Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

📚 Διάλεξε το δικό σου κλασικό!

 


Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΕ ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
9 βιβλία για τους νεαρούς λάτρεις του κλασικού!
Αλήθεια, τι είναι αυτό που όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει αναλλοίωτο
στην καρδιά και το μυαλό μας; Είναι τα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας
που έχουμε λατρέψει, βιβλία που θεωρούνται πλέον κλασικά,
όπως κλασικοί θεωρούνται και οι θαυμάσιοι ήρωές τους.
Στη σειρά «Κλασική νεανική λογοτεχνία» περιλαμβάνονται αξέχαστα βιβλία, με σημαντική θέση στην παγκόσμια νεανική λογοτεχνία, για παιδιά
από 10 ετών, που κυκλοφορούν με νέες μεταφράσεις, χωρίς περικοπές, και συνοδεύονται από σύγχρονες εικόνες καταξιωμένων καλλιτεχνών. Κάνε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου ή στο eshop μας και αναζήτησέ τα.
Μη σταματήσεις όμως εκεί. Μπες και στο site μας συμπλήρωσε
τη φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό μας έως τις 15 Οκτωβρίου 2023 και μπορεί να είσαι ένας/μία από τους πέντε τυχερούς/ές που θα κάνουν
δικό τους το αγαπημένο τους βιβλίο από τη σειρά!

Ο πόλεμος των κουμπιών
Λουί Περγκό
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Κάθε χρόνο, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά δύο γειτονικών χωριών της ανατολικής Γαλλίας, στις αρχές του 20ού αιώνα, ρίχνονται σε έναν ανελέητο πόλεμο στα δάση και στα εγκαταλειμμένα λατομεία της περιοχής. Έναν πόλεμο στον οποίο οι νικητές αφαιρούν τα κουμπιά και τις ζώνες από τα ρούχα των ηττημένων, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν σπίτι ημίγυμνοι και ταπεινωμένοι, και να υποστούν την οργή των γονιών τους.
15,50 € → 13,95€

Ένα κλασικό νεανικό μυθιστόρημα που ξεκινά με χιούμορ και αθωότητα, αλλά γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό καθώς η γραμμή μεταξύ παιχνιδιού και σκληρής πραγματικότητας θολώνει. Μέσα από τα κωμικοτραγικά περιστατικά που αναδεικνύουν πόσο ωραίο είναι να είσαι νέος, ελεύθερος και να ενθουσιάζεσαι με το παραμικρό χτίζεται μια αλληγορία του πολέμου που καταγγέλλει την ανθρώπινη υποκρισία, την αφέλεια και τη σκληρότητα που οδηγούν σε αδικαιολόγητες και ανούσιες πολεμικές συγκρούσεις με πραγματικά θύματα.

Το νησί των θησαυρών
Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον Η μηχανή του χρόνου
Χέρµπερτ Τζορτζ Γουέλς
Ο Τζιµ Χόουκινς ζει µια ήρεµη ζωή στο πανδοχείο του πατέρα του, µέχρι που εµφανίζεται ένας γερο-θαλασσόλυκος, ο οποίος όµως λίγο αργότερα πεθαίνει. Ο Τζιµ ανακαλύπτει στο σεντούκι του τον χάρτη ενός νησιού όπου έχει κρύψει τον θησαυρό του ο θρυλικός πειρατής καπετάν Φλιντ. Από εκείνη τη µέρα ξεκινάνε οι περιπέτειές του… Ο γενναίος εξερευνητής του βιβλίου καλείται να αντιµετωπίσει ένα µέλλον φορτωµένο µε τις µεγαλύτερες ελπίδες και τους σκοτεινότερους φόβους της ανθρωπότητας. Οι δύο παράξενες ανθρώπινες φυλές που ανακαλύπτει –οι αιθέριοι Ελόι και οι υποχθόνιοι Μόρλοκ– συµβολίζουν τις δύο όψεις της ανθρώπινης φύσης.
14,40 € ► 12,96 €
9,90 € ► 8,91 €

Ο μυστικός κήπος
Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ Ο πόλεμος της φωτιάς
Ζ.-Α. Ρονί Ενέ
Η ορφανή Μαίρη Λένοξ, ένα αρρωστιάρικο και κακοµαθηµένο κορίτσι που µεγάλωσε στις Ινδίες, αναγκάζεται να µετακοµίσει στο σπίτι του παράξενου θείου της στη βόρεια Αγγλία. Εκεί ανακαλύπτει έναν κρυµµένο κήπο, που είχε µείνει κλειστός και αφρόντιστος για χρόνια. Σύντοµα, η Μαίρη αρχίζει να επαναφέρει τον κήπο στην παλιά του οµορφιά – χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ταυτόχρονα αλλάζει και η ίδια… Πριν από εκατομμύρια χρόνια ο κόσμος ήταν πρωτόγονος. Τα ζώα, γιγάντια μαμούθ, βίσονες και τεράστια λιοντάρια, αποτελούσαν μόνιμο κίνδυνο για τον άνθρωπο. Και δεν υπήρχε γι’ αυτόν πιο πολύτιμος θησαυρός από τη φωτιά. Η αναζήτησή της όμως εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους και η διεκδίκησή της αποτελούσε την αιτία άγριων μαχών…
16,60 € ► 14,94 €
13,30 € ► 5,60 €

Το κάλεσμα της άγριας φύσης
Τζακ Λόντον Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
Μαρκ Τουέιν
Αμέριμνος ζούσε ο Μπακ, το μεγαλόσωμο λυκόσκυλο, σ’ ένα κτήμα στην Kαλιφόρνια, ως τη στιγμή που τον πήραν με τη βία από το αφεντικό του, για να τον μεταφέρουν στον αρκτικό Βορρά και να τον ζέψουν στο έλκηθρο. Ο μικρός ήρωας, ο Τομ, είναι ένα αγόρι που ζει στη φανταστική πόλη Σεντ Πίτερσμπουργκ, δίπλα στον Μισισιπή. Ένα αγόρι ορφανό, που μεγαλώνει με τη θεία του. Ένα αγόρι που έχει φιλία με τον αλήτη της πόλης, που το σκάει από το σπίτι, που ονειρεύεται τον μεγάλο κόσμο.
9,90 € ► 8,91 €
14,40 € ► 12,96 €

Ταξίδι στο κέντρο της Γης
Ιούλιος Βερν Το Αιγαίο στις φλόγες
Ιούλιος Βερν
Ο Γερμανός καθηγητής Ότο Λίντενμπροκ μαζί με τον ανιψιό του Άξελ και τον οδηγό τους Χανς κατεβαίνουν στον κρατήρα του ισλανδικού ηφαιστείου Σνέφελς και μετρούν αμέτρητες περιπέτειες σε έναν μυστηριώδη κόσμο, που κατοικείται από προϊστορικές μορφές ζωής και παράξενα πλάσματα. Όλα τα βιβλία του Βερν είναι από µόνα τους ταξίδια. Και απ’ όλα, το µόνο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ελλάδα είναι το Αιγαίο στις φλόγες: µια συναρπαστική περιπέτεια έρωτα και προδοσίας από τη Μάνη µέχρι την Κρήτη, που εξυµνεί τη συµµετοχή των Φιλελλήνων στον Αγώνα του ’21, τονίζοντας αξίες όπως ο πατριωτισµός, η τιµή, η φιλία και η ανιδιοτέλεια.
14,40 € ► 12,96 €
14,40 € ► 12,96 €
ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Γιατί κλασικό είναι ό,τι αγαπάς…

ΚΘΒΕ 🎭 Παραστάσεις, E-books, ΚΘΒΕ Spots



Ο «Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ
επέστρεψε δυναμικά
Η τιμιότερη ανταμοιβή και η μεγαλύτερη συγκίνηση μέσα σε ένα χειροκρότημα, στην κατάμεστη αίθουσα του Βασιλικού θεάτρου, όπου επέστρεψε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν μετά την περσινή επιτυχία, η πλούσια παραγωγή «Επιθεωρητής», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Η κοινωνική διαφθορά, η γραφειοκρατία και η κατάχρηση εξουσίας είναι τα στοιχεία που επικρατούν στην κοινωνική σάτιρα του Νικολάι Γκόγκολ, η οποία αναδεικνύει χαρακτηριστικά και αδυναμίες, της προεπαναστατικής Ρωσίας που συναντούμε ακόμα και σήμερα, όπως η αδικία και ο δεσποτισμός.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΓΕΙΑ
Μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

BIG IN JAPAN
Η γεύση από τη χαοτική ζωή στη σύγχρονη Ιαπωνία που αναπτύσσεται συνεχώς, συρρικνώνοντας την ανθρώπινη υπόσταση σε όλες τις εκφάνσεις της.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Αυλαία για τα 58α Δημήτρια
με τον ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΑΟΥΝ
Αυλαία, για τα 58α Δημήτρια, με τη συμμετοχή του ιστορικού θεάτρου 𝗦𝗰𝗵𝗮𝘂𝗯𝘂̈𝗵𝗻𝗲 𝗮𝗺 𝗟𝗲𝗵𝗻𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘇, 𝗕𝗲𝗿𝗹𝗶𝗻 και την παράσταση «Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν» (𝗗𝗶𝗲 𝗘𝗵𝗲 𝗱𝗲𝗿 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘂𝗻) από την ομώνυμη ταινία του 𝗥𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗪𝗲𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗙𝗮𝘀𝘀𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου 𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗢𝘀𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗶𝗲𝗿. Μια κορυφαία θεατρική εμπειρία που εγκαινίασε τη φετινή διοργάνωση, σε μια συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τα 58α Δημήτρια.
Κατάμεστη η αίθουσα του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και τις δύο βραδιές (Σάββατο 30/09 & Κυριακή 01/10), καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο θέατρο αποθεώνοντας την εξαιρετική γερμανική παραγωγή.

Ψηφιακά προγράμματα παραστάσεων στο ΚΘΒΕ
Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τα ψηφιακά προγράμματα των παραστάσεών μας πωλούνται σε ψηφιακή μορφή και σε προνομιακή τιμή, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

ΦΩΤΑ ΣΑΝΙΔΙ ΧΑΡΤΙ
Ό,τι περισσεύει δραπετεύει στην πόλη
Αφιέρωμα: Υπό εξαφάνιση: μνήμη, όνειρα, έρωτας
Με αφορμή την παράσταση «Απόλυτη Μαγεία», συνομιλούμε με την ηθοποιό Χριστίνα Μπακαστάθη για αυτήν την «τελετή μύησης στο μεταφυσικό», τη διαδικασία των προβών, τα πράγματα, τις έννοιες και τις μνήμες που εξαφανίζονται από την καθημερινότητά μας.
Επόμενος σταθμός η Μονή Λαζαριστών όπου στεγάζεται η Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις.
Παραμένουμε στη Μονή Λαζαριστών, όπου επιστρέφει η παράσταση ύμνος στον έρωτα και τη ζωή, «Ερωτευμένα Άλογα», από την ομάδα Εν Δυνάμει, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
Τετάρτη 4.10.23, 6-7μμ, στον 9.58 fm της ΕΡΤ3

Δείτε και Κερδίστε
Γνωρίζατε ότι με την επίδειξη του εισιτηρίου σας κερδίζετε έκπτωση σε επιλεγμένες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης;
H έκπτωση παρέχεται στους θεατές των παραγωγών και συμπαραγωγών του ΚΘΒΕ με την επίδειξη του εισιτηρίου ημέρας στο προσωπικό του κάθε καταστήματος πριν την παραγγελία.

Σε έξαρση ο κοροναϊός – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί



Σε έξαρση ο κοροναϊός – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί
Μάρθα Καϊτανίδη



Αντίδραση φαρμακοποιών στην απαγόρευση του αντιγριπικού εμβολιασμού στα φαρμακεία



Αντίδραση φαρμακοποιών στην απαγόρευση του αντιγριπικού εμβολιασμού στα φαρμακεία
Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην εγκύκλιο για «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός» που εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με την οποία καταργεί τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή από το φαρμακοποιό.

Μαγική εικόνα στον προϋπολογισμό: Πώς «κρύβεται» η λιτότητα


Μαγική εικόνα στον προϋπολογισμό: Πώς «κρύβεται» η λιτότητα
Ο πιο λιτός προϋπολογισμός της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αυτός για το 2024, καθώς περιλαμβάνει μεγάλες περ...


Ποιοί παίρνουν τη “μερίδα του λέοντος” από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης


Ποιοί παίρνουν τη “μερίδα του λέοντος” από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης
Λίγες δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις θα πάρουν τη “μερίδα του λέοντος” -περίπου 1,7 δισ. ευρώ - από τα κονδύλια ...


Ένας στους τρεις γλιτώνουν τα πρόστιμα της Εφορίας


Ένας στους τρεις γλιτώνουν τα πρόστιμα της Εφορίας
Τυχεροί είναι ένας στους τρεις φορολογούμενους καθώς, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, ...


Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι πάνε ταμείο


Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι πάνε ταμείο
Η ΔΥΠΑ καταβάλει σήμερα την εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επιπλέον 1.275 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους πο...


Η ανθρώπινη στιγμή και η μοναχική επιλογή του Κώστα Καραμανλή



Η ανθρώπινη στιγμή και η μοναχική επιλογή του Κώστα Καραμανλή
Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου του 2009, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είδε τους Έλληνες να εμπιστεύονται με την ψήφο τους την υπόσχεση που τους έδωσε περί... χρημάτων που υπήρχαν, ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε μια μεγάλη και συνειδησιακά φορτισμένη απόφαση. Είχαν περάσει 12 1/2 χρόνια από την 21η Μαρτίου του 1997, όταν αναλάμβανε πρόεδρος της Νέας …