Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα υγείας σήμερα στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου από το πρωί θα μοιράσει στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών ενημερωτικά φυλλάδια σε γυναίκες, για τον τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, για την τεχνική της αυτοεξέτασης και να καταστήσει γνωστό ότι αποτελεί υποχρέωση της κάθε γυναίκας να αφιερώνει τόσο λίγο χρόνο μια φορά το μήνα, όταν έτσι μπορεί να συμβάλει, με μια απλούστατη εξέταση ρουτίνας, στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για εξέταση εύκολη, χωρίς κόστος η οποία μπορεί να προλάβει νόσο σε αρχικό στάδιο.
Έτσι μέσα από την πολλαπλή επανάληψή της, θα γνωρίσει η γυναίκα τη φυσιολογική μορφολογία των μαστών της, θα αναγνωρίσει και να διακρίνει έγκαιρα οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: