Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΣυναυλία Natacha Atlas Αριστοτέλειον / Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ 29/10/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος: Κανονικό 30.00€, Μαθητικό-φοιτητικό 25.00€
Μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στην παγκόσμια world μουσική σκηνή, η εκτός των άλλων Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών Natacha Atlas δίνει μία και μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των Δημητρίων και του EthnoJazz Festival. Οι πολυπολιτισμικές καταβολές της είναι προφανείς στη μουσική και τις διάφορες συνεργασίες της.
Με αιγυπτιακές ρίζες, γεννήθηκε σε μία αραβική συνοικία τωνΒρυξελλών και ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας και χορεύοντας raq sharki (χορός της κοιλιάς).
Έχοντας ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο και ζώντας στις Βρυξέλλες, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, αποκόμισε εμπειρίες από όλες αυτές τις κουλτούρες, οι οποίες και επηρέασαν τη μουσική της.
Τα τραγούδια της ανοίγουν μία πόρτα προς έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα, χρώματα και όνειρα.
Η Natacha Atlas είναι μία ερμηνεύτρια που γοητεύει το κοινό με την ευαισθησία της έκφρασής της και το απαράμιλλο χρώμα της φωνής της. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία ενώ έχουν ξεχωρίσει οι συνεργασίες της με καλλιτέχνες όπως ο Peter Gabriel, ο Nithin Sawhney, ο Τυνήσιος τραγουδοποιός Walid Rouissi, ο Jah Wobble, οι Transglobal Underground.
Σπουδαία στιγμή της καριέρας ήταν και η συμμετοχή της στην συναυλία που έδωσε ο Jean Michel Jarre στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στην αλλαγή της χιλιετίας. Κάτοχος μίας εκπληκτικής φωνής, όντας και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, κατόρθωσε να αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό θαυμαστών, ιδίως στις χώρες της Μεσογείου.
Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αυτά του Womad, του Glastonbury, του Reading, του Phoenix κ.λπ. Έχει βρεθεί και στην Ελλάδα, και ως σόλο τραγουδίστρια μαζί με την Γλυκερία αλλά και με τους Transglobal Underground.
Aπό τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας της αποτελεί το μοναδικό «Ne me quitte pas» του Ζακ Μπρελ διασκευασμένο με ονειρεμένο αραβικό ηχόχρωμα και η διασκευή της στο «Iput a spell on you».

Δεν υπάρχουν σχόλια: