Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010 O Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη για τον τόπο περίοδο.
Η εθνική μας αξιοπιστία έχει τρωθεί λόγω της γενικευμένης αναξιοπιστίας της προηγούμενης ανεύθυνης κυβέρνησης. Εμείς καλούμεθα να λύσουμε το πρόβλημα μαζί με όλους τους έλληνες με εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Τους στόχους που βάλαμε - εθνικούς στόχους διάσωσης της ελληνικής οικονομίας - θα τους πετύχουμε.
Τα μέτρα είναι μέσα για την επίτευξη τους. Και φυσικά, δεν είναι ευχάριστα.
Σε αυτό, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Μόνο υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Η υπεύθυνη συμβολή όλων μας σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστική. Η συνταγή είναι απλή, μείωση δημόσιων δαπανών και ανάπτυξη με αύξηση της ανταγωνιστικότητας μας για να μην πέσουμε σε ύφεση. Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, έχουν δεσμευθεί τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, δηλαδή, να μην πληρώσουν πάλι το κύριο μερίδιο αυτοί που δεν ευθύνονται και αυτοί που δεν έχουν. Είναι ευτύχημα για το τόπο που στη κρίσιμη αυτή στιγμή, ασφαλώς τη κρισιμότερη, έχει στο πηδάλιο τον Γ. Παπανδρέου, που με τη διεθνή του παρουσία και αξιοπιστία συμβάλλει στην εθνική ανάταξη και τη διεθνή επαναφορά της χώρας μας. Δημιουργούν κατάπληξη οι δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είναι γνωστό ότι αύξησαν τις δημόσιες δαπάνες κατά 6 δις και χρέωναν την Ελλάδα μέχρι τελευταία στιγμή κατά τον πλέον ανεύθυνο τρόπο.
Έφυγαν όταν ήταν βέβαιοι ότι η κατάσταση που δημιούργησαν ήταν μη αναστρέψιμη.
Δεν είναι ώρα λοιπόν να παραδίδουν μαθήματα.
Περισυλλογή, γενναία συγνώμη στο λαό, αυτοσυγκράτηση, θα ήταν η συνετή στάση για την ηγεσία κάθε υπεύθυνου κόμματος που φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Ας μιλήσουν τουλάχιστον, όταν θα έχουμε κατορθώσει να ξεπεράσουμε τη κρίση στην οποία εκείνοι μας οδήγησαν.
Έως τότε ας μην προκαλούν, γιατί η λαϊκή μνήμη είναι ακόμη νωπή και ο θυμός υπαρκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: