Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival



 
FestivalNews #434
Η βραβευμένη ταινία Behind the Candelabra του Στίβεν Σόντερμπεργκ, για τη ζωή του πιανίστα Λιμπεράτσε, ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Φέλιξ φαν Γρούνινγεν Ραγισμένα Όνειρα υποψήφια ταινία για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου στη Γερμανία, προβάλλοντας συνολικά 15 ταινίες του σκηνοθέτη. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (5-11/12/2013)

BEHIND THE CANDELABRA

Στίβεν Σόντερμπεργκ
ΗΠΑ, 2013
 
ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Φέλιξ φαν Γρούνινγεν
Βέλγιο, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Το αφιέρωμα Rainer Werner Fassbinder: Πληθωρικός και ενοχλητικός, με 15 ταινίες του Φασμπίντερ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου στη Γερμανία παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα!
Mέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις το 54ο ΦΚΘ φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.