Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οι Μπόρις και Γκοβ φέρονται σαν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη

Banks' NewsEmail Email
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016
TOP STORIES • ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ • ΠΟΛΙΤΙΚΗ • ΚΟΣΜΟΣ • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

TOP STORIES

Οι Μπόρις και Γκοβ φέρονται σαν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη

gove boris 2625112bΠολλοί συγκρίνουν τους Brexiteers με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μια πιο ταιριαστή σύγκριση είναι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Οι αρχηγοί της εκστρατείας υπέρ της εξόδου – Μπόρις Τζόνσον και Μάικλ Γκοβ – δίνουν τρελές υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν, όπως ακριβώς και ο Τσίπρας προτού γίνει πρωθυπουργός τον περασμένο Ιανουάριο. Θα γνωρίσουν ένα παρόμοιο δυσάρεστο ξύπνημα εάν κερδίσουν το δημοψήφισμα.

Σε αναμονή οι ελληνικές τράπεζες για φτηνό χρήμα από την ΕΚΤ

ecbΟι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη προτού αποκτήσουν πρόσβαση σε φτηνό χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Πορτογαλία είναι η επόμενη επικείμενη οικονομική καταστροφή της Ευρώπης

portugalΤην περασμένη εβδομάδα, η ισπανική εφημερίδα El Pais μετέδωσε πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depósitos, ένα ίδρυμα που διατηρεί σχεδόν το ένα τρίτο όλων των καταθέσεων στη χώρα, βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής ύστερα από ένα φρικτό πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η ανούσια «πρόοδος» της Ευρώπης με την Ελλάδα

eurogroup greece1Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης αποκάλεσε τη συμφωνία της Τετάρτης για το ελληνικό χρέος «σημαντική πρόοδο». Κατά κάποιον τρόπο, ήταν. Η τελευταία στροφή σε αυτήν την αέναη διαπραγμάτευση έχει ανεβάσει την τέχνη της αμφιταλάντευσης σε εντυπωσιακά νέα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: