Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


ΥΓΕΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ – ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι με το θέμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ» (για να μην ξεχνιόμαστε), της υγείας, που ΟΛΟΙ οι «αρμόδιοι» των τελευταίων ετών την κατάντησαν ΞΗΛΩΜΕΝΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ.
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, όπως φαίνεται ήταν ένα σχέδιο πολλών ετών το οποίο βρήκε πρόσφορο έδαφος από τους «εκσυγχρονιστές, τους προοδευτικούς» των διαφόρων κυβερνήσεων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε δεν ήταν άξιοι όχι απλά για τη θέση που κατείχαν, αλλά όπως λέει και ο λαός, ούτε για να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο.
Παρόλα αυτά, και καρέκλες κατείχαν και κατέχουν, και με τις ζωές μας έπαιζαν και παίζουν χωρίς να βρίσκεται κάποιος να τους στείλει φυλακή, μήπως και σωθεί κανένας Χριστιανός από την ασχετοσύνη τους.
Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ασθενών αλλά και γιατρών που οι πρώτοι, πέρασαν άσχημες περιπέτειες με τη ζωή τους εξαιτίας όλων αυτών που προανέφερα, ενώ οι δεύτεροι, βλέποντας  που πάει το πράγμα, φώναζαν πως «δεν μπορούσαν και δεν μπορούν» πλέον να παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες υγείας προς τον κοσμάκη.
Και ΠΩΣ να μπορέσουν, όταν ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ έχουν ΔΙΑΛΥΘΕΙ, όταν οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα και διάφορα υλικά έχουν χτυπήσει κόκκινο;
Έτσι είναι Συνέλληνες, και μη βγει κανένα κομματόσκυλο και πει πως δεν είναι έτσι και χειρότερα τα πράγματα.
Τα φωνάζουμε χρόνια, ΠΡΙΝ φτάσουμε σε αυτό το χάλι.
Άλλωστε, δε χρειάζεται να είναι κάποιος «επιστήμονας» η μάντης για να δει που θα καταλήξουμε….
Διάβαζα χθες ένα άρθρο για το ΑΧΕΠΑ, όχι δηλαδή ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο στο οποίο συμβαίνουν αυτά τα χάλια.
Διαβάστε αδέλφια και ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ….
«Απίστευτες καταγγελίες: Στο ΑΧΕΠΑ ασθενείς έκαναν δωρεές για να τους βάλουν χειρουργείο
Περισσότεροι από 30 ασθενείς έκαναν -από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα- δωρεές υλικών αξίας 500 έως 3.000 ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι ίδιοι.
Έπειτα από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ...
παρενέβη ο εισαγγελέας, ενώ σήμερα το νοσοκομείο μπήκε στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).
«Οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους με διάφορους τρόπους, άγνωστους σε μας, κάνουν δωρεά χειρουργικών υλικών μέσα στο νοσοκομείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για άμεση επέμβαση στους ίδιους. Τα χρήματα είναι ενδεικτικά και κατά μέσο όρο γύρω στα 500 ευρώ, υπάρχουν όμως και υλικά όπως είναι απινιδωτές που το κόστος τους φτάνει στα 3.000. Δεν γνωρίζουμε αν παρέκαμπταν τη σειρά άλλων ασθενών. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να πάψουν οι διευθυντές των κλινικών να ετοιμάζουν τις λίστες των χειρουργείων και η λίστα των χειρουργείων να γίνεται από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να πάψουν πλέον ασθενείς να μπαίνουν από την πίσω πόρτα» επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.
Το νοσοκομείο επισκέφτηκε το πρωί ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, δήλωσε ότι κατά τις τρεις συναντήσεις που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε γι αυτό το θέμα.
«Απ΄ ότι φαίνεται, το θέμα δεν "έσκασε" χτες στο νοσοκομείο. Ξέσπασε όμως χτες σαν είδηση, από την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων. Στο ΔΣ που πήρε τις αποφάσεις αυτές υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων που συμμετέχει και οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Μένει να το δούμε και αυτό, να τα δούμε όλα. Δεν συνιστά ούτε κατηγορία, ούτε τίποτα, αλλά επειδή ενημερώνουμε τον κόσμο, ό,τι πληροφόρηση έχουμε οφείλουμε να την καταθέσουμε να την έχουν υπόψη τους οι πολίτες, πως αυτό το θέμα δεν προέκυψε χτες» δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός «παρεκκλίνουσα συμπεριφορά» στη λειτουργία του νοσοκομείου, συμπεριφορά που απέκτησε και θεσμικό χαρακτήρα από τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτές τις δωρεές κάποιων πολιτών για συγκεκριμένα άτομα.
«Πρόκειται δηλαδή για διαδικασία όπου ο ενδιαφερόμενος ο ασθενής ή το περιβάλλον του κάνανε μια δωρεά προς το νοσοκομείο ενός υλικού το οποίο χρησιμοποιούταν γι αυτόν τον συγκεκριμένο ασθενή. Δεν πρόκειται για μια δωρεά προς το νοσοκομείο, πρόκειται για κάτι άλλο, πρόκειται ενδεχομένως και για παραβίαση της λίστας των ασθενών στο νοσοκομείο. Αυτά συνιστούν σοβαρό παράπτωμα και ήδη έχει μπει ο εισαγγελέας, έχει διατάξει ανάκριση και έχει αναθέσει σε ανακριτή να το διερευνήσει. Σήμερα ήταν εδώ και κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ, οι οποίοι έχουν εντολή και θα διερευνήσουν και αυτό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε τη διαδρομή αυτών των δωρεών και τον τελικό τους αποδέκτη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα υλικά έμπαιναν στο νοσοκομείο και χορηγούνταν μετά στους γιατρούς και στις κλινικές. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότησή τους, αλλά ό,τι και να υπάρχει αυτό είναι καταδικαστέο» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.
Επισήμανε ακόμη ότι αυτό που έγινε συνιστά παρανομία ανεξαρτήτως του ποσού της δωρεάς και του αριθμού των πολιτών που έκαναν τις δωρεές και ότι οι όποιες καταγγελίες είναι καλοδεχούμενες, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.
Ο νέος διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα, δήλωσε ότι μόλις αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου θα διερευνήσει σε βάθος όλες τις διαδικασίες και τις ενέργειες. «Ελπίζω ότι η δικιά μας η διαδικασία μπορεί να είναι πιο σύντομη χρονικά από τη διαδικασία της Δικαιοσύνης και να βγάλουμε συμπεράσματα για πειθαρχικά αδικήματα» είπε ο κ. Σπανός.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΧΕΠΑ, Αναστασία Πολίτου, ερωτηθείσα γιατί υπέγραψε την έγκριση αυτών των δωρεών εφόσον αυτό συνιστά παρανομία, απάντησε: «Οι δωρεές μέχρι τώρα στο ΔΣ ήταν κοινωνικού χαρακτήρα. Δηλαδή, επειδή τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση, λόγω της υποχρηματοδότησης, οι συγγενείς ή οι ασθενείς δώριζαν σεντόνια, καρότσια, οτιδήποτε έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Στα τελευταία 2-3 Διοικητικά Συμβούλια είχαμε πάνω από 20 θέματα που ήταν δωρεές ασθενών με τα υλικά τους για τους ίδιους. Ότι φτάσαμε να τα εγκρίνουμε είναι γιατί αυτά τα υλικά είχαν μπει πριν δύο μήνες στους ασθενείς κι έπρεπε να εγκριθούν για να μην τα πληρώσουν οι ασθενείς από την τσέπη τους».»
ΠΗΓΗ: kafeneio-gr.blogspot.gr
Πρόκειται για…. «ΔΩΡΕΕΣ» ρε Συνέλληνες, δωρεά «παράνομη», από ανθρώπους που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ, Η ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.
Και μπήκε λέει εισαγγελέας, και το ψάχνουν, και καλά κάνουν, αλλά….
Ο εισαγγελέας, ΟΛΟΙ οι εισαγγελείς της χώρας, μήπως θα έπρεπε να αρπάξουν όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που οδήγησαν την υγεία σε αυτό το χάλι;
Να θυμίσω την καταγγελία πέρσι ενός πάτερα που πήγε το παιδί του στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Κρατικού νοσοκομείου, και έτρεχε να αγοράσει ΓΑΖΕΣ από εξωτερικό φαρμακείο γιατί στα επείγοντα ούτε γάζες δεν είχαν;
Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποι μας κάνουν τέτοιες «παράνομες δωρεές» σε κρατικά νοσοκομεία γιατί θα τους βγουν πολύ φθηνότερες από τις χρεώσεις των ιδιωτικών;
Μην μιλήσουμε καλύτερα περί «παρανομιών» γιατί θα κλάψουν πολλοί οι οποίοι (για να μην ξεχνιόμαστε) και υπέγραφαν για την… υγεία, ΚΑΙ είχαν και έχουν μετοχές φαρμακευτικών.
Και δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, προσωπικό, είναι που ΟΛΑ αυτά, χτυπούν πλέον πίσω για ΜΗΝΕΣ από ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ και ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ, μέχρι και τις πιο απλές εξετάσεις.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην υγεία των Ελλήνων, οι οποίοι πλέον, η θα κάνουν ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ για το πρόβλημα τους, θα ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ, αν έχουν χρήματα, θα πηγαίνουν σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλιώς…..
ΤΑ χαιρετίσματα από το πέμπτο σύννεφο δεξιά…
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ..

Βασίλης Τσούγκαρης

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MEGAPRO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

CRT MEGAPRO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB AΠΟ ΤΗΝ CRT,
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ EXPO MODE 400CH , 8-10 WATT.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 8 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder) Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

🎶HERCULES P-32 DJ Controller!!!

Δωρεάν Μεταφορικά | 2 Χρόνια Εγγύηση
HERCULES P-32 DJ Controller
HERCULES P-32 DJ Controller

Εκδήλωση στη μνήμη του Χρύσανθου Χρήστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση μνήμης Χρύσανθου Χρήστου
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 | 20.00
Αμφιθέατρο Τελλογλείου
  

Εκδήλωση στη μνήμη του ακαδημαϊκού Χρύσανθου Χρήστου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο χειμώνα,  θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Την εκδήλωση με τίτλο «Ο Χρύσανθος Χρήστου και η προσφορά του στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει η «Τέχνη», Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Τελλόγλειο.
Σύντομες ομιλίες για το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό έργο του Χρύσανθου Χρήστου, καθώς και για τη συμβολή του στη δράση πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης θα κάνουν οι: 
Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα, ιστορικός τέχνης, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, 
Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, γενική γραμματέας του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, 
Αντώνης Κωτίδης, καθηγητής Ιστορίας Τέχνης ΑΠΘ, Μιλτιάδης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ και 
Ξενής Σαχίνης, κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητής τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ. 
Για μεγάλο διάστημα ο Χρύσανθος Χρήστου συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τη Θεσσαλονίκη. Το 1965 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης (η πρώτη έδρα της επιστήμης αυτής που ιδρύθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο) και της Μεσαιωνικής και Νεώτερης Τέχνης της Δύσης στο ΑΠΘ.  Το 1979 μετακλήθηκε στην ίδια έδρα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι την αποχώρησή του ως ομότιμος καθηγητής. Το 1991 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Ιστορία της Τέχνης.
Ο μουσικός επίλογος της εκδήλωσης στο Τελλόγλειο θα γίνει από την υψίφωνο Ευμορφία Καραμπατάκη με συνοδεία στο πιάνο την Νουνέ Ντονικιάν.

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές


Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

 Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
  Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. 
Θεόφιλος Χατζημιχαήλ
συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-34-9

MD Trucks - Holland Truck update - Nouvelles rentrees

MD Trucks - Holland  06 - 2016
 
Nr 24576
 
DAF
FTCF85.430
2003
boite manuelle / manual gear box
cabine Space cab
10.700,- euro  
 
 
Nr 24563
 
DAF
FTXF105.460  6X2  ( 8 wheeler)
2008
boite manuelle / manual gearbox
Canine : Space cab
23.500,- euro
Nr 24558
 
RENAULT
Premium 385
1997
boite manuelle / manual gear box
8.400,- euro  
 
 
Nr 24541
 
DAF
FTXF 95.430
2006
boite manuelle / manual gearbox
Canine : Space cab
11.800,- euro
Nr 24489
 
DAF
FT CF85.430
2005
boite manuelle / manual gear box
10.700,- euro  
 
 
Nr 24483
 
IVECO
Stralis 430
2006
boite manuelle / manual gearbox
Canine : AT
9.000,- euro
Nr 24412
 
MAN
TGA 410
2001
boite manuelle / manual gear box
10.200,- euro  
 
 
Nr 24176
 
SCANIA
R420
2007
boite manuelle / manual gearbox
Canine : Highline
16.200,- euro
Nr 24412
 
MAN
TGA 410
2001
boite manuelle / manual gear box
10.200,- euro  
 
 
Nr 24452
 
DAF
FTCF85.380
2002
boite manuelle / manual gearbox
Canine : Space cab
11.200,- euro
Mobile fuel station - station de service
 
20.000 liter with pump and counter
just to connect on 380volt - self suporting
 
20.000 litres avec pompe et compteur
a brancher sur 380 volt - autonome
 
11.500,- euro 
 
 
Nr 24527
 
CATERPILLAR
322 BLN
1997
20.500 Heures / Hours
31.500,- euro
 

 
  MD Trucks | Hazeldonk 6258 | 4836 LG Breda | Holland
              tel. +31 6256 94 276  ( Whatsapp + Viber )
      erik@md-trucks.nl                     www.md-trucks.nl
+31 596 50 22 

Η μωρία των ανοήτων

Η μωρία των ανοήτων
ISBN: 978-618-5111-47-2
Πανόδετο, 600 σελ., 14 × 21 εκ., Α/Μ, 28,00 € (χωρίς ΦΠΑ)
Αγορά
Robert Trivers
Βραβείο Crafoord
Η μωρία των ανοήτων
Η λογική της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης στην ανθρώπινη ζωή
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Robert Trivers
Μετάφραση: Παναγιώτης Δεληβοριάς
Επιμέλεια: Παν. Δεληβοριάς – Αλ. Μάμαλης
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Έχει έρθει πια ο καιρός να διατυπωθεί, υπό το πρίσμα της εξελικτικής σκέψης, μια γενική θεωρία για την εξαπάτηση και την αυτοεξαπάτηση, η οποία να ισχύει για όλα τα είδη —και, κατά κύριο λόγο, για το δικό μας. Είμαστε παθιασμένοι ψεύτες, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας. Η γλώσσα, το πολυτιμότερο απόκτημα του είδους μας, όχι μόνο ενισχύει την ικανότητά μας να ψευδόμαστε, αλλά επεκτείνει κατά πολύ το εύρος της. Μπορούμε να πούμε ψέματα για συμβάντα απόμακρα στον χώρο και στον χρόνο, για τις λεπτομέρειες και το νόημα της συμπεριφοράς των άλλων, για τις ενδόμυχες σκέψεις και τις επιθυμίες μας κ.ο.κ. Προς τι, όμως, η αυτοεξαπάτηση; Γιατί διαθέτουμε τόσο θαυμαστά αισθητήρια όργανα για την ανίχνευση πληροφοριών, αν πρόκειται να διαστρεβλώσουμε την εισερχόμενη πληροφορία μόλις καταφθάσει στον νου; [...]
»Έγραψα το παρόν βιβλίο έχοντας κατά νουν μια συγκεκριμένη λογική σειρά. Στην αρχή αναπτύσσω την εξελικτική λογική και παρουσιάζω μια συνοπτική ανασκόπηση της εξαπάτησης στη Φύση. Κατόπιν πραγματεύομαι, κατά σειρά, τα νευροφυσιολογικά χαρακτηριστικά της εξαπάτησης, την επαγόμενη αυτοεξαπάτηση, τα απατηλά φαινόμενα στην οικογένεια και στις σχέσεις των δύο φύλων, τις ανοσολογικές και κοινωνικοψυχολογικές προεκτάσεις της αυτοεξαπάτησης και την επίδρασή της στην καθημερινή ζωή και στις ποικίλες εκφάνσεις της, μεταξύ των οποίων στα αεροπορικά και στα διαστημικά δυστυχήματα, στα αναληθή ιστορικά αφηγήματα, στον πόλεμο, στη θρησκεία και στις κοινωνικές επιστήμες. Και κλείνω με μερικές σκέψεις σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιπαλέψουμε την αυτοεξαπάτηση στην προσωπική μας ζωή. [...]»
—Από τον Πρόλογο του βιβλίου
 
Είπαν για το βιβλίο
 «Ένα σπουδαίο βιβλίο από έναν μοναδικά προικισμένο επιστήμονα. Ο Trivers έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικά πρωτότυπων ιδεών, οι οποίες έχουν ανοίξει ποικίλες ερευνητικές οδούς. Η δαρβινική θεωρία του για την αυτοεξαπάτηση είναι ίσως η πιο προκλητική και ενδιαφέρουσα ιδέα του έως σήμερα. Εμπλουτισμένο με το γλαφυρό και διαυγές ύφος γραφής του Trivers, το βιβλίο αποτελεί πηγή απόλαυσης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα».
—Richard Dawkins, ομότιμος καθηγητής βιολογίας, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
 «Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο καταπιάνονται πολύ λίγοι επιστήμονες, ίσως επειδή ο βαθμός διείσδυσης της αυτοεξαπάτησης στη ζωή μας αποτελεί, αυτός καθ’ εαυτόν, αντικείμενο ισχυρών μηχανισμών άρνησης. Εντούτοις, ο Robert Trivers, ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα της εξελικτικής βιολογίας, δεν μας αφήνει περιθώρια απόδρασης. Δεν χωρά αμφιβολία· η ανάγνωση του βιβλίου θα σας ανοίξει τα μάτια».
—Frans de Waal, καθηγητής ηθολογίας, Πανεπιστήμιο Emory
 «Ο Trivers έγραψε ένα απολαυστικό, βαθυστόχαστο βιβλίο για το πώς ο νους μας δημιουργεί συστηματικά στρεβλές αντιλήψεις της πραγματικότητας και πώς εκείνες, με τη σειρά τους, στρεβλώνουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στους άλλους. Πρόκειται για μια σπουδαία συνεισφορά στην ψυχολογία και στις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα, και αναμφίβολα θα αποτελέσει έναυσμα για την περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση αυτών των σημαντικών ζητημάτων».
—David Haig, καθηγητής βιολογίας, Πανεπιστήμιο Harvard
 «Το γιατί η αυτοεξαπάτηση ευνοείται από τη φυσική επιλογή είναι ένα συναρπαστικό και συνάμα αινιγματικό ερώτημα. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει το φαινόμενο, ο Robert Trivers αντλεί παραδείγματα από τον κόσμο των εντόμων έως τον κόσμο των διεθνών σχέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο και σπουδαίο βιβλίο, ικανό να εμπνεύσει μια ενδελεχή συζήτηση, από άκρου είς άκρον της υφηλίου, επί ενός θέματος που ενδιαφέρει όχι μόνο τους ειδικούς αλλά και καθέναν από εμάς».
—Richard Wrangham, καθηγητής βιολογικής ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Harvard
 
Ο συγγραφέας
Robert Trivers
Ο Robert Trivers είναι καθηγητής ανθρωπολογίας και βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers (ΗΠΑ) και εξέχων θεωρητικός της εξελικτικής βιολογίας. Στη μακρά επιστημονική σταδιοδρομία του καταπιάστηκε με πολλά και ετερόκλητα ερευνητικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων η ερπετολογία, η ανθρωπολογία και η γενετική. Στο θεωρητικό και ερευνητικό του έργο βασίζονται πρωτοποριακές εξελικτικές εξηγήσεις φαινομένων, όπως ο αμοιβαίος αλτρουισμός, η συνεργασία, η γονική φροντίδα και η ασυμμετρία μεταξύ των φύλων. Το 2007 τιμήθηκε από τη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας με το Bραβείο Crafoord (απονέμεται σε πεδία τα οποία δεν καλύπτονται από το Bραβείο Νόμπελ), για την προσφορά του στη «θεμελιώδη ανάλυση της κοινωνικής εξέλιξης, της σύγκρουσης και της συνεργασίας». Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Σόμερσετ του Νιου Τζέρσεϊ και στην Τζαμάικα.
 
Μερικά από τα περιεχόμενα του βιβλίου
1Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ • Η εξέλιξη της αυτοεξαπάτησης • Τι είναι η αυτοεξαπάτηση; • Ανιχνεύοντας την εξαπάτηση στον άνθρωπο μέσω του γνωστικού φορτίου • Η αυτοεξαπάτηση είναι αρχαιότερη από τη γλώσσα • Εννέα κατηγορίες αυτοεξαπάτησης • Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αυτοεξαπάτησης
2Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ • Η συνεξελικτική μάχη μεταξύ απατεώνα και θύματος • Μια επική συνεξελικτική μάχη • Νοημοσύνη και εξαπάτηση • Μιμητές θηλυκών • Παραπλανητικές κραυγές συναγερμού • Καμουφλάζ • Η συναίσθηση της εξαπάτησης στα ζώα • Η εξαπάτηση ως εξελικτικό παίγνιο • Μια βαθύτερη θεωρία για την εξαπάτηση
3ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ • Μπορεί το ένα εγκεφαλικό ημισφαίριο να κρυφτεί από το άλλο; • Άδηλη έναντι έκδηλης αυτοεκτίμησης • Πλαστές ομολογίες, βασανισμοί και κολακεία • Ψευδείς αναμνήσεις παιδικής κακοποίησης • Είναι η αυτοεξαπάτηση το ανοσοποιητικό σύστημα του νου; • Οι εικονικές θεραπείες
4Η ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ • Η σύγκρουση μεταξύ γονέων και παιδιών • Γονιδιωματική σύγκρουση • Η επίδραση της συζυγικής σύγκρουσης στη γενετική σύγκρουση • Γονιδιωματική σύγκρουση και αυτοεξαπάτηση • Η επίδραση των γονέων στην εξαπάτηση των παιδιών
5Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ • Τι ωφελεί το σεξ; • Εξαπάτηση και αυτοεξαπάτηση κατά την ερωτοτροπία • Τίνος είναι το παιδί; • Οι αντιδράσεις των απατημένων ανδρών • Η εξαπάτηση και ο κύκλος εμμηνορρυσίας • Ωφελεί ή βλάπτει τον γάμο η αυτοεξαπάτηση; • Η γοητεία και η επικινδυνότητα των φαντασιώσεων • Η οδύνη της προδοσίας
6ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΟ • Το ανοσοποιητικό σύστημα κοστίζει • Η σημασία του ύπνου • Η ομοφυλοφιλία και οι συνέπειες της άρνησης • Θετικό θυμικό και ανοσιακή λειτουργία • Η επίδραση της μουσικής • Η θετικότητα των ηλικιωμένων • Μια ανοσολογική θεωρία για την ευτυχία
7Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ • Μεροληπτική μνήμη • Οφείλονται όλες οι μεροληψίες σε αυτοεξαπάτηση; • Άρνηση και προβολή • Η άρνηση τροφοδοτεί την άρνηση • Γνωστική ασυμφωνία και αυτοδικαιολόγηση • Οι κοινωνικές επιδράσεις της άμβλυνσης της γνωστικής ασυμφωνίας
8Η ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ • Η μεταφορική γλώσσα του χρηματιστηρίου • Μεταφορική γλώσσα στην καθημερινή ζωή • Κάνοντας τον χαζό • Η προβολή του προσώπου • Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα • Χιούμορ, γέλιο και αυτοεξαπάτηση • Ναρκωτικά και αυτοεξαπάτηση • Επαγγελματίες απατεώνες • Ανιχνευτές ψεύδους
9Η ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ • Η πτήση 90 της Air Florida • Η πτήση 593 της Aeroflot • Η αμερικανική προσέγγιση των θεμάτων ασφάλειας συμβάλλει στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου • Η τραγωδία του Challenger• Η τραγωδία του Columbia • Η EgyptAir αρνείται τα πάντα • Διάσωση λόγω έλλειψης αυτοεξαπάτησης;
10ΑΝΑΛΗΘΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ • Το αναληθές ιστορικό αφήγημα των ΗΠΑ • Ασκώντας έλεγχο μέσω μικρών πολέμων και δοτών κυβερνήσεων • Διδακτικά συγγράμματα ιστορίας • Η τουρκική άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων • Εξαπάτηση και αυτοεξαπάτηση των Αράβων • Χριστιανικός σιωνισμός • Τι εξυπηρετούν τα αναληθή αφηγήματα;
11ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ • Οι ζωικές καταβολές του πολέμου • Η αυτοεξαπάτηση προάγει τον πόλεμο • Ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά του Ιράκ • Μπορεί να κερδηθεί ένας πόλεμος μέσω βομβαρδισμών; • Βόμβες που ξαναγράφουν την ιστορία • Αιματοκύλισμα στη Γάζα • Η αυτοεξαπάτηση και η ιστορία του πολέμου
12ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ • Θρησκεία: μια συνταγή αυτοεξαπάτησης • Θρησκεία και υγεία • Παράσιτα και θρησκευτική ποικιλότητα • Προς τι η μεροληψία κατά των γυναικών; • Η εξουσία διαφθείρει • Η θρησκεία κηρύττει κατά της αυτοεξαπάτησης • Είναι αποτελεσματική η διαμεσολαβητική προσευχή; • Η θρησκεία και η υποστήριξη των επιθέσεων αυτοκτονίας • Θρησκεία, φαρισαϊσμός, πόλεμος
13Η ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ • Προηγείται το δίκαιο της αλήθειας; • Η επιτυχία της επιστήμης βασίζεται σε εργαλεία κατά της αυτοεξαπάτησης • Όσο πιο κοινωνικός είναι ο κλάδος τόσο περισσότερο καθυστερεί η ανάπτυξή του • Είναι οι οικονομολόγοι επιστήμονες; • Πολιτισμική ανθρωπολογία • Ψυχανάλυση: η αυτοεξαπάτηση στη μελέτη της αυτοεξαπάτησης • Η αυτοεξαπάτηση στρεβλώνει γνωστικά πεδία
14ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ • Μια σειρά από μικρές νίκες που οδηγούν σε μια συντριπτική ήττα • Διορθώνοντας τις μεροληψίες μας • Γιατί είμαστε τόσο ψυχαναγκαστικοί; • Η αξία της συνείδησης • Η επικινδυνότητα των φαντασιώσεων • Περί προσευχής και διαλογισμού • Η αξία των φίλων και των συμβούλων ψυχικής υγείας • Η καταστροφική δύναμη της επίδειξης • Μια παρωδία δίχως τέλος
 
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα
web site: www.katoptro.gr
Για έναν κατάλογο των e-books που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα, πατήστε εδώ.

The Drifters - Stand By Me

Αθήνα: 10 αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό στα δυτικά προάστια

Αθήνα: 10 αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό στα δυτικά προάστια!

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-06-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-06-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 09-06-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ
ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας