Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πού πάμε ωρέ Καραμήτρο;

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 

Πού πάμε ωρέ Καραμήτρο;

Ομολογώ ότι το χάρηκα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που τις προάλλες εξήγγειλε νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε τρεις περιοχές της χώρας. Η χαρά μου όμως δεν κράτησε για πολύ. Όσα άκουσα χθες σε ένα νοσηλευτικό συνέδριο ότι ισχύουν στο εξωτερικό με έκαναν να αναφωνήσω: «Πού πάμε ωρέ... Κουρουμπλή;»!
Περισσότερα

Συνάντηση Κουρουμπλή-Φαρμακοβιομηχανίας: Τι αλλαγές έρχονται στο Φάρμακο

Αναλυτική και εποικοδομητική, χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους επικεφαλής των Φαρμακευτικών Εταιριών, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες. Τι αποφασίστηκε.
Περισσότερα

Νωρίτερα σε νοσοκομεία τα κονδύλια για τις εφημερίες

Στα Νοσοκομεία εστάλησαν, και μάλιστα 2 ημέρες νωρίτερα από την τελική προθεσμία, τα χρήματα για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του έτους, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, τα προβλήματα που κινδυνεύουν να εμποδίσουν την έγκαιρη καταβολή τους. Σε ποιους γιατρούς οφείλεται ακόμα ο Δεκέμβρης.
Περισσότερα

Στην τελική ευθεία το e-Ραντεβού

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, με την οποία ενημερώνει όλες τις εμπλεκόμενες δημόσιες δομές υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την έναρξη του νέου συστήματος προγραμματισμού ραντεβού, μέσω διαδικτύου και χωρίς χρέωση. Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.
Περισσότερα

Προσωρινή λύση για την Ψυχιατρική Κλινική στο "Μαμάτσειο"

Αποκαταστάθηκε η πλήρης λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης.
Περισσότερα

Celgene - Acceleron: Σε καθεστώς fast track για την θεραπεία της θαλασσαιμίας

Σε καθεστώς fast track θέτει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το Luspatercept, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων Celgene Corporation CELG και Acceleron Pharma Inc, για δύο ξεχωριστές θεραπευτικές ενδείξεις.
Περισσότερα

Συνεργασία της Achillion με την J&J για την ηπατίτιδα C

Σε συνεργασία με την Johnson & Johnson προχωρά η Achillion Pharmaceuticals Inc για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της ηπατίτιδας C, συμπεριλαμβανομένης της από του στόματος θεραπευτικής αγωγής που θα μπορούσε να λειτουργήσει κατασταλτικά για όλους τους γονότυπους και να συντομεύσει το χρόνο θεραπείας.
Περισσότερα

Ο "τζαμπατζής" ΕΟΠΥΥ - Δείτε τι χρωστάει και σε ποιον

“Φεσομένος ως το λαιμό» από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Στο «φως» όλα τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.
Περισσότερα

Δωρεάν εξέταση και ευαισθητοποίηση των Ρομά για την ηπατίτιδα

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πρόληψης, που στοχεύει στην προσέγγιση κοινοτήτων Ρομά σε 11 περιοχές της Ελλάδας με πληθυσμό 11.000, έβαλαν μπροστά ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».
Περισσότερα

Παίζοντας το γιατρό... στην πραγματικότητα

Μία περίεργη καταγγελία κάνει η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Βιοπαθολογίας/Εργαστηριακής Ιατρικής, η οποία υποστηρίζει ότι μη ιατροί έχουν οριστεί επιστημονικά υπεύθυνοι σε βιοπαθολογικά εργαστήρια δημόσιων νοσοκομείων.  
Περισσότερα

2ο Σεμινάριο Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης των Ασθενών ΜΕΘ

Οι νέες τάσεις στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η δυναμική του συγκεκριμένου θεραπευτικού πεδίου, απασχολούν το 2ο Σεμινάριο του Τμήματος Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας-Αποκατάστασης, που διοργανώνεται το Σάββατο 23 Μαΐου στο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».
Περισσότερα

Δωρεάν κλινικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θυρεοειδούς

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανακάλυψη της θυροξίνης, της ουσίας που άλλαξε καθοριστικά τη ζωή εκατομμυρίων ατόμων με υποθυρεοειδισμό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλούν στο Σύνταγμα (Βουκουρεστίου & Σταδίου) στις 25 Μάη, 10:00-16:00, για δωρεάν κλινική εξέταση και έγκυρη ενημέρωση από ειδικούς.
Περισσότερα

Μαζί σε κάθε βήμα κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας πραγματοποιεί στην καρδιά της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου.
Περισσότερα

Νέο «όπλο» κατά της πυτιρίδας

Τη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιτυρίδας εντόπισαν στο μικροβίωμα οι ερευνητές της  Vichy.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: