Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πώς να μάθεις τους γονείς σου ν’ αγαπούν τα παιδικά βιβλία του Αλέν Σερ
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί
Για παιδιά από 4 ετών μαζί με τους γονείς τους
Για να ξαναθυμηθεί κανείς πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος των παιδικών βιβλίων, χρειάζεται να επιστρέψει στη δική του παιδική ηλικία, στα βιβλία που τον άγγιξαν βαθιά, στις φωνές που του διάβαζαν όταν ο ίδιος δεν μπορούσε ακόμη να το κάνει, στους μεγάλους που δεν καταλάβαιναν πάντα τι μπορεί κάθε φορά να ξεπηδά μέσα από τις σελίδες.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων η εκπαιδευτικός Μαρέττα Σιδηροπούλου προτείνει και δείχνει στους γονείς τρόπους για να σχεδιάσουν τα δικά τους αναγνωστικά συμβάντα από κοινού με τα παιδιά τους. Ακολουθήστε τον ρυθμό των παιδιών σας και τις ανάγκες τους από πολύ μικρή ηλικία, απολαύστε μαζί τους την ανάγνωση και επικοινωνήστε μέσω αυτής. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει: θα χτίσετε μια σχέση που αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο ζωής.
Η Μαρέττα Σιδηροπούλου είναι εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή και διδακτορική διατριβή στην ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 6 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του προγράμματος και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Η Αλίκη επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο μαζί με τον θείο της. Εκεί όμως την περιμένει μια έκπληξη, ένας γάτος, εγγονός του γάτου Τσέσαϊρ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, που της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό: ένα μαγικό υγρό που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες σε μάρμαρα! Η Αλίκη έχει μια ιδέα….
Σε αυτό το εργαστήρι που εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να βάλει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα Αετώματα, τις Μετόπες και τη Ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον Αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων.
Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και την δραματοποίηση, το εργαστήρι αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας του βιβλίου Άλκη Ζέη, η οποία θα απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015, μία Δευτέρα τον μήνα, 7 με 9 το βράδυ.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Το στρες και η χαρά των αλλαγών Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014
Μετακόμιση, καινούργια δουλειά ή καινούργια σχέση, ο ερχομός ενός παιδιού στην οικογένεια... Ακόμα και θετικές αλλαγές όπως αυτές, μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση και να επιφέρουν μεγάλο στρες. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε πιο αποτελεσματικά στις αλλαγές και να τις χαρούμε στο μέγιστο βαθμό, πάντοτε από μια σκοπιά κινηματογραφική!
• Επιλέγοντας σύντροφο: Κριτήρια και προσδοκίες Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, 8-10 μ.μ.
• Δεύτερες ευκαιρίες: Πότε αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις; Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014
• Η σχέση με τον εαυτό μας: Η πιο μακροχρόνια σχέση… Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Παιχνίδια φαντασίας και λόγου με τα βιβλία του Τζάνι Ροντάρι, Θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή στην τάξη
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.
Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με αφορμή το βιβλίο Γραμματική της φαντασίας του Τζάνι Ροντάρι
Με όχημα τη φαντασία και τη δημιουργία, ο Τζάνι Ροντάρι στο διάσημο βιβλίο του Γραμματική της φαντασίας μάς μιλάει για την τέχνη να επινοείς ιστορίες και την απελευθερωτική αξία των λέξεων.
Πώς θα υπερβούμε τη σχολική καθημερινότητα; Πώς θα δώσουμε στα παιδιά το έναυσμα για ελεύθερους στοχασμούς, έξω από τους σχολικούς περιορισμούς; Πώς θα τα πείσουμε ότι ακόμα και μια «χαζή ιδέα» έχει την αξία της; Τι σχέση έχουν τα μαθηματικά με τα παραμύθια; Πώς μπορούμε να παίξουμε με ένα βιβλίο;
Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να στοχαστούν πάνω σε ιδέες και δημιουργικά / ευφάνταστα παιχνίδια συμμετοχικής-συλλογικής γραφής, και σε τρόπους υπέρβασης της στείρας σχολικής καθημερινότητας, κατανοώντας ότι εχθρός της σκέψης είναι η πλήξη και ότι «δημιουργικός νους είναι εκείνος που κάνει πάντα ερωτήσεις, που ανακαλύπτει προβλήματα εκεί όπου οι άλλοι βρίσκουν ικανοποιητικές απαντήσεις, που νιώθει άνετα σε ρευστές καταστάσεις όπου οι άλλοι μυρίζονται μόνο κινδύνους, που είναι ικανός για αυτόνομες και ανεξάρτητες κρίσεις, που αρνείται το κωδικοποιημένο».
Εισηγητές:
Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η “Γραμματική της Φαντασίας” στο σύγχρονο εικονογραφημένο βιβλίο»
Βασιλική Μιχαηλίδου, Νηπιαγωγός, Med: «Εφαρμογές της Φανταστικής στην τάξη»
Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός: «Πώς αρχίζουν οι ιστορίες»
Συντονίζει και παρεμβαίνει η Καλλιόπη Κύρδη, εκπαιδευτικός-Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου του Τζάνι Ροντάρι από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Δείτε ΕΔΩ τα βιβλία του Τζάνι Ροντάρι που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝΤΑΡΙ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο 4 και 18 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου, 6 και 20 Δεκεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Η Κωνσταντίνα, οι αράχνες κι εγώ
Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγό Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 10, 17, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 18:30 έως τις 20:30 μ.μ. (γίνεται μικρό διάλειμμα)
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία. Μια ιστορία με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και αναποδιές, με ξαφνικές αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Αυτές οι δυσάρεστες αλλαγές είναι που ταλαιπωρούν το νεαρό κορίτσι μας στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της.
Ελάτε λοιπόν να «τρυπώσουμε» μαζί στην ιστορία της Κωνσταντίνας, να μπερδευτούμε για λίγο με τις αράχνες της, να μπούμε στη θέση της, να παίξουμε ρόλους, να αυτοσχεδιάσουμε. Και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι να καταλάβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, να αναρωτηθούμε για τις αποφάσεις και τις επιλογές της.
Μέσω της θεατρικής τέχνης, με αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι ρόλων, λόγο και κίνηση, το εργαστήρι επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι κατανόησης του κόσμου και του εαυτού τους.
Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει το βιβλίο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο
Ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν την εκπαίδευση στα μουσεία (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου
• Υπεύθυνες – Διδασκαλία: Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας, Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, 13 Οκτωβρίου, 20 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2014, 18:00-21:00 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, 11:00-14:00.
• Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους: 145 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το βιβλίο Περπατώντας στις εποχές του Βυζαντίου της Μαρίζας Ντεκάστρο είτε το βιβλίο Όλα για τη φανέλα της Ελένης Σβορώνου.
Αντικείμενο: Θεωρία και πράξη της Μουσειακής Αγωγής. Συζητάμε, μαθαίνουμε και ασκούμαστε στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους.
2. Κατάτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
• Επιστημονική υπεύθυνη - Διδασκαλία: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30
• Κόστος: 500 € - Για φοιτητές και ανέργους: 450 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.
3. Επιμέλεια – Διόρθωση Επιστημονικών και Δημοσιογραφικών Κειμένων: Συναντήσεις με συγγραφείς (διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 5 συναντήσεις)
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
Έναρξη: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
• Επιστημονική υπεύθυνη – Διδασκαλία – Συντονισμός: Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Αντικείμενο: Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στην επιμέλεια-διόρθωση επιστημονικών και δημοσιογραφικών κειμένων συζητώντας με γνωστούς επιστήμονες και δημοσιογράφους για τους τρόπους με τους οποίους τα ζητήματα επιμέλειας-διόρθωσης αντιμετωπίστηκαν στα κείμενά τους.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή 16:00-18:30
• Κόστος: 160 € - Για φοιτητές και ανέργους καθώς και για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ή κάποιο άλλο συναφές σεμινάριο: 145 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν είτε το νέο βιβλίο της Άννας Ιορδανίδου Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία… είτε κάποιο βιβλίο από τους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Τρυφερή είναι η νύχτα του Φ. Σ. Φιτζέραλντ
«Υπάρχουν πολλά βιβλία για τον έρωτα και τη γενιά του μεσοπολέμου, τους “αθώους” Αμερικανούς που διασκεδάζουν σε μία Ευρώπη που παρακμάζει και γεννά πολέμους, αλλά παραμένει τυλιγμένη σε ένα πέπλο αίγλης και ρομαντισμού. Αλλά κανένα δεν φτάνει σε σύλληψη, μαεστρία και ανατροπές το Τρυφερή είναι η νύχτα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, αυτού του υπέροχου χρυσού αγοριού της αμερικανικής λογοτεχνίας.
Στην καρδιά του μυθιστορήματος βρίσκεται μια μεγάλη ιστορία αγάπης, ο μοιραίος έρωτας της Νικόλ και του ΝτικΝτάιβερ, της πλούσιας, αλλά εύθραυστης κληρονόμου και του φιλόδοξου γιατρού που θέλει, αλλά δεν μπορεί τελικά να είναι ο τέλειος σύντροφος και οικογενειάρχης. Με φόντο το Παρίσι, τις Άλπεις και τη Ριβιέρα στις αρχές του μεσοπολέμου, το λαμπερό αυτό ζευγάρι στροβιλίζεται στον ρυθμό των εκθαμβωτικών πάρτι της εποχής. Ωστόσο, οι σκιές από το παρελθόν τους παραμονεύουν, έτοιμες να τους καταπιούν.
Ταξικές διαφορές, φοβερά οικογενειακά μυστικά και αδυναμίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: