Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Μεταφέρθηκαν στα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ οι λύκοι και οι αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης

Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας ζουν πλέον οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης. Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των ζώων. Τα τέσσερα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν και στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μεταφερθούν με οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Καταφύγια όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιφραγμένο χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου και αρκούδας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Facebook.
Διαβάστε περισσότερα
Ο Πάτρικ μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς

Ο Πάτρικ έχει ήδη συμπληρώσει δύο μήνες φροντίδας και περίθαλψης από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ! Η ανατροφή του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα και μάλιστα με αρκετά γρήγορους ρυθμούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα ορφανά αρκουδάκια. Αν και φυσιολογικά ο Πάτρικ θα έπρεπε να τρέφεται με γεύματα γάλατος, γιαουρτιού και φρουτόκρεμας έδειξε νωρίτερα από το αναμενόμενο την ανάγκη να δοκιμάσει πιο στέρεες τροφές. Έτσι στη διατροφή του Πάτρικ έχει ενταχθεί τώρα το αυγό, δημητριακά, ενώ στη φρουτόκρεμα σταδιακά προστίθενται μικρά κομμάτια φρούτων. Μέχρι τώρα ο Πάτρικ έχει καταναλώσει περισσότερα από 8 κιλά γάλα, 10 κιλά κρέμα, 30 γιαούρτια και 3,5 κιλά μέλι! Έχει πολύ όρεξη για φαγητό και είναι ιδιαίτερα ανυπόμονος και γκρινιάρης όταν ανυπομονεί για την τροφή του.
Διαβάστε περισσότερα
Το παζλ της αρκούδας

Το νέο προϊόν ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι για… δυνατούς λύτες: Παζλ 100 και 300 κομματιών με τις αρκούδες του Καταφυγίου σε δύο διαφορετικά σκηνικά, ένα ανοιξιάτικο και ένα φθινοπωρινό. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά από το eshop στην τιμή των 15€ και 20€. Διαθέσιμα από 1 Ιουλίου.
Επισκεφθείτε το eshop
Διάκριση για τον Στράτη

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετείχε για πρώτη φορά στην Διπλή Διεθνή Έκθεση Σκύλων CAC-CACIB που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 23 και 24 Μαΐου. Ο Στράτης, ένας από τους Ελληνικούς Ποιμενικούς Σκύλους που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τυπικό δείγμα της φυλής του, συμμετείχε στην έκθεση για πρώτη φορά εντυπωσιάζοντας το κοινό. Ο Στράτης χαρακτηρίστηκε Καλύτερος Σκύλος Φυλής (best of breed) και βραβεύτηκε κατακτώντας την τρίτη θέση μεταξύ όλων των Ελληνικών Φυλών! Ο Στράτης, είναι επτά χρονών, γεννήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, παραχωρήθηκε σε κτηνοτρόφο για φύλαξη ζώων και επέστρεψε στο κέντρο αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου ζει μέχρι και σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα σκυλιά.
Διαβάστε περισσότερα
Η Royal Canin παραμένει σταθερός υποστηρικτής του προγράμματος για τον Ελληνικό Ποιμενικό

Με την χορηγία 3.400 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια η Royal Canin στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Η Royal Canin παραμένει σταθερός υποστηρικτής της συγκεκριμένης δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που στόχο έχει την πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και την προστασία της ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Δράσεις για το πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος η φύση στην αυλή μας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Γιορτών Νεολαίας στην Ξάνθη ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρουσίασε στις 11 Μαΐου τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ. Οι Γιορτές Νεολαίας πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από την Διεύθυνση Β’Θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης και τη καταλυτική συμμετοχή σχολείων της πόλης. Επιπλέον στις αρχές Μαΐου ολοκληρώθηκε ο 20ος και τελευταίος ΒΙΟτοπος στην Αυλή του σχολικού συμπλέγματος 1ου ΓΕΛ – 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με θέμα «ΒΙΟτοπος αρκούδας».
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε πέντε σχολεία για το πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει»

Η σχολική χρονιά 2014-2015 φτάνει στο τέλος της, έτσι και για φέτος ολοκληρώνεται η συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την Άγονη Γόνιμη Γραμμή στο πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Πέντε σχολεία στους Μηλιωτάδες, στη Βοβούσα, στο Πάπιγκο, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι υποδέχτηκαν την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Στις τάξεις των σχολείων υλοποιήθηκαν δύο παιδαγωγικά προγράμματα, το Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής και οι Αγρι-άνθρωποι –Πολίτες του Μέλλοντος με στόχο να μάθουν οι μαθητές για τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. «Η ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» είναι ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικού περιεχομένου που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: