Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival



 
FestivalNews #444
Αποκαλυπτικά, μαχητικά, με ανατρεπτική διάθεση και κριτική ματιά, τα ντοκιμαντέρ του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα υπόσχονται να μοιραστούν με τους θεατές δυνατές βιωματικές εμπειρίες. Ανάμεσα στα highlights συναντάμε: Το υποψήφιο στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ντοκιμαντέρ Η εικόνα που λείπει του σκηνοθέτη Ρίτι Παν από την Καμπότζη. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Επιστροφή στη Χομς του Ταλάλ Ντέρκι (Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο φεστιβάλ Σάντανς). Τα ντοκιμαντέρ Ο σκύλος των Άλισον Μπεργκ και Φρανκ Κερόντρεν και Ο άνθρωπός μας στην Τεχεράνη των Ντρου Τέιλορ και Λάρι Ουάινσταϊν που ξεδιπλώνουν τις αληθινές ιστορίες πίσω από τις ταινίες Σκυλίσια μέρα του Σίντνεϊ Λιούμετ και Argo του Μπεν Άφλεκ.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (20-26/2/2014)
ΠΕΡΣΟΝΑ
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Σουηδία, 1966
  ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Βασίλης Λουλές,
Ελλάδα, 2011
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Α
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Β
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Σπουδαίο κεφάλαιο του ιταλικού κινηματογράφου, οι πολιτικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές του ’70 διατυπώνουν ορισμένα εξαιρετικά επίκαιρα και διαχρονικά σχόλια για την πολιτική, την κοινωνία και τους ανθρώπους. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα αφιέρωμα στο Ιταλικό Πολιτικό Σινεμά.
 
Η 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar® LIVE από τη NOVA στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη NOVA φιλοξενεί και φέτος στο Ολύμπιον, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη ζωντανή μετάδοση της Τελετής Απονομής των Βραβείων Oscar® το βράδυ της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
 
CineΚάρταF 
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δείτε όλες τις ταινίες Α’ προβολής στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας με τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ για όλη την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014!
 
Κινηματογραφικές εκδόσεις στα Πωλητήρια του ΦΚΘ
Επισκεφτείτε τα πωλητήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στο Μουσείο Κινηματογράφου και βρείτε ενδιαφέρουσες εκδόσεις από παλαιότερες διοργανώσεις, μονογραφίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, αναμνηστικά και δώρα!