Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου , βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης την 09.01.10Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης για άλλη μια χρόνια έχει συγκεντρώσει τον περισσότερο αλλά και τον καλύτερο αντιπροσωπευτικά κόσμο από όλο το νομό.
Είναι ευτυχής συγκυρία για όλους μας, που βρισκόμαστε σε αυτή την εκδήλωση σήμερα. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να καλωσορίσω της γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την κυρία Κόκλα , μάλιστα και ο προηγούμενος Περιφερειάρχης ο κ. Σταμάτης βρίσκεται εδώ κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση και αυτή υλοποιείται στην πράξη.
Είναι εδώ βέβαια και ένα δικό μας άνθρωπος, ο ειδικός γραμματέας ο κ. Γιώργος Χαντζηκωνσταντίνου, πραγματικά μας κάνει υπερήφανους διότι για άλλη μια φορά η περιοχή μας εκπροσωπείται σε επίπεδο Κυβέρνησης, άρα τα προβλήματα , οι προτάσεις και οι λύσεις θα μεταφέρονται ακόμα καλύτερα και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ως μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα ήθελα να πω, ότι εκφράζεται τόσο η περιοχή της Ροδόπης όσο και η Περιφέρεια μέσω της δικής μου παρουσίας στην κυβέρνηση. Αυτό θεωρώ , αυτό εισπράττω και έτσι προσπαθώ να το αποδώσω και στα καθήκοντα μου, τα οποία μου ανέθεσε με πολύ μεγάλη τιμή και με αίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας και καλύτερα από όλους εσείς οι επαγγελματίες, ζούμε μια εποχή όπου τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα, όχι όμως άλυτα.
Ο χρόνος τρέχει επιτακτικά, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μία μέρα.
Για το λόγο αυτό πριν συμπληρώσει η Κυβέρνηση το συμβατικό χρονικό διάστημα των 100 ημερών, εμείς περηφανευόμαστε το λέμε και το πιστεύουμε ότι αυτά που κάναμε, αυτά που ξεκινήσαμε να κάνουμε δεν γίνανε από άλλες κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό το λέμε γιατί είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη κάθε ώρα που περνάει πρέπει να παράγει έργο στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Κύριε πρόεδρε, την Παρασκευή επισκέφτηκα τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας κ. Φούρλα ,του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο οποίος έχει στην εποπτεία του τα πάντα γύρω από τις βιομηχανίες ,τις βιοτεχνίες ένα μέρος του εμπορίου, έχει στην εποπτεία του βιομηχανικές περιοχές ,τα βιοτεχνικά πάρκα της περιοχής μας, τις επιδοτήσεις του 12% . Αυτό που μπορώ να μεταφέρω είναι ένα αίσθημα αισιοδοξίας το οποίο πρέπει να το συμμεριστούμε, βλέποντας βέβαια να υλοποιείται σε πράξη.
Αυτή η αισιοδοξία θα μετατραπεί σε πράξη-εδώ συντάσσομαι με τα όσα είπε ο ιερέας προηγουμένως-ότι βλέπουμε και θα πρέπει να περιμένουμε με αισιοδοξία ότι γίνεται.
Έαν αφαιρέσουμε την ελπίδα από τον Έλληνα πολίτη τότε είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, η χειρότερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε κάτι που έχει να κάνει και με τη καθυστέρηση της έλευσης μου , κάποιοι προσπαθούν να βλάψουν τν Δημοκρατία μας, κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν το άγχος. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι , νωρίτερα υπήρξε μια τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Δημοκρατίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή.
Ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.
Τέτοιου είδους ενέργειες, είναι ενέργειες που καταδικάζονται σύσσωμα από τον πολιτικό κόσμο, είναι ενέργειες κάποιων οι οποίοι προσπαθούν να σπείρουν το άγχος, οι οποίοι βάλλουν κατά της δημόσιας ζωής και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείξουν τον πολιτικό τους μηδενισμό και τον σκανδαλισμό τους.
Ευτυχώς για καλή μας τύχη υπάρχει συναίνεση στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ζωής, υπάρχει συμπόρευση σε βασικά ζητήματα και αυτό είναι και το μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης που δείχνει ότι συμμερίζεται και ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης. Διότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά βασιζόμενοι σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει το κυβερνών κόμμα για να αντιμετωπίσουμε τόσες δύσκολες καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη. Χρειάζονται συναινέσεις ευρείες και στη κοινωνία και όχι μόνο στην πολιτική ζωή για μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε μεγάλες , βαθιές αλλαγές οι οποίες έπρεπε να γίνουν πριν πολλά χρόνια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε.
Μέσα από αυτές τις μεγάλες βαθιές αλλαγές μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα ,μπορούμε να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη. Εάν δεν κάνουμε τα βήματα, τα άλματα που επιβάλλονται, δυστυχώς θα χάσουμε το τρένο δια παντός. Ευτυχώς αυτή η κυβέρνηση με πολύ μεγάλη συναίνεση, του πολιτικού κόσμου, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε.
Με μπαλώματα και με απλές διορθώσεις τις οποίες θα ονομάσουμε μεταρρυθμίσεις ,δεν βγαίνει τίποτα. Μόνο από μεγάλες βαθιές και ριζικές αλλαγές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει αύριο για μας και τα παιδιά μας σε όλα τα επίπεδα και στο οικονομικό και στο ασφαλιστικό και στην επιβίωση. Φτάσαμε πλέον να μην μιλάμε για ανάπτυξη αλλά μιλάμε για επιβίωση του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου. Λύσεις υπάρχουν, επειδή υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος στο ελληνικό κράτος, επειδή υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα ,όχι μόνο οικονομικών πόρων αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας, το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια , είναι αυτό ακριβώς που μας δημιουργεί αισιοδοξία και ελπίδα. Δεν θα μακρηγορήσω άλλο κύριε πρόεδρε, θα ευχηθώ καλή χρονιά υγεία, οικονομική ευημερία στα μέλη του επιμελητηρίου σας, που είναι μια παραγωγικότατη δύναμη της κοινωνίας της Ροδόπης.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλοι εμείς σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, όσοι βρισκόμαστε σε αυτά τα τραπέζια και εκπροσωπούμε φορείς, κόμματα, την κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι και έχουμε καθήκον να το πράξουμε ,ίσως τόσο συνειδητοποιημένα για πρώτη φορά, διότι φτάσαμε στο χείλος κάποιων καταστάσεων και έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα-είμαστε υποχρεωμένοι να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε η Περιφέρεια να πάρει ξανά ανάσα ,έτσι ώστε ο εμπορικός κόσμος να μπορέσει να ξαναχαμογελάσει, να υπάρχει ρευστότητα επιτέλους στην αγορά γιατί οι επαγγελματίες είναι ο ιμάντας της ρευστότητας προς τον απλό πολίτη και την κοινωνία. Είμαστε εδώ δίπλα σας ,συνοδοιπόροι , όλοι μαζί για να μπορέσουμε να έχουμε μια Ροδόπη καλύτερη, για να μπορέσουμε να έχουμε τον επαγγελματικό κόσμο δίπλα μας, γιατί είναι η πηγή έμπνευσης των ιδεών μας και της πολιτικής μας για το αύριο. Καλή Χρονιά , Χρόνια Πολλά.
Δήλωση Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου , βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης την 09.01.10 Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο είναι μια πηγή έμπνευσης ιδεών , προτάσεων , διεκδικήσεων για τα μέλη του αλλά και για όλους εμάς. Το μαχητικό του παρόν είναι πηγή ιδεών για τους πολιτικούς, ειδικά στην περιοχή μας, αντικατοπτρίζοντας και αντανακλώντας, κάθε χρόνο την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας. Το έλλειμμα ανάπτυξης, το έλλειμμα αξιοπιστίας το οποίο, δυστυχώς, βιώναμε τα τελευταία 5-6 χρόνια και στη Ροδόπη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι πάρα πολύ μεγάλο και για αυτό βάζουμε ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Στοίχημα να αναταχθεί και πάλι η οικονομία σε αυτή την ακριτική Περιφέρεια και επιτέλους η ανάπτυξη η οποία κάποτε υπήρχε και εξελίσσονταν με γοργούς ρυθμούς , να επιστρέψει. πιο εκσυγχρονισμένη με διαφορετική ποιότητα και με νέους τρόπους, για τους οποίους είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ανακαλύψουμε και να εξερευνήσουμε. Πλέον τα προβλήματα δεν τα κρύβουμε, τα αποτυπώνουμε , τα καταγράφουμε και προσπαθούμε από την μεγάλη οικονομική κρίση την οποία περνάμε να βρούμε λύσεις, γιατί οι προκλήσεις είναι παρά πολύ μεγάλες. Ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση προχωράει γρήγορα, ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έτσι ώστε την πρωτοχρονιά του 2011, στην ανάλογη εκδήλωση, να μπορούμε να χαμογελάμε περισσότερο. Υπάρχει ελπίδα υπάρχει αισιοδοξία, την οποία όμως υποχρεούμαστε να μετουσιώσουμε και σε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: