημερωτικά φυλλάδια σε γυναίκες, για τον τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, για την τεχνική της αυτοεξέτασης και να καταστήσει γνωστό ότι αποτελεί υποχρέωση της κάθε γυναίκας να αφιερώνει τόσο λίγο χρόνο μια φορά το μήνα, όταν έτσι μπορεί να συμβάλει, με μια απλούστατη εξέταση ρουτίνας, στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για εξέταση εύκολη, χωρίς κόστος η οποία μπορεί να προλάβει νόσο σε αρχικό στάδιο.
Έτσι μέσα από την πολλαπλή επανάληψή της, θα γνωρίσει η γυναίκα τη φυσιολογική μορφολογία των μαστών της, θα αναγνωρίσει και να διακρίνει έγκαιρα οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Βουνά από απόβλητα πτηνοτροφείων στην Αμπελιά Ιωαννίνων!!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΑ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ"

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1. ΣΤΙΣ 12/4 Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ GR - ΣΠΑΥ
2. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010 Υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα, πραγματοποιήθηκε, στις 6 Απριλίου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύσκεψη με αντικείμενο την οργάνωση, το σχεδιασμό και την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο. Στη σύσκεψη, εκτός από τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη και τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Απόστολο Γεροκώστα, συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Επιθεωρητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Κεσαπίδης και Γεώργιος Παπαγεωργίου, οι Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων ανά την επικράτεια, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ., ο Διοικητής του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., οι Διοικητές των Δ.Π.Υ. Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ κλάδου του Α.Π.Σ. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: press@fireservice.gr