Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρασίνισε ο Καλλικράτης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ         
Ρελάνς ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο      
«Πράσινες» νίκες σε 8 περιφέρειες και τους µεγάλους δήµους -Νέο ρεκόρ αποχής       
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος       
Προσκλητήριο στις πολιτικές δυνάµεις να συστρατευθούν σε µιαπανεθνική προσπάθεια για τη διάσωση τη χώρας ήταν η «απάντηση» του Γιώργου Παπανδρέου στην ευρεία νίκη που κατήγαγε το ΠΑΣΟΚ κατά τον χθεσινό β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.       
Η επικράτηση αυτή, που συνοδεύτηκε από ιστορικές ανατροπές στον Δήµο Αθηναίων καιτον Δήµο Θεσσαλονίκης (αλλάζουνχέρια ύστερα από 24 χρόνια), αλλά και µια ξεκάθαρη επικράτηση του Κινήµατος στη µάχη των περιφερειών µε «σκορ» 8-5 έναντι της Νέας Δηµοκρατίας, έδωσαν ανάσα στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό το πράσινο φως να κλείσει οριστικά το θέµα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.      
Ο κ. Παπανδρέου µίλησε για µια «καθαρή τριετία» που έχει µπροστά του και προανήγγειλε «καταιγίδα» αλλαγών για τη συνέχεια, σε µια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει στη σωστή κατεύθυνση το µήνυµα που έστειλαν οι πολίτες µέσω της κάλπης τόσο στον α’ όσο και στον β’ γύρο των εκλογών.       
Και έχει τη σηµασία του το γεγονός ότι δεσµεύθηκε πως θα προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, «χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος».       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: