Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ STAR WARS
Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ
Διαγωνισμός σκίτσου, προβολές επεισοδίων, εικαστικό εργαστήριο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, συζητήσεις
Για μικρούς και μεγάλους φαν
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του «Πολέμου των Άστρων» μεέναν μαραθώνιο δράσεων. Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 επισκεφτείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ξεφυλλίστε βιβλία της σειράς Star Wars, λάβετε μέρος σε θεματικούς διαγωνισμούς και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, συζητήστε και παρακολουθήστε τις ομιλίες των ειδικών. Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας την επική σάγκα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας! Για σουβενίρ έχουμε για όλους ένα δώρο-έκπληξη, ειδική προσφορά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και του Cap Cap!
• 10 π.μ.-2 μ.μ.: Διαγωνισμός σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ή άλλων Σχολών Γραφιστικής και Σχεδίου. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ζωντανά έργα εμπνευσμένα από τον επικό κόσμο του Πολέμου των Άστρων!
Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από την γκαλερίστα Έλλη Κανάτα, τη γραφίστριαΡηνέττα Κοσκινίδου και τον εικαστικό-δημιουργό κόμικ Φώτη Πεχλιβανίδη, θα επιλέξει τους τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Αναλυτικότερα:
1ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 150,00€
2ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€
3ο Βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00€
Τα έργα των διαγωνιζόμενων που θα διακριθούν θα δημοσιευτούν στην εφημερίδαAthens Voice και θα χρησιμοποιηθούν σε προωθητικό υλικό των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τη σειρά βιβλίων Star Wars. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.
• 3 μ.μ.-4:30 μ.μ.: Προβολή επεισοδίων της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ο Πόλεμος των άστρων: Οι επαναστάτες»
Οι μικροί φίλοι του Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο Ο Πόλεμος των Άστρων: Οι Επαναστάτες, που προβάλλονται από το Disney XD. Η σειρά διαδραματίζεται μεταξύ των επεισοδίων III και IV του Πολέμου των Άστρων και ακολουθεί μια μικρή ομάδα επαναστατών, οι οποίοι συμμαχούν ενάντια στη σκοτεινή πλευρά. Ο Έζρα, η Σαμπίν, ο Ζεμπ και ο Τσόπερ αντιμετωπίζουν απειλητικούς νέους κακούς, ρίχνονται σε φοβερές περιπέτειες και επαναστατούν κατά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 50

• 5 μ.μ.-6 μ.μ.: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών
Η εικαστικός Όλγα Ευαγγελίδου βοηθά τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν με απλά υλικά τον υπέροχο κόσμο ενός γαλαξία που βρίσκεται πολύ πολύ μακριά... Με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και πλαστελίνη δημιουργούμε πλανήτες με περίεργα ονόματα, δορυφόρους, κομήτες, ρομπότ και φαντασμαγορικές στολές, φωτόσπαθα ή ίσως απλούς ιπτάμενους δίσκους για τις μετακινήσεις μας!
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20
• 6 μ.μ.-7:30 μ.μ.: Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για παιδιά από 7 ετών
Ο Χρήστος Γιαννόπουλος, το «ξωτικό» του Cap Cap, υποδέχεται τα παιδιά στο πιο διασκεδαστικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν καραμελένια φωτόσπαθα, διαγαλαξιακούς ήρωες από ζάχαρη και διαστημόπλοια από γλάσο, διακοσμώντας όλοι μαζί την πιο επική τούρτα όλων των εποχών! Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις τους με ένα απίθανο κουίζ γνώσεων.
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20

• 8 μ.μ.-10 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων
Η ολοήμερη γιορτή κλείνει με μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το φαινόμενο Star Wars: Πώς μια σειρά ταινιών κατάφερε να καταστήσει την υποκουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας mainstream; Τι είναι αυτό που κάνει τα Star Wars τόσο δημοφιλή; Πώς ο George Lucas άλλαξε τον ρου της ιστορίας της έβδομης τέχνης;
Ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης και η δημοσιογράφος –και εκπαιδευόμενη ιππότης Τζεντάι– Αναστασία Καμβύση συζητούν με το κοινό αναζητώντας τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και σε πολλές ακόμα.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και τον τίτλο της δράσης στην οποία θέλετε να λάβετε μέρος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:polychoros@metaixmio.gr. Στις παιδικές εκδηλώσεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό σκίτσου, σχεδίου και εικαστικής δημιουργίας, παρακαλούνται να δηλώσουν και το εκπαιδευτικό ίδρυμα από το οποίο προέρχονται.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τη μαμά μου αγαπώ, Τον μπαμπά μου αγαπώ
Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους
Υπάρχει μια λέξη που φωνάζω πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Άλλοτε τρυφερά, άλλοτε δυνατά, άλλοτε στεναχωρημένα και άλλοτε με μπόλικο ενθουσιασμό. Σαν στα μάτια με κοιτά, όλη η γη χαμογελά. Η μαμά μου είναι ξεχωριστή όσο κι εγώ. Και ξέρετε κάτι; Τη μαμά μου αγαπώ από δω μέχρι τον… ουρανό! Το χέρι μου σαν βάλω μες στο δικό της, είμαι εγώ ο θησαυρός της.
Μα, μη νομίσετε πως τον μπαμπά μου παραμελώ! Να σας πω ένα μυστικό; Και τον μπαμπά μου αγαπώ! Μες στη ζεστή του αγκαλιά κλείνουν τα βλέφαρα βαριά. Νίντζα, κουνγκ φου και βρυχηθμοί, ήρωες γινόμαστε σούπερ δυνατοί!
Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας, σας περιμένουμε σε μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού με τη θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Νικολοπούλου, με χρήση κούκλας, με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές εκφράσεις εμπνευσμένη από τα βιβλία των Τζοάνα Γουόλς και Τζούντι Άμποτ, τα οποία περιγράφουν μέσα από χιουμοριστικά στιχάκια και τρυφερή εικονογράφηση τη μαγική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού.
Είσοδος ελεύθερη

Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Για παιδιά από 8 ετών
Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 6:30-7:30 μ.μ.
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες 2-3 μελών και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:
• μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects,
• ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου,
• κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της Φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κ.λπ.,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 7 ετών),
• αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.
Το εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί


Εργαστήρι Μυθολογίας με αφορμή τα Μυθολογικά Παραμύθια
Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Ιστορίες για τέρατα και Αμαζόνες, για Σφίγγες και Μινώταυρους ζωντανεύουν μέσα από τις πιο διαφορετικές αφηγήσεις και τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια. Οι αγαπημένοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας μας συστήνονται ξανά μέσα από τα Μυθολογικά Παραμύθια και εμείς δεν έχουμε παρά να διασκεδάσουμε μαζί τους παίζοντας! Ελάτε να τους γνωρίσετε, να παίξετε και ποιος ξέρει...; Ίσως και να κρύβουν κάποιο μυστικό που μόνο εσείς θα ανακαλύψετε!
Το εργαστήρι εμψυχώνει η Γεωργία Σουβατζή.
Είσοδος ελεύθερη
Στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: