Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, μια μεγάλη ανατροπή για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ έχει συμβεί από τις 3 Αυγούστου 2010: 
Με νέο νόμο, και πιο συγκεκριμένα με το Νόμο 3867 (ΦΕΚ 128/Α’/3.8.2010) που έχει ως τίτλο «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών», που υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως θα πληρωθούν όλες οι δαπάνες των ασφαλισμένων για την αγορά ορθοπεδικών βοηθημάτων, προθεμάτων, ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τιμολογηθεί μέχρι και τις 3 Αυγούστου 2010.  
Με τον ίδιο νόμο, οι δαπάνες για ορθοπεδικά βοηθήματα, προθέματα, ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις που έχουν γίνει και έχουν τιμολογηθεί μετά τις 3 Αυγούστου 2010 δεν θα πληρωθούν στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) εάν δεν γίνει τροποποίηση του κανονισμού παροχών χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το πότε θα γίνει η τροποποίηση του κανονισμού παροχών του ΟΠΑΔ.   
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 24 στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29937ενώ το πλήρες κείμενο του νόμου βρίσκεται στο  http://www.disabled.gr/lib/?p=29984    
Δεν ξέρω πώς μου ξέφυγε ο νόμος 3867, αλλά εκεί που ήταν το άρθρο 24 ήταν εκτός θέματος και  δύσκολα μπορούσε να διαβαστεί.  
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί σχέδιο Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου υπουργών περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, καθώς τα συστήματα υγείας της ΕΕ αποτελούν τη βάση της κοινωνικής προστασίας.   
Διαβάστε περισσότερα  στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29699    
Στις 3 Αυγούστου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 129/Α ο Νόμος 3868/2010, βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ανθρώπων με τύφλωση και σκύλων-βοηθών ανθρώπων με άλλες αναπηρίες, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Άρθρο 16, παρ. 7).   
Στο ίδιο άρθρο (παρ. 1) γίνεται αναφορά και στην επέκταση της χορήγησης του επιδόματος κίνησης στην περίπτωση πολιτών με ακρωτηριασμό άνω άκρων.   
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29389   Για όσους χρησιμοποιείτε το Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε από την ομάδα του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο Facebook στη διεύθυνση http://www.facebook.com/group.php?gid=111810225539020     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: