Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 4 - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
4 – 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συνδιοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Σκεφτόμαστε Εθνικά, Δρούμε Τοπικά» στις 4 - 5 Δεκεμβρίου 2009, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αμαρουσίου. Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με τις θεματικές ενότητες:
H Δημοτική Βιβλιοθήκη – Γενικά Θέματα, οι συνεργασίες των δημοτικών βιβλιοθηκών, οι δημοτικές βιβλιοθήκες και η Δια Βίου Μάθηση, οι δράσεις και υπηρεσίες των δημοτικών βιβλιοθηκών στην τοπική κοινωνία, θα συνεισφέρει στην ανάδειξη του σημαντικού τους ρόλου. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, είναι για τις τοπικές κοινωνίες, οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση της γνώσης και των πληροφοριών. Διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στη Δια Βίου Μάθηση, στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στην ένταξη των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας.
Με το έργο τους αξιοποιούν τη γνώση και την πληροφορία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό σύστημα, στη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τα εθνικά και διεθνή κέντρα πληροφόρησης. Τον 21ο αιώνα μπορούν και οι Δημοτικές βιβλιοθήκες στη χώρα μας να αναπτύξουν τον κοινωνικό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Η Πρόεδρος
Γλυκερία Μοστρού-Αντωνέλλου, Πρόεδρος Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & της ΤΕΔΚΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: