Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Τελλογλείου
Ελάτε να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, διασκεδάσουμε!
Ο νέος κύκλος εργαστηρίων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, είναι εμπνευσμένα από τις εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και «Τιμή στον Teriade», που θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα τους επόμενους μήνες. Απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία.
Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 και συνεχίζονται έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Δύο Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Ουράνιο Τόξο
Ηλικίες 4 – 6 //
Σάββατο 10:00-12:00 /  Κυριακή 11:00 – 13:00
Το Εργαστήριο Δημιουργικής έκφρασης «Ουράνιο Τόξο» αποσκοπεί στην εισαγωγή και εξοικείωση των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της τέχνης. Με εμπειρία και γνώση των ιδιαίτερων αναγκών τους στην τρυφερή αυτή ηλικία, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και νηπιαγωγοί αξιοποιούν μεθόδους προσέγγισης και διδασκαλίας οικείες για τα παιδιά, όπως το παραμύθι και η δραματοποίηση. Στοχεύουν στη γνωριμία των λιλιπούτιων μαθητών με τη ζωγραφική και τις κατασκευές, έχοντας ως αφετηρία τις δύο εκθέσεις, που φιλοξενεί το Τελλόγλειο «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και «Τιμή στον Teriade».
Μέσα από την παρατήρηση των έργων τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημασία του χρώματος της γραμμής, αλλά και τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως νερομπογιές, ακουαρέλες, αλλά και τεχνικών, όπως το κολάζ ή η μικτή τεχνική.
Αφομοιώνουν δημιουργικά τις γνώσεις αυτές και τις αξιοποιούν στα δικά τους έργα. Παράλληλα κοινωνικοποιούνται, καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας ακολουθώντας τους κανόνες που επιτάσσει το εικαστικό παιχνίδι.
Διάρκεια εργαστηρίου: 4-5 Οκτωβρίου  2014 έως 24-25 Ιανουαρίου 2015
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
Εργαστήριo Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφικής
Ηλικίες 7 – 10 // Κυριακή 10:00 – 12:00
Με αφετηρία τις δύο εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και ««Τιμή στον Teriade»», που θα φιλοξενηθούν την περίοδο φθινόπωρο-χειμώνας 2014-2015, το Τελλόγλειο Ίδρυμα τεχνών ΑΠΘ οργανώνει νέο κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ο οποίος επικεντρώνεται κυρίως στη ζωγραφική.  
Μέσα από τις εκθέσεις αυτές τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το έργο μεγάλων δημιουργών, όπως οι Ματίς, Μπράκ, Μπονάρ, Ρουό, Μαγιόλ, που αποτέλεσαν τον κύκλο του Τεριάντ στο Παρίσι, καθώς και Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Γιάννης Τσαρούχης, Ορέστης Κανέλλης κ.ά. Παράλληλα θα γνωρίσουν το έργο των ομότεχνών τους στην Κύπρο (Τηλέμαχος Κάνθος, Κώστας Αβερκίου, Γιώργος Σκοτεινός, Κώστας Ιωακείμ, κ.ά.).  Μέσα σε αυτό το πνεύμα θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αφομοιώνοντας δημιουργικά τα μαθήματα των μεγάλων δασκάλων.
Διάρκεια εργαστηρίου: 5 Οκτωβρίου  2014  έως 25 Ιανουαρίου 2015
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
Εργαστήριo Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφική-Χαρακτική-Ιστορία της τέχνης
Ηλικίες 10 – 12 // Κυριακή 12:30 – 14:30
Το εργαστήριο Ζωγραφικής-Χαρακτικής-Ιστορίας της Τέχνης, έχει ως στόχο να καταρτίσει θεωρητικά και πρακτικά τα παιδιά πάνω σε εικαστικά ζητήματα. Ξεκινώντας από τις δύο εκθέσεις «Έλληνες & Κύπριοι Καλλιτέχνες, ’60-’70» και ««Τιμή στον Teriade»», που θα φιλοξενηθούν στο Τελλόγλειο την προσεχή περίοδο, αποσκοπεί να αναδείξει τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε ξένους, Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς, που έδρασαν καλλιτεχνικά στον 20ο αιώνα κι αποτέλεσαν τον κύκλο είτε του τεχνοκριτικού Τώνη Σπητέρη είτε του εκδότη Στρατή Ελευθεριάδη (Τεριάντ). Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται Έλληνες δημιουργοί, όπως οι Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Γιάννης Τσαρούχης, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Διαμαντής Διαμαντόπουλος, αλλά και ξένοι όπως οι Ματίς, Μπράκ, Μπονάρ, Ρουό, Μαγιόλ κ.ά.
Διάρκεια εργαστηρίου: 5 Οκτωβρίου  2014  έως 25 Ιανουαρίου 2015
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.
Πληροφορίες:
Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη 
www.teloglion.gr 
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 991610
fax: 2310 991610
teloglion@teloglion.gr, teloglion@auth.gr
www.teloglion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: