Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι παγκόσμιες προοπτικές της υγειονομικής περίθαλψης για το 2015

  logo newsletter
 
 

Οι παγκόσμιες προοπτικές της υγειονομικής περίθαλψης για το 2015

Αντικρουόμενες προτεραιότητες θέτουν κυβερνήσεις, συστήματα υγείας, ασφαλιστικές εταιρείες και καταναλωτές, παρουσιάζει η νέα παγκόσμια έρευνα της Deloitte για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία αποτυπώνει τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου και να αναγνωρίσει τα βασικά ζητήματα για το μέλλον.
Περισσότερα

Παραιτήθηκε ο λάθος διοικητής νοσοκομείου!

Μπράβο του. Ο Γιώργος Μπέζος, διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας, έθεσε χθες την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Υγείας. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν που το νοσοκομείο του ήταν πρωταθλητής στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ!
Περισσότερα

«Ράβε – ξήλωνε» για τους ειδικευόμενους

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία επιλύεται οριστικά το ζήτημα της παράτασης της θητείας των ειδικευομένων στα νοσοκομεία ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας. Έως τότε, το κενό καλύπτεται, τελικά, με μια Εγκύκλιο...
Περισσότερα

Η Apple αλλάζει την υγεία μια για πάντα

του Ιωάννη Οφάκογλου, Director της Ristart Marketing Agency και ιδρυτή του Pharma Journal 
Περισσότερα

Ομάδα Εργασίας και για την Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στις υπηρεσίες Υγείας

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, που θα αναλάβει να εντοπίσει τα εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών σε δομές τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και του ΕΣΥ, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Συμμετέχουν οι πρόεδροι ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και ο εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Έως τα τέλη Μαρτίου η πρόταση της για ΚΥΑ.
Περισσότερα

Στην 28η θέση του Δείκτη Ψυχικής Υγείας της ΕΕ η Ελλάδα

Στον «πάτο» της κλίμακας που αποτυπώνει το βαθμό στήριξης των ψυχικά ασθενών από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Economist. Στοιχείο «κλειδί» η αναλογία ασθενείς/θεραπευόμενοι.
Περισσότερα

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο για την Αρτηριακή Υπέρταση

Στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης αναρτήθηκε το θεραπευτικό πρωτόκολλο για την Αρτηριακή Υπέρταση, χωρίς να λείπουν ελαττώματα.
Περισσότερα

Τέλος του 2015 η απόφαση για τις ενδείξεις του Chantix από τον FDA

Προειδοποίηση εξέδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το σκεύασμα Chantix της Pfizer Inc, καθώς σχετίζεται με επιληπτικές κρίσεις ενώ σε ορισμένους ασθενείς που καταναλώνουν αλκοόλ κατά τη λήψη του φαρμάκου μπορεί να γίνουν επιθετικοί.
Περισσότερα

101 νέες ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν το 2014 στην ΕΕ

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των νέων ψυχοδραστικών ουσιών που έχουν πλημμυρίσει τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με την τελευταία από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης της ΕΕ. Τα λεγόμενα και «νέα ναρκωτικά» κρίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα λόγω της ελεύθερης πώλησής τους και της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τις επιπτώσεις και τις βλάβες τους.
Περισσότερα

Νέα αναβολή για το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών - Διαβάστε τα ονόματα των επιτυχόντων στο διαγωνισμό

Ανακοινώθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα ονόματα 4 επιτυχόντων του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Επανασχεδιασμός και ανάπτυξη του ΕΑΝ στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας».  
Περισσότερα

Κάθε στιγμή μετράει: Το συγκλονιστικό βιβλίο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που έγινε ταινία

Χίλιες φορές να είχε καρκίνο εύχεται απεγνωσμένα η πρωταγωνίστρια του βιβλίου "Κάθε στιγμή μετράει". Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα που καταγράφει τη σωματική και ψυχική δοκιμασία των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ και των οικογενειών τους κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ενώ με τον ίδιο τίτλο προβάλλεται και στον κινηματογράφο. 
Περισσότερα

Έκτακτη ΓΣ καλεί ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ

Έκτακτη ΓΣ καλεί ο ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ στις 14 Μάρτη.
Περισσότερα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση δημητριακών προγεύματος

Για προληπτικούς λόγους ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα δημητριακών, μετά από καταγγελία καταναλωτή.
Περισσότερα

Η κινητή τεχνολογία εισέρχεται στην παροχή υποστηρικτικής φροντίδας ογκολογικών ασθενών

Με την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, ασχολείται σεμινάριο που συνδιοργανώνουν στις 17 Μάρτη το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΕCPC-European Cancer Patient Coalition.
Περισσότερα

Νέο ΔΣ στην Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής

Τον Αργύρη Μαριόλη ανέδειξαν πρόεδρο οι αρχαιρεσίες της 4ης Μαρτίου 2015, στην Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής.
Περισσότερα

Webinar για το ερυθρό μάτι από τον ΠΦΣ

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, το 11ο Διαδικτυακό Σεμινάριο από τον ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ.
Περισσότερα

Ιατρικό Αθηνών: Νέα διεθνής αναγνώριση για το Δρ. Κωνσταντίνο Κων&sigmasigma;ταντινίδη

Βραβείο για τις τεχνικές του στη ρομποτική σπληνεκτομή, μερική σπληνεκτομή και τη χειρουργική διαφραγματοκήλης ελαβε στο πλαίσιο Παγκόσμιου Συνδεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
Περισσότερα

Actelion: Βραβείο Καλύτερου Ορφανού Φαρμάκου στα “Prix Galien”

Η μακιτεντάνη  της Αctelion Pharmaceuticals έλαβε το βραβείο στην κατηγορία “Καλύτερο Ορφανό Φάρμακο για σπάνια πάθηση», στα φετινά βραβεία Prix Galien Greece 2015.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: