Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#561
Η νέα ταινία του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Η κιβωτός των ανθρώπων, ένα πολυεπίπεδο φιλμ για την τέχνη, τον πόλεμο, τον πολιτισμό, και το τί είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα του Λεωνίδα Βαρδαρού, το οποίο απέσπασε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων.
 
Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Στην αγκαλιά του φιδιού του Σίρο Γκουέρα. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμαΙστορίες εξουσίας και βίας ενώ πραγματοποιείται και μία προβολή του πολυσυζητημένου φιλμ του Γιώργου Ζώη Interruption.
 
Η αίθουσα Ολύμπιον αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί τις προβολές του IN-EDIT Festival.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (07-13/04/2016)
Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Αλεξάντερ Σοκούροφ
Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία
2015
 LUDLOW, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
Λεωνίδας Βαρδαρός
Ελλάδα, 2016
 ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ
Σίρο Γκουέρα
Κολομβία-Βενεζουέλα-Αργεντινή,
2015
 INTERRUPTION
Γιώργος Ζώης
Ελλάδα,
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Ιστορίες εξουσίας και βίας
Τέσσερις ταινίες που ξεχώρισαν στο τοπίο του σύγχρονου παγκόσμιου σινεμά και οι οποίες πραγματεύονται την εξουσία και τη βία, η καθεμιά με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, βρίσκονται στο επίκεντρο του αφιερώματος Ιστορίες εξουσίας και βίας που παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.

 
Περιφερειακές εκδηλώσεις 
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και τόπους που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οιεκδηλώσεις αυτές αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Απριλίου!
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση William Klein: Films+Photos, Books & Paintings. Η έκδοση περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες του δημιουργού από τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Τορίνο, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Παρίσι, τη Ρώμη καθώς και ανέκδοτες, από την Ελλάδα. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 5,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: