Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ολοι οι ασφαλισμένοι σε ιδιώτες γιατρούς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                   
Πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς                             
Νοµοσχέδιο - επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας                         
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΊΑς ΓΕΩΡΓΑΚΗς                          
Επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας φέρνει το σχέδιο για την πρόσβαση όλων των ασφαλισµένων σε ιδιώτες γιατρούς, µε στόχο την αναβάθµισή της.                
Παράλληλα, ο κοινός «τιµοκατάλογος» σε ό,τι αφορά τις ιατρικές παροχές θα λύσει το πρόβληµα των ασφαλισµένων «δύο ταχυτήτων»…                    
Ειδικότερα και σύµφωνα µε το σχέδιο, υπό τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα βρίσκογείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι κλάδοι υγείας ΙΚΑ µε τις µονάδες υγείας του, καθώς και τα νοσοκοµεία βραχείας νοσηλείας του ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ (Οργανισµός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών) και ο ΟΠΑ∆ (ταµείο δηµοσίων υπαλλήλων).                     
Παράλληλα, το σχετικό νοµοσχέδιο αφήνει «παραθυράκι»και για την ένταξη επιπλέον νοµικών προσώπων δηµοσίου ήιδιωτικού φορέα που δραστηριοποιούνται στοντοµέα παροχής υγείας.                     
Ετσι, οι ασφαλισµένοι στον ΕΟΠΥΥ θα έχουν «εισιτήριο διαρκείας» για πρόσβαση στις µονάδες υγείας και τα κέντρα υγείας του Οργανισµού, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκοµείων του ΕΣΥγια πρωτοβάθµια φροντίδα.                   
Επίσης, θαµπορούν να επισκέπτονται µε ελεύθερη προσωπική επιλογή ιδιώτες γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για παροχή υπηρεσιών διάγνωσης.                  
Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο ΙΚΑ, ενώ και γιατα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία (όπουυπάρχουν και συµβεβληµένοι γιατροί) διευρύνονται πλέον οι επιλογές των ασφαλισµένων.                       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: