Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Επειδή ξέρω πώς σας απασχολούν οι ενδεχόμενες περικοπές στα «αναπηρικά» επιδόματα ακούστε σε βίντεο τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν θα υπάρξουν περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα http://www.disabled.gr/lib/?p=47301
Ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε για ακόμη μια φορά εγκύκλιο για τους διαλείποντες καθετηριασμούς που πάλι περιλαμβάνει τα ίδια λάθη. Διαβάστε την εγκύκλιο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47310 και προετοιμαστείτε αναλόγως.
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το καθαρισμό και τις πλύσεις στην νευρογενή ουροδόχο κύστη μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.disabled.gr/lib/?p=47371
Δείτε ένα βίντεο συνέντευξη του υπουργού υγείας στο http://news.disabled.gr/?p=47401
Και ένα κειμενάκι του Βασίλη Τσούγκαρη στο http://news.disabled.gr/?p=47362 που αξίζει να διαβαστεί.
Η φαρμακευτική δαπάνη τρέχει με 300 εκατομμύρια ευρώ το μήνα http://news.disabled.gr/?p=47348, αλλά η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει.
Ο ΕΟΠΥΥ περικόπτει και το ειδικό νοσήλιο των κλινικών http://news.disabled.gr/?p=47345
Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη για ανοησίες στο http://news.disabled.gr/?p=47343 λες και το πρόβλημα είναι οι τηλεφωνικές χρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Με κάτι τέτοια στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα παρά μόνο οι τηλεφωνικές χρεώσεις. Αυτό σίγουρα δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά το τρώμε.
Λοιπόν παίδες, από την αρχή της χρονιάς σας έγραφα στο http://www.disabled.gr/ πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για τις περικοπές όσο πρέπει να ανησύχησετε για τις καθυστερήσεις πληρωμών τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που με «κατηγόρησαν» για απαισιοδοξία. Αυτό που τώρα σας λέω είναι πως δεν έχετε λόγο να ανησυχήσετε επειδή «όποιος χάνει στα λεφτά, κερδίζει στην αγάπη»... Με πιο απλά λόγια: Δεν φταίει μόνο το κράτος, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κοινότητα των ΑμεΑ είχε αρκετό χρόνο να διαπραγματευτεί την επιβίωση αλλά είχε άλλες προτεραιότητες. Τώρα μάλλον είναι αργά. Οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές βρίσκονται μπροστά μας και πολύ φοβάμαι πως, τεχνικά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έστω και εάν οι σπατάλες δεν εντοπίζονται στις παροχές των ΑμεΑ αλλά στην κατανάλωση στο ΕΣΥ. Ως εδώ το σχόλιό μου επειδή θα κινδυνεύσω να κατηγορηθώ και ως μνημονιακός.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: