Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 426 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Ό,τι πήρε πήρε… Ώρα να δώσει Μια σοφή λαϊκή ρήση φέρνει στο νου η απέλπιδα προσπάθεια του Καραμανλή να βρει διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα…
Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Και επειδή στην πολιτική το φιλότιμο είναι είδος δυσεύρετο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής προβάρει ρόλο «παρακλητικού» στη Θεσσαλονίκη όχι γιατί μετάνιωσε για την κατάντια της οικονομίας και κατ’ επέκταση της χώρας…
Αλλά γιατί δεν έχει άλλα επιχειρήματα…
Δεν έχει λαγούς στο καπέλο του… Δεν έχει άλλο τρόπο να διαχειριστεί την οργή του ελληνικού λαού για την πολιτική του. Οι παροχές και τα προεκλογικά δωράκια δεν πείθουν. Αντιθέτως εξοργίζουν. Όσο υπόσχεται τόσο αθετεί. Πέντε χρόνια «επικοινωνιακής λαίλαπας» με ολέθρια λάθη στην οικονομία οδηγούν τη χώρα σε απίστευτες περιπέτειες… Ο κ. Καραμανλής δεν ψάχνει να βρει τρόπο για να κερδίσει τις εκλογές. Αυτές έχουν κριθεί και το γνωρίζει.
Τη συντριβή φοβάται. Κινδυνεύει και το γνωρίζει να γραφτεί στην ιστορία ως ο «μοιραίος πρωθυπουργός» στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδος. Σελ.2 Αυτοκριτικός στη ΔΕΘ ο Καραμανλής Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης βρίσκεται η κυβέρνηση.
Και αυτό το παραδέχονται ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να αναλάβει «εδώ και τώρα πρωτοβουλίες».
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές έχουν αρχίσει να προτρέπουν δημόσια τον πρωθυπουργό, υποδεικνύοντάς του τι πρέπει να κάνει.
Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό κυριάρχησε η εκλογολογία, γεγονός που απορύθμισε πλήρως την κυβερνητική μηχανή.
Όσοι συνομιλούν με τον πρωθυπουργό έχουν καταλήξει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα.
Ότι δηλαδή βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση.
«Δεν ξέρει τι θα κάνει».
Μάλιστα αποκομίζουν την εντύπωση ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα πάει ή όχι σε εκλογές το φθινόπωρο. Περί τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του αιφνιδιασμού. Το Σαββατοκύριακο μεσολάβησαν πολλά και διάφορα. Για παράδειγμα, λέγεται ότι το Σάββατο είχε συνάντηση στη Ραφήνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Θα πάμε ως πρόβατα επί σφαγήν», φέρεται να λέει ο υπουργός Εσωτερικών στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Σελ.11 Κάλπες με φόντο τη… μαυρίλα στην οικονομία Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες από το Μαξίμου καταβάλλουν προσπάθειες αναχαίτισης των εκλογικών σεναρίων, υπουργοί, όπως οι Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο.
Ο υπουργός Οικονομίας, που γνωρίζει όσο λίγοι τα χάλια της Οικονομίας, αλλά κυρίως τι περιμένει τον κόσμο μετά τον Οκτώβριο, εμφανίζεται υπέρμαχος των εκλογών.
Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης άρχισαν να διακινούν την πληροφορία ότι δήθεν έχουν ήδη λάβει το ΟΚ. από την Ε.Ε. για την παράταση των δύο ετών σχετικά με το έλλειμμα. Στην περίπτωση που θα πετύχουν την παράταση, πιστεύουν ότι θα αποφύγουν το δεύτερο πακέτο των μέτρων.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Στον προϋπολογισμό θα περιμένουν να δουν καταγεγραμμένο το από πού θα βρει η κυβέρνηση πόρους για να υλοποιήσει το στόχο του 3% στο έλλειμμα. Σελ. 12 και Σελ. 13 Πρωινό γαϊτανάκι με πλούσιο παρασκήνιο Καζάνι που βράζει είναι το πιο «χρηματοβόρο» κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης, αυτό των λεγόμενων «πρωινάδικων».
Η κούρσα του ανταγωνισμού των προηγούμενων χρόνων, με αποκορύφωμα την αστρονομική προσφορά που είχε κάνει πριν από τέσσερα χρόνια ο Κοντομηνάς για να πάρει την Ελένη Μενεγάκη στον Alpha από τον ΑΝΤ1, έφερε τη μεγαλύτερη στρέβλωση στον πρώτο νόμο της τηλεόρασης: δεν μπορείς να πληρώνεις για μεγάλο διάστημα ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που στοιχίζει περισσότερο από τα διαφημιστικά έσοδα που φέρνει.
Ιδιαίτερα σε μια χρονιά στριμωγμένη οικονομικά όπως η φετινή, η ελληνική… ανωμαλία δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί…
Έτσι, το Μega προχωρά στον πειραματισμό με νέα (και φτηνά) πρόσωπα, ο ΑΝΤ1 αφήνει τη λουσάτη Βίκυ Καγιά για να πάει στην προσγειωμένη Ευγενία Μανωλίδου, ενώ Star και Alter ξεχειλώνουν τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της Μελέτη και του Αυτιά αντίστοιχα, για να «σπάσουν» τον τσαμπουκά των «μεγάλων».
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη σεζόν στη ζώνη 10.00-13.00 και εδώ είμαστε εμείς για να σας ενημερώσουμε εγκαίρως με παρασκήνιο και εκτιμήσεις… Σελ. 44 και Σελ. 45 στο πέταλο To πιο σημαντικό ραντεβού του Καραμανλή την εβδομάδα που πέρασε ήταν το πρωί της Τρίτης... Στη Ραφήνα.
Με τον Γιώργο Σουφλιά.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, άλλωστε, είναι αυτός που δίνει πλέον τον τόνο στις έντονες διεργασίες που αναπτύσσονται στην κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε να διακόψει αιφνίδια τις διακοπές του (ήταν στη Σίφνο) και να επιστρέψει στην Αθήνα. Σελ. 64

Δεν υπάρχουν σχόλια: