Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ¨ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΡΕΙΑ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ¨

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή  
Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555  
email: press@gpetalotis.gr  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
O Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής πραγματοποίησε πολιτική ομιλία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στην Κομοτηνή. 
Χαιρετισμό απέστειλε και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , Μιχάλης Καρχιμάκης. Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, του Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Χατζηκωσταντίνου, της Γ.Γ. της Περιφέρειας, Θεοδώρας Κόκλα, του Νομάρχη Ροδόπης και υποψηφίου Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, υποψηφίων Αντί-περιφερειαρχών, υποψηφίων Δημάρχων δημοτικών και περιφερειακών σύμβουλων που έδωσαν μαζικά το παρόν καθώς και πλήθος συμπολιτών του, ο Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στον «ένα χρόνο Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην πορεία και τις προκλήσεις, για μια νέα Ελλάδα».  
Η πορεία της χώρας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, ο Καλλικράτης καθώς και τα τοπικά ζητήματα, ήταν τα σημεία στα οποία εστίασε ο Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του. Η συμπλήρωση ενός χρόνου Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης της Κυβέρνησης, με τον αγώνα να συνεχίζεται, για την διάσωση της χώρας και τις μεγάλες αλλαγές, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πεταλωτής.  
Στην ομιλία ανέπτυξε την άποψή του για την πορεία της Ροδόπης, επάνω στον καμβά της συνολικότερης πορείας της χώρας, στο πλαίσιο των ειδικών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και σε σχέση με την αναγκαία αλλαγή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες που απαιτεί η διεθνής πραγματικότητα, με έμφαση στον νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την εκμετάλλευση της φυσικής της γεωγραφικής και περιβαλλοντικής της προίκας.  
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, τον οποίο χαρακτήρισε επανάσταση και πρόκληση, όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για το επιτελικό κράτος, επεσήμανε το γεγονός ότι η εφαρμογή του συμπίπτει με αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακολούθως, τόνισε ότι όσοι επιλεγούν από τον ελληνικό λαό να υπηρετήσουν αυτό τον θεσμό, θα πρέπει να κινηθούν με ταχύτατους και αποφασιστικούς ρυθμούς, διότι ο Καλλικράτης θα κριθεί στην πράξη.  
Δεσμεύτηκε επίσης για αδιάκοπο και υπεύθυνο αγώνα για την περιοχή του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επιτρέπει την ανάδειξη στελεχών από την περιφέρεια, προκειμένου να προσφέρουν καταλυτικά στην απαιτητική προσπάθεια να εκμηδενιστούν οι παθογένειες δεκαετιών από τον τόπο. Και βέβαια να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η έννοια της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης. Όσον αφορά στα τοπικά ζητήματα, ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής δηλώνοντας ότι με πολύ γρήγορες διαδικασίες βρέθηκε οικόπεδο, χρηματοδότηση και έχει προχωρήσει η μελέτη, στη σημαντική πρόοδο του Περιφερειακού Επενδυτικού Προγράμματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, στην υποστήριξη της ΕΝ.ΚΛΩ και της ΕΑΣ Ροδόπης, στον Κάθετο άξονα ο οποίος είναι εντός χρονοδιαγράμματος, στην εκμετάλλευση των τουριστικών δυνατοτήτων της Ροδόπης καθώς και στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέου μοντέλου ανάπτυξης εκτός των παραδοσιακών κλάδων 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Πεταλωτής ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να απαιτούν και να διεκδικούν τις όποιες επιλογές γίνονται για την ανάπτυξη του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: