Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης ανέργων νέων στην απασχόληση
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τον τίτλο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», που αφορά την επιδοτούμενη εργασία άνεργων πολιτών σε μικρές επιχειρήσεις (έως 50 άτομα προσωπικό). Η επιδότηση είναι της τάξεως των 22€ ημερησίως (για το 1ο δίμηνο) και 18€ ημερησίως (για τους υπόλοιπους 19 μήνες).
Έτσι, η χρονική διάρκεια της επιδότησης ανέρχεται στους 21 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για 3 τουλάχιστον επιπλέον μήνες.
Οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούν καθόλου προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για 1 άνεργο, επιχειρήσεις με 1-9 άτομα προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για 2 ανέργους, ενώ αυτές που απασχολούν περισσότερα άτομα μπορούν να ενταχθούν για ανέργους που ανέρχονται στο 20% των υφιστάμενων εργαζομένων.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι 18 - 30 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης, καθώς και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.ait.oaed.gr/) όπου θα λαμβάνουν την σχετική προέγκριση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.

Δεν υπάρχουν σχόλια: