Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΔΕΗ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ 7 – 8%

Και ενώ η κατάσταση στη χώρα πάει από το ΚΑΚΟ στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, η ακρίβεια έχει στήσει με την πλάτη στον τοίχο ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, και ενώ τα κόμματα χθες συζήτησαν ΔΗΘΕΝ τα περί «ακρίβειας», τα άσχημα «μαντάτα» έρχονται.
Σε αυξήσεις στα τιμολόγια της προσανατολίζεται η ΔΕΗ από 7 μέχρι και 8%.
Και τα «χαμπέρια» δημοσιεύτηκαν χθες (όχι ότι δεν τα ξέραμε εδώ και μήνες, αλλά τώρα είναι τα επίσημα).
«Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αύξηση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 7% από την 1η Ιουλίου, παρά τις εκκλήσεις των καταναλωτικών οργανώσεων για «πάγωμα» των ανατιμήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας δήλωσε ότι περίμενε χθες, Παρασκευή, την εισήγηση της ΡΑΕ όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι αυξήσεις του 7% στους πελάτες της ΔΕΗ.
Επισήμανε ότι όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια οι χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή όσοι ξοδεύουν στο τετράμηνο μέχρι 800 κιλοβατώρες (το 43% των πελατών της ΔΕΗ), και οι πολύτεκνοι, θα έχουν μηδενική αύξηση, ενώ χαρακτήρισε τις αυξήσεις κατά 16% των τιμολογίων στην Ελλάδα που έχουν γίνει μέσα στον τελευταίο χρόνο σαν τις «χαμηλότερες» στην Ευρώπη.
Σε ότι αφορά στα βιομηχανικά τιμολόγια, θα αυξηθούν έως 10%.»
(ΠΗΓΗ in.gr)
Άντε και με το καλό να μας «μπει»…. ο μήνας.
Άντε και εις ανώτερα.
Τελικά αυτές οι συζητήσεις «περί ακρίβειας» είναι ότι πιο γελοίο υπάρχει, γιατί πολύ απλά από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Σίγουρα έρχονται και άλλες αυξήσεις.
Ας τις περιμένουμε, και για καλού και κακού ας έχουμε και μερικά υπογλώσσια πρόχειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: