Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η ενότητα «Κουβεντιάζοντας»          
Η προσωπική σκηνοθετική ματιά, η δύναμη του σινεμά και γενικότερα της τέχνης, αλλά και η αξία των σπουδών επάνω στον κινηματογράφο, ήταν οι βασικότερες θεματικές της συζήτησης που ολοκλήρωσε την ενότητα Κουβεντιάζοντας του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace.            
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι σκηνοθέτες Ζεραλντίν Μπαζάρ / Geraldine Bajard (La Lisière / Η άκρη), Μπογκντάν Tζόρτζε Απέτρι / Bogdan George Apetri (Periferic / Στις παρυφές), Ολιβιέ Μπαμπινέ και Φρεντ Κιν / Olivier Babinet & Fred Kihn (Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ είναι νεκρός / Robert Mitchum is dead) και Χρήστος Νικολέρης (Κανένας).           
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ              
Σινεμά όλη νύχτα!      
Το 51ο Φεστιβάλ σας προσκαλεί σε μια σινε-ολονυχτία στο Ολύμπιον.          
Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11/12, μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής... Με σαλέπι και sold out ταινίες που αγαπήθηκαν              
A somewhat gentle man, Littlerock και Donkeys (με αγγλικούς υπότιτλους)                 
Είσοδος ελεύθερη           
Σας περιμένουμε!             
*****                  
Περιφερειακές εκδηλώσεις                
Το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.               
Πιο συγκεκριμένα, από τις 11 έως τις 23 Δεκεμβρίου, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα και το Ρέθυμνο, θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πλούσιο πρόγραμμα του 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.             
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών                  
Τιμητική εκδήλωση Σουσάνε Μπίερ                 
Με τον Χρυσό Αλέξανδρο τιμήθηκε για το σύνολο του έργου της η δανέζα δημιουργός Σουσάνε Μπίερ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρη Εϊπίδη.             
Η δημιουργός δυστυχώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, διότι οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πτήσεις από τη Δανία.          
«Πρώτοι οι Νέοι Ορίζοντες, σε αυτό το Φεστιβάλ, έφεραν σε επαφή το κοινό με τις ταινίες της Σουσάνε Μπίερ. Πρόκειται για μια σκηνοθέτιδα με γνήσια ευαισθησία, και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της φιλμογραφίας της.             
Οι ανατροπές, οι απρόσμενοι παράγοντες και οι μεταβολές στην ανθρώπινη ζωή, διατρέχουν το έργο της», σημείωσε ο κ. Εϊπίδης, καλωσορίζοντας το κοινό στην εκδήλωση.              
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: