Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Μη χάσετε σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Τη συζήτηση με θέμα «Η "Τέχνη" και η κινηματογραφική παράδοση στη Θεσσαλονίκη», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη» και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Μαρκετάκη, 13.00)*** Την τιμητική εκδήλωση για την ίδρυση και την εξέλιξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου έως σήμερα με τίτλο «Από το 1 στο 50: το 50ό ΦΚΘ συναντά την Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου». Θα ακολουθήσει η προβολή της βραβευμένης στην Πρώτη Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ταινίας Το ποτάμι, του Νίκου Κούνδουρου (Ολύμπιον, 20.00). Τιμητική εκδήλωση για τον Διονύση ΦωτόπουλοΤον διεθνούς φήμης έλληνα καλλιτέχνη Διονύση Φωτόπουλο τίμησε με τον Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς του, το 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση συνέπεσε με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Διονύσης Φωτόπουλος: Κινηματογράφος», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής επετειακής διοργάνωσης του Φεστιβάλ και η οποία περιλαμβάνει γιγαντοφωτογραφίες και βίντεο από ταινίες που φέρουν την καλλιτεχνική σφραγίδα του Διονύση Φωτόπουλου.
Η έκθεση αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ με το Μουσείο Μπενάκη - με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση - και φιλοξενείται στους εξωτερικούς χώρους της Αποθήκης Α του Λιμανιού μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ***
Απονομή Χρυσού Αλέξανδρου στη Τζέιν ΜπίρκινΜε τον Χρυσό Αλέξανδρο τιμήθηκε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Τζέιν Μπίρκιν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόληςΤρίτη 17 Νοεμβρίου Σπήλαιο Πλάτωνα (Νίκος Lavazzo) Λιμάνι, 12:00-21:00 Project Οδύσσειες (Α4Μ) Λιμάνι - Πύλη 7, 21:00 Meat-ing place - the party (Art Minds) Ζεύξιδος, 21:00 Lindy Hop Greece SWINGIN'CINEMA Στοά Μοδιάνο, 00:00 Beforelight x-ray Εγκατάσταση σε τοίχο στο λιμάνι και στο κτίριο Βηλαρά με καθολικών Singing stars (Feel free to throw up) Ολύμπιον, στοά Δημοσθένους, Αγίου Μηνά 1, 2ος όροφος Lindy Hop Greece SWINGIN'CINEMA Βαλαωρίτου 12, 1ος όροφος, 24:00-02:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: