Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη

    

     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      



Η Μουσική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 2 Δεκεμβρίου στους χώρους της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17.00 με μία σειρά ξεναγήσεων στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί εργαστήρι γνωριμίας των παιδιών με τα αρχαία μουσικά όργανα.

Το κεντρικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19:00 με την ομιλία του Τίτου Πατρίκιου και θα κορυφωθεί στις 21:00 με το προκλητικό αριστούργημα του Erik Satie Vexations,όπου περισσότεροι από εξήντα (60) κορυφαίοι έλληνες πιανίστες,συνεργάζονται με τους μαθητές τους σε μία μοναδική μαραθώνια σκυταλοδρομία. Η συλλογική αυτή δράση σηματοδοτεί έναν χώρο, που ήταν, είναι και θα είναι σημείο συνάντησης, κυριολεκτικά και μεταφορικά θεσμών, ιδεών και καλλιτεχνών.

Στην ιστοσελίδα www.mmb.org.gr/20xronia μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Είσοδος ελεύθερη
Γίνε και σύ μέρος της γιορτής!

Η Βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει εθελοντικά στην οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης του εορτασμού των 20 χρόνων της Βιβλιοθήκης και να βοηθήσει έτσι εμπράκτως στην επιτυχή διεξαγωγή της.

Όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντών

 
Μουσικοθεατρικό αναλόγιο
Η Φύλακας της Τζοκόντα
Η προπώληση ξεκίνησε
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 20:00  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 19:00

Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο όπου νέοι μουσικοί αναγεννησιακής μουσικής συναντούν τη μεγαλοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Μήπως η Μάγδα Μαυρογιάννη ως μυστηριώδης φύλακας του πίνακα, ο Δημήτρης Κούντουρας με το σύνολο αναγεννησιακών οργάνων και ο εικαστικός Βασίλης Γαρυφαλλάκης στο ρόλο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τις απρόσμενες παρεμβάσεις ξυπνήσουν το παρελθόν και το φάντασμα του Λεονάρντο ξεδιπλώνοντας την ιστορία;
 
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
  
 
Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Τρομπέτα: Ένα όργανο διαχρονικό
Ομιλητής: Νίκος Ξανθούλης
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 18:00
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας υπό τον τίτλο "Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους" συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00 με τον Νίκο Ξανθούλη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη τρομπέτα. 
Ακολουθούν 2 ακόμα ομιλίες έγκριτων μουσικών για 2 διαφορετικά μουσικά όργανα. Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε την ομιλία και όποια ή όποιες από τις επόμενες επιθυμείτε. 
Περισσότερες πληροφορίες
 Εγγραφή 
 
 

 chronomichani 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
Μουσική με τα κρεμμυδάκια
για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 11:00 & 12:30

Τα εισιτήρια του προγράμματος έχουν εξαντληθεί.

Η προπώληση των εισιτηρίων για προγάμματα του 2018 θα ξεκινήσει 18 Δεκεμβρίου 2017
 

 

 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους
Κόμικς σε playlist
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 15:00

Με όχημα τα κόμικς, πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα.

 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   

   
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3-9 ετώνΚυριακή 26  Νοεμβρίου, 11:30 
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, 15:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   

   
Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη
Το πρόσωπο και το έργο.Αφιέρωμα στην ενδυματολόγο Ιωάννα Παπαντωνίου

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 18:30 
Διοργάνωση Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μωραΐτη

Η Ιωάννα Παπαντωνίου συνομιλεί με τον Γιάννη Ζέρβα, τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο και την Ιωάννα Πετροπούλου

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής| Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα 11521| Τηλ: 210 7282778 | library@megaron.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: