Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

“Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας” Του Γρηγορίου Ξενόπουλου Από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

“Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας”
Του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
στο θέατρο ELIART, Κων/πόλεως 127 Βοτανικός
  

 
Μια οικογένεια που ξεπέφτει οικονομικά και ζει στα όρια της φτώχιας. Ένα μυστικό που κρατιέται στην οικογένεια 300 χρόνια: «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας».
Το σπουδαίο αυτό θεατρικό έργο της Γρηγορίου Ξενόπουλου παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Εliart από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη.
Κοντέσσα Βαλέραινα η εξαιρετική ηθοποιός Μαρία Σκούντζου
Λίγα λόγια για το έργο
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Ζάκυνθο, όπου οι Βαλέρηδες, αρχοντική γενιά, έχουν ξεπέσει οικονομικά, αγγίζοντας τα όρια της φτώχιας. Η  κοντέσσα Βαλέραινα κατέχει μια συνταγή που πηγαίνει από Βαλέραινα σε Βαλέραινα και  θεραπεύει την «θέλλα» των ματιών. Η οικογένεια όμως έχει περιπέσει σε τέτοια κατάντια που τα παιδιά της κοντέσσας την πιέζουν να ομολογήσει το μυστικό της γιατροσόφι  και να πουλήσει την συνταγή σε κάποιον έμπορο, ώστε να αποφύγουν τον ξεπεσμό.  Η Βαλέραινα, η οποία αντιστέκεται σθεναρά, θα υποκύψει τελικά στη μεγάλη πίεση που δέχεται; Θα καταφέρει άραγε να μείνει συνεπής στον όρκο της;
Το έργο παρουσιάστηκε στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου το 1904 με την Ευαγγελία Παρασκευοπούλου και ξαναπαίχτηκε το 1918 από το θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλη.  Την κοντέσσα Βαλέραινα ερμήνευσαν μεγάλες πρωταγωνίστριες, όπως η κυρία Κυβέλη, η Αννα Συνοδινού,  η Νίκη Τριανταφυλλίδη η Τζένη Ρουσσέα και η Αλίκη Νορ.
Η «κοντέσσα Βαλέραινα» έρχεται από το χθες για να μας μιλήσει για το σήμερα. Ζώντας σε μια εποχή που τα μεγάλα ιδανικά «ξεπουλιούνται» όσο όσο για τα λεφτά, το ήθος, η ευγένεια και οι αρχές υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη που μας δημιούργησα οι καταστάσεις. Το αριστούργημα του Ξενόπουλου αποδεικνύεται τόσο σημερινό κι επίκαιρο όσο ποτέ, παρόλο που γράφτηκε πριν από 110 χρόνια.
Ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, με εξαιρετικές δουλειές στο ενεργητικό του, “επιχειρεί” θεατρικά να αναδείξει σκηνοθετικά τόσο την διαχρονικότητα, όσο και το καλλιτεχνικό μεγαλείο του “Μυστικού της κοντέσσας Βαλέραινας”. Κλειδί για το εγχείρημα αποτελούν η  επιτυχημένη ηθοποιός Μαρία Σκούντζου, που αποφασίζει να μας χαρίσει μια ακόμη μεγάλη ερμηνεία, καθώς και ένα σύνολο ταλαντούχων ηθοποιών, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστας Ζέκος, Στέλιος Καραγεωργίου.
Οι παραστάσεις ξεκινούν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου
και θα παίζονται 
κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ μέχρι την
Μ. Τρίτη 15 Απριλίου.

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά

Είσοδος: 15 € -  Φοιτητές  & Άνεργοι : 10 €
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 – 21:00
                          
Στο Θέατρο «Eliart», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία:  Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, Γιώργος Φρατζεσκάκης                                                                     
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στέλιος Καραγεωργίου
Φωτογραφίες: Frank Kotsos photography, Γεράσιμος Μηνιάτης
Παραγωγή: Εταιρία θεάτρου ΕΛΙΑ
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Σκούντζου
Αννέτα Παπαθανασίου
Χρήστος Ευθυμίου
Ελένη Βουτυρά
Κώστας Ζέκος
Στέλιος Καραγεωργίου

ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


Καθημερινά λαμβάνω mails από άτομα με αναπηρίες, άλλα με σοβαρότατες, και άλλα με λιγότερο σοβαρές που περιγράφουν καταστάσεις τριτοκοσμικές (το λιγότερο).
Είναι δύσκολο φίλοι μου να κατανοήσουμε τα τεράστια προβλήματα αυτών των ανθρώπων που γίνονται ακόμα πιο μεγάλα από την «κρατική σκουριασμένη μηχανή».
Ακούμε, και βλέπουμε άτομα με προβλήματα όρασης, βάδισης, ακρωτηριασμένα, κλπ, και σταυροκοπιόμαστε λέγοντας «μακριά από εμάς», μόνο που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα, τι του επιφυλάσσει η επόμενη ώρα.
Καλοτυχίζουμε τους εαυτούς μας που δεν είμαστε στη θέση αυτών των ατόμων τόσο εμείς όσο και κάποιος δικός μας, η κάποιος γνωστός μας.
Σαν την υγεία δεν υπάρχει, και σίγουρα, δεν ήταν επιλογή των ατόμων αυτών να «ξεχωρίζουν» κατά το χειρότερο τρόπο, αλλά τι να γίνει;
Η «κακιά ώρα», η κληρονομικότητα, κάποιο «αυτοάνοσο, και……
Μια «κοινωνία» μέσα σε μια άλλη, μια κοινωνία που σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται τόσο από τους…αρμοδίους, όσο και από τον απλό κόσμο σαν κοινωνία λεπρών.
Δυστυχώς, όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στρέφει από την άλλη μεριά το κεφάλι μπρος στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες.
Το κράτος, δεν στρίβει το κεφάλι, αλλά κοιτάζει πιο προσεκτικά ΠΩΣ θα γίνει να επωφεληθεί τόσο αυτό, όσο και οι «συνεργάτες» του από τα άτομα με αναπηρίες, ΠΩΣ θα τα ρίξει ακόμα πιο βαθιά στο περιθώριο, ΠΩΣ θα τους φέρει και άλλα εμπόδια στην καθημερινότητα τους.
Αυτά φίλοι μου δεν τα λέω εγώ, τα λένε τόσο οι ίδιοι οι ανάπηροι, οι ίδιοι οι «νοσούντες», αλλά τα είδαμε και σε κάποια ΜΜΕ που τους «ξέφυγε» και τα έδειξαν…
Η αμαρτωλή ιστορία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, αριθμεί πολλά κεφάλαια και καθημερινά προστίθενται και νέα, για να υπάρχει «ποικιλία» και σασπένς.
Για να δούμε τι έχουμε μέχρι σήμερα…..
Πολύμηνη ΑΝΑΜΟΝΗ για να περάσουν από επιτροπές οι ασθενείς είτε για πρώτη φορά, είτε για επανεξέταση.
Κατά την αναμονή αυτή, ΔΕΝ έχουν ασφαλιστική κάλυψη οι περισσότεροι, ΔΕΝ λαμβάνουν τα επιδόματα τους, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ. ΔΕΝ ζουν ανθρώπινα.
Και η αναμονή με τις όποιες κινητοποιήσεις των γιατρών μεγαλώνει το μαρτύριο των ατόμων με αναπηρίες γιατί ΔΕΝ γίνονται οι επιτροπές, γιατί σταματούν αφού δεν υπάρχουν γιατροί.
ΟΤΑΝ ΘΑ ξεκινήσουν πάλι, θα έχει χτυπήσει μήνες πίσω η επιτροπή για τους ενδιαφερόμενους.
ΑΝ και ΟΤΑΝ περάσουν επιτροπή, έχουν να αντιμετωπίσουν άλλα.
Αυτό είναι ένα mail που μου έστειλε κάποιος που πέρασε από ΚΕΠΑ, και δεν είναι το μοναδικό, μιας και οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες, να μην πω χιλιάδες, και διαφορετικές.
Διαβάστε το.
«Καλησπέρα.. είδα το άρθρο που έγραψες για τα ΚΕΠΑ http://www.inewsgr.com/115/peri-ratsismou-kai-ypokrisias.htm
πρέπει να σου πώ, ότι το καλοκαίρι πήγα στην Α' Βάθμια επιτροπή και με ειρωνεύοταν η πρόεδρος της επιτροπής.
Πάσχω από Διπολική Διαταραχή και η πρόεδρος αμφισβήτησε ότι έχω πρόβλημα.. τελικά μου έβγαλαν 52% ποσοστό και
έκανα ένσταση πληρώνοντας τα 46,14ε και ακόμα περιμένω την Β' Βάθμια... η οποία αναβλήθηκε λόγω απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι ξαφνικά θεραπεύτηκαν οι χρόνιες παθήσεις και είμαστε όλοι καλά.. αφού στην Α' Βάθμια κόβουν το 90% των
ασθενών... αναρωτιέμαι ρε φίλε τι στο καλό θα γίνει στην Β' Βάθμια.. υπάρχει πιθανότητα δικαίωσης; αν όχι τι θα απογίνουμε όλοι εμείς;;;
αναρωτιέμαι αν τους νοιάζει όλους αυτούς.. πραγματικά αναρωτιέμαι.»
Μια από τις πολλές ιστορίες των ΚΕΠΑ που λέει πολλά.
Υπάρχουν και άλλες για την άλλη αναμονή, μετά από τα ΚΕΠΑ, την ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ιστορίες με τις οποίες όποιος είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα φρίξει, κάτι που συμβαίνει με τον απλό κοσμάκη.
Αλλά στη χώρα μας, δεν πρέπει να περιμένουμε την όποια ανθρωπιά από τους ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Ποιοι είναι αυτοί;
Η απάντηση δική σας.

Βασίλης Τσούγκαρης

3 Νέα βιβλία από 1 Φεβρουαρίου και εκδήλωση με την Λένα Τερκεσίδου

Βίκτωρ, ο ταξιδευτής του ουρανού

Συγγραφέας: Βεατρίκη Σαίας Μαγρίζου
Εικονογράφος: Αιμιλία Κονταίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Τρέχα πάπια, τρέχα

Συγγραφέας: Κώστας Μάγος
Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ριχάρδος ο ξεροκέφαλος

Συγγραφέας: Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τετάρτη 5/2 , 5-8 μ.μ. η Λένα Τερκεσίδου στην ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ
Η Διατροφολόγος-Συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου θα είναι κοντά μας και θα απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις σχετικά με τη σωστή διατροφή για ενήλικες & παιδιά
Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.
ΕΙΔΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ 27, 15124, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΤΗΛ 210 6156400
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Ακρόαση μόνο μόνο για γυναίκες ηθοποιούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ακρόαση ηθοποιών
Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 16.00 θα πραγματοποιηθεί ακρόαση μόνο για γυναίκες ηθοποιούς πάνω από 25 ετών επαγγελματίες που να γνωρίζουν τραγούδι και χορό στο Θέατρο Αυλαία για την παράσταση που θα παρουσιαστεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη μετά το Πάσχα σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα.
Στην ακρόαση παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το βιογραφικό σας σημείωμα επισυνάπτοντας μια πρόσφατη φωτογραφία, άνετα ρούχα έναν μονόλογο (κατά προτίμηση κωμικό) και ένα τραγούδι.
Παρακαλείστε για την ευκολότερη διεξαγωγή της ακρόασης να επικοινωνήσετε για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2310-423976 (Δευτέρα -Παρασκευή 10.00-14.00)

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
LOGO 5

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Antonín Dvořák
«Rusalka»
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ,
προβάλλει στο χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 19.55, θα προβληθεί σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από τη METROPOLITAN OPERA της Νέας Υόρκης το αριστούργημα του Antonín Dvořák «Rusalka».
Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00
Γενική Είσοδος: 18 €
Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 13 €
Η σπουδαία Renée Fleming επιστρέφει σ’ έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους, ερμηνεύοντας τη μαγευτική άρια «Τραγούδι στη Σελήνη», στη συγκινητική όπερα-παραμύθι του Dvorák. Ο τενόρος Piotr Beczala, συμπρωταγωνιστεί ως «Πρίγκιπας», η Dolora Zajick υποδύεται τη «Γιεζιμπάμπα» και στο πόντιουμ είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.Η όπερα παρουσιάζει με αριστουργηματικό τρόπο τον τραγικό έρωτα μιας νύμφης του νερού κι ενός θνητού Πρίγκιπα. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». Η super star, Renée Fleming στον ομώνυμο ρόλο, προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη του θνητού Πρίγκιπά της και ερμηνεύει με μοναδική μαεστρία τη διασημότερη άρια της «Rusalka», «Τραγούδι στη Σελήνη».

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros




ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
«Εμείς θα τα πούμε στο σχόλασμα!»: Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) με αφορμή το βιβλίο Σιγά τα αυγά! του Κώστα Πούλου.
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Για εκπαιδευτικούς και γονείς
«Με περίμεναν κάθε μέρα στα διαλείμματα, αλλά και μετά το σχόλασμα. Με πείραζαν, με έβριζαν και μερικές φορές μου έβαζαν τρικλοποδιές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν καινούργιος στο σχολείο και δεν είχα φίλους. Με τους καθηγητές δεν είχα και την πιο καλή σχέση και δεν μπορούσα να τους εμπιστευτώ. Το είπα στον μαθηματικό, αλλά δεν φάνηκε να δίνει και πολλή σημασία. Μόνος μου δεν μπορούσα να τους αντιμετωπίσω. Ήταν τρεις και ήμουν μόνος μου. Σκέφτηκα να πάω στον διευθυντή, αλλά πάλι το μετάνιωσα. Άμα σε πουν καρφί, άντε να βγάλεις από πάνω σου τη ρετσινιά...»
Η βία στο σχολείο έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές είναι καιρός να σκύψουμε στο πρόβλημα και μαζί να αναζητήσουμε λύσεις.
Μια πανεπιστημιακός, ένας εκπαιδευτικός και ένας συγγραφέας μιλούν για το θέμα στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Προσκεκλημένοι είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.
Ομιλητές
• Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος ΚΕΕ (Υπουργείο Παιδείας): «Από τις παρεμβάσεις στις καλές πρακτικές»
• Δημήτρης Αλεξάνδρου, εκπαιδευτικός: «Bullying: Μύθοι και πραγματικότητες»
• Κώστας Πούλος, συγγραφέας: «Ντροπές και φόβοι, απειλές και ενοχές»
Για την παρακολούθηση της ημερίδας, αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Σιγά τα αυγά! (λιανική τιμή: 6,00 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ). Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία ΓλυκερίαΌταν είναι να φύγει το τρένο του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Παιδιά, τι θα λέγατε για μια διασκεδαστική βόλτα με το τρένο που πάει σε όλα τα απίθανα μέρη; Μπείτε σε ένα από τα πολύχρωμα βαγόνια και ξεκινάμε! Μα, τι συμβαίνει; Γιατί δεν φεύγει το τρένο; Γιατί δαγκώνει ο σταθμάρχης τη σφυρίχτρα του;
Γιατί λείπει ένα βαγόνι; Ελάτε να τον βοηθήσουμε και όταν βρούμε το χαμένο βαγόνι να κάνουμε μια στάση σε ένα ζαχαροπλαστείο για να γνωρίσουμε τον κύριο Ζαχαρία και την κυρία Γλυκερία, να φτιάξουμε μαζί τους μια αληθινή τούρτα και να μάθουμε πόσες λιχουδιές χωράνε μέσα σε μια ιστορία!
Δραματοποιημένη αφήγηση των δύο παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά με παιχνίδια, εικόνες, κούκλες και ζωντανή μουσική από την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).
«Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας»
Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων - εργαστήριο αφήγησης (Role Playing Game) με αφορμή την εφηβική σειρά βιβλίων ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ του Άλεξ Σκάροου
Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι (game session 1)
Στον ρόλο του Αφηγητή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στήνει την ιστορία και οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, παίρνουν αποφάσεις για έναν χαρακτήρα της ιστορίας. Η επιτυχία της αποστολής, η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα πάρει η κάθε ομάδα, αλλά και σε έναν μικρότερο βαθμό από την τύχη, που μπορεί να είναι με το μέρος τους ή εναντίον τους...
Γίνε κι εσύ ένας Φύλακας στα μονοπάτια του χρόνου, γνώρισε ανθρώπους από διαφορετικές εποχές και ζήσε επικίνδυνες περιπέτειες!
Στο παιχνίδι μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 9 ετών.
Διάρκεια: 1,5 ώρα
Αντί εισιτηρίου απαιτείται η αγορά ενός τίτλου της σειράς κατά την είσοδο στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 8 και 22 Φεβρουαρίου, 22 και 29 Μαρτίου, 12 και 26 Απριλίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00
Στόχος του δεύτερου κύκλου του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και με αφορμή κάποιο παιχνίδι, ζωγραφιά ή κείμενο, να εμπλακούν δημιουργικά στη διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να σκεφτούν και να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Εργαστήρι δημοσιογραφίας και επικοινωνίας για θέματα Πολιτιστικού και Κοινωνικού ρεπορτάζ (διάρκεια: 27 διδακτικές ώρες / 9 συναντήσεις) με τη Μικέλα Χαρτουλάρη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 22/1/2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 4 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη - Διδασκαλία: Μικέλα Χαρτουλάρη, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και του Ινστιτούτου Τύπου του γαλλικού Πανεπιστημίου Paris II, ρεπόρτερ Πολιτισμού και υπεύθυνη των σελίδων του Βιβλίου στα ΝΕΑ έως το 2012, συμπαρουσιάστρια της σειράς τηλε-συνεντεύξεων «Οι κεραίες της εποχής μας»
• Αντικείμενο: Εξειδίκευση και κατάρτιση στα μυστικά της ανάλυσης-έρευνας, του σχολιασμού, της συνέντευξης, των πορτρέτων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, του ρεπορτάζ και της σύνταξης ύλης. Το εργαστήρι θα εστιάσει σε σύγχρονα ζητήματα κοινωνίας, κουλτούρας και ιστορίας.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη 18:30-21:00
• Κόστος: 280 € - Για φοιτητές και ανέργους: 260 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Αυτοπροσωπογραφία ενός ρεπόρτερ του Ρίσαρντ Καπισίνσκι
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο.



NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Από τον Φεβρουάριο, δύο φορές τον μήνα, αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
1. Δύο ακτιβιστές: Ζαν-Πωλ Σαρτρ (1964 – αρνήθηκε το βραβείο) / Ντόρις Λέσινγκ (2007): Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014
2. Δύο δουλευτές της γραφής: Ζοζέ Σαραμάγκου (1998) / Τζ. Μ. Κουτσί (2003): Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
3. Δύο πληθωρικοί παραμυθάδες: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (1982) / Ορχάν Παμούκ (2006): Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
4. Δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου: Αλμπέρ Καμύ (1957) / Χάρολντ Πίντερ (2005): Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Συνέχεια τον Μάιο με περισσότερα Νόμπελ!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.
1η συνάντηση
Ζαν-Πωλ Σαρτρ και Ντόρις Λέσινγκ
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, 8-10 μ.μ.
Η εξωστρέφεια, η επιμονή, ο ακτιβισμός. Δύο νομπελίστες που έζησαν για τα καλά την εποχή τους και έγιναν τα ζωντανά αρχεία και μητρώα της. Σήμερα το 2014, μισό αιώνα μετά την άρνησή του να δεχτεί το Νόμπελ, ο πολύς Ζαν-Πωλ Σαρτρ (Jean-Paul Sartre, 1905-1980) συναντά την κάτοχο του βραβείου, το 2007, την πληθωρική Ντόρις Λέσινγκ (Doris Lessing, 1909-2013). Αμφότεροι κάποτε κομμουνιστές χωρίς κόμμα, αιρετικοί, πολυγραφότατοι. Αμφότεροι γαντζωμένοι στη ζωή, πείσμονες αρνητές του θανάτου.
Στη συνάντησή μας, θα μιλήσουμε για τον βίο και το έργο αυτών των δύο φλογερών προσωπικοτήτων, ακούγοντας γαλλικά τραγούδια και αγγλικές μπαλάντες, ενώ θα δούμε αποσπάσματα από την ταινία της Αν Φοντέν Ιδιαίτερες αδυναμίες (διανομή: Odeon) που είναι βασισμένη στη νουβέλα της Λέσινγκ Οι γιαγιάδες (μτφρ. Τόνια Κοβαλένκο, εκδ. Καστανιώτης) και από ντοκιμαντέρ για τον Σαρτρ: www.youtube.com

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Ο πόλεμος στο παιδικό βιβλίο: Ημερίδα με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Για εκπαιδευτικούς και γονείς
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας σε έναν κόσμο, που παραδοσιακά θεωρείται ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο της πολεμικής βίας, της φρίκης και του αίματος: στην παιδική λογοτεχνία. Και να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσον αυτό ισχύει στ’ αλήθεια. Είναι πράγματι ο πόλεμος ανάμεσα στα ταμπού, που δεν αγγίζει το παιδικό βιβλίο; Ή μήπως έχει βρει τρόπους κι έχει μπει στους εικονογραφημένους τόμους που κοσμούν τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης;
Ξεκινώντας από τους μυθικούς πολέμους, που φυσικά έχουν την τιμητική τους στα παιδικά βιβλία τα απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φτάνουμε εύκολα στους πολέμους της φαντασίας, των κουμπιών, των άστρων...
Μόνο που στη διαδρομή θα περάσουμε κι από τοπία που ίσως δεν τα περιμένουμε: Είναι δυνατόν να εξυμνούν τα παιδικά βιβλία τον πόλεμο; Το κάνουν; Κι αν ναι, πότε και για ποιο σκοπό; Τι θέλουν να πετύχουν; Και το κυριότερο: το πετυχαίνουν;
Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την παρουσία του πολέμου στο παιδικό βιβλίο, ελληνικό και ξενόγλωσσο, σχολικό και εξωσχολικό, σημερινό και παλαιότερο.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς Άλκη Ζέη και Αντώνης Παπαθεοδούλου.
Ομιλητές
• Μαρία Ρεπούση, Καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ-βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ: «Αναπαραστάσεις του πολέμου στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας»
• Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου- κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Παιδί και πόλεμος σε μυθιστορήματα της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας»
• Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας: «Εικονογραφώντας τον πόλεμο στο παιδικό βιβλίο»
• Μαρία Αγγελίδου, συγγραφέας-μεταφράστρια: «Στο παιδικό βιβλίο γίνεται πόλεμος»
Η ημερίδα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και σε εκείνους που ασχολούνται με το αντικείμενο της παιδικής λογοτεχνίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό σας και σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ»). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ζωγραφιές και χαράξεις για τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου του Αστέρη Γκέκα
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μιμή η Νευρική της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Νευριασμένα νεύρα, ήρεμα νεύρα, ζηλιάρικα νεύρα, ακόμα και σχολικά νεύρα. Η Μιμή τα έχει όλα! Γι’ αυτό και τη φωνάζουν «Νευρική». Είναι ένα μοντέρνο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ανεξάρτητη, δυναμική, γεμάτη ενέργεια. Η «Μιμή η Νευρική» είναι σίγουρα ένα κορίτσι με προσωπικότητα! Και ήρθε η ώρα να τη γνωρίσουμε καλύτερα!
Μέσα από ένα πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που εμψυχώνει η Εύα Νικηφόρου και περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, όλα με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, ψυχαγωγία αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο παιδαγωγικής διαδικασίας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μιμή, την ηρωίδα της σειράς, καθώς και όλους εκείνους που τη συντροφεύουν στην καθημερινότητά της. Εκείνους δηλαδή που την εκνευρίζουν, αλλά επίσης την κάνουν να γελά και να συνειδητοποιεί αξίες όπως τη φιλία, την επιμονή και την πίστη. Βλέπουμε δηλαδή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού έναν τρόπο
να αντιμετωπίζουμε τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ζωής!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Παιχνίδια φαντασίας και λόγου
Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την ηθοποιό-θεατρολόγο Μαρία Τερζάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 14 και 28 Φεβρουαρίου, 14 και 28 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι με τη δημιουργική γραφή. Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα ζωντανέψουν κάνοντάς τες βιβλίο, κόμικ, θεατρικό έργο, κουκλοθέατρο, άρθρο, τραγούδι ή ό,τι άλλο τους ταιριάζει!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.
Το εργαστήρι είναι βασισμένο στο εμβληματικό βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Η Γραμματική της φαντασίας, το οποίο το 2013 συμπλήρωσε 40 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Επτά τέχνες – επτά συναντήσεις, Η εμψύχωση και η θεατρική αγωγή ως μέσο εναλλακτικής επικοινωνίας (διάρκεια: 21 διδακτικές ώρες / 7 συναντήσεις) με την Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 29/1/2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 12 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, 16:30-19:00
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου.
Αντικείμενο: Με ερέθισμα τις επτά τέχνες (Γλυπτική, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική, Κινηματογράφος, Ποίηση-Λογοτεχνία, Φωτογραφία, Μουσική) ανακαλύπτουμε τις τεχνικές που μας οδηγούν σε μια διαδικασία θεατρικής προσέγγισης και επικοινωνίας κάθε τέχνης.
2. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 17 συναντήσεις)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 13 Φεβρουαρίου 2014
• Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 600 € - Για φοιτητές και ανέργους: 520 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
3. Επιμέλεια - Διόρθωση Λογοτεχνικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 18 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια/διόρθωση λογοτεχνικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς λογοτέχνες για τους τρόπους με τους οποίους τα σχετικά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στα βιβλία τους.
Πιο συγκεκριμένα στο σεμινάριο συμμετέχουν οι συγγραφείς Νίκος Δαββέτας, Γιάννης Καλπούζος, Αργυρώ Μαντόγλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θωμάς Σκάσσης.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 16:00-18:30
• Κόστος: 180 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του Πολυχώρου ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 160 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω σεμινάρια.
4. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 10/2/2014, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: 20 Φεβρουαρίου 2014
• Υπεύθυνοι – Διδασκαλία: Γιώργος Φλωράκης, Δημήτρης Σούλτας, Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
• Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
1ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
2ος κύκλος: Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
3ος κύκλος: Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 80 €
Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 140 €
Για την παρακολούθηση και των τριών κύκλων: 190 €
• Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Προετοιμασία ραδιοφωνικής εκπομπής με τον Γιώργο Φλωράκη
Πέμπτη 20 και 27 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου 2014
Στο μέρος αυτό του σεμιναρίου εξετάζεται η προετοιμασία του ραδιοφωνικού παραγωγού πριν από την εκπομπή του, σε τρία επίπεδα:
1. Γενικές επιλογές (τακτοποίηση δισκοθήκης, επιλογή μουσικών στιλ, επιλογή κατεύθυνσης εκφωνήσεων)
2. Πλάνο σειράς εκπομπών (κάθε ώρα προγράμματος ως μέρος μιας σειράς εκπομπών με στόχο τη δημιουργία συνήθειας ακρόασης, ατμόσφαιρας, απόκτησης ισορροπιών και τελικές επιλογές)
3. Σύνθεση συγκεκριμένης εκπομπής (κατασκευή playlist, εκφωνήσεις υπό μορφή κειμένου ή σημειώσεων, μείωση του χρόνου σύνθεσης εκπομπής).
Στο τέλος των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν συγκεκριμένη εικόνα για τον τύπο εκπομπής που θέλουν να κάνουν και θα γνωρίζουν τα εργαλεία για να συνθέτουν γρήγορα και εύκολα τις εκπομπές τους.
2ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο με τον Δημήτρη Σούλτα
Πέμπτη 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
Εκτός από το ενημερωτικό ραδιόφωνο, όπου το κύριο βάρος πέφτει στην ενημέρωση και στη συνεχή ροή ειδήσεων, το μουσικό ραδιόφωνο μπορεί και αυτό να δώσει συνοπτικά αλλά περιεκτικά ειδήσεις και πληροφορίες χρήσιμες και απαραίτητες για τον ακροατή του. Η διαχείριση αυτών των ειδήσεων εξαρτάται από το είδος τους, το περιεχόμενό τους, αλλά και την αξιολόγησή τους σε σχέση με τα ενδιαφέροντα των ακροατών ενός μουσικού σταθμού.
Σε αυτό το μέρος του σεμιναρίου θα εξεταστούν και θα αναλυθούν αυτές οι δυνατότητες σε τέσσερις θεματικές συναντήσεις:
1. Πώς συνθέτουμε ένα δελτίο ειδήσεων για ένα μουσικό ραδιόφωνο. Διαφοροποίηση του ύφους σε σχέση με έναν ενημερωτικό σταθμό.
2. Διαχείριση ειδήσεων κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Πώς μπορούμε συνοπτικά, αλλά χωρίς να χάνουμε την ουσία να ενημερώσουμε το κοινό του μουσικού ραδιοφώνου.
3. Διαχείριση χρήσιμων πληροφοριών (κίνηση, ωράρια, απεργίες, εκδηλώσεις) στο μουσικό ραδιόφωνο.
4. Σατιρικός λόγος στο ραδιόφωνο. Πώς η σάτιρα βοηθά στην ενημέρωση χωρίς να κουράζει το κοινό.
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια με τον Γιάννη Κουλουκάκο
Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επένδυση ή σαν βάση σε κάθε ραδιοφωνική εκπομπή. Σε αυτόν τον κύκλο θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επιλέγει τη μουσική για κάθε του εκπομπή, δημιουργεί την playlist της εκπομπής του ή κάνει μουσική επιμέλεια στην εκπομπή κάποιου άλλου. Οι θεματικές θα είναι οι εξής:
1. Δημιουργία πλάνου για κάθε εκπομπή ανάλογα με τη ροή προγράμματος του σταθμού: Breaks, δελτία ειδήσεων, ένθετα του σταθμού και υπολογισμός αριθμού τραγουδιών που χρειάζονται για κάθε εκπομπή.
2. Δημιουργία στιλ εκπομπής: Διαχωρισμός και επιλογή τραγουδιών ανάλογα με την ώρα, το ύφος της εκπομπής, τη μουσική ταυτότητα του σταθμού και τη θεματολογία που ο κάθε παραγωγός έχει επιλέξει.
3. Μουσική επιμέλεια άλλων εκπομπών και δημιουργία playlist 24ωρης βάσης: Η μουσική επιμέλεια απαιτεί ισχυρή προσωπικότητα και καλή γνώση διαφορετικών ειδών μουσικής. Πάνω απ' όλα είναι θέμα αισθητικής και «ανοιχτού μυαλού».
Στο τέλος του τρίτου κύκλου κάθε υποψήφιος παραγωγός θα είναι σε θέση να ετοιμάσει μια εκπομπή μουσικά άρτια και σωστά δομημένη.
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται και άλλα σεμινάρια για ενηλίκους. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΙΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ

ΝΤΙΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ
αναθήματα και ενθυμήματα
χαρακτική
Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, 20:00
Διάρκεια: 6 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2014
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ντίνας Κώτσιου (επίκουρη καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ) με τίτλο «αναθήματα και ενθυμήματα».
Η πρόσφατη δουλειά της Ντίνας Κώτσιου αναφέρεται στην πολυπλοκότητα του γυναικείου ζητήματος μέσα από τη νοηματική πολυπλοκότητα της Αρτέμιδος, και ειδικότερα της Βραυρωνίας, της οποίας τον αρχαιολογικό χώρο με το αντίστοιχο μουσείο, καθιστά η καλλιτέχνης πηγή έμπνευσης για τη δουλειά της.
Από την Άρτεμη συγκρατεί τη δυναμική πλευρά της «θεάς της φύσης», της «βασίλισσας των άγριων θηρίων» και «προστάτιδας του ανθρώπου» ως φύση που κορυφώνεται στο γεγονός του τοκετού. Ταυτόχρονα όμως η Άρτεμις λειτουργεί και ως θεά της κοινωνικής ένταξης, στο βαθμό που προστατεύει και εκπαιδεύει τα παιδιά προκειμένου να περάσουν από τη φυσική, «άγρια» παιδική κατάσταση στην κοινωνική, στον «εξημερωμένο» δηλαδή πολιτισμό.

Εμφανίζεται έτσι η θεά με ένα διττό νόημα, της ελευθερίας της φύσης και του περιορισμού του πολιτισμού.
Σε αυτή τη διττή υπόσταση της Αρτέμιδος αναφέρεται η πρόσφατη δουλειά της Ντίνας Κώτσιου.
Εκθέτει λιθογραφίες που παρουσιάζουν ένα γλυπτικό κορμό της θεάς πάνω στον οποίο επικολλούνται κομμάτια χειροποίητου χαρτιού με αποτυπώματα από τάματα, τα οποία τονίζουν την επίκληση προς τη θεά για ταυτόχρονη προστασία και χειραγώγηση.
Παράλληλα με αυτά τα πρόσφατα έργα της, εκτίθενται έργα από προηγούμενη ενότητα στην οποία κυριαρχεί η παρουσία του ανθρώπινου ρούχου. Η απουσία όμως της ανθρώπινης μορφής καθιστά το ρούχο νεκρικό σύμβολο όπου η ζωή υπονοείται απλά ως μνήμη. Αντίθετα, στην πρόσφατη δουλειά το ρούχο δεν απεικονίζεται με την κυριολεκτική του μορφή, αλλά συμβολικά, με τη μορφή κολάζ που γίνεται με την χρήση χειροποίητου χαρτιού που φέρει αποτυπώματα από παλιά και σύγχρονα τάματα, σύμβολα παρελθούσας και παρούσας ζωής. Με φόντο λοιπόν ένα γλυπτικό κορμό της Αρτέμιδος, το συμβολικό αυτό ρούχο λειτουργεί περισσότερο σαν φορέας ζωής, γεγονός που ενισχύεται τόσο από την παρουσία της ίδιας της θεάς όσο και από την παρουσία του κόκκινου χρώματος, χρώμα του αίματος και ζωτικής ενέργειας. Έτσι, εάν στην πρώτη ενότητα βρισκόμαστε πλησιέστερα στον πολιτισμό, στη δεύτερη πλησιάζουμε περισσότερο τη φύση. Κατά συνέπεια στα παλαιότερα έργα της Κώτσιου υπονοείται ο θάνατος, όχι αναγκαστικά στην κυριολεκτική του μορφή, ενώ στα πρόσφατα περισσότερο η ζωή.
Η Ντίνα Κώτσιου είναι χαράκτρια. Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κ. Γραμματόπουλο. Ακολούθησαν μια υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών και ένα μεταπτυχιακό στη λιθογραφία στο Ινστιτούτο Tamarind του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.
Έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει οργανώσει διαλέξεις, εργαστήρια και σεμινάρια με θέμα την χαρακτική.
Από το 1993 διδάσκει στο Α’ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Το 2010 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια. Διδάσκει τη Λιθογραφία στο Α’ και στο Β’ Εργαστήριο της Χαρακτικής .
Μοιράζει το χρόνο της εργασίας της ανάμεσα στη διδασκαλία της Χαρακτικής και την έρευνα και δημιουργία χαρακτικών έργων στο προσωπικό της εργαστήριο στην Αρτέμιδα Αττικής όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, πρεσβείες , μουσεία και άλλους δημόσιους χώρους.
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 6 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2014
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org
info@technohoros.org
Χορηγοί επικοινωνίας:
http://petridisradio.blogspot.gr/
Culture now
art22
newsage.gr
Χορηγός οίνου εγκαινίων:
ΚΑΤΩΓΙ - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Ατμοσφαιρικές πόλεις με κανάλια (φωτό)

Τους προσδίδουν γοητεία, ρομαντισμό, γραφικοτητα και γίνονται καθρέφτες της ομορφιάς τους.amsterdamcan.jpg

Πάρις - ΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ | Ο Πάρις επιστρέφει με ένα άκρως ανεβαστικό τραγούδι!

Πάρις
"Ζω Για Σενα" Ο Πάρις επιστρέφει με νέο τραγούδι και ανεβάζει κατακόρυφα τη διάθεση! Άκου εδώ το original version!  Άκου εδώ το dance version!
Από τα πιο αγαπημένα νέα πρόσωπα της λαϊκής μουσικής σκηνής, ο Πάρις επανέρχεται με το ολοκαίνουργιο και άκρως ανεβαστικό... 
«Ζω Για Σενα»
Μουσική: Λάζαρος Τίτος, Στίχοι: Ευθύμης Μπράχος
Ενορχήστρωση: Νίκος ΓεωργόπουλοςΓνωρίσαμε τον Πάρι μέσα από το πολύ επιτυχημένο πρώτο του τραγούδι "Έχει Κάτι" και τον αγαπήσαμε από τις επί σκηνής ζωντανές εμφανίσεις του στο Posidonio, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα με τεράστια απήχηση στο κοινό, για 3η συνεχή σεζόν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού!Με το νέο του τραγούδι «Ζω Για Σενα», που κυκλοφορεί σε original και dance version, ο Πάρις επιστρέφει κοντά μας δυναμικά και είναι πανέτοιμος να μας παρασύρει στο δικό του μοναδικό ρυθμό!
Το Digital Single κυκλοφορεί από την Platinum Records.
Τη νέα δισκογραφική εταιρεία που στηρίζει το Ελληνικό τραγούδι!
Ακούστε το νέο τραγούδι του Πάρι στο YouTube
 "Ζω Για Σενα" | original version
"Ζω Για Σενα" | dance version

ARTIST OFFICIAL FACEBOOK PAGE
https://www.facebook.com/Paris.Official.Fan.Page


2013 Platinum Records
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube
Contact: info@platinumrecords.gr

ΕΛ/ΛΑΚ Νέα | Ιανουάριος 2014

ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

ΕΛ/ΛΑΚ

Creative Commons

Small hr

Ιανουαρίου 2013

Η Ιταλία θέτει σε προτεραιότητα το Ανοιχτό Λογισμικό στο Δημόσιο Τομέα.

Πριν από λίγες ημέρες η Ιταλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στη Δημόσια Διοίκηση. Στις αρχές του μήνα δημοσιεύθηκε το σχετικό έγγραφο με τίτλο «Κανόνες για τη συγκριτική αξιολόγηση [λογισμικού]) στο οποίο καθορίζεται μία λεπτομερής μέθοδος που θα πρέπει να ακολουθούν όλοι οι δημόσιοι φορείς της Ιταλίας για να επιλέξουν το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσουν δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα »

Open Sourcing a Festival? Open Sourcing Everything

Πως κάνουμε ένα φεστιβάλ “open source”; Πως μπορούμε να μοιραστούμε την διαδικασία οργάνωσης ενός φεστιβάλ, ώστε και άλλες ομάδες και οργανισμοί να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και αυτοί; Πως κάνουμε γενικά μια οποιαδήποτε δράση, καλλιτεχνική, επιχειρηματική, εκπαιδευτική, κυβερνητική και κοινωνική “open source”; Περισσότερα »

#open@collab – Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και το CoLab Workspace διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη«. Η εκδήλωση διεξήχθει το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου στο Colab Workspace Athens (Πετράκη 28, Αθήνα) στις 11.00. Περισσότερα »

Σε αυτό το γκαράζ γεννήθηκε η Google. Στην Ελλάδα θα ήταν παράνομο.

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 04-02-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1030 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6
ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5
Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.20 4 Η 5
ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 0 (ΜΗΔΕΝ) ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Tα πιο σημαντικά πράγματα στη δίαιτα κάποιου που εργάζεται πολλές ώρες

Tα πιο σημαντικά πράγματα στη δίαιτα κάποιου που εργάζεται πολλές ώρες
Κρούσμα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο «Ελεύθερος Βενιζέλος»

Μέτρα αντιμετώπισης του εθισμού εφήβων στο διαδίκτυο

Πώς θα αποφύγουμε το κρυολόγημα

Τα πιο συχνά διατροφικά λάθη παιδιών και γονέων

5*Grand Serai|Ημιδιατροφή Spa+Παιδί (-60%)


    ¤199 από ¤498
    Έκπτωση : 60%
199¤ από 498¤ (Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε Executive Δίκλινο Δωμάτιο, στα Ιωάννινα! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχεται μία Υδροθεραπεία και 1 Hamam κατ΄άτομο, ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου καθώς και Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!

¤199 
μόνο!  
  Αξία ¤498
  Έκπτωση 60%
  Κέρδος ¤299

199¤ από 498¤ (Έκπτωση 60%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Serai Hotel του Ομίλου Mitsis, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε Executive Δίκλινο Δωμάτιο, στα Ιωάννινα! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχεται μία Υδροθεραπεία και 1 Hamam κατ΄άτομο, ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου καθώς και Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!

Καρπενήσι με 239¤ από 480¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
239¤ από 480¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam, της Sauna, του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον κορυφαίο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
Λίμνη Πλαστήρα με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 ή 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Nevros Hotel Resort & Spa, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 ώρα Prive Sauna και Hamam με 2 Ποτήρια Κρασί! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα, στη Λίμνη Πλαστήρα στο 4 αστέρων Nevros Hotel Resort & Spa, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 ώρα Prive Sauna και Hamam με 2 Ποτήρια Κρασί! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
Δράμα 95¤ από 190¤ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Δράμα στο Hotel Grand Chalet, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται 1 ώρα ελεύθερης χρήσης των Spa (Jacuzzi, Sauna, Hamam) για κάθε ημέρα διαμονής καθώς και Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Δράμα στο Hotel Grand Chalet, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται 1 ώρα ελεύθερης χρήσης των Spa (Jacuzzi, Sauna, Hamam) για κάθε ημέρα διαμονής καθώς και Εarly check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Για την Καθαρά Δευτέρα διατίθεται ειδική εκπτωτική προσφορά!
Ορεινή Καστοριά με 109¤ από 220¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό+Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Νεστόριο Καστοριάς! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας με απεριόριστη χρήση του Υδρομασάζ, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Νεστόριο Καστοριάς! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας με απεριόριστη χρήση του Υδρομασάζ, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!
Κατερίνη Πιερίας με 195¤ από 390¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+ Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
195¤ από 390¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 14 ετών και ένα έως 3 ετών, στο 5 αστέρων Mediterranean Village Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στην Κατερίνη Πιερίας!  Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Κάθε Σάββατο βράδυ Ζωντανή Μουσική στο Bar του Ξενοδοχείου και για τους μικρούς μας φίλους παιδότοπος και προβολή ταινιών καθημερινά! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη παρέχονται 2 Massage σώματος διάρκειας 30 λεπτών το καθένα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
195¤ από 390¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 14 ετών και ένα έως 3 ετών, στο 5 αστέρων Mediterranean Village Hotel & Spa με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στην Κατερίνη Πιερίας! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας Spa Venus με απεριόριστη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας με Υδρομασάζ, του Hamam, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Κάθε Σάββατο βράδυ Ζωντανή Μουσική στο Bar του Ξενοδοχείου και για τους μικρούς μας φίλους παιδότοπος και προβολή ταινιών καθημερινά! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη παρέχονται 2 Massage σώματος διάρκειας 30 λεπτών το καθένα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στη Λευκάδα με 179¤ από 360¤ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+Spa σε Ξενοδοχείο 5*!
Καθαρά Δευτέρα στη Λευκάδα, στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη θάλασσα, με 179¤ από 360¤ ( Έκπτωση 50%)! Διασκεδάστε και ξεφαντώστε στο Μασκέ Πάρτυ με συνοδεία Μουσικής και απολαύστε τον Σαρακοστιανό Μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και της Sauna για κάθε ημέρα διαμονής και μοναδικές Cine Βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας στη Λευκάδα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στη Λευκάδα, στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη θάλασσα, με 179¤ από 360¤ ( Έκπτωση 50%)! Διασκεδάστε και ξεφαντώστε στο Μασκέ Πάρτυ με συνοδεία Μουσικής και απολαύστε τον Σαρακοστιανό Μπουφέ την Καθαρά Δευτέρα! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και της Sauna για κάθε ημέρα διαμονής και μοναδικές Cine Βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας στη Λευκάδα!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καθαρά Δευτέρα στα Τρίκαλα Κορινθίας με 209¤ από 420¤ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό + Sauna!
Καθαρά Δευτέρα στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, στο Αρχοντικό Φιαμέγκου! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 209¤ από 420¤ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται 2 Ποτήρια Κρασί για καλωσόρισμα και ένα Γεύμα ή Δείπνο για το σύνολο της διαμονής! Παρέχεται Ελεύθερη χρήση της Sauna και του Γυμναστηρίου καθώς και Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Πετάξτε τον χαρταετό σας και απολαύστε 4 ημέρες στον όμορφο προορισμό!
Καθαρά Δευτέρα στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, στο Αρχοντικό Φιαμέγκου! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, με 209¤ από 420¤ (Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται 2 Ποτήρια Κρασί για καλωσόρισμα και ένα Γεύμα ή Δείπνο για το σύνολο της διαμονής! Παρέχεται Ελεύθερη χρήση της Sauna και του Γυμναστηρίου καθώς και Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Πετάξτε τον χαρταετό σας και απολαύστε 4 ημέρες στον όμορφο προορισμό!
Ελατοχώρι Πιερίας με 109¤ από 220¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Πρωινό!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Ελατοχώρι Πιερίας, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Πρωινό στο Atrion Highland Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και δύο ποτήρια Kρασί στο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in κατόπιν διαθεσιμότητας και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 ημέρες σε μια πόλη με παράδοση και φυσικές ομορφιές! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στo Ελατοχώρι Πιερίας, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Σπιτικό Πρωινό στο Atrion Highland Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink και δύο ποτήρια Kρασί στο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in κατόπιν διαθεσιμότητας και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 ημέρες σε μια πόλη με παράδοση και φυσικές ομορφιές! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πορταριά Πηλίου με 79¤ από 160¤ (-51%) για 3 ή 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό!
79¤ από 160¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Πορταριά Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό στο Karavos Hotel! Για ένα παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
79¤ από 160¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Πορταριά Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό στο Karavos Hotel! Για ένα παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome Drink κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν, με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ορεινή Ναυπακτία με 67¤ από 150¤ (-55%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
67¤ από 150¤ ( Έκπτωση 55%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ορεινή Ναυπακτία, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, στο Ξενοδοχείο «H Ελατού»! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00, για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες το όμορφο φυσικό τοπίο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
67¤ από 150¤ ( Έκπτωση 55%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Ορεινή Ναυπακτία, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, στο Ξενοδοχείο «H Ελατού»! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00, για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες το όμορφο φυσικό τοπίο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καλάβρυτα με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Σουίτα με Τζάκι και Πρωινό!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στα Καλάβρυτα, σε Σουίτα με Τζάκι και Πρωινό στον πρωτότυπο κινηματογραφικό Ξενώνα Montage Suites! Παρέχονται ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα όμορφα Καλάβρυτα και χαρείτε τη φύση με νότες cinema!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στα Καλάβρυτα, σε Σουίτα με Τζάκι και Πρωινό στον πρωτότυπο κινηματογραφικό Ξενώνα Montage Suites! Παρέχονται ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύστε 4 γεμάτες ημέρες στα όμορφα Καλάβρυτα και χαρείτε τη φύση με νότες cinema!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καστοριά με 99¤ από 198¤ (-50%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
99¤ από 198¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Καστοριά, στο Ανδρομέδα Boutique Hotel βραβευμένο ως το τρίτο καλύτερο Boutique Hotel πανελλαδικά σε ψηφοφορία κοινού στο περιοδικό Traveller, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
99¤ από 198¤ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Καστοριά, στο Ανδρομέδα Boutique Hotel βραβευμένο ως το τρίτο καλύτερο Boutique Hotel πανελλαδικά σε ψηφοφορία κοινού στο περιοδικό Traveller, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα κατά την άφιξη! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ζαγοροχώρια με 95¤ από 200¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!