Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
Oμιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, στην τελετή παράδοσης δωρεάς 110 μοτοσικλετών, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.   
«Κυρίες και κύριοι βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά εδώ σήμερα μαζί σας, σε μια εκδήλωση με μεγάλο συμβολισμό.
Είναι η εκδήλωση προς τιμήν της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιείται όχι μόνο για να εκπληρώσει το χρέος της η Πολιτεία, τιμώντας τους αλλά κυρίως ώστε να αποτελέσει η πράξη τους, αφετηρία έμπνευσης για όλους.
Όπως επεσήμανε και ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Ιωάννης Λύρας, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Σώματος, όπως και με μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες και προσφορές σε άλλους τομείς της λειτουργίας της χώρας μας.
Σήμερα, όμως, τιμώντας την προσφορά τους, στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, επιβραβεύουμε το πραγματικό πνεύμα της δημοκρατίας που είναι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στην αναπτυξιακή δημοκρατία.
Είναι η συμβολή του ατομικού στο συλλογικό.
Είναι η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που προσφέρει για το συλλογικό συμφέρον και είναι εθνικής σημασίας.
Η ιστορία της πατρίδας μας έχει καταγράψει ότι η πρώτη μορφή συμβολής στην εξέλιξη του ελληνικού κράτους, ήταν η ευεργεσία με τη μορφή δωρεάς.
Οι δωρεές στο κράτος, από ανθρώπους που ήθελαν ο πλούτος τους να μετουσιωθεί σε σκοπούς που προάγουν τον τόπο που προάγουν την πατρίδα.
Άνθρωποι, που πέραν της ιδιωτικής εξέλιξης, της δικής τους επιτυχίας, προσωπικής, οικογενειακής, επιχειρηματικής, θεωρούσαν πρωτεύουσα τη συλλογική εθνική ανάπτυξη.
Σήμερα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, θέλουμε να εξάρουμε αυτό το υψηλό παράδειγμα προσφοράς.
Βραβεύουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ενός από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σήμερα, τιμούμε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την έμπρακτη υποστήριξη της, στην Πολιτεία και στη χώρα, με τη Δωρεά των 110 μοτοσικλετών στην Πυροσβεστική, που πραγματοποιείται μάλιστα σε ελάχιστους μήνες.
Γιατί μόλις πριν από τέσσερις μήνες ξεκίνησε η συμφωνία μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και του προκατόχου μου, συναδέλφου κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και σήμερα είναι πραγματικότητα.
Μοτοσικλετών που ενσωματώθηκαν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό με στόχο τον εντοπισμό και την άμεση επέμβαση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές.
Εκσυγχρονίζοντας, κατ΄ αρχήν την περιφρούρηση και προστασία των δασών με δίκυκλες περιπολίες από την ομάδα «Ήφαιστος».
Η ομάδα η οποία θα αναλάβει ακριβώς αυτή την δράση περιφρουρώντας τις δασικές περιοχές.
Και δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον έγκαιρο εντοπισμό των υπόπτων για εμπρησμό, είτε από πρόθεση, είτε από αμέλεια, με προληπτικούς ελέγχους σε χωματόδρομους και δύσβατα μέρη όπου δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μέχρι πρότινος τα οχήματα.
Και που θα συμβάλουν επίσης στην καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των αρχών, της τοπικής κοινωνίας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των πολιτών, των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που θέλουν να βοηθήσουν κάθε φορά το έργο μας, για όπου υπάρχει μια εστία φωτιάς που έχει ανάγκη άμεσης πυρόσβεσης.
Το έργο αυτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η δική σας προσφορά θα το κάνει πραγματικότητα και θα το διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είναι εξαιρετικής σημασίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το Πυροσβεστικό Σώμα να αποδέχεται αυτή την προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών.
Για αυτούς τους λόγους απονέμουμε σήμερα το βραβείο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς σας.
Μιας προσφοράς που συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας όπου ο εθνικός προϋπολογισμός, δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσφέρει για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.
Για μια ακόμη φορά, θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Και πάντα έτσι να πιάνει τόπο η προσφορά σας για το κοινωνικό σύνολο, για την πατρίδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: