Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Οι Εκδόσεις Λιβάνη σας εύχονται καλή Πρωτομαγιά και σας παρουσιάζουν τα νέα βιβλία

O Κόσμος της κυρίας Όλιβ - Βραβείο Pulitzer

Βραβείο Pulitzer
O Κόσμος της κυρίας Όλιβ
ELIZABETH STROUT σε 10 ημέρες 3.500 αντίτυπα
Κωδικός 30190
Βάρος 0,64 kg
ISBN 978-960-422-810-2
Σχήμα 14x21
Εξώφυλλο: Μαλακό με αυτιά
Σελίδες 424
Μεταφραστής Βίκη Δέμου
Ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων κλασικών και με ασυνήθιστη δύναμη, ανθρωπιά και μια γερή δόση χιούμορ, η καταξιωμένη συγγραφέας συνθέτει μια ολοζώντανη τοιχογραφία των καιρών μας. Άλλοτε αμείλικτη και άλλοτε οπλισμένη με αστείρευτη υπομονή, άλλοτε ευαίσθητη και άλλοτε παγιδευμένη στην πιο θλιβερή απουσία συναισθημάτων, η Όλιβ Κίτεριτζ, συνταξιούχος δασκάλα, κλαίει και οδύρεται για τις κοσμοϊστορικές αλλαγές στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη μικρή πόλη Κρόσμπι του Μέιν, και τον κόσμο ολόκληρο, αλλά αδυνατεί να διακρίνει τις μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές με τις οποίες ο χρόνος σημαδεύει τους ανθρώπους που ζουν πλάι της: μια πιανίστα του τοπικού μπαρ, που την στοιχειώνει το φάντασμα ενός παλιού έρωτα, έναν παλιό μαθητή της αποφασισμένο να βάλει τέλος στη ζωή του, ακόμη και τον ίδιο της τον γιο, μεσήλικα πια, που τυραννιέται από τις εκρήξεις υπερευαισθησίας της, και τον άντρα της, τον Χένρι, που αντιμετωπίζει την πολύχρονη συμβίωσή τους σαν ευχή και κατάρα μαζί.
Καθώς οι συντοπίτες της αντιπαλεύουν με τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, άλλοτε ασήμαντα και άλλοτε τρομερά και αξεπέραστα, η Όλιβ μαθαίνει να κατανοεί τον εαυτό της και την ίδια της τη ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια.
Μια διαδικασία που καταντά πολλές φορές οδυνηρή μες στην αδυσώπητη αλήθεια της.
Ο Κόσμος της κυρίας Όλιβ καταδύεται ως τα τρίσβαθα της ανθρώπινης ψυχής, εκεί όπου οι συγκρούσεις, οι ανέλπιστες χαρές και οι αβάσταχτες λύπες εξυφαίνουν τον πολύχρωμο καμβά της ζωής μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2223a Ώρα:12:00 Αθήνα:30/04/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κάθε χρόνο, το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, όσον αφορά την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού μας πλούτου, πραγματοποιεί ενημερωτικές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, σχολεία κτλ. Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, θέλοντας να προσεγγίσει τους «μικρούς μας φίλους», πραγματοποίησε, το χρονικό διάστημα από 26 έως και 30 Απριλίου, ενημερωτικές ομιλίες σε περισσότερα από 400 Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Παράλληλα, έγινε και διανομή περίπου, 50.000 φυλλαδίων (χορηγία της εταιρίας παιχνιδιών Lego), με τον «Καπνούλη» την «αλεπού πυροσβέστη», που δίνει στα παιδιά, απλές οδηγίες προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος αλλά και στο σπίτι. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726 http://www.fireservice.gr

ΚΘΒΕ: ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ - Τo act or not to act?

ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ - Τo act or not to act? “Θέλουμε τους νέους και τους θέλουμε τώρα”6/5/2010 - 17/6/2010 θέατρο μουσική εικαστικά χορός ακροβατικά video art διαδραστικές εφαρμογές work in progress δημιουργική γραφή street art hip hop Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναζητώντας διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους επιχειρεί μια διαδραστική σχέση με την πόλη και εγκαινιάζει τον «Χώρος Δράσης» στην Πειραματική Σκηνή στη Μονή Λαζαριστών.
Από τις 6 Μαΐου ως τις 17 Ιουνίου το Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών θα γίνει ο χώρος έκφρασης αλλά και ο τόπος συνάντησης νεανικών ομάδων και σχημάτων που ασχολούνται με το θέατρο, το χορό, τη μουσική, την τέχνη του δρόμου, το hip hop, τα ακροβατικά, το graffiti, τα εικαστικά, το video art, τη δημιουργική γραφή, τη φωτογραφία, τις καλλιτεχνικές εφαρμογές με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και οποιαδήποτε άλλη μορφή σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας.Κατά τη διάρκειά του Χώρου Δράσης, 28 σχήματα εναλλακτικής έκφρασης και δημιουργίας θα καταθέσουν νέες προτάσεις με φρέσκια ματιά και ρηξικέλευθες ιδέες σε ένα πολύχρωμο φάσμα δράσεων και επιλογών.
Ανάμεσά τους ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο που γράφτηκε από 2000 sms ακροατών του 9,58 fm της ΕΡΤ 3 που ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ, έξι εκρηκτικές ομάδες streetdance που παρουσιάζουν εντυπωσιακές χορογραφίες εμπνευσμένες από γνωστά θεατρικά έργα, τρεις θεατρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται μέσα σε οργανισμούς απεξάρτησης με στόχο την κοινωνική ένταξη, ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με σκηνές απ’ την ζωή των τσιγγάνων Ρομά από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Ελπίδα» από το Δροσερό Ξάνθης αλλά και πολλά αναπάντεχα happenings. Κάθε μέρα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης θα αποτυπώνουν με το φακό τους σκηνές από τις παραστάσεις, τις εκδηλώσεις, τις πρόβες και τα παρασκήνια του «Χώρου Δράσης».
Το Κ.Θ.Β.Ε. παραχωρεί το χώρο, την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στους νέους ανθρώπους και στις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Παράλληλα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του για να δεχτεί το κοινό και κυρίως τους νέους. Σημείωμα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕΣτο πλαίσιο της ανάδειξης νέων δυνάμεων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θεσμοθετεί ετήσιο φεστιβάλ που πραγματώνεται στο ΧΩΡΟ ΔΡΑΣΗΣ της Πειραματικής Σκηνής, στη Μονή Λαζαριστών. Εκεί, σε ομάδες που επιλέγονται κατόπιν αιτήσεων και με συγκεκριμένα κριτήρια, προσφέρεται αφιλοκερδώς ο χώρος, η υλικοτεχνική υποδομή καθώς και τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό του θεάτρου.
Η γκάμα των συμμετοχών είναι μεγάλη: θέατρο, κουκλοθέατρο, μουσική, χορός , hip hopers, breakdancers, skaters, ακροβάτες, τσιρκολάνοι, εικαστικά, θεατρικά και μουσικά σχήματα της Ιθάκης, τσιγγάνοι Rom, κ.α. βρίσκουν βήμα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους δωρεάν στους συμπολίτες μας.
Το ΚΘΒΕ θα παρατηρήσει προσεχτικά κα θα φροντίσει οι αρτιότερες αυτών των παραγωγών να αξιοποιηθούν με όποιο τρόπο αργότερα στις σκηνές του θεάτρου.
Στις ηλικίες των συμμετεχόντων (16 -30 χρόνων) βρίσκεται το δυναμικό μέλλον της πόλης. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να χαθούν στην αγριότητα της αγοράς και στον αμοραλισμό των πολυκαταστημάτων της τέχνης. Η ανυπόταχτη σκέψη, το δίκαιο της νεότητάς τους, η ανένταχτη παρουσία τους είθε να μας σηκώσουν από τον καναπέ της ρουτίνας και της αβάσταχτης κανονικότητας. Η αγάπη προς αυτά τα παιδιά πρέπει επιτέλους να προσωποποιηθεί. Θέλουμε τους νέους και τους θέλουμε τώρα. Σωτήρης Χατζάκης
Απρίλιος 2010 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Χώρου Δράσης
Πειραματική Σκηνή Μονής Λαζαριστών (μικρό Θέατρο)
ΠΕ 6/5: Streetdance, 'Το Dance or not to Dance' (21:00)ΠΑ 7/5: Αμφιθεατρικοί - Θεατρική Ομάδα ΠΑΜΑΚ, 'Τα γρανάζια' (21:00)ΣΑ 8/5: Κιναίσθηση, 'Fakebook: Basically Ηuman' (21:00)ΠΕ 13/5: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση, 'Σύνορα' (21:00)ΠΑ 14/5: Θ.Ει.Κ.Κ. ΠΟΥΠΟΥΛΟ, 'Πορτρέτα' (21:00)ΣΑ 15/5: Hocus Pocus, 'Η μουσική μας εμπνέει' (20:00)ΤΕ 19/5: Die Wolke, 'Drops' (19:00)ΤΕ 19/5: Πρόβα τα μεσάνυχτα, 'Γράφοντας… και σκίζοντας' (21:00)ΠΕ 20/5: Le Cirque Petit, 'Η συνάντηση' (18:00)ΠΕ 20/5: 6daEXIt improvisation ensemble, 'VM Pidgin' (21:00)ΠΑ 21/5: Part 1, 'Λευκές Μπάλες κ Άνθρωποι' (21:00) ΣΑ 22/5: Β+6, 'Lift-ing' (21:00)ΤΡ 25/5: Circa, 'Skateboard - BMX' (19:00 - Έξω χώρος) ΤΡ 25/5: Παιδιά εν δράσει και Madamme et Monsieur, 'Applause, Applause…' (21:00 - Έξω χώρος)ΠΕ 27/5: ΚΘΒΕ - 9,58, 'Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια' (21:00)ΠΑ 28/5: ΚΘΒΕ - 9,58, 'Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια' (21:00)ΣΑ 29/5: ΚΘΒΕ - 9,58, 'Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια' (21:00)
ΙΟΥΝΙΟΣ
ΤΡ 1/6: Έφη Γούση, 'Chez Alba' (21:00) ΤΕ 2/6: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελπίδα Τσιγγάνοι Roma- Δροσερό Ξάνθης, 'Τραϊσαράβ, στο διάβα των Τσιγγάνων' (21:00)ΠΕ 3/6: Θεατρική ομάδα 'Καπνομάγαζο' - Δ. Σταυρούπολης, 'Ο καθείς κατά τα έργα του κρίνεται' (21:00)ΠΑ 4/6: Ριλέα, 'Τα μέλη' (21:00) ΔΕ 7/6: Ομάδα Χορού Δρώσα Μάζα, 'Pe.ta.me', 'Ρευστή ύλη', 'Dark and shadows' (21:00) ΤΡ 8/6: Devised Theatre, 'Ως το τέλος' (21:00) ΤΕ 9/6: 'Μουσαφίρης' - ΚΕΘΕΑ - Mosaic, 'Η στάση' (21:00) ΠΕ 10/6: Άσπροι Γλάροι - ΠΕΘΕΑ - ΑΡΓΩ, Η πριγκίπισσα και ο δράκος (κουκλοθέατρο) (21:00) ΠΑ 11/6: Θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 'Παράξενες συναντήσεις' (21:00)ΔΕ 14/6: Α4Μ, 'Μετά το τέλος' (21:00) ΤΡ 15/6: Oberon, 'Σαχλοκουβέντες-'Three Occasional Pieces' (21:00) ΤΕ 16/6: Ρίσκο, 'Η δολοφονία της οδού Αποντάκα' (21:00) ΠΕ 17/6: Χορευτές του Βορρά, 'Erga omnes…έναντι όλων' (21:00)

ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το κυνήγι έχει αρχίσει!
Η κυκλοφορία του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου της νέας μας συναρπαστικής σειράς μυστηρίου και περιπέτειας «Τα 39 στοιχεία» είναι πλέον πραγματικότητα! Οι ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους καθώς αναζητούν το επόμενο στοιχείο.
Ποια θα προλάβει να το βρει πρώτη και με ποιο τρόπο;
Άραγε σε ποια χώρα θα ταξιδέψουν αυτή την φορά η Έιμι και ο Νταν και ποιες δυσκολίες θα συναντήσουν;
Αν θες να βρεις εσύ πρώτος τα υπόλοιπα στοιχεία ξεκίνα τοπαιχνίδι στις Αποστολές στο site των 39 Στοιχείων, www.the39clues.gr ! Μόλις ολοκληρώσεις την Αποστολή θα έχεις ανακαλύψει ένα ακόμα στοιχείο! Οι κορυφαίοι σκόρερ των Αποστολών θα κερδίσουν βραβεία Επεισοδίου!
Σε κάθε Διαγωνισμό Επεισοδίου θα επιλεγούν τρεις νικητές βραβείων Επεισοδίου.
Αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς θα κερδίσει 300€, ο δεύτερος 200€, και ο τρίτος 100€. Μην βιάζεσαι όμως να χαρείς! Το κυνήγι θα αρχίσει σύντομα να δυσκολεύει, όταν θα πρέπει για να ανακαλύψεις κι άλλα στοιχεία, να καταφέρεις να κερδίσεις κι άλλες αποστολές ή να λύσεις κι άλλους γρίφους!!! Μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν απίστευτα δώρα!!! Στο τέλος Μαϊου θα κυκλοφορήσει το τρίτο βιβλίο, με τίτλο «Ο Κλέφτης των σπαθιών». Αποσπάσματα από τα βιβλία: http://www.agyra.gr/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=12&Itemid=100107 Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΝΔΙΝΟ

Άλεκ Ποπόβ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΝΔΙΝΟ Μετάφραση: Πάνος Σταθόγιαννης Ξένη πεζογραφία,
ISBN: 9789600436020
σελ. 328
Απρίλιος 2010
Ο Βαραντίν Ντιμιτρόφ έχει αναλάβει μια πολύ σημαντική αποστολή.
Ως νέος πρέσβης της Βουλγαρικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να εκσυγχρονίσει την εικόνα της Πρεσβείας, και κατ’ επέκταση της χώρας του, σύμφωνα με τα τρέχοντα δυτικά πρότυπα.
Μια σκιώδης υπηρεσία δημοσίων σχέσεων τού υπόσχεται άμεση πρόσβαση στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας της βρετανικής πρωτεύουσας,ακόμη και – γιατί όχι; – στην ίδια τη βασιλική οικογένεια.
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στην υπόθεση εμπλέκεται μια μυστηριώδης νεαρή Βουλγάρα φοιτήτρια που διάγει διπλή ζωή, και η οποία έχει ανατριχιαστική ομοιότητα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο Άλεκ Ποπόβ σκιαγραφεί με ρεαλισμό και αποστασιοποιημένη ειρωνεία τη διάλυση των αυταπατών της μετα-κομμουνιστικής εποχής των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών, βασιζόμενος στα βιώματά του την περίοδο που διετέλεσε διπλωμάτης στο Λονδίνο. Η Αποστολή Λονδίνο είναι ένα ανατρεπτικό κατασκοπευτικό θρίλερ που εντυπωσιάζει με το σύγχρονο ύφος και τις εμπνευσμένες σκηνές του. Ο Άλεκ Ποπόβ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Βούλγαρους συγγραφείς. Ήταν στη μικρή λίστα των υποψηφίων για το Λογοτεχνικό Βραβείο Balcanica 2007-2008, μαζί με τους Τάκη Θεοδωρόπουλο και Βλάντισλαβ Μπάγιατς. Η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος, σε σενάριο του ιδίου, αναμένεται μέσα στο 2010.

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας «Η Οδύσσεια του Ομήρου : ο μύθος, η ιστορία, η ποίηση, η μνήμη και η σοφία»
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 ώρα 20.00, στο θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας θα παρουσιάσει το έργο «Η Οδύσσεια του Ομήρου : ο μύθος, η ιστορία, η ποίηση, η μνήμη και η σοφία» Ταξιδεύοντας στον επίπεδο κόσμο, όπως τον είχε φανταστεί ο Όμηρος, εστιάζουμε την προσοχή μας στο κέντρο του, την Ελλάδα και παρακολουθούμε την ανάπτυξη του Μυκηναϊκού πολιτισμού και τη νικηφόρα εκστρατεία των Μυκηναίων εναντίον της Τροίας. Τα κατορθώματα των μεγάλων ηρώων θα γίνουν τραγούδι και θα μεταδίδονται με την προφορική παράδοση από γενιά σε γενιά, ακόμη και μετά την καταστροφή των μυκηναϊκών κέντρων από την Κάθοδο των Δωριέων, που σημαίνει και το τελειωτικό τους κτύπημα.
Τα ελληνικά φύλα αναγκάζονται να μεταναστεύσουν κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, όμως στις νέες τους πατρίδες οι άποικοι θα μεταφέρουν και την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Οι αοιδοί τραγουδούν με νοσταλγία και περηφάνια τα κατορθώματα των μεγάλων παλιών ηρώων του ελλαδικού χώρου, συνδέοντάς τα μάλιστα και με το θέμα του γυρισμού του ξενιτεμένου.
Σταδιακά οι αοιδοί φεύγουν απ’ το προσκήνιο και εμφανίζονται οι ραψωδοί με κυριότερο τον Όμηρο, ο οποίος εγκαινιάζει το είδος τους και οδηγεί στη δημιουργία των ομηρικών επών, των τελειότερων ποιητικών δημιουργημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η Οδύσσεια αποτυπώνει στο μύθο της τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ελληνικού πνεύματος: την αγωνιστική διάθεση, την κατάφαση της ζωής, τη λατρεία της ομορφιάς και της φύσης. Επικεντρώνει επιπλέον το ενδιαφέρον της στο πρόβλημα άνθρωπος, όχι σα φυσική ύπαρξη ούτε σαν άτομο με τις ιδιοτυπίες του, ούτε καν σα μέλος μιας ορισμένης εθνότητας, αλλά σαν ιδανικό που προβάλλει κανόνες ζωής με καθολικό κύρος. Ο κύριος ήρωας της Οδύσσειας, ο Οδυσσέας, γίνεται το σύμβολο της αγωνιστικότητας του ανθρώπου που μετά από αλλεπάλληλες δοκιμασίες επιτυγχάνει το στόχο του, από τον οποίο δεν παρεκκλίνει, παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τους πειρασμούς και αποτελεί πηγή έμπνευσης για σύγχρονους ποιητές («Στον Οδυσσέα», Στάθης Καραβίας). Σε άλλα ποιήματα, η αγάπη της πατρίδας και ο πόθος του νόστου παρουσιάζεται σα μια συνειδητή επιλογή μιας φτωχικής και ήρεμης ζωής ενός ώριμου πλέον και κατασταλαγμένου ανθρώπου, ο οποίος γνώρισε πλούτη και μεγαλεία («Νοσταλγία της πατρίδας», Joachim Bellay). Στην καβαφική Ιθάκη ο προορισμός, ο στόχος που θέτει ο άνθρωπος και προς τον οποίο προσανατολίζει το ταξίδι της ζωής του, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και εξαίρεται ο μακροχρόνιος δρόμος του ταξιδιού, δρόμος αναζήτησης και εμπειρίας ( «Ιθάκη», Κ. Καβάφης).
Τα ομηρικά μηνύματα για το σεβασμό της φύσης μπορεί να γίνουν για το σύγχρονο άνθρωπο παράδειγμα μιας βιώσιμης διαχείρισής της, επειδή ο κόσμος μας είτε επίπεδος είτε σφαιρικός χρειάζεται πάντα την ίδια προστασία και φροντίδα για να ζήσει ο άνθρωπος ευτυχισμένος. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η επίδραση του Ομήρου στηρίζεται στο γεγονός ότι η ποίησή του υπερβαίνει το πρόσκαιρο. Γι’ αυτό ολόκληρος ο ελληνικός πνευματικός κόσμος διαπλάθεται κάτω από την επίδραση του μεγάλου Ομήρου και τα έπη του γίνονται μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που γονιμοποιούν την ευρωπαϊκή σκέψη και τέχνη. Την αξία του ποιητή αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος από πολύ νωρίς: Η αποθέωση του Ομήρου (Δραματοποίηση ανάγλυφου) στην οποία ο ποιητής παρουσιάζεται να στεφανώνεται από την Οικουμένη και το Χρόνο είναι αποκαλυπτική του σεβασμού τον οποίο του απέδιδε η αρχαιότητα. Επίσης το γεγονός ότι ο Μύθος , η Ιστορία, η Ποίηση, η Μνήμη και η Σοφία που είναι σπουδαίες προσωποποιήσεις, προσέρχονται για να θυσιάσουν προς τιμή του αποδεικνύει την καθολική αναγνώριση του Ομήρου. « Όμηρε, θείε, των καιρών χαρά και δόξα…», αναφωνεί στο ποίημα «Ραψωδία» ο Κ. Παλαμάς. ΤΜΗΜΑ Α1: 1 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 3 ΑΞΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 4 ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 5 ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 ΒΑΪΛΑΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 7 ΒΑΣΙΛΕΒ ΝΤΟΜΠΡΙ 8 ΒΕΡΒΕΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ 9 ΒΡΟΥΒΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 10 ΓΕΟΡΓΙΕΦ ΓΕΟΡΓΙ 11 ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗ ΕΥΤΕΡΠΗ 12 ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ 13 ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 14 ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΔΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 16 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 17 ΔΕΛΗΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 18 ΔΕΤΟΡΑΚΗ ΔΑΝΑΗ 19 ΔΡΑΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ 20 ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΝΙΚΗ 21 ΚΑΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 22 ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 23 ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΝΑΣ 24 ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΜΗΜΑ Α4: 1 ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2 ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 3 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 4 ΟΥΓΓΟΥΡ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΝΤΕΝΗΣ 5 ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 6 ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 7 ΠΑΡΔΑΛΑΚΗΣ ΡΑΦΑΗΛ 8 ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 9 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 10 ΣΑΡΖΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11 ΣΗΦΟΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 12 ΣΚΑΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 13 ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 14 ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 15 ΣΦΗΝΑΡΟΛΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 16 ΤΑΚΤΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 17 ΤΖΑΜΙΛ ΜΑΧΑ 18 ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 19 ΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 20 ΤΣΙΒΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 21 ΤΣΙΒΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 22 ΤΣΙΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 23 ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 24 ΦΙΩΤΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΖΩΗ 25 ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ 26 ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Φουντοτλάκη Ελένη Γ4 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: 1 Δασκαλάκη Βενετία 2 Τζωρτζάκης Μιχάλης 3 Χριστινάκη Σαπφώ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Πλήρωνε ελληνικέ λαέ τους κλέφτες που σε κυβερνούν. Γιατί δεν αποκαλύπτουν ποιός πήρε τις μίζες; Δεν τους ξέρουν; ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ Τουρκικές ασκήσεις με στόχο την Ελλάδα Η Ελλάδα στο τεντωμένο σκοινί του ΔΝΤ. Ποιός είναι αυτός στην πλάτη της; Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές κατά Βενιζέλου Δεν έγιναν όλα αυτά για τους τόκους και τα επιτόκια! Χριστόφιας: "Η Τουρκία είναι το κλειδί για επίλυση του Κυπριακού" Άρχισαν οι επαφές... Οι άλλοι και κρίσιμοι κίνδυνοι Τουρκική εκστρατεία Η Ελλάδα και το Κόσοβο Καθαρτήριο ή παραγωγική ανασυγκρότηση; Φυσικά αυτό δεν θα περάσει έτσι κύριοι πολιτικοί που ξεπουλήσατε τη χώρα. Τα δύσκολα έρχονται και για σας! Ο Γεωπολιτικός Χώρος της Κύπρου και οι Τουρκικές στρατηγικές διεκδικήσεις Προς Ιπταμένους συναδέλφους και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αν αγαπάς την ΕΛΛΑΔΑ, πρέπει να το διαβάσεις! Επιλέγοντας έξυπνα και Ελληνικά... Ο Στάλιν εξόντωσε 38.000 Ελληνες. Πογκρόμ σε τρία κύματα, 1930 - 1949, στη Σιβηρία "Καθήκον της Κύπρου να βοηθήσει για χίλιους λόγους" Επίσκεψη ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Αλβανία Εχθροί Κύκλωμα στην ΕΥΠ καταγγέλλει η κυβέρνηση Ναπολέων Σουκατζίδης Οι Γερμανοί «τούρκεψαν» την Ακρόπολη Όνειρο απατηλό η διδασκαλία των πομάκικων στα σχολεία της Θράκης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ - Ποιητικές συλλογές

Γλυφός, Δημήτρης Λίγο πάγο ακόμα Σχήμα 17x24 εκ.
Σελίδες 48
ISBN 978-960-426-569-5
Η συλλογή αποτελείται από 35 ποιήματα, τα οποία δανείζονται χαρακτηριστικά γνωρίσματα της υπερρεαλιστικής και αυτόματης γραφής, σε συνδυασμό με μια αφαιρετική μεθοδολογία. Ο λόγος σύγχρονος, συνειρμικός, με έντονο το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της παραδοξολογίας, δημιουργεί έντονες εικόνες. Ξεφυλλίστε το βιβλίο Πρόσκληση παρουσίασηςΚωνσταντακόπουλος, Επαμεινώνδας Γ. Ανάγνωση ερημιάς Σχήμα 17x24 εκ.
Σελίδες 40
ISBN 978-960-426-565-7
Ο ποιητής, με τους επιγραμματικούς στίχους του, περιπλανάται στο χτες και στο σήμερα, ακολουθώντας την ιστορία μέσα από ατραπούς και διακλαδώσεις μοναδικών εικόνων. Τον βρίσκουμε ν' ακολουθεί τον «πληγωμένο Αδωνι» και να συμμερίζεται τον «πρόσφυγα της Σμύρνης».
Τον ακούμε να καταριέται τον Εμφύλιο και να ματώνει «από τις πυρκαγιές του Αυγούστου». Πρόκειται για ποίηση υψηλότονη, υποβλητική, που δονείται από νότες μουσικής. Περιφεράκη-Σκουλά, Μαρλένα Αιώνια χειραψία Σχήμα 17x24 εκ.
Σελίδες 64
ISBN 978-960-426-564-0
Η ποιητική συλλογή περιέχει 46 ποιήματα εμπνευσμένα και διανθισμένα από τα αιώνια ανθρώπινα προβλήματα.
Ο έρωτας, η αγάπη, ο πόνος και η μοναξιά είναι η μεγάλη θεματολογία της ποιήτριας, η οποία με τον κοφτό της στίχο δημιουργεί την προσωπική της ιστορία στο χώρο των γραμμάτων. Αξιοπρόσεχτη είναι η αμεσότητα και η καθαρότητα του λόγου, κάτι που επισφραγίζει την όλο και περισσότερο προβολή του υπαρξιακού γίγνεσθαι, μ' έναν τρόπο θαυμάσιο -κύριο δείγμα- του γεωγραφικού χώρου της ποιήτριας.
Γαρουφαλή, Μαρία Οι φύλακες των ονείρων Σχήμα 14x21 εκ. Σελίδες 80
ISBN 978-960-426-562-6
Η δημοσιογράφος Μαρία Γαρουφαλή σε μια καλαίσθητη έκδοση συγκέντρωσε 63 νέα ποιήματά της, τα οποία πλουτίζουν τη σύγχρονη ποίηση με την ερωτική τους θεματολογία.
Η ποιήτρια τραγουδά τον έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις μ' έναν τρόπο γοητευτικό, όμορφο, προσωπικό. Εκείνο που εντυπωσιάζει στην ποίηση της Μαρίας Γαρουφαλή είναι ο άμεσος λιτός τρόπος, με τον οποίο κατακτά τον αναγνώστη και τον κάνει κοινωνό της πλούσιας ευαισθησίας της. Μιας ευαισθησίας που γίνεται πόνος και έξαρση.
Μιας ευαισθησίας που συναντάται μόνο σε ποιήτριες που ξέρουν να αγαπούν και να υποφέρουν, που ξέρουν να διασώζουν ό,τι ωραίο υπάρχει στη ζωή. Για την ποιήτρια ο έρωτας είναι «ένας ανυπάκουος επισκέπτης» αλλά και «ένα εισιτήριο για την κοινωνία των αγγέλων». Βρυσούλα-Ξυτάκη, Μάρθα Το όνειρο Σχήμα 17x24 εκ.
Σελίδες 32
ISBN 978-960-426-571-8
Πρώτη ποιητική συλλογή της Μάρθας Βρυσούλη-Ξυτάκη. Αποτελούμενη από 23 ποιήματα η συλλογή βαδίζει με τόνους γεμάτους ερωτισμό και λυρισμό. Η δημιουργός σφίγγει τις γροθιές της και με τους στίχους της εναντιώνεται στην προδοσία, τη μισαλλοδοξία και στην απληστία του ανθρώπινου είδους, τιμώντας παράλληλα την ιδιαιτερότητά του: το διαρκή έρωτα. Τα βιβλία μας διατίθενται στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ιωλκός. Δείτε τη σελίδα των εκδόσεων Ιωλκός στο facebook. Δείτε τις εκδηλώσεις των εκδόσεων Ιωλκός.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ Γλώσσα επαφής, Ελλάδας - Τουρκίας, τα ποντιακά

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Στην τελική ευθεία η αναθεώρηση Σκληρός νόμος κατά μεταναστών στην Αριζόνα Νέα σελίδα από Σαρκοζί στις σινογαλλικές σχέσεις Τουρκία: Αλλάζει ο στόχος στην άσκηση «Αετός της Ανατολίας» Τουρκία: Δια νόμου θα φορούν την μαντίλα οι «Πρώτες Κυρίες» Οργή Μάντελσον για παραλληλισμό με την Ελλάδα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Μόσχα έδωσε έγγραφα για την ενοχή Στάλιν στο Κατίν Στο Πεκίνο για προσέγγιση ο Σαρκοζί ASALA: Η Τουρκία θα διαλυθεί Μεγάλη αντίδραση για την άσκηση στο Ισραήλ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Κίνδυνος φυλάκισης του Λέτο !

"Το ανέκδοτο των ημερών!"

"Το ανέκδοτο των ημερών!" http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/04/blog-post_7953.html Απολίτιστο Στέκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Η νομαρχία Πρέβεζας στο "Καράβι για την Γάζα"

Εάν έχεις πίστη…Πέσε!…

Εάν έχεις πίστη…Πέσε!… (Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά;) Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (Τα μέτρα που μας επιβάλλονται είναι απίστευτα δύσκολα και δυστυχώς αυτοί που μας Κυβέρνησαν μας έφτασαν μέχρι εδώ αλλά δεν φρόντισαν να μας δώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στις σκληρές δοκιμασίες. Καιρός να θυμηθούμε, χωρίς βέβαια να γίνουμε μοιρολατρικά θρησκόληπτοι το «βόηθα Παναγιά» και το «έχει ο Θεός» των γονιών μας… Την πατρότητα του κειμένου που ακολουθεί δεν την γνωρίζω εγώ και ο φίλος μου Γιάννης Α. που μου το έστειλε. Εάν εσύ την γνωρίζεις παρακαλώ γράψε μας εδώ στο blog να την μάθουμε όλοι ) Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, που θέλησε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας. Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος. Η νύχτα έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα, όλα ήταν μαύρα, μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού, γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα. Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. Συνέχισε να πέφτει και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στο θάνατο ήταν, όταν ξαφνικά ένιωσε το σκοινί πού ήταν δεμένο στη μέση του να τον τραβά δυνατά. Το σώμα του ορειβάτη κρεμόταν πλέον στον αέρα. Μόνο το σχοινί τον κρατούσε ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή της αμηχανίας και καμιάς άλλης επιλογής, φώναξε: Θεέ μου, βοήθησε με! Ξαφνικά, μια βαθειά φωνή προερχόμενη από τον ουρανό απάντησε: Τί θέλεις να κάνω; Σώσε με, Θεέ μου! Αληθινά, νομίζεις ότι μπορώ να σε σώσω; Βέβαια, πιστεύω ότι Εσύ μπορείς! ΤΟΤΕ, ΚΟΨΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΟΥ...». Στο σημείο αυτό σταμάτησα να διαβάζω και με απορία σκέφτηκα: «Θεέ μου, τι ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να του ζητάς να κόψει το σκοινί, το μόνο πράγμα πού τον κρατάει ζωντανό;» Εγκατέλειψα γρήγορα αυτές τις σκέψεις και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ορειβάτη. Αλήθεια, ΕΓΩ τί θα έκανα; Με ανάμεικτα συναισθήματα και σχεδόν με βεβαιότητα για την απάντηση μου, συνέχισα να διαβάζω: «Η ομάδα διάσωσης, την άλλη μέρα, είπε ότι ένας ορειβάτης βρέθηκε πεθαμένος, παγωμένος και το σώμα του κρεμόταν από ένα σχοινί. Τα χέρια του κρατούσαν σφιχτά το σχοινί ΜΟΝΟ 3 μέτρα πάνω από το έδαφος....». Εσύ και εγώ, πόσο κολλημένοι είμαστε στο σχοινί μας; Ποτέ μην αμφισβητούμε όσα είναι από το Θεό. Ποτέ δεν θα πρέπει να λέμε ότι μας έχει ξεχάσει η μας έχει εγκαταλείψει. Ποτέ μη σκεφθούμε ότι δεν μας φροντίζει. Μας κρατάει πάντα με το δεξί Του χέρι και η επιλογή να απλώσουμε το δικό μας χέρι ανήκει σε εμάς.

TEIΡΕΣΙΑΣ

Οι μαριονέτες της Τρόικας ετοιμάζονται να σφίξουν κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό του Έλληνα ______________ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ______________
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΝΚΑ προς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 30%

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 30% Σε λίγες ημέρες τα σκληρότερα οικονομικά αντιλαϊκά μέτρα που βίωσε μεταπολεμικά η χώρα θα είναι μια ζοφερή πραγματικότητα. Επειδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θίγουν βάναυσα την σφαίρα των βιοτικών αναγκών του λαού της χώρας μας. Επειδή τα μέτρα οδηγούν στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού και στην υφεσιακή καθίζηση της οικονομίας. Επειδή η πολιτική της οικονομίας χωρίς χρήμα ή με λιγότερο χρήμα μπορεί να δώσει διεξόδους μόνο εάν ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες τους οι πολίτες. Επειδή τα μέτρα ως έχουν αποτελούν λαιμητόμο για όλους τους Ελληνες. Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι με τα μέτρα αυτά πληρώνει και πάλι ο λαός τις ασύδοτες αισχροκέρδειες των «επενδυτών» και «επιχειρηματιών» και την απίστευτη ανικανότητα του «πολιτικού κόσμου» (για να μην κάνουμε λόγο για σκάνδαλα – κλοπές του δημοσίου χρήματος). Επειδή υπολογίσαμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ότι θα ληφθούν, προκαλούν κατ’ ελάχιστο και σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση μείωση 30% στα κόστη παραγωγής και υπηρεσιών και προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός της αξίας των ανθρώπων και της προσωπικότητάς τους που θίγεται άμεσα και βάναυσα, αλλά και να μην μετατραπούν τα μέτρα σε μονομερές όργιο κερδοσκοπίας των κύρια υπεύθυνων για την κρίση, δηλ. της οικονομικής ολιγαρχίας και εις βάρος και πάλι του ελληνικού λαού. ΖΗΤΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως πολίτες αυτής της χώρας, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχατε λάβει) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΗΘΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ. Μην επικαλεστείτε πάλι την «ελεύθερη αγορά» για να μην λάβετε το μέτρο: Η ίδια η «ελεύθερη αγορά» επιβάλλει την μη παρέμβαση του κράτους στον καθορισμό της αμοιβής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αφού «παρεμβαίνετε» λοιπόν στις αποδοχές των εργαζομένων, οφείλετε να παρέμβετε και στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο και η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που επικαλείστε καθιστούν νόμιμη και πολιτικά επιβεβλημένη την υλοποίηση του αιτήματός μας. ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ ΤΟ "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ"

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι δηλώνουν ο Γιάννης Μίχας και ο Απόστολος Κοιμήσης στην αυτοδιοίκηση gr σχετικά με τα μικροκομματικά παιχνίδια των επικεφαλής της ΝΔ σε νομάρχες και δημάρχους.
Διαβάστε επίσης:
1) «Φουντώνει» ο χορός των αντιδράσεων
2) Δήμαρχοι ΝΔ: χωρίς αλλαγές απορρίπτουμε τον «Καλλικράτη» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6534
3) ΥΠ.ΕΣ: τι αλλάζει με τον «Καλλικράτη»
4) «Καλλικράτης»: οι 15 μεγαλύτεροι δήμοι
5) ΤΕΔΚΝΑ: απέρριψε τον «Καλλικράτη»
6) Περικοπές στο δ. Πειραιά με πρωτοβουλία Φασούλα
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΡ. ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Δ. ΔΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
2) ΣΙΑΤΙΣΤΑ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ, "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
3) ΖΩΗΣ: ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
4) ΔΡΑΚΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΑΡΚΑ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ