Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τo Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, o σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός και η υπεύθυνη έρευνας και παραγωγής Φρόσω Τσούκα από την ταινία LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πλιάγκος και ο σεναριογράφος Θωμάς Σίδερης από την ταινία Σκιά στην ψυχή.
Έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού
Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση Εικόνες του άλλου μας εαυτού. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου 2016.
Βιντεοεγκατάσταση Occupy, Resist, Produce
Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μαζικές απολύσεις, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους με ελάχιστες ελπίδες να βρουν μια δουλειά. Η κατάσταση αυτή επανάφερε στο προσκήνιο, στην Ευρώπη, τη διαχείριση απ’ τους ίδιους τους εργάτες. Η τρικάναλη βιντεο-εγκατάστασηOccupy, Resist, Produce, που αποτελείται από τρία φιλμ συνολικής διάρκειας 97’, γυρισμένα σε εργοστάσια υπό κατάληψη στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη, εστιάζει σε εκείνες τις σπάνιες και καλά οργανωμένες περιπτώσεις, όπου ο σκοπός του αγώνα είναι να φέρει την παραγωγή υπό τον έλεγχο των εργατών.
Έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories»
Η έκθεση Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories, η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, καλεί σε συγκέντρωση βρεφικών και άλλων ειδών για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών σε Ειδομένη και Διαβατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: