Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 05-12-2014/1100 B
Α.Α. 39/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (05-12-2014) ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (05-12-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ,ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
2. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (06-12-2014) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 7


Εδώ είμαστε πάλι, με μια «Παρένθεση» στις συνέχειες των δημοσιευμάτων που έχουν να κάνουν με την «πάταξη της διαφθοράς (κατά τα άλλα) στην υγεία». Σήμερα δεν θα δημοσιεύσω απόσπασμα από καταγγελία, που έχω πάρα πολλές στη διάθεση μου με σφραγίδες, υπογραφές, κλπ.
Σήμερα θα κάνουμε μια παρένθεση που έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με την…. «πάταξη», και την υγεία, μια παρένθεση που φωτογραφίζει το ΧΑΛΙ στο οποίο έφεραν ΟΛΟΙ οι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ την υγεία, που μόνο κάτι τέτοιο πλέον δε διαθέτουμε στη χώρα μας.
Πάμε να δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, από εκείνες που τα «ΜΜΕ» τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, και κάτι παραπάνω!
«Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία»
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;
Πάμε παρακάτω…..
«Αθήνα
Για μη ασφαλή περίθαλψη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο οι γιατροί εξαιτίας των περικοπών των δαπανών Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η σωματική και πνευματική εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού, συνδυαστικά με τις οργανωτικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ανασφαλή και αναξιοπρεπή τη φροντίδα υγείας των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΠΙΣ, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποίησε ότι η έλλειψη 5.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το υπάρχον προσωπικό με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Από εργασιακή εξουθένωση υποφέρει ένας στους τέσσερις Έλληνες γιατρούς
«Όταν ο γιατρός ή ο νοσηλευτής είναι κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά, λόγω φόρτου εργασίας ή επειδή οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι σωστές, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται σε ιατρικά λάθη, αντιδεοντολογικές πρακτικές και να μην τυγχάνει ο ασθενής της σωστής προσοχής, τόσο ως προς τη διάγνωση, όσο και ως προς την θεραπεία», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας τονίζοντας ότι στο φαινόμενο αυτό αποδίδεται και η αύξηση των περιστατικών ιατρικών λαθών τα τελευταία χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προωθούμενες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό γιατρών και νοσηλευτών αφού «μας υπόσχονται στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι. Για να μην αναφερθούμε στην περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, που το 2014 θα κλείσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς, όχι το υπουργείο Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος με τη σειρά του προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βάζει την Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη. «Όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 είναι μειωμένες σε σχέση με το 2014. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη έχει πέσει στα 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και φάρμακα, ενώ θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια να προωθούν την αναδόμηση του συστήματος», ανέφερε. …… «Όλες οι δαπάνες περικόπτονται διαρκώς, το δείχνουν και τα νούμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω απογύμνωσης τους από προσωπικό. Έχουν πει ότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα αρχίσουν να λειτουργούν με το νέο χρόνο. Με τι προσωπικό; Προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Ο χρόνος αλλάζει σε λιγότερο από έναν μήνα και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Λαζόπουλου, να κλείσει όλες τις κλινικές του ΕΣΥ που λειτουργούν στο νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό να απορροφηθεί από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές. ……
«Πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες και το υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα, ενώ θα έπρεπε. Η κοινωνία του Έβρου είναι ανάστατη. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.
Ενώ ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το θέμα εξήγησε ότι, «οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν παράλληλη δράση και στον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης. Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιθέτως υποχρεούνται να έχουν αποκλειστική σχέση εργασίας με το κράτος. Η κατάσταση αυτή πλήττει απευθείας το δικαίωμα των ασθενών σε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας». ………
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR
Τι έχουμε εδώ αδέλφια; Τα λέγαμε καιρό για τις περικοπές που γίνονται, και τα αποτελέσματα που θα έχουν, στους «τυφώνες» που θα πέσουν στα κεφάλια μας, αλλά οι περισσότεροι συνελληνες, περίμεναν από τον καναπέ τους να γίνουν «θαύματα» τη στιγμή που τα λαμόγια εξακολουθούν και δρουν Ανενόχλητα κάνοντας βρώμικες συμφωνίες σε βάρος των ασφαλισμένων, και εισπράττοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» από κλινικές, και φαρμακευτικές εταιρίες….
ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ, και ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ «ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ» ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, Η ΜΑΛΛΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Οι γιατροί ΦΩΝΑΖΟΥΝ, χτυπούν καμπανάκια ΟΧΙ τώρα, εδώ και πάρα, μα πάρα πολύ καιρό.
Και ουσιαστικά, ΤΙ λένε οι άνθρωποι, και εσύ συνέλληνα αδιαφορείς;
ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
Συνειδητοποιείτε ΤΙ γίνεται;
ΟΥΑΙ και αλλοίμονο………
Το άρθρο λέει και άλλα, μόνο που η ουσία είναι μια..
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
Αυτή είναι η άποψη μου, όπως και πάρα πολλών συνελλήνων που τρέμει το φιλοκάρδι τους ΜΗ τυχόν και αρρωστήσουν εκείνοι η κάποιος δικός τους. Το ξαναέγραψα, το παιχνίδι τους πέτυχε.
Τα πράγματα είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ απλά.
Έχεις λεφτά για να πας στους ιδιώτες; ΖΕΙΣ. Δεν έχεις, καλά σαράντα…..
Περαστικά μας αδέλφια, και μεγαλύτερο κακό να μη μας βρει, αν και με αυτούς που έχουμε μπλέξει, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα μας βρουν πολλά περισσότερα.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 11και 30 το πρωί, στο θεατρικό-εικαστικό εργαστήρι ''Πράματα και Θάματα'' Αθ.Διάκου 15Ακαι Ανθίμου Γαζή, στην παρουσίαση του βιβλίου ''Ο σάκος του Αι Βασίλη''.

Οι έκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Θεοδώρα Τσιβούλη,σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 11και 30 το πρωί, στο θεατρικό-εικαστικό εργαστήρι ''Πράματα και Θάματα'' Αθ.Διάκου 15Ακαι Ανθίμου Γαζή, στην παρουσίαση του βιβλίου ''Ο σάκος του Αι Βασίλη''.  Ενας βοηθός του Αι Βασίλη τρύπωσε στο εργαστήρι και ψάχνει να βρει καινούργιους! Θα είσαι εσύ ένας από αυτούς? Θα φορέσεις άραγε το σκουφί του βοηθού του Αι Βασίλη?

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΥ 5 ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ 2410537791

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι χριστούγεννιάτικη γιορτή με την Σγουρή Γεωργιάδη

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν το Σάββατο  13  Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ,στο CAFÉ  στην παρουσίαση των βιβλίων με τίτλο: Είναι Χριστούγεννα Λαλού και Χριστούγεννα στο Δάσος.
Κι αν περιμένετε κι εσείς, όπως ο Λαλού το μικρό ρακούν, τον Άγιο Βασίλη, μες το χιόνι με αγωνία, μάθετε πως φέτος, ίσως καθυστερήσει λίγο, αφού  διάλεξε να κάνει “Χριστούγενννα στο Δάσος”. Μέχρι λοιπόν να έρθει ο Άγιος Βασίλης, να σας βρει, ακολουθήστε την παρέα των καλικάντζαρων, τρυπώστε μαζί τους κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λαλού, διασκεδάστε με τις γιορτινές τους περιπέτειες και φωνάξτε: “Είναι Χριστούγεννα Λαλού

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα” στις 11.30 π.μ. η έλενα Σταμούλη, οι κούκλες και ο άνεμος

Σας αρέσουν τα βιβλία;
Θέλετε να ταξιδέψετε με οδηγό τον άνεμο;
Οι εκδόσεις Διάπλαση, η συγγραφέας Έλενα Σταμούλη και οι μικροί χορευτές της Σχολής Χορού  “Έκφραση”   σας παρουσιάζουν τη γλυκιά ιστορία “Οι κούκλες και ο άνεμος”  ,σε μια ξεχωριστή παρουσίαση τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα” στις 11.30 π.μ.
Αφήγηση: Λένα Χαιδούτη
Χορογραφίες: Δήμητρα Ζαχρούλη, Δέσποινα Μπουνίτση
”Μόνο όταν χαρίσεις κάτι με αγάπη δεν το χάνεις ποτέ…”
Είσοδος ελεύθερη


 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

POLMAR NAVY-011F VHF MARINE PORTABLE - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

POLMAR NAVY-011F VHF MARINE PORTABLE
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 22-002
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

MARINE VHF φορητός πομποδέκτης αβύθιστος
Νέος φορητός πομποδέκτςη VHF marine,επιπλέει σε περίπτωση τυχαίας πτώσης στο νερό, μπορεί εύκολα να ανακτηθεί και το κίτρινο χρώμα κάνει τον ασύρματο σαφώς εμφανή στη θάλασσα.
Με τη λειτουργία δόνησης του είναι δυνατόν να στραγγίξει το νερό μακριά από το ηχείο.
Εύκολο στη χρήση, το Polmar NAVY-011 είναι το ιδανικό φορητό VHF για επαγγελματική χρήση ή για σκάφη αναψυχής.
•Όλα τα διεθνή κανάλια
•Υψηλή / χαμηλή επιλογή ισχύος
•Επιπλέει στο νερο και αδιάβροχο σύμφωνα με JIS-7
•Χαρακτηριστικό BURP - Επιτρέπει στον χειριστή να απομακρύνει το νερό από το εσωτερικό του speaker.
•PLL (Phase Lock Loop) Ελεγχόμενο Κύκλωμα - Ακριβής και σταθερή επιλογή καναλιού.
• Ρυθμιζόμενο Squelch
•Διπλή / Σάρωση : αφήστε να επιλέξετε την υποδοχή ενός προγραμματισμένου καναλιού ή να σαρώσετε όλα τα υπάρχοντα κανάλια.
•16 Διακόπτης καναλιών
• Κανάλια μνήμης
•Dual Watch και Tri-Watch
•Key-lock
•Οθόνη LCD με οπίσθιο φωτισμό
•Ένδειξη S-meter ισχύος σηματος TX και RX
•Ένδειξη στάθμης μπαταρίας
•Li-ion μπαταρία
•Υποδοχή κεραίας SMA
• Παραδίδεται με: 7,4 V-1000mAh Li-ion μπαταρία (με υποδοχή DC για τη φόρτιση μόνο τρέχον εργαλείο), 12V αναπτήρα, προσαρμογέα για τη φόρτιση, λουρί καρπού, κλιπ ζώνης, κεραία καουτσούκ και εγχειρίδιο χρήσης

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Channels All international channels
Frequency range - TX: 156.025 ~ 157.425MHz - RX: 156.300 ~ 162.000MHz
RF power 6W high - 1W low
Modulation FM
Audio distortion 5%
Power supply 7.4Vcc/1000mAh battery pack
Sensivity 0,3µV (12dB SINAD)
Squelch sensivity Soglia -12 dB µV (EMF)
Audio output 250mW a 5%THD
Operating temperature da -15°C a +55°C
Antenna impedance 50 Ohm
Dimension 157 × 65 × 40 mm (H x W x D)
Weight 280g battery included

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο δράκος που τρώει τα παιχνίδια του Κώστα Χαραλά
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Για παιδιά από 6 ετών
Χρειάζεστε ειδική άδεια από τον Μπαζ Λαϊτγίερ για να επισκεφθείτε την τουαλέτα; Πόσα πλεϊμομπίλ πρέπει να πατήσετε για να κατευθυνθείτε προς την κουζίνα; Πόσες τούμπες πρέπει να μετρήσετε μέχρι ο Μπάρμπας να καταλάβει ότι η θέση του δεν είναι μπροστά στον καναπέ;
Ο δράκος που τρώει τα παιχνίδια του Κώστα Χαραλά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ένα βιβλίο που δίνει νέες ιδέες στους γονείς να ανακτήσουν τα δωμάτια του σπιτιού τους που πλημμυρίζουν καθημερινά από εκατοντάδες παιχνίδια.
Την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, ο συγγραφέας του βιβλίου σάς περιμένει για να σας γνωρίσει τον αγαπημένο του Δράκο που διαφέρει από τους συνηθισμένους, αφού αντί για πολιτείες και ανθρώπους εξαφανίζει παιχνίδια και τα μεταφέρει εκεί που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς τον Δράκο της ιστορίας; Κάντε άνω κάτω τη βιβλιοθήκη σας και βρείτε ένα ή περισσότερα βιβλία που θα θέλατε να χαρίσετε. Ο Δράκος μας πεινάει πολύ οπότε όσα περισσότερα φέρετε τόσο πιο ευχαριστημένος θα είναι. Συγκεντρώστε τα και φέρτε τα μαζί σας στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), στις 7 το απόγευμα.
To givetheKids, που εδώ και δύο χρόνια συγκεντρώνει και προωθεί σε όποιον έχει ανάγκη δωρεές παιδικών ειδών, ρούχων, παιχνιδιών κ.ά., θα είναι εκεί, για να μας οργανώσει.
Θα ακούσουμε την ιστορία, θα λύσουμε το μυστήριο του μικρού ήρωα του οποίου τα παιχνίδια εξαφανίζονται ως διά μαγείας, και, το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα κάνουμε χαρούμενα πολλά παιδιά που τους αρέσουν τα βιβλία και θέλουν σήμερα περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας!
Το givetheKids, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς σας ευχαριστούν και σας περιμένουν… με τα βιβλία σας!

Ο ντετέκτιβ Κλουζ και το μυστήριο των Χριστουγέννων
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Δυο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο ανεπανάληπτος ντετέκτιβ Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ’ ένα καλάθι αχρήστων: «Αύριο, παιδιά, θα γίνει το μπαμ!» διαβάζει.
Ελάτε να λύσουμε την πιο μυστηριώδη υπόθεση των Χριστουγέννων με τη βοήθεια του ηθοποιού Δημήτρη Παπαδάτου.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις παιδικές εκδηλώσεις στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Επιμέλεια – Διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων, Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Έναρξη: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια-διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς επιστήμονες και δημοσιογράφους για τους τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα επιμέλειας-διόρθωσης αντιμετωπίστηκαν στα κείμενά τους.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 145 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.
Αναλυτικά: Το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση δημοσιογραφικών και επιστημονικών κειμένων της σύγχρονης ελληνικής και συζήτηση με τους συντάκτες/συγγραφείς τους, ώστε να αναδειχθούν οι διάφορες οπτικές γωνίες αντιμετώπισης των γλωσσικών θεμάτων (από την πλευρά του συντάκτη/συγγραφέα, του εκδοτικού οργανισμού, του επιμελητή/διορθωτή).
Οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται επιλεγμένα δημοσιογραφικά κείμενα και συζητούν ζητήματα ταυτότητας του εντύπου όπου έχουν δημοσιευτεί, ζητήματα τυπογραφικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης σελίδων, καθώς και ζητήματα ορθογραφίας, στίξης, λεξιλογίου και σύνταξης. Σε ό,τι αφορά τα επιστημονικά κείμενα, η συζήτηση εστιάζεται στην ιδιαιτερότητα του ύφους, στη διασφάλιση της επιστημονικής εγκυρότητας, καθώς και σε θέματα στίξης, λεξιλογίου, σύνταξης και παρουσίασης της βιβλιογραφίας.
Οι συγγραφείς και δημοσιογράφοι που θα φιλοξενηθούν στο σεμινάριο είναι:
• Δημήτρης Μαστρογιαννίτης στις 4 Δεκεμβρίου
• Μικέλα Χαρτουλάρη στις 5 Δεκεμβρίου
• Κωστής Παπαϊωάννου στις 12 Δεκεμβρίου για το βιβλίο του Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής, Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
• Δημήτρης Κυρτάτας στις 18 Δεκεμβρίου για το βιβλίο του Μαθήματα από την αθηναϊκή δημοκρατία (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου)
• Στις 11 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί το βιβλίο Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) των Γιάννη Γρυντάκη, Γιώργου Δάλκου, Άγγελου Χόρτη και Έκτορα Χόρτη
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).



ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
«Πολίτες με αρχές»: Καλλιεργώντας ηθικές αξίες μέσα από την εκπαίδευση
Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, γονείς, εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια ηθικών αξιών στους αυριανούς πολίτες
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
Η ηθική ακεραιότητα και η παιδαγωγική της έχουν την ιστορία τους. Πώς διδασκόταν η ηθική ακεραιότητα στα παιδιά και τους ενήλικες στο παρελθόν; Έχει νόημα η διδασκαλία της σήμερα; Και αν ναι, τι εργαλεία έχουμε για να τη διδάξουμε; Μια κάπως αυθαίρετη διαδρομή στην «αρχαιολογία» της διδασκαλίας της ηθικής ακεραιότητας που θα μας δώσει αφορμή να συζητήσουμε για το σήμερα.
Στο εργαστήριό μας θα πειραματιστούμε με την αξιοποίηση έργων της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας για την προσέγγιση της ηθικής ακεραιότητας. Πώς από το βιβλίο μεταβαίνουμε στην παιδαγωγική πράξη χωρίς να γινόμαστε κουραστικά και αναχρονιστικά διδακτικοί;
Σε αυτό το σύντομο εργαστήριο διερευνούμε, πειραματιζόμαστε με ασκήσεις και δραστηριότητες, αξιολογούμε, καταθέτουμε ιδέες, με παραδείγματα από τα βιβλία Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα και Ντετέκτιβ Βεντουζίνι, Ένα τόσο δα λεκεδάκι της Ελένης Σβορώνου.
Εισηγήτριες: Μαρία Νομικού, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων (British Council), Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 7 ευρώ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ»). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;
Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, 7-9 μ.μ.
Τι λέμε για το σεξ, πότε και πώς! Οδηγίες για κάθε γονέα
• Τι πρέπει οπωσδήποτε τα παιδιά να γνωρίζουν και από πότε;
• Τι απορίες και συμπεριφορές να περιμένετε από κάθε ηλικία
• Όρια και σταθμά – Αξίες και προσδοκίες για υγιή ανάπτυξη
• Κίνδυνοι και πώς να τους θίξετε
• Προτάσεις βιβλίων για παιδιά και εφήβους
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Γονιός εφήβου είσαι και φαίνεσαι
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο. Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Τη Ρωμιοσύνη να την κλαις»: Έκθεση γελοιογραφίας του Κώστα Μητρόπουλου
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος του Κώστα Μητρόπουλου 1960-2015: Τα καλύτερά μας χρόνια σε 285 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 31 Ιανουαρίου 2015.
Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Αν και διαφορετικοί, ταιριάζουμε!»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών με θέμα τη διαφορετικότητα, τη φιλία και τη συνεργασία
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Με αφορμή τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ
Ο Ρίκο είναι ένα παιδί ιδιομορφυΐα. Ο Όσκαρ ένα παιδί ιδιοφυΐα. Οι δυο τους κάνουν εξαιρετική παρέα! Στο σχολείο του Ρίκο χάνονται συνεχώς οι ασημένιες ξύστρες. Και στο σχολείο του Όσκαρ το ίδιο. Μόνο οι ασημένιες, όχι οι άλλες. Ποιος μπορεί να θέλει τόσες ξύστρες; Τι να τις κάνει; Ο Ρίκο και ο Όσκαρ συνεργάζονται για να συλλέξουν «στοιχεία» από τα «σημεία εξαφάνισης»: Ένα πατημένο στραγάλι, ένα κουμπί πουκαμίσου,
ένα καπάκι από στιλό, ένα μαύρο φτερό…
Όπως ο Ρίκο, όπως ο Όσκαρ, έτσι κι εγώ, έτσι κι εσύ, έχουμε ιδιαιτερότητες, είμαστε ξεχωριστοί! Έχουμε ευκολίες και δυσκολίες, έχουμε χαρίσματα και αδυναμίες. Όμως μαζί μπορούμε να λύσουμε τα πιο δύσκολα προβλήματα, να εξιχνιάσουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια, ακόμα κι αυτό της ασημένιας ξύστρας!
Αξιοποιώντας τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, με παιχνίδι ρόλων, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά γνωρίζουν τον Ρίκο και τον Όσκαρ, και συνεργάζονται για να λύσουν μυστήρια «κανονικά» αλλά και μυστήρια που ταλανίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγός Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της καμπάνιας για τα δικαιώματα του παιδιού που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πόσο λαμπερό είναι το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Πώς θα καταφέρει ένα τόσο δα μικρό ποντικάκι να το φτάσει; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους για θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, σε μια δράση βασισμένη στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις παιδικές εκδηλώσεις στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Υπόθεση Ρόζι του Graeme Simsion
Πόσο αγαπώ την υπόθεση Ρόζι;
Let me count the ways.
1. Γιατί οι κεντρικοί ήρωες του Graeme Simsion είναι αξιολάτρευτοι, μεγάλα παιδιά που δεν ωρίμασαν ποτέ, στοιχειωμένα από ανολοκλήρωτες σχέσεις με τους γονείς τους ή και την ίδια τους την απουσία. Ωστόσο, παραμένουν καλόψυχοι και καλοπροαίρετοι.
2. Γιατί ποιος δεν λατρεύει έναν τύπο που μπορεί να απομνημονεύσει το Κάμα Σούτρα μέσα σε ένα βράδυ, όπως ο Ντον Τίλμαν;
3. Γιατί κλείνει το μάτι στον σεξισμό και τα στερεότυπα της ανδρικής συμπεριφοράς διακωμωδώντας τα χωρίς να τα εξευτελίζει.
4. Γιατί είναι το καλύτερο λογοτεχνικό βιβλίο που διάβασα με κεντρικό ήρωα στο φάσμα του αυτισμού, από το Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα.
5. Γιατί έχει έναν ήρωα, έναν ψυχολόγο, που έχει βάλει στόχο να κοιμηθεί με μία γυναίκα από κάθε χώρα/εθνικότητα στον κόσμο. Και συνεχίζει να μην είναι σεξιστικό.
6. Γιατί σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς αν θα έφτιαχνες ποτέ ερωτηματολόγιο για να βρεις σύζυγο (Τι, μη μου πεις, been there, done that?).
7. Γιατί είναι μία ρομαντική κωμωδία για σπασίκλες και αγοροκόριτσα και η μεταφορά της στο σινεμά είναι θέμα χρόνου. Χόλιγουντ, χαζεύεις.
Αναστασία Καμβύση, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Την επόμενη εβδομάδα, δύο ξένοι συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ επισκέπτονται την Αθήνα και γνωρίζουν τους αναγνώστες τους.
Την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, ανταποκριτής της εφημερίδας Independent στη Μέση Ανατολή, Patrick Cockburn συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, στις 8:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, μία από τις μεγαλύτερες πανωλεθρίες της εξωτερικής πολιτικής της Δύσης. Αφορμή το εκρηκτικό βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τίτλο Η επιστροφή των τζιχαντιστών, Το Ισλαμικό Κράτος και η νέα εξέγερση των Σουνιτών.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.
Η βραβευμένη Σάλα Σίμουκα από τη Φινλανδία (Salla Simukka), γεννημένη μόλις το 1981, επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένη του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, θα έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε, στις 7:30 το βράδυ, στο Public Συντάγματος. Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και μεταφράστρια Στέλλα Κάσδαγλη συνομιλεί μαζί της για την τριλογία της Χιονάτης, μια εξαιρετική σειρά αστυνομικών θρίλερ που αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταφτάνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ τα νέα ημερολόγια της πολωνικής εταιρείας Ilustris Publishing. Το ημερολόγιο του 2015 έφτασε στα χέρια μας πριν από λίγες ημέρες και μας έχει μαγέψει με τα χρώματα και την αισθητική του!
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και επιλέξτε αυτό το ημερολόγιο τοίχου ως δώρο για τους αγαπημένους σας αυτές τις γιορτές.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου Υπόθεση Ρόζι. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου 2014 και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ έως τα τέλη του 2014.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, που η μελέτη της ιστορίας και θεωρίας του θεάτρου εισχώρησε επίσημα -με σημαντική καθυστέρηση- στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στα ερευνητικά κέντρα της χώρας, η επιστημονική έρευνα στο συγκεκριμένο τομέα έχει αναπτυχτεί με πολύ εντυπωσιακούς ρυθμούς. Έχουν επομένως ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να αξιοποιηθούν τα επιμέρους ευρήματά της στη σύνθεση μιας γενικής ιστορίας του νεοελληνικού θεάτρου, στην επιφυλακτική έστω συνεκτίμηση του αποθησαυρισμένου νέου υλικού για το σχεδιασμό μιας εικόνας συνόλου. Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο να ανοίξει το δρόμο προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Παίρνοντας υπόψη τις μαρτυρίες για τη θεατρική δραστηριότητα στις ελληνόγλωσσες κοινότητες της ανατολικής Μεσογείου, από τα χρόνια του Κυπριακού Κύκλου των Παθών και του Κρητικού Θεάτρου, ως το κίνημα του μεταμοντερνισμού στην Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, η αφήγηση επιχειρεί να επισημάνει τα βασικότερα ρεύματα που κυριάρχησαν στην εδώ τέχνη της σκηνής, για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μισής χιλιετίας. Και φροντίζει να χαρτογραφήσει τις αφετηρίες και τους σταθμούς, τις συνέχειες και τις ρήξεις, που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση μιας συμπαγούς τοπικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Στόχος δεν είναι εδώ να απογραφούν απλώς όσο γίνεται περισσότερα πρόσωπα και γεγονότα που έχουν πάρει μέρος στη σχετική ζύμωση. Στόχος είναι να αναδειχτούν και να αναλυθούν τα σημαντικότερα ανάμεσά τους. Και κυρίως να ερμηνευτούν και να τοποθετηθούν σε ένα όσο γίνεται ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ| ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ISBN-13: 978-960-524-433-0 | 14 x 21 εκ. | 672 σελ., σκληρόδετο | Λιανική τιμή: 20,00

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΚΗΣ – ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
«ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ»
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος
Στίχοι: Σάννυ Μπαλτζή
Ερμηνευτής: Διονύσης Σαββόπουλος 
Ο Λάκης Παπαδόπουλος – Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ,  ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, ετοιμάζει το νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο με πολύ σημαντικές συμμετοχές: Αρλέτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρινέλλα, Πάνος Μουζουράκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Πάριος, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Κώστας Χατζής και άλλοι και βέβαια ο ίδιος ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Πρώτο δείγμα αυτής της πολύ σημαντικής δουλείας σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, είναι το τραγούδι «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ» ερμηνευμένο από τον Διονύση Σαββόπουλο σε στίχους της επί χρόνων συνεργάτιδας του Λάκη, Σάννυς Μπαλτζή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ʺΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣʺ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  ʺΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣʺ
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών  Α.Π.Θ. διοργανώνει  Διαγωνισμό Ζωγραφικής Νέων στη μνήμη του  ζωγράφου Λουκά Βενετούλια. Ο διαγωνισμός καθιερώνεται ως θεσμός και θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια για νέους από 18 έως 35 ετών, πτυχιούχους και μη. Φέτος, πρώτη χρονιά του διαγωνισμού, συγκεντρώθηκαν πενήντα έργα τα οποία θα εκτεθούν σε χώρο του Ιδρύματος με την μορφή έκθεσης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19.00, παρουσία της κριτικής επιτροπής η οποία και θα ανακοινώσει το βραβείο και τους δύο ισότιμους επαίνους για τα έργα που επιλέγησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα τα οποία ξεχώρισαν, θα μείνουν στην συλλογή του Τελλόγλειου.
Διάρκεια Έκθεσης : 5 Δεκεμβρίου 2014 έως 11 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δε.-Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καλεί όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον 1ο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες».
Αiτηση μέχρι την Παρασκeyh 16 Ιανουαρίου 2015
Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Μουσικές Τέχνες» στις εξής κατευθύνσεις:
  • Ευρωπαϊκή Μουσική: Ερμηνεία και Εκτέλεση, Διεύθυνση Ορχήστρας, Σύνθεση
  • Διδακτική της Μουσικής
  • Θεωρία της Μουσικής και Μουσική Δημιουργία
  • Ελληνικός Λαϊκός Μουσικός Πολιτισμός: Ερμηνεία και Εκτέλεση, Ποιητική (Σύνθεση)
Πληροφορίες, αίτηση συμμετοχής, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ύλη εισαγωγικών εξετάσεων και κανονισμός σπουδών:

Τραφείτε σαν… μωρό για να χάσετε βάρος


Τραφείτε σαν… μωρό για να χάσετε βάρος
Βρέθηκε το γονίδιο του γιγαντισμού

Οι αυτιστικοί βλέπουν τα πρόσωπα διαφορετικά

Η πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες υγείας
παρέμεινε εγγυημένη στην ΕΕ

Μεσογειακή διατροφή για βελτίωση της στύσης

Πείτε όχι στις αυστηρές δίαιτες πριν τα Χριστούγεννα

Καμπάνια τόνωσης της αγοράς στα φαρμακεία

Για να αδυνατίσετε, φάτε όλο το φαΐ σας σε οκτώ ώρες

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το 2014. Όσα δε ξέρετε για το Πύργο τον Άιφελ και μαγικές φωτό από τη Νορβηγία.ν

ArtTravel
Τα 12 καταλύματα της κορυφής.   
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​5
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​6

Server Rack G4: Επώνυμος επαγγελματικός εξοπλισμός από την Alfanet!


Goodbye My Love Goodbye - Demis Roussos

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με προσφορές -50%


5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λευκάδα με 269€ από 540€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort, στη Λευκάδα! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Bραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Θέα Θάλασσα, μόνο με 269€ από 540€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Welcome Drink στο Lounge Bar Scorpios! Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, της Saunas, του Hamam, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου για κάθε ημέρα διαμονής! Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 4 γεμάτες εορταστικές ημέρες και να μαγευτείτε από το τοπίο της Λευκάδας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Φώτα!
€269 από €540 Κέρδος €271 Έκπτωση 50%
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
Λευκάδα


Περισσότερες Προσφορές

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στους Αγίους Θεοδώρους με 295€ από 590€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+2 Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 50%)

€295 από €590 -50%
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Άγιοι Θεόδωροι
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στους Αγίους Θεοδώρους μια ανάσα από την Αθήνα, στο Siagas Beach Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 13 ετών και ένα έως 6 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 295€ από 590€ (Έκπτωση 50%)! Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Ρεβεγιόν με Ζωντανή Μουσική από την Ελένη Καρουσάκη και την ορχήστρα της, Ανήμερα μεσημέρι Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα με μουσική από DJ και μοναδικές Βραδιές Πιάνου! Προσφέρονται Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές και Ποτό καλωσορίσματος! Kαθημερινή απασχόληση στο Μini Club με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και κλόουν καθώς και δώρα για τους μικρούς μας φίλους! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Μονεμβασιά με 389€ από 778€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό και Gala

(Έκπτωση 50%)

€389 από €778 -50%
4* Alas Resort & Spa - Μονεμβασιά
Μονεμβασιά
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο 4 αστέρων Alas Resort & Spa, στη Μονεμβασιά! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, μόνο με 389€ από 778€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί, Φρούτα και Μελομακάρονα στο δωμάτιο για καλωσόρισμα! Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική και Ανήμερα Πλούσιο Εορταστικό Γεύμα! Πρέχεται ένα Massage 20 λεπτών και Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Hamam, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου στο κέντρο ευεξίας Alas Spa! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Φώτα!

Πρωτοχρονιά και Φώτα στο Καρπενήσι με 199€ από 398€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€199 από €398 -50%
Deluxe Hotel Anesis - Καρπενήσι
Καρπενήσι
Πρωτοχρονιά και Φώτα στο Καρπενήσι, στο Deluxe Hotel Anesis! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, μόνο με 199€ από 398€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες στον μοναδικό χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Ρίο με 299€ από 598€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Πλήρη Διατροφή+Κρασί σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€299 από €598 -50%
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
Ρίο
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο 4* Porto Rio Hotel & Casino στο κτίριο Artemis, στο Ρίο! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 299€ από 598€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Κρασί σε όλα τα γεύματα! Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Ρεβεγιόν με πλούσιο Μπουφέ και Ζωντανή Μουσική καθώς και κοπή Βασιλόπιτας με φλουρί για τον τυχερό! Διασκεδάστε και απολαύστε Ανήμερα Εορταστικό Γεύμα συνοδεία Ζωντανής Μουσικής! Δωρεάν Είσοδος στο Καζίνο και Παιδική Απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Φώτα!

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στα Χάνια Πηλίου με 239€ από 480€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€239 από €480 -50%
4* Anamar Pilion Resort - Πήλιο
Χάνια Πηλίου
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στο 4* Anamar Pilion Resort, στα Χάνια Πηλίου 2χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών σε Superior δίκλινο δωμάτιο και Πρωινό σε Μπουφέ, μόνο με 239€ από 480€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες στον μοναδικό χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Ιωάννινα με 179€ από 358€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 50%)

€179 από €358 -50%
Byzantio Hotel - Ιωάννινα
Ιωάννινα
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα Ιωάννινα, στο Byzantio Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 179€ από 358€ (Έκπτωση 50%)! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων! Διατίθεται ειδική προσφορά ΚΑΙ για τα Φώτα!

Μάνη με 149€ από 298€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για 2 Άτομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ + Massage

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Areos Polis Boutique Hotel - Μάνη
Μάνη
149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 Hμέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα στη Μάνη, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Areos Polis Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρoνται 2 Χαλαρωτικά Massage 30 λεπτών το καθένα και μία πιατέλα με Τοπικά Εδέσματα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα Μάνης στο Τζάκι του Ξενοδοχείου συνοδεία Τοπικού Οίνου! Παρέχεται Εarly check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Με την αγορά 2 κουπονιών δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Αποδράστε και απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Εορταστική Περίοδο!

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Μάνη με 149€ από 298€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Πλήρως Εξοπλισμένο Διαμέρισμα με Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Ξενώνας Πλαγιάκι - Νέο Οίτυλο Μάνης
Μάνη
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στη Μάνη, στο Ξενώνα Πλαγιάκι! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Πλήρως Εξοπλισμένο Διαμέρισμα με Σπιτικό Πρωινό, μόνο με 149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%)! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Σπιτικό Λικέρ και Γλυκό του κουταλιού για καλωσόρισμα! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύσετε 4 εορταστικές ημέρες ξεκούρασης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στην Ορεινή Καστοριά με 149€ από 398€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό

(Έκπτωση 50%)

€149 από €298 -50%
Hotel 1450 - Ορεινή Καστοριά
Ορεινή Καστοριά
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα στην Ορεινή Καστοριά, στο Hotel 1450! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ, μόνο με 149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται χειροποίητο Λικέρ για το καλωσόρισμα και παρέχονται ξύλα για το Τζάκι για να απολαύσετε 3 εορταστικές ημέρες στη φύση! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Αρχαία Ολυμπία με 169€ από 338€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό + Gala

(Έκπτωση 50%)

€169 από €338 -50%
4* BEST WESTERN Europa Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο 4 αστέρων BEST WESTERN Europa Hotel, στην Αρχαία Ολυμπία! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό, μόνο με 169€ από 338€ ( Έκπτωση 50%)! Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρέχεται Εορταστικό Gala με Μουσική DJ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες εορταστικές ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Χριστούγεννα στη Κατερίνη με 255€ από 510€ (-50%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€255 από €510 -50%
4* Mediterranean Princess Hotel - Κατερίνη Πιερίας
Κατερίνη Πιερίας
Χριστούγεννα στο 4 αστέρων Mediterranean Princess Hotel, στην Κατερίνη Πιερίας! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, μόνο με 255€ από 510€ ( Έκπτωση 50%)! Παραμονή Χριστουγέννων παρέχεται Ρεβεγιόν με Πλούσιο Εορταστικό Μπουφέ και Μουσική από DJ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες εορταστικές ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!