Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #445
Επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, σύγχρονες εικόνες της κρίσης, διαδρομές στην Ιστορία και τη μνήμη, η πολιτική στο μικροσκόπιο, αλλά και έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία και σε πορτρέτα ξεχωριστών ανθρώπων, είναι οι θεματικές που κυριαρχούν στα ελληνικά ντοκιμαντέρ τα οποία συμμετέχουν στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα. Συνολικά 59 ελληνικά ντοκιμαντέρ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, συνθέτουν ένα γοητευτικό μωσαϊκό της ανθρώπινης πραγματικότητας και προσκαλούν το κοινό να το ανακαλύψει. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (27/2 - 5/3/2014)
ΠΕΡΣΟΝΑ
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Σουηδία, 1966
  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΑΣ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Στ. Χαραλαμπόπουλος
Ελλάδα, 2013
  Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Κλιό Μπαρνάρντ
Μ. Βρετανία, 2013
  NYMPHOMANIAC ΜΕΡΟΣ Β
Λαρς Φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Λουί Μαλ, Βιμ Βέντερς, Τζίλο Ποντεκόρβο και Μπέλα Ταρ: Τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙΙΙ.
 
Η 86η Τελετή Απονομής των Βραβείων Oscar® LIVE από τα κανάλια NOVACINEMA στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με  τη NOVA φιλοξενεί και φέτος στο Ολύμπιον, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη ζωντανή μετάδοση της Τελετής Απονομής των Βραβείων Oscar® το βράδυ της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
 
16ο ΦΝΘ: Ελληνικές ταινίες στην Αγορά Ντοκιμαντέρ
Φέτος, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 16ου ΦΝΘ φιλοξενεί  πέντε ελληνικές ταινίες στο τμήμα Docs in Progress και τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Docs in Τhessaloniki / EDN Pitching Forum  2014. 
CineΚάρταF 
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δείτε όλες τις ταινίες Α’ προβολής στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας με τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ για όλη την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014!