Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

2η Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντών Πυροσβεστών

ΑΠΟ FIRE.GRΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η 2η πανελλήνια συνάντηση των εθελοντών πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος στην αίθουσα συσκέψεων του αρχηγείου.
Η διοργάνωση ήταν από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής όπως και την 1η φορά η οποία ήταν άκρως επιτυχής.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ως επίτιμοι προσκεκλημένοι οι παρακάτω : Από το Πυροσβεστικό Σώμα: Δκτής Περιφερειακής Διοίκησης Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας
Κλαδάρχης Δ.Υ Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Βουνάσης
Δκτής 1ου Π.Σ. Αντιπύραρχος Ανδρέας Σερεντέλος
Προϊστάμενος τμήματος εθελοντισμού Επιπυραγός κ. Π. Σωτηράκος
Πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Φίλλιπος Παντελεάκος
Ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Διαμαντής Νικόλαος
Από την ΓΓΠΠ εκπρόσωπος η κ. Κυριακού
Από το Υπουργείο Εσωτερικών o Γ.Γ κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος
Από το ίδρυμα Σπύρου Λάτση κ. Δημήτριος Αφεντούλης
Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βριλής Χρήστος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Από το Συνασπισμό ο κ. Πλουμής Παναγιώτης
Από το ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Aδωνης Γεωργιάδης
O κ. Διαμαντής Νικόλαος Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την υποστήριξη του, στις προσπάθειες των Εθελοντών Πυροσβεστών όσο και στην διαδικασία χορήγησης στολών.
Με αναμνηστική πλακέτα τιμήθηκε το ίδρυμα Λάτση για την προσφορά του όπως και ο Περιφερειάρχης κ. Aπόστολος Γεροκώστας ο οποίος παρέμεινε σχεδόν μέχρι το τέλος της συνάντησης αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το θεσμό.
Η συνάντηση άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου της Ε.Ε.Π.Α κ. Ζέρβα Δ. και συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των κ. Ανδρεουλάκου, κ. Βουνάση, και των υπολοίπων αξιότιμων προσκεκλημένων.
Από τις τάξεις των εθελοντών πυροσβεστών παρευρέθησαν αντιπρόσωποι από Ικαρία, Πάτρα, Μυτιλήνη, Σάμο, Κόρινθο , Κορωπί, Αίγιο, έλαμψαν δια της απουσίας τους, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Λαμία , η Λάρισα κλπ...
Η αίθουσα συσκέψεων του Αρχηγείου παρόλα αυτά είχε γεμίσει σχεδόν και μετά από συγκεκριμένες ομιλίες προσκεκλημένων... o κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί ακούγοντας πράγματα ανυπόστατα και ειλικρινώς ευτυχώς που μεσολάβησε η ομιλία του κ. Παντελεάκου από την Ε.Α.Π.Σ και του κ. Aδωνη Γεωργιάδη και ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα.
Δυστυχώς αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι οι επίσημοι παράγοντες ελάχιστα γνωρίζουν για το θεσμό του Εθελοντή πυροσβέστη και προχείρως την τελευταία στιγμή αποφασίζουν να στείλουν κάποιο αντιπρόσωπο για να βγάλουν την υποχρέωση.
Αυτή την φορά όμως εκτέθηκαν τόσο πολύ όχι μόνο στα δικά μας μάτια, αλλά και όλων των υπολοίπων προσκεκλημένων που ήταν γνώστες του θέματος της συζήτησης.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και να φέρω σε άσχημη θέση πρόσωπα που κατά τα άλλα είναι απολύτως σεβαστά ... αλλά στις τάξεις μας ούτε εθελοντικό κίνημα υπάρχει ούτε έχουμε ανάγκη να μας διαβάζουν μπαγιάτικες ομιλίες του αρχηγού του Π.Σ παπαγαλία... τουλάχιστον αυτό ήταν ντροπή και υποτιμητικό για εμάς, πράγμα που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον πρόεδρο της Ε.Ε.Π.Α κ. Ζέρβα Δημήτρη. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων προσπάθησαν να μπουν στο πνεύμα της συζήτησης αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν εμφανίζοντας απογοητευτική εικόνα καθώς η δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς ή απλά δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν ερχόμενοι στην συνάντηση αυτή. Μικρός και ουσιαστικός ήταν ο λόγος του κ. Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ όπου δεσμεύτηκε να κάνει επερώτηση στην Βουλή για τις στολές και την καθυστέρηση παράδοσης τους.
Η συζήτηση συνεχίστηκε αναφορικά με την σύσταση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος και την διεξαγωγή εκλογών που θα γίνουν λίαν συντόμως μέσα στις αρχές του 2009. Αναφέρθηκαν το καταστατικό της Π.Ε.Ε.Π.Π.Σ, η συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ελλάδα , η έδρα της Π.Ε.Ε.Π.Π.Σ καθώς και η διαδικασία συνελεύσεων και τακτικών συνεδριάσεων αυτής.
Επόμενο θέμα ήταν η συζήτηση του νόμου του Εθ. Πυροσβέστη όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Ε.Ε.Π.Α για αναθεώρηση του νόμου και τροποποίηση αυτού, συζητήθηκαν τα άρθρα ένα προς ένα με προτάσεις από τους παρευρισκόμενους εθελοντές πυροσβέστες, και κατόπιν ακολούθησε η συζήτηση για το προεδρικό διάταγμα και τις τροποποιήσεις αυτού. Τα πρακτικά της συνάντησης υπάρχουν στα αρχεία της Ε.Ε.Π.Α και πιστεύω σύντομα θα δημοσιευτούν εφόσον υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος σύνταξης τους από την Ε.Ε.Π.Α.
Η συζήτηση έκλεισε στις 15:30 περίπου μετά από περίπου τέσσερις ώρες αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα , απογοήτευσης αλλά και αισιοδοξίας από συγκεκριμένες ομιλίες στελεχών του Π.Σ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΣυναυλία Natacha Atlas Αριστοτέλειον / Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ 29/10/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος: Κανονικό 30.00€, Μαθητικό-φοιτητικό 25.00€
Μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στην παγκόσμια world μουσική σκηνή, η εκτός των άλλων Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών Natacha Atlas δίνει μία και μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των Δημητρίων και του EthnoJazz Festival. Οι πολυπολιτισμικές καταβολές της είναι προφανείς στη μουσική και τις διάφορες συνεργασίες της.
Με αιγυπτιακές ρίζες, γεννήθηκε σε μία αραβική συνοικία τωνΒρυξελλών και ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας και χορεύοντας raq sharki (χορός της κοιλιάς).
Έχοντας ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο και ζώντας στις Βρυξέλλες, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, αποκόμισε εμπειρίες από όλες αυτές τις κουλτούρες, οι οποίες και επηρέασαν τη μουσική της.
Τα τραγούδια της ανοίγουν μία πόρτα προς έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, χρώματα και όνειρα.
Η Natacha Atlas είναι μία ερμηνεύτρια που γοητεύει το κοινό με την ευαισθησία της έκφρασής της και το απαράμιλλο χρώμα της φωνής της. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία ενώ έχουν ξεχωρίσει οι συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως ο Peter Gabriel, ο Nithin Sawhney, ο Τυνήσιος τραγουδοποιός Walid Rouissi, ο Jah Wobble, οι Transglobal Underground.
Σπουδαία στιγμή της καριέρας ήταν και η συμμετοχή της στην συναυλία που έδωσε ο Jean Michel Jarre στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στην αλλαγή της χιλιετίας. Κάτοχος μίας εκπληκτικής φωνής, όντας και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, κατόρθωσε να αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό θαυμαστών, ιδίως στις χώρες της Μεσογείου.
Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αυτά του Womad, του Glastonbury, του Reading, του Phoenix κ.λπ. Έχει βρεθεί και στην Ελλάδα, και ως σόλο τραγουδίστρια μαζί με την Γλυκερία αλλά και με τους Transglobal Underground.
Aπό τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας της αποτελεί το μοναδικό «Ne me quitte pas» του Ζακ Μπρελ διασκευασμένο με ονειρεμένο αραβικό ηχόχρωμα και η διασκευή της στο «Iput a spell on you».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑ Chico Freeman y Guataca the Cuban connection Αριστοτέλειον / Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ 23/10/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος: Κανονικό 20.00€, Μαθητικό-φοιτητικό 10.00€ Chico Freeman y Guataca O Chico Freeman και οι Guataca παντρεύουν μια Αφρικάνικη Ρυθμική δομή μέσα σε μια εξερεύνηση των Αφρό-Κουβανέζικων, Αφρό-Αμερικάνικων Jazz στοιχείων, επικαλυμμένη με διάφορους ρυθμούς. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν μια εμπειρία ρυθμών που ενθουσιάζει τους ακροατές σε πολλαπλά διαδοχικά επίπεδα Η μουσική ταξιδεύει το κοινό σε ένα μέρος που υπερβαίνει το χώρο - χρόνο και μας γυρνάει πίσω, εκεί που η μυθική Κουβανέζικη αιχμηρή αξίνα "Guataca" άνοιξε την γη.
Η Guataca συνήθως χρησιμοποιείται και σαν μουσικό όργανο για το χτύπημα της κουδούνας. Στην λαϊκή γλώσσα του δρόμου στη Κούβα o Guataca είναι συνήθως κάποιος με μεγάλα αυτιά η αυτός που ακούει πάρα πολύ καλά Ο Chico Freeman δημιούργησε τους Guataca εμπνευσμένος από την συνεργασία αρκετών χρόνων με μουσικούς της Αφρό-Λάτιν σκηνής όπως:o Machito, o Tito Puente, o Chuko Valdez and Irakere, Edie Palmiere και Ray Barreto. Καθώς και με Αφρό-Αμερικάνους Μύθους της Jazz όπως:o McCoy Tyner, o Elvin Jones, o Roy Haynes, o Don Pullen, o Jack Dejhonette, o Charles Mingus και ο Dizzy Gillespie. Η μπάντα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και νεαρούς σε ηλικία μουσικούς σε μια καταπληκτική μίξη παγκόσμιας μουσικής. Οι Λάτιν Ρυθμοί, οι Αφρικανικοί Κληρονομιά και οι ενέργεια του HIP HOP ενσωματωμένη στην ευαισθησία της ενορχηστρωμένης παραδοσιακής Jazz . Είναι η μουσική που σε κάνει να θέλεις να κουνηθείς, η μουσική που κατορθώνει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε γενιές με ρυθμούς που δεν γνωρίζουν ηλικία. Chico Freeman - sax Ivan Bridon - grand piano, Rodrigo Rodriguez- congas Felipe Carbera - contrabass Francis Arnaud - drums

Συνέντευξη Στέλιου Καζαντζίδη στο Γιάννη Ευθυμίου

ΑΠΟ STELIOS KAZANTZIDIS
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη παρουσιάζει οι φίλοι μας από το blog http://stelioskazantzidis.blogspot.com/.
Κάνετε λοιπόν το μαγικο "κλίκ", και μάθετε πολλά για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ερμηνευτή που όσα χρόνια και να περάσουν, δέύτερος σαν κι αυτόν δεν θα βγεί!
Η συνέντευξη που σας παραθέτουμε, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Πίστα» στα 1997.
Είναι μια συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη, στο Γιάννη Ευθυμίου.
Ευχαριστούμε θερμά το Γιάννη Ευθυμίου για την υποστήριξή του και το υλικό που μας παρέχει.
Για όσους δε γνωρίζετε, ο Γιάννης Ευθυμίου εργάζεται από το 1994 στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ 1, όπου κάνει την εκπομπή «Λαϊκά μονοπάτια» (Για περισσότερα πατήστε εδώ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το disabled.gr
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες από το τέλος του Αυγούστου έχουν γίνει κάποιες πολύ σοβαρές αλλαγές στο http://www.disabled.gr/ και πλέον η ενημέρωση είναι πιο συστηματοποιημένη και θεωρητικά πρέπει να διευκολύνει την ανάγνωση.
Πιο συγκεκριμένα οι ειδήσεις και η επικαιρότητα έχουν μετακομίσει στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που αφορούν την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση.
Όπως θα παρατηρήσετε στο http://news.disabled.gr/ στην αριστερή στήλη υπάρχουν όλες οι θεματικές ενότητες των ειδήσεων και από εκεί μπορείτε να επιλέγετε τη θεματική ενότητα που σας ενδιαφέρει.
Επάνω στην κορυφή υπάρχει οριζοντίως μια στήλη με τις επιλογές που υπάρχουν για μια ολοκληρωμένη χρήση του http://www.disabled.gr/
Σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματικότητα, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα έχει δημιουργηθεί το http://www.disabled.gr/biz/ όπου περιλαμβάνονται οι ειδήσεις, πληροφορίες, οι ενδεχόμενες πηγές χρηματοδότησης για όλους αυτούς που θέλουν να επιχειρήσουν επιχειρηματικά και ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Πάλι στην αριστερή στήλη υπάρχουν οι θεματικές ενότητες του http://www.disabled.gr/biz/ που μπορείτε να τις επιλέγετε επειδή στην κεντρική σελίδα του http://www.disabled.gr/biz/ δεν υπάρχουν όλα τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύονται.
Σε ό,τι αφορά στην Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2009 θα βρείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση στο http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται επίσης συνεχώς.
Η Autonomia EXPO είναι η πρώτη έκθεση που διοργανώνεται ψηφιακά και εννοείται πως είναι προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίας όχι μόνον για τους επισκέπτες αλλά και για τους διοργανωτές.
Πιο πρακτικά η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και σε όλες τις βαθμίδες οργάνωσης και χρήσης της.
Η βιβλιοθήκη παραμένει στο http://www.disabled.gr/ όπου βρίσκεται και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ΤΩΡΑ από το τεύχος 0 (που εκδόθηκε το 1993) μέχρι και το τελευταίο τεύχος.
Στην αριστερή στήλη του http://www.disabled.gr/ θα βρείτε όλες τις θεματικές ενότητες του http://www.disabled.gr/ αλλά και όλη την ύλη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ταξινομημένη ανά θεματικές ενότητες.
Το επόμενο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ φτάνει στο γραφείο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το απόγευμα.
Εάν δεν σας στέλνουμε το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ακόμη μπορείτε να γίνετε συνδρομητές αφού μας στείλετε τα πλήρη στοιχεία σας για να μπορούμε να σας το ταχυδρομούμε.
Περισσότερες πληροφορίες για τις συνδρομές στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483
Το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/preview/064/cover_front.jpg ενώ τα περιεχόμενα βρίσκονται πάντα διαθέσιμα στο αρχείο των δημοσιεύσεων στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/index.php?cat=3 και είναι ταξινομημένα κατά σειρά καταχώρησης.
Εάν διαπιστώσετε πως ο νέος τρόπος που οργανώθηκε το περιεχόμενο του http://www.disabled.gr/ είναι λανθασμένος η δημιουργεί προβλήματα στην γρήγορη αναζήτηση να μου το πείτε με e-mail για να βρούμε τρόπους για να διορθωθεί.
Πολλούς χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ". Σύντομα θα έχουμε την παρουσίασή του!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο «Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 27-28 Μαρτίου 2009 Πρόσκληση υποβολής ανακοινώσεων
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», σε συνεργασία με το Μέγαρο ΜουσικήςΑθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ελληνική μουσική δημιουργία του 20ού αιώνα για το λυρικό θέατρο και άλλες παραστατικές τέχνες».
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Μαρτίου 2009.
Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η αγγλική. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ελληνική μουσική του 20ού αιώνα στη σύνδεσή της με διαφορετικές μορφές σκηνικής δράσης.
Στόχος είναι να φωτιστούν πέρα από τα ιστορικά γένη και είδη, νεότερα είδη μουσικής όπως συσχετίζονται με διαφορετικές όψεις, ιστορικές και νεότερες, των παραστατικών τεχνών. Εισηγήσεις που αφορούν άγνωστα έργα και τις νεότερες εξελίξεις μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα είναι ευπρόσδεκτες.
Οι ανακοινώσεις μπορούν να εντάσσονται ενδεικτικά σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
−όπερα, οπερέτα, μιούζικαλ
−σκηνική μουσική
−μουσική χορού, μπαλέτο −μουσικό θέατρο, πειραματικό μουσικό θέατρο, ενόργανο θέατρο −μουσική κινηματογράφου
−νέα είδη (ηχητικές εγκαταστάσεις, μουσική και video-art) Οι ανακοινώσεις, γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά, δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τα είκοσι λεπτά.
Οι περιλήψεις των ανακοινώσεων, στα ελληνικά ή στα αγγλικά (έως 250 λέξεις) θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα και να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση conference2009@megaron.gr, έως τις 10 Νοεμβρίου 2008.
Το πρόγραμμα των επιλεγμένων ανακοινώσεων θα κοινοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2009. Πληροφορίες συνεδρίου:
http://www.mmb.org.gr/ (επιλογή «Συνέδριο 2009») Επιστημονική Επιτροπή: Θ. Αντωνίου (Ένωση Ελλήνων Μουσουργών) Π. Βλαγκόπουλος (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) Η. Γιαννόπουλος (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη ‘Λίλιαν Βουδούρη’) Δ. Γιάννου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Σ. Μεράκου (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη ‘Λίλιαν Βουδούρη’) Μ. Τσέτσος (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Ν. Τσούχλος (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) Β. Φιδετζής (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) Συντονισμός συνεδρίου: Σ. Μεράκου

Καθίζηση αγοράς ακινήτων, πτώση τιμών

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΕπιδεινώνεται και στην Ελλάδα η κατάσταση- μετά τις ΗΠΑ, Ισπανία, Ιρλανδία και Βρετανία ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης
Η χρηματοπιστωτική κρίση φέρνει βουτιά στην αγορά ακινήτων, η οποία εκδηλώνεται με πτώση τιμών και πρωτοφανή καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Η κρίση στην αγορά ακινήτων αποτυπώνεται στα 150.000 αδιάθετα διαμερίσματα, στη μείωση κατά 40% των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων, κατά 20% στις αγοραπωλησίες αλλά και στην πτώση τιμών της τάξεως του 10%, η οποία προς το παρόν εμφανίζεται με τη μορφή δωρεάν παροχών (θέσεις πάρκινγκ, αποθήκες) από τους κατασκευαστές προς τους αγοραστές ακινήτων.
Μάλιστα, αν η σημερινή κατάσταση με τις τράπεζες που έχουν κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού διατηρηθεί- σύμφωνα με τις προβλέψεις των διεθνών οίκωνγια ακόμη έξι μήνες και αυξηθεί περαιτέρω το κόστος του χρήματος όπως ήδη γίνεται με τις αυξήσεις των επιτοκίων, θεωρείται πιθανό πως οι τιμές θα πέσουν κι άλλο το επόμενο διάστημα.
Τα πρώτα δείγματα από το ξεφούσκωμα της αγορά ακινήτων αποτελούν πραγματικότητα και στη χώρα μας ακολουθώντας τη μεγάλη βουτιά που καταγράφεται εδώ και μήνες σε ΗΠΑ, Ισπανία, Ιρλανδία και Βρετανία.
Άλλωστε, το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων σε αυτές τις χώρες πυροδότησε την πρωτοφανή χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία και προκαλεί τριγμούς και στην Ελλάδα.
Στον βαθμό που επιδεινωθεί η κατάσταση στην ελληνική κτηματαγορά, οι συνέπειες εκτιμάται ότι θα είναι σοβαρότατες και θα πλήξουν την οικονομία και την απασχόληση. Άλλωστε, ήδη τεχνικές εταιρείες και εργαζόμενοι υφίστανται την πίεση και τα στοιχεία μιλούν για μείωση της απασχόλησης κατά 50.000 άτομα την τελευταία διετία στους κλάδους των κατασκευών και των οικοδομικών υλικών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Ο Σύλλογος Ποντίων & Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" ολοκλήρωσε τις εγγραφές των χορευτικών του τμημάτων και στις 4 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα της νέας χρονιάς.
Τα παιδικά τμήματα θα λειτουργούν κάθε Σάββατο στις 18:30 και τα τμήματα για αρχάριους κάθε Κυριακή 19:00 - 20:00.
Επίσης, γύρω μέσα στον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν και τμήματα μουσικής παιδείας (φλογέρα, κρουστά, λύρα).
Σύλλογος Ποντίων & Φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες"
Τ.Κ. 84700
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83 Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950
Αθήνα 17.10.2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
• Τετάρτη 22/10/2008 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «ΔΗΜ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», εκδήλωση μνήμης για το συγγραφέα και επί σειρά ετών διευθυντή του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, κ. Θεόφιλο Χατζηθεοδωρίδη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο: «Το πέρασμα» θα διαβάσει η φιλόλογος-λαογράφος κ. Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου, Λάρνακος 55,
Ν. Φιλαδέλφεια.
• Πέμπτη 23/10/2008 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ», ο ιστορικός κ. Βλάσσης Αγτζίδης και ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλλογλου, θα παρουσιάσουν τον ερευνητή Ιβάν Τζούχα.
Στη συνέχεια θα μιλήσει ο ίδιος για την ιστορία του ελληνισμού της πρ. Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο 1937-1953 και θα προβληθεί παράλληλα το σχετικό ντοκιμαντέρ της εκπομπής των φακέλων του Αλέξη Παπαχελά.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" Εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποηθεί στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. για τον συγγραφέα και επί σειρά ετών Δ/ντή στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Θεόφιλο Χατζηθεοδωρίδη, ένα χρόνο μετά το θάνατο του.Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του, "Το Πέρασμα", αποσπάσματα του οποίου θα διαβάσει η φιλόλογος - λαογράφος κα. Έλσα Γαλανίδου - Μπαλφούσια.
Η εκδήλωση θα πραγματοπιηθεί στο χώρο του Συλλόγου, Λάρνακος 55, πίσω από τη RENAULT.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ"
ΛΑΡΝΑΚΟΣ 55
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Τ.Κ. 14342
Τηλ. 2102719000
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Λάκκωμα Χαλκιδικής
Τ.Κ.:63080
Τηλ. & Fax:2399051154
Ο Σ.ΠΟ.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΑΝΘΕΜΙΩΝ, ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ 3ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 24, 25, 26, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 1 ΚΑΙ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ''ΟΛΑ ΕΠΟΙΚΕΝ Η ΠΑΛΑΣΑ''ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΟ ''ΚΛΗΔΟΝΑΣ'' ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ ΚΤΕΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ , ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ''ΑΓΑΠΗΣ ΤΑΡΑΕΜΑΤΑ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒEΝΩΝ ΤΟ ''ΒΕNΤΖΙ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΧΙΑΣ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ''ΤΣΑΝΑΒΑΡ ΣΑ ΛΑΧΑΝΑ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝ/ΦΟ ''ΑΝΕΣΙΣ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ''ΦΩΤΑΓΑΣ ΜΕΤ’ ΟΝΟΜΑΝ'' ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΘΕΜΙΩΝ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ .
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 20:30 ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους σας προσκαλεί στο γλέντι υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών που θα γίνει στις 23/10/07 στο χώρο του συλλόγου, στην οδό Πετροπουλακιδών 3 και ώρα 9:30μ.μ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πετροπουλακιδών 3, περιοχή Αγ. Δημητρίου
Θεσσαλονίκη
Τηλ. & Fax 2310213159
ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 - 13:00
ΜΕΣΑΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00 - 15:00
ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00 - 17:00
ΧΟΡΩΔΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00 - 18:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 16:00 - 18:00
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"
An Den Rampen 40-4490449
Nurnberg, Germany
Tel. 00491702957600 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης "Εύξεινος Πόντος" διοργανώνει στις 25/10 Ποντιακό Τραπέζι στο σπίτι του Συλλόγου.
Φέρτε μαζι σας πείνα για να γευτείτε την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα και κέφι για το παρακάθ' που θα ακολουθήσει!
Eίσοδος: 7€
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"
An Den Rampen 40-4490449
Nurnberg, Germany
Tel. 00491702957600